+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | YORUMCUYUZ.NET MÜZİK
 >  + | Rap ve Hip Hop
 >  + | Rapçilerin Dünyası
 >  + | A.b.w.c Röportajı

Ekim,10/13/08, 2008, 10:08:09 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: A.b.w.c Röportajı
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 54 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: A.b.w.c Röportajı  (Okunma Sayısı 54 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ya SeV..! Ya TeRKeT..!
SÜPER ÜYE
Üye No: 89748
Rep Puan: 244
No aşK No DırdıR OnLy MakaRa OnLy GırGıR..!

Üyelik Bilgileri
« : Haziran,06/19/08, 2008, 02:07:36 »

Merhaba A.B.W.C, kendini tanıtır mısın kısaca?

Kısaca kendimi tanıtmam gerekirse, İzmit doğumluyum. Gerçek adım Ahmet Bozyel. Üniversite okuyorum. Küçük yaştan beri yaşından beri müzikle uğraşıyorum. Ömür boyu da gidecek sanırım.

Lakabın ne anlama geliyor?

İsmim tamamen kodlamadan olusuyor A.B.W.C. tam açılım olarak: Ahmet Bozyel Wert Crawo. Gerçek adım ve soyadım başta olmak üzere rap'te kullandığım takma isimle devam ediyor. Wert Almanca'da değerli, paha biçilmez, çok özel anlamlarına geliyor. Crawo ise silahın ateşlendiği anki sesin yankılanması demek. Kısacası bu sesin önemini çağrıştırıyor.

Tam olarak ne zamandan beri rap ile ilgileniyorsun?

14 yaşından beri müzikle ilgileniyorum. Gerek gördüğüm her tür müzikle uğraştım. Sonunda bana en yatkının hiphop olduğunu fark ettim. İlk şiirimi 2001 yılında yazmıştım. Adı da "Ben Bir Melek Gördüm"dü ve herkesin ilgisini çekmişti. Birçok yazı ödülü aldım, hep kendime göre yazdım. İstediğim şekilde, kısmi kitlenin kötü olmuş laflarına aldırmadan ben olduğum için o şiiri yazdım; hiçbir şey beklemeden. Hiphop da böyle birşey beklemeden yapılır. Rap'e geçişim imkansızlıklarla oldu. Belki komik gelecek ama Winamp'dan altyapı açıp üzerine ses kaydediciden ses kaydederek oldu. Hala birkaçı var ve dinledikçe o günleri anıyorum. Güzel şeylerin komik baslangıçları vardır ya, tam olarak öyle oldu.

Reaya crew ile tanışman nasıl oldu? Onları seçme nedenin neydi?

Reaya crew ile tanışmam güzel oldu. Ben stüdyoma çekilmişken albüm çalışması icin e-posta aracılığıyla Reaya'dan bir metin geldi. Tam hatırlamiyorum ama G-Zone Project oluşumuna çağırılıyorduk. Burada olmamız istenmişti. Reaya Crew de İzmit için uğraştığı için şartları duyduk ve G-Zone'a geçtik. Sonra benim o zamanlar bulunduğum "Maybe Gangsta" adlı grup yolları ayırdı. Ben de G-Zone'dan ayrılmadım, devam ettim. Sonra yanlış haturlamuyorsam Reaya Crew'in kurucularından Matem kardeşim bu teklifi sundu. Oturduk konuştuk ve ben de bu arada düşündüm, benim için en iyisi buydu. Dürüstlüğün ve kardeşliğin müzikteki hedeflerin önüne geçmemesi tek hedefim oldu. Şu an çok mutluyum Reaya Family'nin bir elemanı olmaktan. Bu fırsatı sundukları için onlara da teşekkür ediyorum. Sevgiler, saygılar kardeşlerime. Onları secmemde farklı bir neden yok, ben onları dürüst buldum. Göründukleri gibilerdi ve beni çok çabuk benimsediler. Ben de gözü kapalı evet dedim. Birçok kişinin hayalidir Reaya Crew’in bir üyesi olabilmek. Emin olun. Şu piyasanın yüzde yetmiş yüzde sekseni Reaya adını bilir ve ona imrenir. Devam etsinler, yapabilecekleri tek şey bu çünkü.

Bugüne kadar ne tür çalışamalar yaptın? Partilerde ve albümlerde ABWC ismini göremeye alışacak mıyız?

Bugüne kadar bircok çalışmada ismim geçti. Birçok clan, crew, grup ile tanıştım ve bu sayede müziğimi geliştridim. En son 6 single çıkardım. Ondan önce de "Komamatize Vol 1" piyasadaydı zaten. Pek fazla dinleyicilerle arayı soğutmuyorum açıkçası. Son olarak "Kuva-i Milliye’nin Yeniden Uyandırılışı" ve bunun gibi 2-3 toplama albüm teklifi aldım. Bazılarında göreceksiniz beni emin olun. Partilere gelince her yere çıkamıyorum açıkçası çünkü her yerde bakış açısı aynı olmuyor. Ama bundan sonra sık sık göreceksiniz. Ve bu partilerin hepsinde Reaya Crew etiketi olacak ve biz yaptığımız zaman da 2 hoparlör çıkışlı partiler olmaz. Gerçekten güzel işler olacak, bekleyin ve görün.

Çok yakında çıkarmaya hazırlandığın bir albüm var. Kayıtlar nerede yapılacak? Sürpriz isimler yer alacak mı?

Evet çok yakında bir albüm var zaten 1 senedir falan üstünde duruyordum. Sound ve altyapı bakımından hazır, 1–2 aya kadar bitecek. Kayıtlar Reaya Recordz’da olucak ama bazı feat'ler için arkadaşların stüdyosuna gideceğim. Örneğin Reetmic Recordz, Deep Sound, Sefalet Recordz ve Geveze Recordz. Albümde olacakların hepsi kardeşim ve yakınım dediğim insanlar. Özellikle Reaya Crew mc’leri Matem, Afradoggy, Dr.Cost, Arce ve Ber-G olacak. Feat'lerden kesinleşenler ise şunlar: Rapidworry, Rapranga Punch, Anekdot, Soğuk Denge, Doruk ve Comacan.Ve bir iki sürpriz isim var onlar da kesinleşince albümde göreceksiniz. Yine Rapkolik.net aracılığıyla duyurulacak.

Reaya'da graffiti ya da break dans yapanlar var mı? Ya da rap vokal dışında başka uğraşları olanlar?

Reaya Crew’da grafiti olayı çok guzel. Birçok üyemiz var, özellikle G-Zone oluşumuyla writer sayısı çoğaldı. Bu şekilde daha kaliteli bir hal aldığından eminim. Breaker olayı İzmıt’te çok yaygın ve İzmıt buna çok elverişli. Ve Reaya Crew içerisinde tabi ki breakerlar da var.

Tarzını nasıl tanımlıyorsun? Reaya'daki mc'lerin tarzları birbirine yakın mı yoksa çeşitlilik var mı?

Kayıt vakti ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum. Düşüncem doğallıktan yana, sesimi bile ayarlamadan liriklerin akıcılığı neyi, hangi ses tonunu gerektiriyorsa onu yapıyorum. Bu yönümden dolayı çok eleştiri alıyorum ama ben buyum değişemem. Ne istersem onu yaparım ve kimsenin 'Neden?' sorusuna cevap vermem. Bana göre olması gereken bu. Reaya Crew’deki müzisyenlerin tarzlarını kısaca anlatmam gerekirse; deli deli RnB yapan Matem, Türkiye’de görmedigimiz kalitede ve tarzda Crunk yapan Afradoggy, parçalarda sound'u eze eze flow yapan Dr.Cost, çok farklı bir stili olan, rap adına kimsede olmayan derin bir sesle Arce, yepyeni bir ses ve farklı bir tarzla Ber-G ya da diğer ismiyle Zahir Castro.

İzmit'te rap ortamı nasıl? İstanbul dışında çok sık parti haberi almıyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İzmıt’te rap ortamı biraz karışık, benim deyişimle gençlerin %30'u rap dinliyor bu 30’luk kısmın da 29’u amatör olarak rap yapıyor. Reaya Recordz dışında profesyonel açıdan mix, mastering, aranje, kayıt alınabilecek bir yer de yok. Evet genelde İzmıt’te parti olmuyor olsa bile küçük çaplı breaker mc partileri oluyor. Onlara da Reaya Crew kitlesı olmadığı için çıkmıyoruz. Daha çok festival ve geniş alanlı konserler oluyor. Hiç olmadı kendimiz organize edip kendi konserimizi yapıyoruz. Ama en kısa surede bunu geliştıreceğiz. Her açıdan İzmıt yavaş yavaş bir underground edasına bürünüyor. Bu da tabi ki Reaya Crew ve G-Zone sayesinde oluyor. Köstektense desteği seçen yine Reaya oldu.

Underground sence bandrolsüz albüm yapmak mı yoksa bandrollü-bandrolsüz fark etmez düşüncelerini özgürce dile getirebilmek mi?

Underground artık eskiye oranla daha pasif ve içine kapalı, çok boş isler üretiliyor. Bazıları hariç yapan karşılığını alıyor zaten. Sözüm meclisten içeri. Bunun dışında biz de maddi bir çıkar beklemeden yapıyoruz yani underground yaptığı müzikten bir çıkar elde etmeyen kısım bize göre. Ama tabi ki zamanla bu yerini overground’a yani para kazanma hırsı olan kısma bırakıyor. Bu da maddi olanakların az olması nedeniyle oluyor. Bize de birkaç şirketten teklif geldi, belli de olmaz bakarsınız kısa bir süre sonra Reaya bandrollü olarak karşınıza çıkabilir. Kafa karıştırmak istemem bu noktada siz özgürce dile getirin.

ı|| [       Siyah BéyAzz ßir HayaT Ya$ıyoRum..MoRuK BénDen RénkLi IfadéLer BekLeméyin..!      ] ||ı

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 208079
Konu: 78156
Hoş geldiniz eren29, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Sigara Bırakmak İçin
sigara bırakma
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Sevdiğiniz İçin Ya...

Sahip Olduklarımız

Aşk-ı Memnu

Az Olmuş Biraz Dah...

Bir İnceliktir Teş...

Ünlüler Savaşta

Yürüken İçilen Sig...

Cinsiyet Tahmini_s...

Bölüm 2

Bölüm 3
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.6.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.206 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat