Onbaşı
Üye No: 139544
Rep Puan: 0
|
 |
« : Mayıs,05/28/08, 2008, 01:15:09 » |
|
Saçlarından bir tutam kesseydin, Gözlerinden bir damla yaş. İstemezsen, bir dakika bile durmazdım, Durmazdım inan. Çeker giderdim uzaklara. Ellerinden,bir esimlik rüzgar bıraksaydın avuçlarıma. Bir dudaklık öpücüğün kalsaydı yanağım da. AMA unutmamı istemeseydin, UNUTAMAM. Zaten ben değil bende ki ben. O yüzdendir, Gündüzümün sarhoş, gecelerimin ayyaşlığı.
Anlar mısın yıllar yılı süren yangını, Aciz kaldığını mumu söndüren rüzgarın. Gökyüzüne geri yağdığını yağmurun,anlar mısın. Anlar mısın, Kül tutmayan közün, için için yandığını. Dağlanan yüreğimin anlatamadıklarını, anlar mısın.
Anlatamadım, Ateşten damıtılmış güneşin,ellerimde üşüdüğünü. Anlatamadım, Buluttan sağılmış karların, gözlerime üşüştüğünü. Köpük köpük dalganın deryasıydın oysa. Çağlayanıydın, en asi ırmağın. En yüce dağdan ulu, koca bir çınardın sen. Anlatamadım, Buz tutmuş sarı yaprakların, yüreğim de uçuştuğunu.
Anlamadın, anlatamadıklarımı. Dağlar da tepeler de yankılan dı sevdam...duymadın. Çöller de savruldu harman harman...umursamadın. Yollar yoruldu, yıllar yalvardı, Sular yandı, seller yatağından taştı. Gökyüzün de ne kadar yıldız varsa, geri yağdı. Anlamadın, Giderken götürdüğün yüreğimin, yüreğin de ağladığını.
neden gittin, Yangına düşmüş yanık göğsümün sevdası. Neden gittin, Göklere merdiven dayamış ellerimin duası. Gözlerimin ahı, gözbebeklerimin bedduası. Uykularımın hayra yorulmamış rüyası. Neden gittin, Karanlığa karışan hıçkırıklarımın isyanı, Katran şafaklarımın kara yazısı. Sayfa sayfa mektuplarımın aşılmazı. Satır satır şiirlerimin paylaşılmazı. Anlamadın duygularımı umudumun belası...belalısı. Anlamadın, ya da ben anlatamadım Neden gittin diye haykıran yüreğimin fırtınasını.
Saçlarından bir tutam, Gözlerinden bir damla yaş, Ellerinden bir esimlik rüzgar, Dudaklarından bir tek öpücük kalsay dı yanağım da. Hatıralar avutur du yorgunluğumu. Zaten yorulan ben değil, ben deki sen. O yüzdendir, Gündüzümün sarhoş, gecelerimin ayyaşlığı. Oyüzdendir, Bedenimin berduş, yüreğimin ayyaşlığı...
PERVİN BEYHAN TEKTEL
|