+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
(Moderatör: Kawasaki) >  + | Bugün Seçim Olsa Kim Ne Kadar Oy Alır? ( Mutlaka Bakın )

Ekim,10/14/08, 2008, 06:06:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Bugün Seçim Olsa Kim Ne Kadar Oy Alır? ( Mutlaka Bakın )
Cevap SayisiCevap Sayisi: 28 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1303 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bugün Seçim Olsa Kim Ne Kadar Oy Alır? ( Mutlaka Bakın )  (Okunma Sayısı 1303 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anadolu Pusatı
Çavuş
**
Üye No: 36549
Rep Puan: 17
вєη ѕєνєяѕєм ∂єѕтαη.. кızαяѕαм кαтℓιαм σℓυя..

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim,10/27/07, 2007, 01:47:10 »

Bugün Seçim Olsa Kim Ne Kadar Oy alır? 
27/10/2007 

Açık Toplum Enstitüsü ve Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Bilimsel Araştırma Fonunun desteğiyle gerçekleştirilen "Türkiye"de "Orta Sınıfı Tanımlamak" başlıklı araştırma tamamlandı. Önceki gün kamuoyuna açıklanan sonuçlara göre, Türkiye"de orta sınıf yükselişte. Kendisini "modern dindar" olarak tanımlayan Türkiye"deki orta sınıf AB"den yana, darbelere karşı ve zengin olmanın sadece çalışmaktan geçtiği görüşünde. 7 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 18 ilde, 18 yaş ve üzeri kentsel nüfusu temsil eden bin 809 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, Türkiye"de orta sınıf üçe ayrılıyor:

1- Ekonomik açıdan düşük gelirli ancak orta hızla yükselen geleneksel sağ görüşlüler.

2- Yüksek gelire sahip, modern, AB"ye ve küreselleşmeye karşı geleneksel solcular.

3- Orta gelir grubuna giren ama refah düzeyi hızla yükselen, kendini dindar olarak tanımlayan, aynı zamanda laiklik konusunda hassasiyete sahip modern sağcılar.

CHP ZENGİN SOLCULARIN PARTİSİ

Orta sınıfın siyasi ayrışması da irdelenen araştırmada "Bugün bir seçim olsa oyunuzu kime verirdiniz?" sorusuna verilen yanıtlar şöyle:

AK Parti yüzde 66.2

MHP yüzde yüzde 12.3

CHP"ye ise hiç oy yok

Proje sorumlusu Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Yılmaz, AK Parti"nin hem modern sağcılardan, hem de geleneksel sağcılardan oy aldığını, CHP"nin ise oylarının büyük bölümünü yüksek gelir grubu içinde bulunan modern solculardan aldığını söyledi. Araştırmada öne çıkan diğer tespitler şunlar:

ANCAK ÇALIŞIRSAN KAZANIRSIN

Zenginler çok çalışmış: Deneklere "Türkeye"de zenginler nasıl zengin olmuş?" diye soruldu. Zengin insanların çok çalıştıkları ve çaba gösterdikleri yüzde 47.2 ile en çok tercih edilen yanıt oldu. Bunu, yüzde 22.5 ile iyi bir aileden gelmeleri, yüzde 22.5"i ile iyi bir eğitim almaları izledi. Yolsuzluk yaptıkları için zengin olanların oranının yüzde 21 olarak çıktığı araştırmada, torpil yaparak zengin olanların bulunduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 14.4 olarak belirlendi.

HALK KENDİNİ ORTA SINIF GÖRÜYOR

Kimler yoksul kalıyor: İnsanların yeterince çalışmadıkları için yoksul kaldıklarını düşünenlerin oranı yüzde 55.3 olarak belirlendi. İyi bir eğitim almadıkları gerekçesiyle yoksullaştıklarını düşünenlerin oranı ise yüzde 34.3.

Kendilerini gördükleri yer: Katılımcıların yüzde 58.3"ü kendisini orta sınıfta, yüzde 24.8"i ortanın biraz altında, yüzde 8"i ortanın biraz üstünde, yüzde 7.8"i en altta, yüzde 0.2"si ise kendisini toplumun en üst seviyesinde görüyor.

Toplumun çoğunluğu "sağcı"

ARAŞTIRMA sonuçları, Türkiye halkının siyasal tercihinin ağırlıkla sağdan yana olduğunu da ortaya koydu. "Sağ-Sol kutuplaşmanın neresindeyiz?"sorusunun yöneltildiği deneklerin yüzde 34.9"u genel olarak sağ, yüzde 14.9"u sol tarafta olduğunu bildirdi. Hem sağın hem de solun değerlerini uzlaştıran merkeze yakın olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 24.1 olarak çıktı. Araştırmaya göre toplumun yüzde 62.7"si modern, yüzde 37.3"ü geleneksel dindar.

ѕυѕкυηℓυğυм αѕαℓєтιм∂єη∂ιя.. нєя ℓαfα νєяιℓє¢єк ¢єναвıм ναя..αмα öη¢є ℓαfα вαкαяıм ℓαf мı ∂ιує.. ѕσηяα ѕöуℓєуєηє вαкαяıм.. α∂αммı ∂ιує..

SÜPER ÜYE
Üye No: 22273
Rep Puan: 49

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım,11/03/07, 2007, 02:03:46 »

doğru olabilir chp u gidişe zaten 0 oya yaklaşıyor ne diyelim

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

ben sen ve onlar onlar onlar onlar ben ve sen nerdeyizki onlarda kaybolduk::
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık,12/20/07, 2007, 08:21:24 »

fakettinizmi akılı olan dtp yi tutmuyor  tamam hep cahil insanlar tutuyor
Anadolu Pusatı
Çavuş
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık,12/20/07, 2007, 07:14:09 »

zaten dtp kürtleri kullanıyor ama çoğu dtp yandaşı kürt bunun farkında deil bu durumun farkında olanlarda zaten bu işen çıkarı olanlar   silahlı

ѕυѕкυηℓυğυм αѕαℓєтιм∂єη∂ιя.. нєя ℓαfα νєяιℓє¢єк ¢єναвıм ναя..αмα öη¢є ℓαfα вαкαяıм ℓαf мı ∂ιує.. ѕσηяα ѕöуℓєуєηє вαкαяıм.. α∂αммı ∂ιує..
sweet curse
Onbaşı
*
Üye No: 84450
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat,02/08/08, 2008, 09:40:14 »

akp silmiş süpürmüş bee böyle gidişle chp 0 alır abicim..
Yarbay
Üye No: 91538
Rep Puan: 10

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #5 : Şubat,02/14/08, 2008, 11:31:09 »

bu sonuçlar doğru çikarsa Aziz NESİN'e rahmet okumak günah olurmu?
Anadolu Pusatı
Çavuş
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat,02/16/08, 2008, 10:23:12 »

Alıntı:miricizade tarafından gönderildi.
bu sonuçlar doğru çikarsa Aziz NESİN'e rahmet okumak günah olurmu?

alakaya maydanoz bu ne ya  silahlı

Ya SeV..! Ya TeRKeT..!
SÜPER ÜYE
Üye No: 89748
Rep Puan: 244
No aşK No DırdıR OnLy MakaRa OnLy GırGıR..!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat,02/16/08, 2008, 03:02:24 »

chp 0 alır bu gidisle.. evet dediğiniz gibi dtpye oy verenler cogunluk olarak kurtler..

ı|| [       Siyah BéyAzz ßir HayaT Ya$ıyoRum..MoRuK BénDen RénkLi IfadéLer BekLeméyin..!      ] ||ı
Onbaşı
*
Üye No: 1128
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart,03/08/08, 2008, 09:06:19 »

peki dty oy verenler le akpy oy verenler arasında ne fark var.biri dagda kursun sıkıp ulkeyi boluyo oburu din iman ayagına yatıp ulkeyi boluyo...  ?
Çavuş
**
Üye No: 104686

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #9 : Mart,03/11/08, 2008, 01:43:49 »

karışık mevzular burada açıklanamaz bence tam olarak akp ülkeyi bölüyor diyorsunda bunun adına 3 kanıt istesem senden ne söyliyebileceksin acaba... ben akp yi koruduğum için bunları demiyorum
bu ülkeyi yönetenlerin akp olmadığı için bunlardı diyorum!
Anadolu Pusatı
Çavuş
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart,03/11/08, 2008, 04:11:55 »

Alıntı:ahmetbektas tarafından gönderildi.
peki dty oy verenler le akpy oy verenler arasında ne fark var.biri dagda kursun sıkıp ulkeyi boluyo oburu din iman ayagına yatıp ulkeyi boluyo...  ?

birilerini karalamadan önce bi dayanağın olsun rasgele birilerini karalayamazsın o hakkı kendinde nasıl görüyosun acaba çok merak ediyorum lütfen adam gibi mesaj yazalım hakaret içerikli mesajları moderatörlere bildireceğimi söylemek zorundayım

.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart,03/11/08, 2008, 04:33:27 »

Alıntı:ahmetbektas tarafından gönderildi.

aslında boyle ıkılı tartısmalara gırmek ıstemıyorum ama bazı yorumlardan dolayı illa uyarıda bulunmak ozrunda kalıyorum din ıman ayagına dedın de ne gıbı dını bölücülük adına faalıyette bulundu acıklar mısnız?

..........................
Çavuş
**
Üye No: 104686

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #12 : Mart,03/15/08, 2008, 02:17:16 »

AK Parti Kapatılması söz konusu oyumu kaldı  : )
Anadolu Pusatı
Çavuş
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mart,03/15/08, 2008, 02:41:59 »

sanki kapatılınca bir şey mi olacak yeni bir parti açarlar bu kapatma davası tam tersine akp nin işine yarayacak herkes görürde bakar seçimle yapamıyosun zorbalıklamı yapacan kardeşim bu davayı açan adamdaki zihniyeti kınıyorum

.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart,03/15/08, 2008, 03:04:40 »

Alıntı:Efsane Savaşçı tarafından gönderildi.
sanki kapatılınca bir şey mi olacak yeni bir parti açarlar bu kapatma davası tam tersine akp nin işine yarayacak herkes görürde bakar seçimle yapamıyosun zorbalıklamı yapacan kardeşim bu davayı açan adamdaki zihniyeti kınıyorum

evet bugun okudgum bı gazetede yarın secım olsa kıme oy verırsınzı dıye 33 ilde anket yapmıslar %59 ile akpartı cıktı yanı son secımden bu yana 7 ay ıcınde oy oranını % 12 arttırdı

..........................
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: