+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | EĞİTİM & ÖĞRETİM
 >  + | Egitim & Öğretim
 >  + | 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversiteler
(Moderatör: Uzungöl) >  + | "2 Yıllık Üniversiteler (önlisans)" Hakkında Herşeyi Sorabilirsiniz...

Mart,03/16/10, 2010, 04:36:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: "2 Yıllık Üniversiteler (önlisans)" Hakkında Herşeyi Sorabilirsiniz...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 648 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 92259 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1] 2 3 ... 44
  Yazdır  
Gönderen Konu: "2 Yıllık Üniversiteler (önlisans)" Hakkında Herşeyi Sorabilirsiniz...  (Okunma Sayısı 92259 defa)
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Güzel Türkiye'm...
Bölüm şefi
*
Üye No: 2420
Rep Puan: 575
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« : Temmuz,07/19/07, 2007, 10:33:06 »

Birçok kişiye yardım etmiş, tercihlerini bile yapmış bir öğretmen olarak, bana iki yıllık üniversiteleri tercih edip, etmeme sorusunu şu şekilde cevap vereyim;

İki yıllık üniversiteler pek geçerli değil artık. Açık öğretimde 4 yıllığa girmek ilk tercihiniz olmalı. Olmuyorsa 2 yıllık seçilebilir. 2 yılı bitirince dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık üniversiteye 3. sınıftan devam edebilirsiniz. Dikey geçiş sınavı ÖSS sınavından çok daha kolay bir sınavdır fakat çok az sayıda öğrenci alınır... Hem avantajlı hem de dezavantajlı...

2 yıllık üniversiteye gidenlerin çoğu eğlenmeye gidiyor. Öyle olacaksanız hiç gitmeyin. 2 yılınızı kaybetmeyin.

Tercih yaparken seveceğiniz bir mesleği seçmenizin çok önemli olduğunu hatırlatayım. Mesleğim olsun da ne olursa olsun mantığı çok yanlıştır. Sevmediği mesleği yaptığı için ömür boyu sıkıntı çeken milyonlarca insan mevcut.

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

Tüm bölümlerin "Taban Ve Tavan Puanları"nı  görmek için tıklayın...

Sorularınız olursa buralarda olacağım...

Sorular, soruyu soran kişi, sorunun sorulduğu günün ertesi günü saat 18.00'dan sonra, siteye tekrar uğramışsa tarafımdan yanıtlanacaktır. (Mesela çarşamba günü soru sordunuz. Eğer perşembe günü 18.00'dan sonra siteye uğramışsanız sorunuz yanıtlanır. Aksi halde yanıtlanmaz.)
Soru sorup, bizi uğraştırıp, sonrasında siteye uğramayan onlarca kişi olduğu için bundan sonra sorular bu şekilde yanıtlanacaktır...

Not: Sadece en altta bulunan hızlı cevap kısmından yazılan sorulara cevap verilecektir. Yeni konu açarak sorulan sorulara cevap verilmeyecektir. (Takip edemiyorum.) E-posta adresimden de soru sormayın lütfen. Sadece bu konuya yazın...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GENEL AÇIKLAMALAR

1 - Bu tablo iki yıllık üniversiteleri içerir. Meslek lisesi mezunu olmayan adaylar Tablo 3A'dan tercih yaparlarken puanları 0.3 ile çarpılır. Meslek lisesi mezunlarınınki 0.8 ile çarpılır. Kendi bölümleriyle ilgili seçimlerinde ek puanları da eklenir.

Tablo 3A için tıklayın...

Meslek liseli olmayan adaylar bu tablodaki yerlere, meslek liselerin normal tercihler sonunda boş bıraktıkları yerlere başvurabileceklerdir.

2 - Tablo 3B'den normal tercihlerde herkes başvurabilir. Bu tablo iki yıllık üniversiteleri içerir. Yalnız meslek liselilerin okul puanları 0.8 ile diğerlerininki ise 0.3 ile çarpılır.

Tablo 3B için tıklayın...

Sözün kısası meslek lisesi mezunu değilseniz iki yıllık tercihlerinizde okul puanınızın 0.3 ile çarpılacağını unutmayın!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yerleştirilme ilgili sorularınızda puanlarınızın hepsini ve bölümünüzü yazmayı unutmayın.
« Son Düzenleme: Ağustos,08/13/09, 2009, 09:14:36 Gönderen: Uzungöl » Logged

Onbaşı
*
Üye No: 23120
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz,07/28/07, 2007, 12:53:46 »

slm ben imamhatip çıkışlıyım benim ünversteli olmanın en kolay yolu ne ilahiyat açıköğretimden dört yıllağa geçiş varmı şimdiden tşkler
Onbaşı
*
Üye No: 23120

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz,07/28/07, 2007, 01:45:58 »

slm ben imamhatip mezunuyum iki yıllık ilahiyatı bitirdiğimde bana ne gibi avantajlar sağlar şimdiden tşkler
 smile
...Güzel Türkiye'm...
Bölüm şefi
*
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz,07/31/07, 2007, 10:56:51 »

2 yıllık ilahiyat okumanın günümüz Türkiye'sinde size kazandıracağı pek birşey yok. Okusanız da iş bulma olanağınız çok az. Size kazandıracağı en önemli şey sadece üniversite diplomasıdır.

Açıköğretimden diğer üniversitelere geçiş gibi bir durum da söz konusu değil. Açıköğretimden sadece 2 yıllıklardan yine açıköğretimin 4 yıllıklarına geçebilirsiniz. Tabii ki bölümünüzden geçiş varsa...

Kolay gelsin...
Onbaşı
*
Üye No: 23770

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos,08/01/07, 2007, 10:27:33 »

mrh arkadaşlar bende iki yıllık terçih yaptım ama ben sınıf öretmeni  olmak istiyom  çogu hoca seneye daha avantaj var diyor bilgilendirirseniz sevinirim
Onbaşı
*
Üye No: 31110
Rep Puan: 4

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos,08/17/07, 2007, 12:27:08 »

Alıntı
2 yıllık üniversiteye gidenlerin çoğu eğlenmeye gidiyor. Öyle olacaksanız hiç gitmeyin. 2 yılınızı kaybetmeyin.
buna katılıyorum alkışş cünkü yasadım ve unıversıtemı yarıda bıraktım arkadas kurbanı oluyordum pişmanmıyım hyr deyılım yasım kadar tecrübe sahıbı oldum 2 yıllımı bosa harcamaktanda öss tekrar gırıp kımya yolunda 4 yıllık devam etmek ıstıyorum sadece sunu sölemek ıstıyorum Üniversiteye gıdınce kendınızı kaybetmeyın okumaya bakın hayatınızı kurun
sevgilerimle

Sor yeni güne, sor Yankı'nın hatırına.
Beceremedim güne sensiz bakmaya.
Kıyamadım asla resmini yakmaya.
Sensiz dimdik ayakta kalmaya alışamadım...
Belki çalışamadım dersimi yeterince.
Bunu bana sormadan önce.
Söyle gökyüzü mavi mi hala sence?

Gün ağırırken kaybolan dostlarım bu gecede benimleler.Yine anlatıyordum seni onlara
...Güzel Türkiye'm...
Bölüm şefi
*
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #6 : Ağustos,08/17/07, 2007, 03:06:39 »

Yaşayan birinden daha iyi anlatılamaz bir konu. Arkadaşımız güzel bir şekilde herşeyi anlatmış... Teşekkürler arkadaşım...
Onbaşı
*
Üye No: 35051

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #7 : Ağustos,08/28/07, 2007, 01:35:14 »

bu sene üniversite sınavına 2. girişim.tercih yaptım ama yerleşemedim.ek kontejyanlardan 2 yıllık maliye düşünüyorum. bunun sonrasında dgs sınavı içinde endişelenmiyorum,kendime güveniyorum.bu konuda bana yardımcı olur musunuz. nasıl başvurucam nasıl takip edicem. girebilir miyim
Onbaşı
*
Üye No: 15560
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül,09/28/07, 2007, 12:00:14 »

Alıntı:nazlım tarafından gönderildi.
bu sene üniversite sınavına 2. girişim.tercih yaptım ama yerleşemedim.ek kontejyanlardan 2 yıllık maliye düşünüyorum. bunun sonrasında dgs sınavı içinde endişelenmiyorum,kendime güveniyorum.bu konuda bana yardımcı olur musunuz. nasıl başvurucam nasıl takip edicem. girebilir miyim

bende maliye bölümünde okuyorum 2. sınıfta dgs sınavına girip geçiş yapabilirsin.

вιя вєη ναя кι вєηιм ιçιм∂є вєη∂єη öтє вєη∂єη zιуα∂є!!!
...ashkın moderatörüyüm...
SÜPER ÜYE
Üye No: 35269
Rep Puan: 1055
ashka+uzak+mesafeler
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül,09/28/07, 2007, 12:13:55 »

bende 2 yıllık gümrük işletme okudum şimdi ise açık öğretim işletme 3. sınıftayım.
okuduğum bölümün dezavantajını görmedim çünkü olduğum şehir de ithalat-ihracat yaygın buda bana avantaj sağladı. hemde gümrük ayrıntılarını hemde işletme okuduğum için daha donanımlı oluyorum.
iki bölüm birleşince ithalat-ihracat, satınalma gibi bölümlerde artıyla işe alınma ihtimalim var.

______________SecHil_22 demem yeter !___________
Onbaşı
*
Üye No: 43878

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül,09/29/07, 2007, 04:03:46 »

Alıntı:Uzungöl tarafından gönderildi.
Birçok kişiye yardım etmiş, tercihlerini bile yapmış bir öğretmen olarak şunları söyleyeyim;

İki yıllık üniversiteler pek geçerli değil artık. Açık öğretimde 4 yıllığa girmeyi tercih etmelisin. Olmuyorsa 2 yıllık seçilebilir. 2 yılı bitirince dikey geçiş sınavı üniversite sınavından çok daha kolay bir sınavdır. Fakat çok az sayıda öğrenci alınır... Hem avantajlı hem de dezavantajlı...

Tercih yaparken seveceğin bir mesleği seçmen çok önemli. Mesleğim olsun da ne olursa olsun mantığı çok yanlıştır. Sevmediği mesleği yaptığı için ömür boyu sıkıntı çeken birçok insan mevcut.

Sorularınız olursa buralarda olacağım...

Kolay gelsin...

SLMM..benim çok acil bi sorum var..arkadaşım 3 yıl sınava hazırlanıyor.bşarılı ama heyecandan olmuyor.hep inat etti hazırlandı tekrar..bu sene de olmadı.2 yıllık yazmaya karar verdi.ek kontenjanlar için.başarılı biri.ama sıkıldı artık.ve ek kontenjanda hep besicilik tarım vb.boş yerler var.ordan ziiraat müh.geçiş yapsam diyor..ziraat müh.nasıl sizce?yani ne yapmalı.tekrar mıdenesem diyor.ama yaşda artık 22.çok zor durumda .pazartesiye kadar karar vermeli..ziraat müh.nasıl ?seçsin mi?sorun 2 yıllıkdan 4 yıllığa zirrat müh.mantıklımı bu yani.yoksa başaracağına inanıyor.llütfen acil yardım...çok ihtiyacımız var..şimdiden teşekkürler.... aglayan hüzünlü

today's thorn is tomorrow's flover!!..
Yarbay
Üye No: 23427
Rep Puan: 72

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #11 : Eylül,09/29/07, 2007, 07:36:32 »

arkadaşım ziraat mühendisliği ülkemizde kısıtlı iş yelpazesine sahip bir mühendislik bölümü, sadece belli başlı fabrikalarda iş sahası bulunabilir.diğer mühendislik bölümlerine göre aldığı maaşda düşüktür. kendisinin devlet dairesine girme ihtimali  ise oldukça azdır;) yinede ben etki altında tutmak istemem sadece bilgilendirmek için yazdım hayat senin hayatın onu çizicek olan kişide sensin.. göz kırp

..
Onbaşı
*
Üye No: 43878

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül,09/29/07, 2007, 07:59:07 »

teşekkür ederim turaNO..ama herkes farklı şey söylüyor..çoğu ziraat müh.iyi diyor..ben dilim hem arkadaşım için yazıyorum..arkadaşım erkek.ve artık yaşı ilerlediğini düşünüyor.başarılı da birisi fakat olmayınca olmadı işte..ciddi ye alıyor yan iciddi adam gibi bi bölüm okumak istiyor.bu sne e de kont.yok pek 2 yıllıkların.ziraat müh.ve gıda müh. geçiş yapılabilecek yerelrde bo şyerler var.ayrıca bölümü ea..ama genelde say1 ler boş..say 1 tercih etse yyerleşme olasılığı nedir?UZUNGÖL yorumcu olarak bir de sana seslenniyorum ..çok acil..pazartesiye:(lütfen yardıımmm!!!şimdiden teşekkürler.. aglayan

today's thorn is tomorrow's flover!!..
Yarbay
Üye No: 23427
Rep Puan: 72

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #13 : Eylül,09/29/07, 2007, 08:13:33 »

Alıntı:esmiraar tarafından gönderildi.
teşekkür ederim turaNO..ama herkes farklı şey söylüyor..çoğu ziraat müh.iyi diyor..ben dilim hem arkadaşım için yazıyorum..arkadaşım erkek.ve artık yaşı ilerlediğini düşünüyor.başarılı da birisi fakat olmayınca olmadı işte..ciddi ye alıyor yan iciddi adam gibi bi bölüm okumak istiyor.bu sne e de kont.yok pek 2 yıllıkların.ziraat müh.ve gıda müh. geçiş yapılabilecek yerelrde bo şyerler var.ayrıca bölümü ea..ama genelde say1 ler boş..say 1 tercih etse yyerleşme olasılığı nedir?UZUNGÖL yorumcu olarak bir de sana seslenniyorum ..çok acil..pazartesiye:(lütfen yardıımmm!!!şimdiden teşekkürler.. aglayan

rica ederim bacım
 sayısal da boşluk var diyorsun ama sayısal okuyanlar genellikle düşük puanla bile bir çok bölüme girebiliyor ama erkek arkadaşın ea okumuş bacım o yüzden sayısala girme ihtimali her ne kadar boşluk olsada biraz düşük diye görüyorum  ama yinede hakkından hayırlısı olmasını temenni ederim yaş 21 ise bence 4 yıllık ziraat müh giremiyorsa hiç denemesin derim açıköğretimden 4 yıllık sigortacılık ve bankacılık yazsa kendisine cazip gelebilir.çünkü eğer 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapamazsa 2 senesi boşuna gitmiş olucak: (

..
...Güzel Türkiye'm...
Bölüm şefi
*
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #14 : Eylül,09/30/07, 2007, 12:53:22 »

Alıntı
SLMM..benim çok acil bi sorum var..arkadaşım 3 yıl sınava hazırlanıyor.bşarılı ama heyecandan olmuyor.hep inat etti hazırlandı tekrar..bu sene de olmadı.2 yıllık yazmaya karar verdi.ek kontenjanlar için.başarılı biri.ama sıkıldı artık.ve ek kontenjanda hep besicilik tarım vb.boş yerler var.ordan ziiraat müh.geçiş yapsam diyor..ziraat müh.nasıl sizce?yani ne yapmalı.tekrar mıdenesem diyor.ama yaşda artık 22.çok zor durumda .pazartesiye kadar karar vermeli..ziraat müh.nasıl ?seçsin mi?sorun 2 yıllıkdan 4 yıllığa zirrat müh.mantıklımı bu yani.yoksa başaracağına inanıyor.llütfen acil yardım...çok ihtiyacımız var..şimdiden teşekkürler.... aglayan hüzünlü

Yukarıda iki yıllık üniversiteler ile ilgili avantaj ve dezavantajlardan bahsettim...

Bunların dışında "TuraN0" adlı arkadaşımız iş olanaklarından bahsetmiş ve haklı da...İş olanakları oldukça düşük... Yine de üniversite mezunu olmak birçok kapıyı açar. Lise mezunu olmaktansa üniversite mezunu olmak her zaman, tartışmasız daha çok kabul görür.

Yalnız bir de yaş konusu var. Yaş konusu çok önemli... Arkadaşın kız ise (Ki büyük ihtimalle kız çünkü 22 yaşına kadar askere gitmeden durulamaz.) benim tavsiyem dikey geçiş sınavında başarılı olacağına inanıyorsa (Belirttiğim gibi çok zor bir sınav değildir.) 2 yıllık ilgili bölümle ilgili tercihte bulunularak, burayı bitirmek. Sonrasında da sınava girip 4 yıllık bir üniversiteye geçmek... Zaman kısıtlaması olmaması yaşı fazla önemli konuma getirmemektedir.

Arkadaşın erkek ise iki durum söz konusu; Aile durumu iyiyse ve evlenmeyi düşünmüyorsa yine yukarıdaki tavsiyeye uymak daha mantıklı. Diğer yandan maddi durum iyi değilse ya da ufukta evlilik varsa zaman kaybetmeden, askerlik bitirilip, bir sanat öğrenmek en mantıklısı...

Eğitim çok önemli bir olaydır. Sadece meslek edinmek için değil, birşeyler öğrenmek için bile üniversiteye gidilir fakat günümüzde geçim derdine düşmeden, sürekli okumak gibi bir imkan neredeyse kimsede bulunmamakta... Böyle imkanı olanlar mutlaka bunu değerlendirmeli...

Daha fazla açıklamada bulunursan ya da farklı bir sorun daha varsa, daha da fazla yardımcı olmaya çalışırım.

Seçimlerinizde kolay gelsin...
Sayfa: [1] 2 3 ... 44
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 384753
Konu: 119534
Hoş geldiniz forumtr, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Yasemin Şifalı Bitkiler
biber hapı
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Ne Mutlu Türküm Di...

Türk Olmak

Önce Ahlâk Ve Mane...

Resimli Anlatım - ...

Navigasyon Program...

Darbelere Hayır De...

Bunlarmı Sosyal De...

Dik Durmuşda Dikle...

Van Münit Kahraman...

Black Xp Theme 200...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.11.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.432 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat