+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GENEL
 >  + | Hayvanlar Alemi
(Moderatör: sbrcu1907) >  + | Asker Karıncalar:

Aralık,12/01/08, 2008, 04:23:26 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Asker Karıncalar:
Cevap SayisiCevap Sayisi: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 188 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Asker Karıncalar:  (Okunma Sayısı 188 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GaNgStA
SÜPER ÜYE
Üye No: 121376
Rep Puan: 1138
85/4 83.dönem c-timi (DaNgEr)
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« : Temmuz,07/17/08, 2008, 03:41:54 »

Avcı karıncalar bahsinde adları geçen «Dorylus» karıncaları aslında asker karıncalar'dır. Fakat bu türler dövüşmemekte, sadece öldürmektedirler. Başka bazı karınca türleri askerlik taktik ve stratejisinin uzmanı kesilmişlerdir. Bunların bir kısmı saldırgansa, öbürleri de savunmada dikkate değer teknikler uygularlar. Kendilerini savunmayacak kadar korkak karınca türleri tek tüktür: «Formicoxenus» ile «Myrmecina» gibi.
Ayrı ayrı yuvaların karıncaları, genellikle birbirlerinden nefret eder
ve en ufak bir fırsatta dövüşürler. Bununla beraber, başka başka karınca türleri bir arada yaşamaya zorlandığı zaman, düşmanlığın ortadan kalktığı da görülmektedir.
Karınca yuvaları arasındaki savaşların, duyargalarla duyulan koku farklarından ileri geldiğini kabul etmek lâzımdır. Bu nazariyenin doğruluğunun bir delili, duyargaları koparılan karıncaların, derhal barışsever kesimleri ve başka türlerin üyelerinin arasına karışabilmeleridir.
Karınca savaşları çok kere sımr meseleleri yüzünden patlak verir. Bir karınca yuvası bir başkasının alanına yayılmıştır, ya da öbür yuvanın tohum ve bitki gibi hazinelerine el atmaya çalışıyordur. İnsanların arasında olduğu gibi karıncalarda da kuvvetlerine güvenenler yağmacı olup çıkarlar. «Amazonlar» (Polyergus rufescens) ve «kan - kırmızılar» (Raptiformica sanguinea) cesareti ve küstahlığı son dereceye vardırır.
Karıncaların silâhları (çeviklik, mandibulalar, iğne ve zehir gibi) türüne göre değişir. Kendilerinden çok daha iri ve daha iyi silâhlı türleri, sırf çeviklikleri ve hızları sayesinde yenebilen karıncalar vardır. En yaygın silâh mandibulalardır. Bunların birçok biçimleri olduğunu gördük. Keskinleri düşmanın ayaklarını kesmeye, sivrileri kafatası delmeye yarar. Düşmanı sokup zehirleyen iğne, «Dorylus» larm silâhıdır. Kara dülger karıncalar (Camponotus), koyu kahverengi karıncalar (Lasius) ve Formica türleri ise düşmanı asit formik yağmuruna tutarlar. Zehir, reçine gibi pıhtıîaşıp düşmanın duyargalarını da yapıştırabilir. «Tapinoma» lar bu şekilde savaşır. Başka asker karıncalar da, bu koku alma duygusu keskin düşmanlarını kaçıran pis bir koku yayarlar.
Otuz metrelik bir hat boyunca olagelen bir karınca savaşından binlerce karınca ölüsü artakalmıştı.
Karıncalar yalnız kendi aralarında x değil, termitlere karşı da savaşırlar. Bu savaşlar şüphesiz termitlerin bulunduğu tropikal bölgelerde olagelir. Termitler bu sebeple yeraltında yolculuk etmeyi tercih eder, açıkta yolculuk edecekleri vakit ise ancak kuvvetli bir işçi ordusunun eşliğinde geceleyin yola çıkarlar.

79-2140

ÇıLdIrT bEnİ çIkAr BeNi BaŞtAn İsMiN nEyDi UnUtTuM yİnE tELAşTaN..!

Genel Şef
*
Üye No: 91196
Rep Puan: 4793
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz,07/20/08, 2008, 05:07:07 »

en ufak bir fırsatta dövüşürler

fırsat kolluyorlar  gülümse

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
FORUMLA İLGİLİ YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
GaNgStA
SÜPER ÜYE
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz,07/20/08, 2008, 05:58:11 »

yorum için sağol

HaYaLeT
SÜPER ÜYE
Üye No: 158920
Rep Puan: 2534

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz,07/23/08, 2008, 10:21:50 »

Teşekkürler
GaNgStA
SÜPER ÜYE
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz,07/23/08, 2008, 11:43:30 »

rica ederiz

*gökçe*fb
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 131002
Rep Puan: 531
En BüyüK FENERBAHÇEm!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül,09/22/08, 2008, 03:15:04 »

ya bizim evde goruyom bazen bi bakıyorum ekmek tasıyo biyerlere işi gücü yok  kahkaha gerçi işi gucu  o ama  gülümse yazık ya kaybolmuomu acaba  kahkaha

SeN YiNe oLduğuN giBi kaL,bEniM içiN SakıN Değişme..
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 226462
Konu: 83086
Hoş geldiniz delgado_21_21, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Akvaryum Portal ve Forum
Akvaryum Portalı
Seç İnşaat
Çelik Konstrüksiyon
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Bazen Sonucu Ne Ol...

Çek Git ..

Lisan (ziya Gökalp...

YOKLAMA DEFTERİ

Hadi Sil Gözyaşlar...

Erkeklere Özel Caf...

Yüzyüze

Sro Da Büyük Kapış...

Titanik'in Sirri

Gitme Anne...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

sauna eşofman

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.7.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.16 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat