+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Siyaset Meydanı
(Moderatör: Kawasaki) >  + | Akp' Nın Icraatları

Ekim,10/11/08, 2008, 09:51:05 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Akp' Nın Icraatları
Cevap SayisiCevap Sayisi: 72 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1883 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: 1 [2] 3 4 5
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akp' Nın Icraatları  (Okunma Sayısı 1883 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3177
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart,03/24/08, 2008, 06:38:05 »

AKP sürekli karalanıyor şöyle idi böyle idi deniyor..

siz AKP ci olmayanlar bende değilim bu arada, siz kimi destekliyorsunuz sizde bir konu açsanıza filan partinin icraatları. açında bizde görelim. iş karalamakla olmuyor inanın kimse uyumuyor siz tek değilsiniz uyanık karalamayı bırakıp birazda siz ne yaptınız ondan bahsedin..

Yazana zahmet vermeyen yazı, okuyana da zevk vermez.

Emo><mito

.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart,03/24/08, 2008, 06:41:04 »

Alıntı:kawasaki tarafından gönderildi.
AKP sürekli karalanıyor şöyle idi böyle idi deniyor..

siz AKP ci olmayanlar bende değilim bu arada, siz kimi destekliyorsunuz sizde bir konu açsanıza filan partinin icraatları. açında bizde görelim. iş karalamakla olmuyor inanın kimse uyumuyor siz tek değilsiniz uyanık karalamayı bırakıp birazda siz ne yaptınız ondan bahsedin..

valla çok dogru ve guzel bı tespit hadı hodrı meydan ayrıca kawasakı farklı bı yonden baktıgın ıcın tebrık ederım + rep

..........................
Yarbay
Üye No: 91538
Rep Puan: 10

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #17 : Mart,03/24/08, 2008, 10:03:36 »

konu şu parti bu parti değil konu TÜRKİYE iyi yönetiliyormu konusudur  örneğin haramzadeler için iyi yönetiliyordur benim için iyiyönetilmiyor niçinmi bakın dostum  2003 den sonra ırakta katledilen 1 milyonun üzerindeki müslüman insanların günahını AKP ile birlikte ona oy veren insanlar çekecek eğer o günahı taşıyabilirseniz tabiiki AKP ye daha çok oy verin bu günkü duruma bakın eğer TÜRK lüğün ergenekondan çıkış destanını teror örgütü olarak içinize sindirebiliyorsanız tabiiki AKP ye oy verin bir taraftan şehide kelle deyip öbür taraftan çanakkale şehitliğini AKP flamalarıyla donatılmasını oradan bile siyasi bir rant beklenmesini içinize sindiriyorsanız tabiiki AKP ye oy vereceksiniz van universitesi rektörü bu günkü gibi suçlanıp 300 yılla yargılanıp suçsuz bulunup beraat ettiyse bu günkü ergenekon olayını azıcık düşünün siyası olduğunu anliyacaksiniz yazar vefa poyraz 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor hala mahkemeye çikarılmamışsa ve siz bundan rahatsızlık duymuyorsanız oyunuzu ALLAH aşkına AKP ye verin ben vermedim ve vermiyeceğim saygı ve sevgiler...........
BinBaşı
Üye No: 14019
Rep Puan: 43
hedef milliyetçi TÜRKİYE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart,03/25/08, 2008, 12:12:00 »

bir partini icraatlerini eleştirmek veya tastiklemek için ne o partiyi nede baska bir partiyi tutmak zorunda değiliz bence bu konu fazla uzatılıyor ben sadece sunu sölemek isterim ki apoya sayın diyene insan demem (çünkü haketmiyor)onu sayıp sevende ya gözünü kulağını kapatmız bağnaz bi sekilde etrafına bakıyodur yada vatan hainidir baska denecek bi söz yok bence

TÜRK OĞLUYOM TÜRK OLARAK ÖLÜRÜM
KANIM TÜRKTÜR DİLİM TÜRKÇE SÖZÜM TÜRK
TÜRK OLMAYI EN MUKADDES BİLİRİM
DİNİM İSLAM İÇİM TÜRKTÜR ÖZÜM TÜRK
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #19 : Mart,03/25/08, 2008, 03:34:58 »

AKP bilançosu: Türkiye fiilen üçe bölündü!

Dinciler...
Laikler...
Kürtçüler...
Sorarım size Türkiye’de bugün hem de derinden böyle bir ayrışma var mı yok mu?
Hepimiz koro halinde el cevap var diyeceğimize göre bunun müsebbibi kimdir söyler misiniz?
2002’ye dönelim ve o günkü manzaraya bakalım.
PKK terörü neredeyse bitmiş bir noktada değil miydi?
2003’de AKP sıfır terör ile görevi devralmamış mıydı?
El cevap almıştı.
Peki ya  toplumda laik, antilaik türü bir gerginliğin zerresi var mıydı?
Asla ve kat’a yoktu.
Elinizin altında internet var, o dönemin gazetelerini tarayın böyle bir tartışmayı göremeyeceksiniz.
Peki ya bugün?
Bırakın yeniden hortlatılan bölücü terörü, Güneydoğu’da devlete kalkışma yani alenen bir başkaldırı yok mu?
Daha, önceki gün Yüksekova’da kitlesel olarak devlet dairelerine saldırılar olmadı mı?
Keza Van’da benzer şeyler yaşanmadı mı?
Devletin koca bir coğrafyasında bölücü ve din muhtevalı olmayan partiler, bölgede küçük de olsa bir meydan toplantısı düzenleyebiliyor mu?
Bu haliyle Güneydoğu fiilen neredeyse kopmuş bir görüntüde değil midir?
AKP’ye körü körüne iman edenleri bırakın, vicdanı olan herkes bu  tabloyu ya da tespiti paylaşmaz mı?
2002’de neredeyse tamamen gündemden düşen bir konuda yani PKK mes’elesinde buralara gelinmişse, bunun bir siyasi sorumlusu ve de faturasının olması gerekmiyor mu?
Gerekmesine gerekiyor ama o faturanın muhatapları tıpkı Muaviye (ra)orduları misali, mızraklara Kur’an ayetlerini geçirip hadiseyi başka bir alana taşıdılar ve kafa karıştırdılar.
Gelelim laik antilaik gerilimine?
Sorarım size bugün adeta 12 Eylül öncesi faşist-komünist ayrışması misali bir tablo var mıdır yok mudur?
Bırakın başka alanları, aynı apartmanda oturanlar arasında bile türbanlı ve türbansız diye bir çatışma iklimi yaratıldı mı yaratılmadı mı?
Yaratıldı ise bunun müsebbibi siz misiniz ben miyim ey sevgili okur!
Görüldüğü gibi AKP’nin 5 yıllık yönetim bilançosu eşittir toplumun fiili olarak üçe bölünmesidir.
Ne olur haksızlık ediyorsam söyleyin, bu tespitimde zerre bir mübalağa var mı?
Diyeceksiniz ki Türkiye her alanda uçtuğu için, dış dinamikler işte böylesi ayrılıkları körüklüyor!
Ahh öyle olsa da teselli bulsak ama nerde!
Dış borç, 5 yıllık AKP iktidarında 214 milyar dolardan 436 milyar dolara çıkmış, bankalar dahil devletin en önemli stratejik kurumları yabancıya satılmış, yoksulluk çığ gibi büyürken dolar milyarderi sayısı 2002’de 5 iken bugün 30 küsura yükselmiş, sokağa kapkaç ve hırsızlıktan çıkılamaz hale gelinmiş, K.Irak’da kırmızı çizgi kalmamış, Kıbrıs gitti-gidiyor, koca bir ülke dış politikasını ABD’ye, iç politikasını AB’ye endekslemiş; bunun adı eğer uçmaksa, uçulacak adres tartışmasız uçurum değil midir?
Bütün bunlar yetmezmiş gibi toplum Kürtçüler, dinciler ve laikler diye ayrıştırılmadı mı?
Sorarım size, bu millet AKP’ye yüzde 46 oyu bunun için mi verdi?
Kahrolduğum bir şey de her gün yargıya salvolar atan AKP cenahının PKK’nın son kalkışmasına bu satırların yazıldığı saate kadar tek bir söz olsun etmemesidir.. Devletin savcısına her gün hakaret, PKK  kalkışmasına suskunluk, vah ki ne vah

SÜPER ÜYE
Üye No: 116289
Rep Puan: 203
hayat_26_es@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #20 : Mart,03/30/08, 2008, 06:04:38 »

evet degerlendirmeyi gectigimiz hükümetlere olursa iyi diyebiliriz
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #21 : Mart,03/31/08, 2008, 08:44:31 »

AB FAŞİZMİ

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, kurum brifinginde “ulusalcılığı tehdit” olarak algılayıp terörle mücadele kapsamına almasına, siyasetten iş dünyasına kadar her alandan tepki yağdı.

AB karşıtlarının, “varsayım” üzerinden sindirilmek istendiğini belirten bilim adamları da, “Küreselcilerin millete çağdaşlık diye yutturmaya kalkıştığı proje, faşizmin ta kendisidir” dedi.

MUSTAFA ÖZYÜREK (CHP)
AKP, Türkiye’nin milli çıkarlarını gözetmeyen politika izliyor. Kendisini eleştirenleri bu şekilde sindirmek istiyor.

YAŞAR OKUYAN (HYP)
ULUSALCILIĞIN, milliyetçiliğin AB’ye karşı olmasını suç olarak gösterenlerin dünya gerçeklerinden haberleri yoktur.

PROF. DR. EROL MANİSALI
ULUSALCILIK, AB’nin sömürgeci politikalarına karşı çıkan harekettir. Yaşadıklarımızı faşizm olarak görüyorum.

SİNAN AYGÜN
Bugün ulusalcılığı tehdit kapsamına alanlar, 3 ay veya 1 yıl sonra milliyetçiliği de aynı kapsama alacaklar.

Faşizmi yaşıyoruz
Ulusalcılığın ’terör’ tanımına alınmasına tepkiler sürüyor. Hükümet politikalarına karşı  çıkanlara  faşizan uygulamalar yapıldığını belirten Prof. Dr. Erol Manisalı, “Vatanı savunmak suç mu?” dedi

Ulusalcılığın, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a verilen bir brifingte terör faaliyetleri içinde değerlendirilmesine yönelik tepkiler sürüyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı  “Bunlara göre Chavez de çete zaten” diyerek,  Ulusalcılığın “AB’ye karşı” değil, “AB’nin sömürgeci politikalarına karşı çıkan bir hareket” olduğunu belirtti. Manisalı, “Dünyada sömürgeciliğe karşı koymanın adı ulusalcılıktır” diyerek şunlara dikkat çekti: “Güney Amerika’da ABD’ye, Amerikanın faşist politikalarına karşı çıkanların adı ’ulusal sol’dur. Literatürde ’national left’olarak geçerler. Bu raporun dayanağı ne uluslararası literatüre ne de gerçeklere uyuyor. Sömürgecilerle, Türkiye’deki işbirliği yapanların, sömürgeci talepler doğrultusunda işlerini yürütmesi için engelleri kaldırması, onları rahatsız eden olayları engellemesi lazım. Bunun için de bazı kulplar bulunuyor.”

Yıldırma politikası
Günümüzde yaşanan bu olayların “faşizm” den başka bir anlam taşımadığının altını çizen Manisalı, hükümet politikalarına karşı koyanlara yönelik “faşizan” uygulamalar yapıldığını vurguladı.Manisalı, “Bu dönem yaşadıklarımızı faşizm olarak görüyorum. Hitler döneminde Fransızların taktığı ismiyle Olağan Faşizm. McCarthycilik var. Korkutma, yıldırma havası var hükümette. Bu saldırıları emperyalizmin içimizdeki oligarşik yapıları gerçekleştiriyor. BOP’a angaje olanlar ve büyük tekellerin yerli taşeronları iktisadi ve siyasi ağırlıklarını artırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.  İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci de, “Ulusalcılığın karşısına teslimiyetçilik ve mandacılığı mı koyuyorlar” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulusun menfaatini en üst seviyede tutmak ve milletin ve vatanın bekası savunmak suç mu! Hiçbir ulusalcı AB’ye veya ABD’ye bir düşmanlık beslemiyor. Ama onlar ulus-devleti, İslam alemini yok etmek, yer altı ve yer üstü kaynaklarını ele geçirmek için saldırıyorlar. Bu saldırıya karşı çıkmak bu güçlere düşmanlık ise, o zaman hem ABD’ye hem AB’ye düşmanız. Bağımlılığı ve mandacılığı kesinlikle kabul etmeyeceğiz.”

Sevr benzeri uygulama
Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanvekili Yaşar Okuyan da, “Ben bugünkü AB uygulamalarına, dayatmalarına sonuna kadar karşıyım. Var mı itirazı olan” şeklinde tepkisini dile getirdi. Raporu, basına yansıyan mantıkla hazırlandığı gerçeğinden hareketle değerlendiren Okuyan “Baştan aşağı sakatlıklarla dolu bir rapor” dedi. Okuyan şunları söyledi:“Türkiye’nin milli menfaatlerini savunmayı suç addeden raporu kabul etmemiz kesinlikle söz konusu değildir. Ulusalcılığın, milliyetçiliğin AB’ye karşı olmasını suç olarak gösterenlerin dünya gerçeklerinden haberleri yoktur. Türkiye’yi Sevr benzeri bir proje içine sokmaya çalışıyorlar. Ben AB’ye sonuna kadar karşıyım.”

Vahim bir anlayışın ürünü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ise brifingde sunulan notları “Çok vahim bir anlayış” olarak yorumladı. AB’nin bahane olduğunu, AKP’nin kendisine karşı olan her kesimi bir türlü suçlama ve sindirme taktiği izlediğini vurgulayan Özyürek sözlerini şöyle devanm etti: “Ulusalcılar Türkiye’nin çıkarlarını savunuyor, Türkiye’nin bütünlüğünün diğer devletlerin kontrolü altına girmemesi için mücadele ediyorlar, ulusal kaynaklarımızın yabancılara peşkeş çekilmesini istemiyorlar, milletimizin zor şartlar altındaki mücadeleleri ve vergileriyle kurulan kuruluşlarımızın, özelleştirme adı altında yabancılaştırılmaması için demokratik tepkilerini ortaya koyuyorlar. İşte bu mücadele AKP’yi ve arkasındaki uluslar arası sermayeyi rahatsız ediyor. AKP, Türkiye’nin milli çıkarlarını gözetmeyen bir politika izliyor. Kendisini eleştirenlere karşı bu şekilde sindirme politikası izliyor.”

‘Milliyetçilik de tehdit’ diyecekler
Türk Ocakları’nın kuruluşunun 96. yılı nedeniyle gerçekleştirilen “Milliyetçilik Düşüncesi Üzerine Yeni Arayışlar” panelinde konuşan  ATO Başkanı Sinan Aygün, “Bugün ulusalcılığı tehdit kapsamına alanlar, 3 ay veya 1 yıl sonra milliyetçiliği de aynı kapsama alacaklar” dedi.Türklüğe hakareti suç sayan  301. maddenin kaldırılmasını savunanlara yönelik “Sen milliyetime hakaret edeceksin, tabii ben de seni dışarıda bekliyorum yani” diyen Aygün Şöyle devam etti:

Hazırlıklı olalım
“Bu kavga milliyetçiler ile küreselciler arasındaki kavga. ’Bizler küreselciyiz ve milliyetçilerle kavgalıyız’ deniyor. Öyle görüyor. ’Ulusalcılık tehdit oldu’haberleri  var. Diyorlar ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, ulusalcılık akımı aşırı sağ faaliyet kapsamında değerlendirildi. ’Ulusalcı kesimler devletin egemenliğinin AB sürecindeki yasal değişikliklerle zedelendiği varsayımına dayanmaktadır’deniyor. Bu adamlar AB sürecinden rahatsız olunca terörist faaliyet yapanlar arasında alınmışlar. ’milliyetçilik tehdit oldu’ diye manşetler atılacak, hazırlıklı olalım.”

Onbaşı
*
Üye No: 115486
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan,04/28/08, 2008, 12:13:17 »

Arkadaşlar lütven birde şöyle dönüp kendinize bakın bilmiyorumgelirleriniz ne kadardır ama kişi başına bir yükselme olmuş ama bana neden yansımıyor anlamıyorum

Şimdi gelelim akp nin yaptıklarına benim hatırladıklarım Aptuhla öcalana sayın demek
acaba yanlışmı biliyorum sayın hazretler aynı şey sanırım yanlışsa lütven düzeltin

şehitlere kelle

Askerlere yan gelip yatma yeri

Çiftçinin anasına

ve işçiye  ayaak takımı ben bir işciyim yani ayak takımı

neyse bunları geçelim canım

Ekonomi  en önemlisi ben kulaktan dolmaya bakmıyorumda karnımın doymasına bakıyorum yani ölçüm bu

yoksa borsa yükselmiş banane benim param yokki borsada dolar yerinde ama dünyanın en pahalı akar yakıtı Türkiyede

Arkadaşlar yeri geldiğinde baykalında devlet baçelininde elbeteki yanışları şitetle eleştirelim ama lütven takım tutargibi parti tutmayalım sırf baykala inad ona inat diye doğruları gözden kaçırmayalım

ben bir işçiyim yarınım ne olacağını bilmiyorum bumugüzel yönetim
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #23 : Nisan,04/29/08, 2008, 10:21:34 »

Maval...

SÖZLÜĞE baktım "maval"ın iki anlamı var:

Birincisi, Arapların bir tür şarkısı.

İkincisi; uydurma, asılsız, hikáye, yalan...

Bence Denizlili çiftçinin önceki gün Başbakan’a "Bize maval okuma!" diye bağırdığı birincisidir, yani bir tür Arap şarkısı.

Ki ben Arap’ın "maval" okumasını bilirim.

"Maval" genelde Arap’ın aynı sözcüğü durmadan tekrarlamasından oluşur, uzunluğu duruma göre değişir.

Diyelim ki Arap, minderlerin üstünde rahat bir mekándaysa iki-üç gün sürebilir.

Devenin sırtındaysa, "maval" gideceği yerde biter.

Yok eğer deve güdüyorsa, develer kaçana kadar...

*

Başbakan, "Enflasyon tek haneli rakamlara indi... Ekonomi iyileşip büyüdü görüyorsunuz..." deyince, işte o an Denizlili köylü kalabalığın arasından seslendi:

"Maval okuma... Mazot kaç lira, biliyor musun?.. Ben çiftçiyim, yağ bile alamıyorum... Sen bunları külahıma anlat..."

"Maval" uzun bir şarkıdır.

Hatta kimi "maval" okuyuşların -altı sene olmasa bile- üç gün-üç gece sürdüğü, mavalcının giderken "Devamını yakında gelip okurum" dediği anlatılır.

"Maval" okuyan ağzını açar ve gözlerini kapatır.

Etrafında ne oluyor, ne bitiyor görmez. Arada bir tek gözünü açması ise, bakmak içindir:

Dinleyen kaldı mı?..

*

Denizlili çiftçi, Başbakan’a "Maval okuma" dedikten sonra Başbakan şöyle dedi:

"Onların kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır söylemezler..."

"Maval" zengin Arap kültürünün eşsiz bir hazinesidir.

Türkçe’de bir karşılığı da "martaval"dır.

"Maval"ın uzunluğu dinleyenlere göre de değişir.

"Maval" dinleyenler, aynı sözcüklerin aralıksız ve durmadan tekrarından fazla bir şey anlamazlar.

Aslında bir şey anlamak için de dinlemezler.

Doğrusunu isterseniz zaten dinlemezler de.

Öyle bakarlar:
            bekir coşkun
Maval, maval... 
Onbaşı
*
Üye No: 128069
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs,05/02/08, 2008, 10:08:17 »

herkes konuşuo peki bu ulkemzden çıkan paralar ne?özellşme hareketleri tek banka zirrat bankas kaldı devetın turk telekom noldu ..sabancı ve koç turkıyenn en buyuk  işadamları urettıklerını satamadıklarında n japon ve avrupa ulkelerı ıle ortak oldular..r.tayıp erdoğan bır ermenı olduğunu ve bunu doğruadığını bilmiomusunuz.askerimizn başına çuval geçrldığınde nereydı türkiye bir krom zengini neden çıkarmılar çünkü abd bn sıze kısaca soleyem korku.atamız olduğunden beri hç bir ilrleme kaydedemedik atamız zamanında uçak uretıp hollandaya satoduk şimdi ise dişardan alıyoz ve en kotusu hllanda uak uretmnde 1 umara oldu.ekonomi nasıl ilerledi ya bn hayret ediyrmaam abd den borç alıp kapıtıyo ve bunu karsısında 2 kat borçlu oluyoz abd ye ve herşeydenizin alyoz.. :(turkıyenın su ankı durumu bubana kımse akp yı savunmasın...sizce devlet pkk yı bılıomu eet bilio hemde hepsını ama sonuç yok çunku abd ve adamı vr başımızda
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #25 : Mayıs,05/03/08, 2008, 09:04:13 »

AKP'ye müteşekkiriz

Hepimiz tarih okulundayız ve ne çok şey öğreniyoruz. Yaşanan olayların her birinin ilgilenen herkeste bıraktığı bir iz yok mudur sanıyorsunuz. Olmaz olur mu?
Öyle izler bırakır ki, buradan kazanılan tecrübelerle hayatımıza yön veririz.
Atalarımız ne demiş, “bir musibet bin nasihatten iyidir.” Yanlış mı?
Düşünün bir kere!
Eğer AKP iktidar olmasaydı, tartıştığımız yolsuzluk dosyalarını hiç göremeyecek, dolayısı ile kendini  “dindar ve dürüst”  ilan edenlerin yolsuzluklar konusunda gerçeği söyleyip söylemediklerini asla bilemeyecektik.
Bereket iktidar oldular ve tarih kayıtlarında yerlerini aldılar. Anladık ve öğrendik ki, söyledikleri kadar değillermiş.
Başka?
Eğer ülkeyi siyasal İslamcılar yönetirse “bolluk bereket artar, adalet tavan yapar, insanlık ideal toplum düzenine kavuşur” iddialarına kanacak belki de en iyisi “şeriat düzeni diyerek devletin teokratikleşmesini” geçerli bir çözüm yolu sanacaktık. “Osmanlılaşma” teorilerini kendileriyle özdeşleştirecek bunları Fatih Sultan Mehmet sanarak kendi elimizle ülkemizi yıkıma götürecektik belki. Nasihat yerine musibet gelince bunun böyle olmadığını anlamış olduk.
Bitmedi..
AKP iktidarı sayesinde kendini “dindar, muhafazakâr ve hak dostu” ilan ederek siyasallaşanların aslında söyledikleri gibi olmadığını, yandaşlarına çıkar sağlamada yarıştıklarını da gördük.
Cemaat önderlerinin olaylar karşısındaki tutumunu öğrendik. Yine onlara ait onlarca gazete ve televizyonun iktidarı korumak adına dini hüküm ve kıymetlerden nasıl taviz verdiklerinin binlerce örneğini yaşadık.
Çok seslilik adı altında toplumun birbirine sımsıkı yapışık olan ancak belli belirsiz çizgilerle zor görülüyor olan ayrım yerlerinin derinleştirildiğini, “farklılıkları özgürleştirmek” adına farklılıkların zıtlaştırıldığını öğrendik.
En mühimi de “dış merkez ve dış odaklarla batılılaşma, demokratikleşme ve gelişme” adı altında “pembe devrimler” yoluyla bizzat devletin ve rejimin nasıl dönüştürüldüğünün toplum mühendisliği örneğine şahit olduk. Az şey mi?
Türk tarih okulu, her birimizi eğitmeye devam ediyor. Bu okulun dersleri, elbette siyasetle sınırlı değil. Kültür, edebiyat, ekonomi, sağlık, basın yayın daha pek çok konu öğretim alanı içinde. Her birinden aldığımız dersleri burada yazmamız mümkün değil.
Bundan sonrası için aldığımız dersler bize yetmelidir.
Toplumsal akıl, yüzde 47 ile bu tür siyasetçileri de iktidara taşıyarak yapıp eylemelerini gözlemiştir. Eğer hiç iktidar olmasalardı, yaptıkları her eleştiri, her propaganda, insanlarda “acaba” endişesi doğuracaktı. Ancak şimdi anladık ki, başta iktidar olmak üzere onları orada tutmak için destek veren tüm dini gruplar, toplumsal kanaat önderleri, sendikalar, dernekler ve basın gerçek durumla karşı karşıya geldiler ve ister istemez davranış gösterdiler.
Gerçekle karşılaşmaktan doğan tüm davranışları gözlediğimizde teori ile pratiğin eşleşmediğini, iktidar gücü adına kutsal olandan taviz verildiğini, İslam ahlakının hükümeti korumaya feda edildiğini gözlemiş olduk. Anladık ki, iktidarın özgün yapısı, dinin özgün yapısıyla birebir örtüşmüyor. Yani dini ahlak ile siyasi ahlak çoğu kere çatışıyor.
İktidar bencil, din değil.
İktidar, hep orada durmak istiyor; din, hak eden doğru yönettiği sürece otursun diyor.
İktidar, güç bendeyse otoriteme herkes uysun isterim diyor; din, güç sende bile olsa otoriten ahlaka uygun kullanılmalı diyor.
İktidar “bal tutan parmağını yalar” diyor; din, balı adalet terazisiyle tut ki parmağına yapışmasın sen de yalama diyor.
İşte tüm bu ve benzeri daha pek çok sebepten dolayıdır ki, teokratik düzen dinin düzeni değildir. Din ile ilişkilendirilerek oluşturulmuş diktatörlüktür. Pek çok İslam ülkesinde olduğu gibi.
Öyle ise?
İnsan onuruna yakışan en iyi sistem cumhuriyet ve demokrasidir.
Ne demiştik yazımızın başında?
Öğreniyoruz.
İyi ki varsın AKP! Varlığın pahalıya mal olsa da bize çok şey öğrettin. Sağ

Baş Çavuş
Üye No: 119152
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mayıs,05/26/08, 2008, 03:00:24 »

Alıntı:lonelyWolf tarafından gönderildi.
ARKADASLAR COGU DIYOR YOK AKP DEVLETI SATTI MILLETI SATTI YOK DINCILER MILMEM NE.O ULKEYI SATILDI SANANLAR GALIBA ONLAR KENDILERINI DENIZ BAYKALA SATANLAR CUNKU TURKIYENIN NERDEYSE YUZDE 50SI OYUNU AKP YE VERDI.PEKI O DENIZ BAYKAL VE DEVLET BAHCELI YANLILARI SIMDIDE DIYOLARKI HALKIN 100 DE 50 SI CAHIL DIYOLAR   YANI TURKIYE DUNYANIN BASKENTIDE OLSA BUNLAR BOYLE DEMEYE DEVAM EDECEK GALIBA CUNKU DENIZ BAYKAL GIBI BILGISIZ INSANLARDAN BILGI EDINIYORLAR BEN SIZE AKP NELER YAPMIS ONLARI ANLATMAYA CALISACAM...........BAKIN VE DOGRU BILGILERI OGRENIN......................................................................................

1993–2002 yılları arasında ortalama yüzde 2,6 oranında büyüme gösteren Türkiye ekonomisi, AK PARTi iktidarında yüzde 7,3 oranında büyüme başarısı gösterdi. Türkiye ekonomisi, ilk kez Aralıksız 20 dönem büyüme başarısını elde etti. 2005 yılında Türkiye, Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumuna yükseldi

Kişi başına düşen milli gelir AK PARTi iktidarında ikiye katlandıve 2 bin 598 dolardan, 5 bin 477 dolara yükseldi.

Özel sektörün büyümeye katkısı 1993–2002 yılları arasında sadece yüzde 2,3 iken, AK PARTi iktidarında bu oran yüzde 4,4’e yükseldi. Böylece Türkiye özel sektör odaklı ve sağlıklı bir büyüme sürecine

Enflasyonun ardından toplumun en yakıcı sorunu olan işsizlik 4 yıllık dönemde çözüm yoluna girdi. 2002 yılında yüzde 10,3 olan işsizlik oranı, 2006 yıl sonunda 9,9’a kadar geriledi

Türkiye’nin toplam kamu kesimi net borç stoku, 2005 ve 2006 yıllarında dolar ve YTL olarak tarihinde ilk kez bir önceki yıla göre azaldı.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan borçlarımız,
2002’deki 23,5 milyar dolar seviyesinden, 8,7 milyar dolar seviyesine kadar indi.

2002 yılında mevduat bankalarının kullandırdığı kredi miktarı 32,2 milyar YTL iken, bugün itibariyle kullandırılan kredi miktarı 180 milyar YTL’ ye yükseldi.

Çalışanlarımızın zorunlu tasarruf hesabında biriken hakları, ana para ve nema olmak üzere 13,5 milyar YTL olarak kendilerine ödendi.Konut Edindirme Yardımı kesintilerini ödeme süreci de AK PARTi iktidarında başladı.

VE OZELLESTIRMEYE KARSI CIKANLAR ONCEKI HUKUMETLERDE OZELLESTIRME TOPRAK SATISI YOKMUYDU? TABIKI VARDI AMA ISTIKRAR OLMADIGINDAN AZDI BU SIMDI YUKSELDI CUNKU ARTIK TURKIYEDE ISTIKRAR VAR  AMA MUHALEFETLER KONUSACAK BISEY BULAMADIGINDA HALKI BOYLE SEYLERLE KANDIRMAYA CALISIYOR...

Özelleştirmenin başladığı tarihten 2002 yılına kadar gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplamı 8 milyar doları buldu. AK PARTi iktidarında ise, 18 milyar dolarlık özelleştirme işlemi tamamlanmış durumda.

BEN BURAYA AKP NIN YAPTIGI ICRATLARI YAZMAKLA BITIREMEM ONUN ICIN BUTUN KATOGORILERDE(ENERJI,KARAYOLU,KONUT,IHRACAT,EKONOMI,TARIM,TURIZM,SANAYI) VE BIR COK ALANDA AKP NIN ICRATLERINI GORMAK ISTIYORSANIZ..Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP BU ADRESTEN BUTUN ICRAATLERI GOREBILIRSINIZ.. 

SIMDI ONCEKI ZAMAN PARTILILERE SORUYORUM SIZ NE YAPTINIZ, SIZ NE YAPTINIZ, SIZ NE YAPTINIZ.
TABIKI HICBIRSEY MHP MHP DEDILER IYI BAKALIM DEDIK BAS ORTUSU MESELESINDEN MILLETTEN IYI KOTU OY TOPLADILAR DEDILER BAS ORTUSU MESELESINI KOKTEN CEZECEZ. MECLISE GIRDILER ECEVIT BEY MECLISTEKI BASORTULU KADINLARA TERBIYESIZLER FELAN DIYE SAYMADIGINI BIRAKMADI FAZILETLI MILLETVEKILI BEN BASORTUMU CIKARMAM DEDI MECLISTEN CIKARDILAR MHP LILER NE YAPTI KENDI MILLET VEKILLERININ BASINI ACTIRDILAR.DEDILER APOYU ASACAZ KESECEZ GITTILER IDAMI KALDIRMAK ICIN BIRINCI SIRADA IMZA ATTILAR BUNLAR ANCAK MILLETI KANDIRIR. VE SIZE TEKRAR SORUYORUM NEDEN BASKA PARTILERIN SITESINDE YAPTIKLARI ICRAATLAR YOK??? BUNU HERKES KENDINE BIR SORSUN CUNKU YAPTIKLARI HICBIR ICRAAT YOK BU KADAR BASIT. YORUMLARINIZI BEKLIYORUM HER TURLU TARTISMAYA ACIGIM BILGISI OLAN VARSA BUYURSUN...TESEKKURLER

akp dıs iktidarlardan aldıgı borclarla ulkeye sıcak para akımı sagladı bu sayede ekonomi kalkındı yabancılar elini ayagını ckse turkiyenin hiicbiseyi kalmayacak heryeri sattıla yabancılar sayesinde turkiyenin ekonomisi 6.sırada 
 kişi başına duşen mlli gelir 2 kat arttı ama paranın degeri 4 kat azaldı bunlar senin gibi gercekleri dusnemeyen insanları kandırmak icin hazırlanan bilgiler üzgünü m ama durum boyle...
« Son Düzenleme: Mayıs,05/26/08, 2008, 04:56:18 Gönderen: tsuberk » Logged
.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs,05/26/08, 2008, 04:08:12 »

arakdaslar yorumlarınızı yakından takıp edıyorum yavs yavas bırbırnıze hakarete varıcak laflar soylemeye basladınız bundan uzak durunuz sadece goruslerınızı belırtıp karsı tarafın dusuncelerını çürütmeye çalısın

saygılarımla

..........................
Teğmen
Üye No: 144695
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #28 : Haziran,06/13/08, 2008, 07:23:45 »

Ben bu konuya girmek istememiştim ama, konuyu okumaya başlayınca özelliklede kadim dostumuz miricizade bey efendi kardeşimizin alıntı ve şahsi tesbitlerini okurken , hele kendisinin bir emekli olduğunuda öğrenince, aşağı yukarı ayni yaşlarda olduğumuz var sayımı ile yola çıkarak , şimdi ben soruyorum ,TÜRKİYE  CUMHURİYETİ , kurulduğu günden bu güne, böylesine bir kalkınma perfonması yakalamışmıdır acaba , bende emekliğim, ben bir sayın özalın  zamanında böyle güçlü bir kalkınma hissettim, birde şimdi ,diğer hükümetleride gördük, yağ kuyruklarında, ekmek kuyruklarında, benzin kuyruklarında
, sabahladığımızı ben şahsen unutamadım , dostumuz  eyer elit tabaka mensubu bir kardeşimizse amenne, o kuyruk larda bencileyin pinememiştir , kardeşimiz mazotun fiyatını sorarken, dünya piyasalarında retrolün golanının 170 doları geçtiğini her halde unutuyor,  bu fiyat artışında şayet bahçeli veya baykal  bu gün başta olsalardı, yeminle söyleye bilirimki yine bu millet kuyruklarda kavga ediyor olacaklardı , gençlere kamera alıp emeklileri ziyaret etmelerini tavsiye ediyor dostumuz, evet ayni tavsiyeyi bende ediyorum, ama elit tabakaya değil orta kesime sorun , banka kuyruklarında tepelenenler şimdi bank kartla tanıştı,  gücü yetmeyenin maaşı evine geliyor , sabah beşte hastahane kuyruğunda pinekleme devri bitti , randevunu al dilediğin saatte git, eczane eczane dolaşmalar bitti, sen bağ kurlusun, sen ssk lısın, olayı tarih oldu artık, dileyen dilediği yerden ilacını alabiliyor, hakikaten sayın erdoğanın ifadesi ile, bu hükümetin yaptığı icraatlara muhalefetin hayel gücü bile yetmez, ama tek bir şeye güçleri yeter çamur atmak iftira atmak karalamak . ama güneş balçıkla sıvanmıyor, arkadaşlarım kuru sıkı palavralara değil yapılan icraatlarada şöyle el insaf olarak eyilin görün, veya görmeye çalışın , ama hayır biz kuyruklara  razıyız , hastahane kapılarında pineklemeye razıyız, gaz tuza ekmek kuyruklarında kavgaya hasret kaldık diyorsanız , işte bahçeli işte baykal verin oyunuzu kardeşim, kimsenin sizin demokratik hakkınıza itirazı yokki buyrun,
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #29 : Haziran,06/14/08, 2008, 12:51:07 »

Yabancı sermaye 'mayın'a bayılıyor

Suriye sınırındaki 216 bin dönümlük mayınlı toprağın, 5 yıl içinde temizleyen yabancı şirkete 44 yıllığına devrini öngören tasarı, sert tartışmalara yol açtı. CHP’li Ergin, “AKP, bu işte ısrarcı olursa kesinlikle yabancı telkini olduğunu düşünürüz” dedi.

Köprü ve otoyollar da yabancıya satılıyor

Mayınlı arazi deyabancı sermaye baskısı

Gürol Ergin, “AKP, bu arazileri yabancı şirketlere verme isteğinde ısrarcı olursa, bunda kesinlikle yabancıların telkini olduğunu düşünürüz” dedi.

Haber: Selda Öztürk KAY
Suriye sınırındaki 216 bin dönümlük mayınlı toprağın, 5 yıl içinde temizleyen yabancı şirkete 44 yıllığına devrini öngören tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplantısında gerilime neden oldu. CHP ve MHP’li komisyon üyeleri, “mayınlı alanın, toprakların kullanılması karşılığı değil maddi külfeti karşılığı temizlenmesi” önerilerini yineleyince, sert tartışmalar yaşandı. Komisyon toplantısına ara verildiği saatlerde, AKP’li komisyon üyelerinin “strateji” belirlemek üzere “özel” bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi. Komisyonun CHP’li üyesi Gürol Ergin, AKP Hükümeti’nin mayınlı arazileri “özel sektöre” devretme konusundaki ısrarına bir anlam veremediklerini belirterek, “GAP eylem planına bütçe haricinde 1 milyar YTL ek ödenek ayıran bu iktidar, mayınlı arazilerin devlet eliyle temizlenmesine de para ayırabilir. AKP, bu ısrardan vazgeçmezse, aklımıza farklı düşünceler gelecek” dedi. Ergin, Başbakan Erdoğan’ın GAP için ayrılan 26 milyar YTL ödenekle “oy” avcılığı yaptığını, ancak mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda ise “özel sektöre” güvenildiğini söyledi.

O araziler halkın malı
Ergin, “Bugün mayınlı arazileri konuşuyoruz. AKP’liler, arazileri, 44 yıllık kullanım hakkı karşılığında yerli veya yabancı şirketlere vermek istiyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin kalkınması konusunda ’samimi’olan bir iktidarın, bu arazileri yöre halkına vermek için de bir çaba göstermesini beklerdik. Bu durumda, GAP için açıklanan düşüncelerin de samimi olmadığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu. CHP’li üyelerin, mayınlı araziler konusunda AKP Hükümeti’ne dışarıdan baskı yapıldığı yönünde bir kuşkusu olduğunu söyleyen Ergin, “Hükümetin öne sürdüğü gerekçe, maddi güç yetersizliğiydi. Para verip temizletemeyeceklerini söylüyorlardı. Aynı hükümet, GAP’a bir yıl için 1 milyar YTL ayırabiliyorsa, oranın temizlenmesine de para ayıracak durumda demektir. Bu gerekçe ortadan kalkmıştır. Hâlâ özel şirketlere kiralama isteği dile getirilirse, bunda kesinlikle yabancıların telkini olduğunu düşüneceğiz” dedi.

Turistler artık arazi fotoğrafı çekiyor

TBMM Genel Kurulunda, Yabancılara Mülk Satışını Yeniden Düzenleyen Tapu Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine dün devam edildi. Verilen önergeyle, Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunununda, yabancı yatırımcıların taşınmaz edimini sağlamak için yeni düzenlemeye gidilmek istendi. Önergeye, CHP ve MHP milletvekilleri karşı çıktı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, “Bu toprakları satmak mı istiyorsunuz” diye tepki gösterdi. Bunun ardından önerge geri çekildi. Daha sonra, Tasarı üzerinde konuşan CHP’li Atila Emek, AKP’nin, önce verdiği sonra geri çektiği, yeni madde ihdas edilmesini öngören önergeyle, “oldu-bitti” yapmak istediğini söyledi. MHP’li Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ise ülke güvenliğine ait stratejik yerler belirlenmeden tasarının aceleyle geçirilmek istendiğini belirtti. Serdaroğlu, “En çok toprak satılan yerler Antalya, İstanbul, Muğla, Hatay ve İzmir. Tarihi ve turistik yerlerin fotoğrafını çeken turistlerin yerini satılık arazilerin fotoğrafını çeken girişimciler aldı” dedi. Serdaroğlu, TOKİ’nin yabancılara konut yapacak olmasını da eleştirerek, 2007’de yabancılara 2 milyar 952 milyon dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını kaydetti. Serdaroğlu, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde, ’fethettiğim yerleri yabancılara satanlar Allah’ın gazabına uğrasın’ der” diye konuştu.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: