+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Siyaset Meydanı
(Moderatör: Mr Smith) >  + | Chp Ye İğne Deliğinden Bir Bakış

Ekim,10/06/08, 2008, 05:32:29 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Chp Ye İğne Deliğinden Bir Bakış
Cevap SayisiCevap Sayisi: 21 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 350 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Chp Ye İğne Deliğinden Bir Bakış  (Okunma Sayısı 350 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Baş Çavuş
Üye No: 144695
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« : Temmuz,07/03/08, 2008, 11:48:47 »

CHP devrine iğne deliğinden bir bakış...

İstanbul Yedikule’de ikamet eden emekli Halil Bey, Uşak’ın Banaz ilçesinin Kızılhisar Köyü’nden. Anlatacağımız hadise, işte bu köyde, sene 1946’da, güllük gülistanlık CHP devrinde cereyan ediyor.
Köye 1946’da okul açılıyor. İki sene sonra Halil Bey okula başlıyor. Okulun öğretmeninin ilk gün çocuklara tenbihi şu oluyor:
“Burada Allah yoktur. Allah demeyeceksiniz!”
Halil Bey anlatıyor:
“Birinci sınıftayız. Bir gün sınıfta oturuyoruz. Birisi omuzumdan itiyor. Bir itti, iki itti, üç itti. Rahatsız oldum, Arkamdaki arkadaşımın ittiğini zannederek, ‘Allah aşkına yapma’ demiş oldum. Der demez sol yanağıma öyle bir tokat indi ki, onun tesiriyle yere düştüm… Meğer, Allah dememem gerekirken tenbihi unutup Allah demişim… Bu tokatın tesiriyle dördüncü sınıfa kadar pısırık oldum.”
Halil Bey, başka bir arkadaşının başına gelenleri de şöyle anlatıyor:
“Sene 1948… 1, 2 ve 3. sınıf bir arada okuyoruz. Mart sonu veya Nisan başı… Günlerden Cuma… öğretmenin gözü câmide. Arkadaşlarımızdan 3. sınıftaki ömer Kaya Cuma namazına gitmiş. Okula girme saati gelince zil çaldı. ömer zili duyar duymaz, koşa koşa geldi. Yani geç kalmış falan değil…
Fakat öğretmen, onun Cuma namazına gittiğini anladı. ömer gelince, ‘Sen nereden geliyorsun bakayam!’ deyip öyle bir vurdu ki, bir vurmada ömer’i taşlı yere düşürdü. ömer kalkmak istedi tekrar vurdu. Tekrar kalkmak istedi tekrar vurdu. Yani üç kere vurup vurup düşürdü. çocuğun ağzı burnu kan içinde kaldı. Bu ara çocuğun bağırtısına cemaat dışarı çıktı. Fakat herkes geriden bakıyor, korkusundan kimse ileri gelemiyor. çünkü o devirde CHP’li bir öğretmene kimse bir şey diyemezdi. çocuk yerden kalktı. Ama öğretmen hâlâ vuruyor…
Bizim köye 1.5 saat mesafede Mıstılı Damları dediğimiz bir yer vardır. Oradan bizim köye Cuma namazı kılmak için gelenlerden Pepe Hüseyin, iri-yarı bir adamdır. ‘çocuk bu kadar dövülmez’ diyerek öğretmenin elinden tuttu. öğretmen bu sefer tabancaya sarıldı. Zor durdurdular…
çocuğun babası da oradaydı. Simsiyah uzun boylu bir adamdı. Fakat o, öğretmen oğlunu döverken jandarma korkusundan yanaşamadı.
ömer ondan sonra okula devam etmedi. üç-dört sene hastalık çekti…
O öğretmeni, 1950’den sonra çocukları dövüyor diye öğretmenlikten aldılar.”
Değerli okuyucular! Halil Bey’in söylediğine göre o öğretmen çok yakın zamana kadar yaşıyormuş; belki hâlâ hayatta. Bu hâdisenin CHP zamanında cereyan etmiş olduğunu tekrar hatırlatmak kâfi…
¥
CHP’li önder Sav’ın Ankara/Elmadağ’da, HAC ve Peygamberimiz hakkında neler söylediğini biliyorsunuz. CHP’liler bu suç karşısında kafalarını yere eğeceklerine, millete karşı, “Sayın Sav’ın o sözleri bir şakadan ibarettir” diyebiliyorlar. Eh! O partiyi de o partiye oy verenlerin halini siz hesap edin artık…
CHP milletvekillerinin, hâlâ “Biz inanca saygılı bir partiyiz” demelerine ne demeli dostlar?
Türkiye gibi, kâhir ekseriyeti Müslüman olan ve Müslümanların oylarına tâlip ve mecbur olunan bir memlekette, kimse “İnanca saygımız yok” diyecek değil hoş! öyleyse, “İnanca saygılıyız” da ne demek!..
Saygınız, önder Sav’ı hâlâ partinin üst koltuklarında oturtmanızdan, bir mânâda başınızın üstünde taşımanızdan belli de, millet sizden “İnanca saygılıyız” demenizi değil, “Elhamdülillah biz de Müslümanız. Peygamberimiz başımızın tâcı, hac da İslâm’ın beş şartından biridir” demenizi bekliyor; bunu da deyin.
Bunu demeye diliniz dönüyor mu? Dönüyorsa buyurun deyin ve milletin beklentisini yerine getirin…
Sizin de her fırsat ve vesileyle tekrarladığınız gibi, lâik bir ülke olan Türkiye, parlamenter sistemle idare ediliyor. Laik sistemde, parti genel başkanlarında olsun, milletvekillerinde olsun, Müslüman olma şartı aranmaz. Dolayısıyla, Müslüman olmayan kimseler de parti kurabilir milletvekili olabilirler.
Türkiye’de, genel başkanları da dahil milletvekili adaylarının hiç birinin Müslüman olmadığı bir parti kurulsa. Müslüman olmayan bu kimseler de, oyuna talip oldukları Müslüman seçmene karşı, belki de samimi olarak “Biz inanca saygılıyız” diyecekdir. O takdirde, sizinle onların arasında fark ne olacak?
Neyse azizim! önder Sav’ınızın o sözü madem bir şakadan ibaretmiş, Peygamberimiz’e ve hacca inandığını da söyleyebilir mi acaba? Şöyle şakacıktan falan, alıntıdır

SÜPER ÜYE
Üye No: 154854
Rep Puan: 106
Köpekbalığına kafa atan piskopat hamsi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz,07/03/08, 2008, 12:27:26 »

siz sizin haricinizde düşünenlere ne kadar saygılısınız makgul onu söyle peki örneğine şöyle bir örnek yaşayarak gördüğüm bir olayla karşılık vereyim oruç tutmayan birisini dövenlerin 15 dakka sonra başka bir köşede afiyetle yediklerini içtiklerini gördük ne yani şimdi böyle yapanlar müslamınlığı yaşayanlardır diye mi düşünmeliyiz.ama sen illa bunu yapanlşarın hepsinin chp li olduğunu o öğretmenin yaptıklarını tüm sola (önder sav denen adamda)dahil mal etmeye çalışıyorsun ama yok sen ikna olmazsınki gene kendi bildiğin en iyisidir
« Son Düzenleme: Temmuz,07/03/08, 2008, 12:28:16 Gönderen: greenmile7808 » Logged

umutsuzluğu ihraç eden bir çok ülkenin
herhangi bir şehrinde bıraktım seni
inzivaya çekilmiş bu hikayenin hüzün dolu tetiğini
çoktan çektim
seni öldüreli çok oldu, şimdi benden de betersin

iyi ve güzel hakikata bel bağlamış saf dillerden bihabersin
belki çıldırmak üzeresin,
hayati vurguların tükenmekte
gazete manşetlerinde aristokrat bir ferman olurken
ölüm ilanım
karanlığın ardı sıra, çığlıklar ve uğultular eşliğinde
sevdamdır uğurladığım.
Yarbay
Üye No: 91538
Rep Puan: 10

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #2 : Temmuz,07/04/08, 2008, 03:38:50 »

evet makgül çok haklı CHP genel başkanı 40 yıldır siyasetin içindedir oğluna bir şişme kayık bile alamadı AKP zihniyeti geldi ALLAH din iman sömürüsü düzeni kurarak  çocuklarını bazıları gemi sahibi bazıları liman sahibi yaptı bunlar çok çalışkan çooooookkkkkk..........................
Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz,07/05/08, 2008, 04:25:54 »

Bizim halkımız nedense çok unutkan oluyor her halde, hani sayın baykalın antalyada iç ettiği milyar dolar değerindeki arsalar vardı ya ,tek bir dönümü iki gemiye bedel desek, acaba baykal veya oğlu takas edermi, bilemem, jereminin anlattığı o hikayeleri, bizler yıllardır duyarız, oruç tutmuyor diye dövmüşler sonra arka sokakda yemişler, bunlar neki hocanın keçisi çalınır hoca keçi çaldı diye başlık atarlar, hoca minarede bilmem ne yaptı diye başlık atarlar, baş örtülü kerhane diye başlık dahi gördük,  o din iman düşmanı gazetelerde, ama araştırıldığında her şeyin tersi olduğunu gördük, hatta biz chp nin  açık saçık kadınlara baş örtüsü takarak otobüsüne alıp il il dolandırdıklarınıda gördük dostum, hatta erkeklere çarşaf giydirip namı değer bir hoca efendiye nasıl tuzaklar kurdurduklarınıda gördük , açıkcası biz bu namı deyer chp zihniyetinden yıllardır, inancımıza baskı görüyoruz ve görmekteyiz, isbatı ortada ama sizlere bunları anlatmak için sizlerinde belirli duyguları yaşamanız gerek ,
bakınız şu ünüversitelere şu baş örtülülerin haline, ve hükümetin onlar hakkında aldığı bir kararı hemen, anayasaya taşıyan din iman vede insan düşmanı her halde ben değildim, onun için lütfen gerçekleri örtemezsiniz ve bu milleti bizlerde inanca saygılıyız teraneleri ile aldatamazsınız, çünkü millet artık gördüğü gerçeklere inanıyor laf,a  değil söyleme değil icraata bakıyor dostum icraaataaa..
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #4 : Temmuz,07/10/08, 2008, 08:02:49 »

Bataklıkta bir umut!

ÜRKÜTÜCÜ bir kaos ortamı yaşıyoruz. Hani "At izi it izine karıştı" diye bir tabir vardır ya... O deyim, sanki bugünleri anlatıyor. Kutuplaşmaya dayalı bir siyaset anlayışı sistemi çökme noktasına getirdi.

Gerilen ip inceldiği yerden kopar, ipin uçlarına asılan iki taraf da yerlere serilir. Onların yerine başkaları gelir. İnatçı keçiler bu gerçeği bilmiyor olabilir mi?

Doğa boşluk kaldırmaz. Özellikle siyasetteki boşluk hemen doldurulur!

* * *

Yaşanılan kargaşa ortamında, medeni cesaret sahibi bir adamın sesi yükseldi:

"Ben de varım diyorum! Artık, yeni bir siyasi oluşum için kararımı verdim!"

Güçlü bir sesle "Ben de varım!" diyen bu yürekli kişi, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’dir. Türkiye’nin bir merkez siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu belirterek, yakında bir parti kuracağını açıklayan Şener, kıvırtmadan şöyle diyor:

"Siyasetin çözüm üretme yeteneği kalmadı. Siyasi görüntünün bir an önce yenilenmesi gerek. Mevcut partilerde bu yenilenmeyi yapma iradesi yok. Ülkede kaos ortamının kalkması için bir seçime ihtiyaç var. Sahada ben de varım diyorum!"

* * *

Açık sözlü insanları severim... AKP’li eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener de bunlardan biridir.

Zaten doğru söylediği için AKP’den dışlandı, bakanlıktan oldu, üniversite hocalığına dönmek zorunda kaldı. Şener, her zaman düzgün bir siyasetçi portresi çizdi.

Seçimden bir buçuk yıl kadar önce AKP politikalarını eleştirerek gerçekleri dümdüz söylüyor ve "Türkiye’de 19 milyon yoksul var. Bunlardan 926 bini yiyecek bile bulamıyor!" diyordu. Tayyip Erdoğan ise tam tersine, pembe tablolar çizmekteydi.

Şener’in "Şöyle iyiyiz, böyle iyiyiz, milletçe mutluluktan uçuyoruz" gibi lafların arkasına sığınmadan dürüstçe yaptığı bu açıklamalar Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sinirlendiriyordu tabii...

Abdüllatif Şener "İktidara yakın medya oluşturmak, iktidara zarar verir. Medya yaptığınız yanlışları gizler, alkış tutarsa, size katkısı olmaz" diye AKP’yi uyarıyordu ama doğruları söylemek onu partide sevimsiz bir kişi yapmıştı. Bu açık sözlülüğünün ödülünü (!) gördü, Tayyip Bey onu dışlayarak aday listesine bile almadı!

* * *

Yoksulluk istatistikleri insanın canını sıkıyor ama ne çare ki, üzerinde durmak zorunda kalıyoruz. Gerçeklerden kaçmak mümkün değil!

19 milyon insanımızın fukara oluşu gurur verici bir şey mi? İktidar makamını ele geçirenler, yarattıkları refahla övünürken, çingene davulu gibi boş ötüyorlar demek ki!

Peki, birçok zengin kaynağa sahip olduğumuz halde neden hálá fakir ülkeyiz?

Yoksulluğun ana kaynağı işsizlik elbette... İşsizlik ise, söylenenin tersine azalmıyor, her geçen gün artıyor. Bu da, iktidarın nasıl boş bir böbürlenme içinde olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de fakirlik olduğu bir gerçek ama fakirliğin boyutunun bu derece ürkütücü olması aklı başında olan her insana kábus gibi geliyor. Darbe söylentilerinin de, terörün de, artan hırsızlık, kapkaç, soygun ve cinayet olaylarının da temelinde yoksulluk gerçeği yatıyor.

Bu kargaşa ortamında Abdüllatif Şener gibi, yalanlara sığınmayan, açık sözlü, düzgün bir siyasetçinin politika arenasına atılması, umut verici bir gelişme olarak görülmelidir.rahmi turan

Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #5 : Temmuz,07/15/08, 2008, 09:53:52 »

E kuklacıların görevi bu kardeşim, işleri güçleri yeni yeni kuklalar üretmek, hergün hacıvat karagöz oynanmazki, birazcıkda başka fügüranlar üretilmeli değilmi,  kuklacı başı abd veya ab, erdoğanı bir zamanlar hazırladılar,  alladılar pulladılar getirdiler , şimdi ona bir rakip elbetteki lazımdı, ama bence yanlış bir kukla seçtiler,  sayın yazarın öyle allayıp pullayıp satmaya çalıştığı kadar, ahım şahım bir adam değil, latif bey biz şahsen onun çocukluğunu biliriz, içten pazarlıklı tilkice kurnazlıklı , buna rağmen elde etmeye çalıştığı o hırs ve arzu neticesini elde edememiş bir garibam, hadi biraz daha allasın pullasınlar, oda birazcık hayel kursun,  belki gölün suyu yoğurt olur, ha bu ara beni kuklacı yapsalardı ben mustafa sarıgülü seçtirirdim ,adamın hem diksiyonu hemde vizyonu var , ama fosilleşmiş baykal ona yol vermiyor o başka mesele,
Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #6 : Temmuz,07/16/08, 2008, 05:32:20 »

AKP den ayrılıp işin zor olanını göğüslemeye çalışan sayın ŞENER gibi  Mustafa SARIGÜL de partı kurma aşamasına geldide deniz baykalmı engelledi  istese bile böyle bir şansının olduğunu siz düşünüyormusuınuz..............
Baş Çavuş
Üye No: 20195
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos,08/07/08, 2008, 01:50:24 »

YAzıdaki olay gibi nice olay  duydum
.CHp'nin bu ülkeye dikili ağacı olmamıştır...

SÜPER ÜYE
Üye No: 154854
Rep Puan: 106
Köpekbalığına kafa atan piskopat hamsi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos,08/07/08, 2008, 04:58:38 »

Alıntı:maviinsan tarafından gönderildi.

58 senedir sizinkiler dikilenlerin hepsini budadığından olabilir mi?

umutsuzluğu ihraç eden bir çok ülkenin
herhangi bir şehrinde bıraktım seni
inzivaya çekilmiş bu hikayenin hüzün dolu tetiğini
çoktan çektim
seni öldüreli çok oldu, şimdi benden de betersin

iyi ve güzel hakikata bel bağlamış saf dillerden bihabersin
belki çıldırmak üzeresin,
hayati vurguların tükenmekte
gazete manşetlerinde aristokrat bir ferman olurken
ölüm ilanım
karanlığın ardı sıra, çığlıklar ve uğultular eşliğinde
sevdamdır uğurladığım.
Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos,08/07/08, 2008, 06:18:01 »

Alıntı:greenmile7808 tarafından gönderildi.
Alıntı:maviinsan tarafından gönderildi.

58 senedir sizinkiler dikilenlerin hepsini budadığından olabilir mi?

Chp'nin dikili ağacı yok ki ben budayayım tamam
Şartlar eşit.Siz de seçim kazanın ve yasaları değiştirin.İçinizden Ecevit dışında kaliteli bir adam çıkmadı ki evet

BU ülkeyi 60 yıldır şöyle veya böyle sağcı iktidarlar yönetiyor.Ama cumhurbaşkanlığı konusunda iş böyle değil.Celal Bayar ve Özal sışında muhafazakar cumhurbaşkanı yok (Demiel de muhafazakar idi deme şimdi.Demirel Sezer'den farksız bir cumhurbaşkanı.Hatta ondan daha kötü)
Bunu sebebi şu;
 cumhurbaşkanlığı çok kritik bir makam..VE yapılan her darbe cumhurbaşkalığının görevlerini arttırdı tamam
Tüm bürokrasiyi,anayasa mahkemesi-yargıtay-danıştay-yök.Artı dış politika...Bnların hepsi cumhurbaşkanından sorulur...
İşte bu kritik makamı adam gibi insanlara vermek istemediler
Özal Cumhurbaşkanı olduğunda çok büyük saldırılar oldu.Onu seçtirmemek için çok uğraştılar.Hatta ''onursuzca indiririz'' bile dendi.Ama Demirel'in cumhurbaşkanlığına kimse bir şey demedi.ÇÜnkü Özal düzenin adamı değildi!

Bugün egelecek olursak;BAykal RTE'nin milletvekili dolayısıyla başbakan olmasını sağlayan kişidir.Siirt formülüne baykal destek vermeseydi Tayyip seçilemiyordu.Ama RTe'nin başbakan olmasını isteyen Baykal Herhangi bir AK PArtilinin cumhurbaşkanı olmasını istemiyordu.ÇÜbkü bürokrasiyi değiştireceğinden korkuyordu!

Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #10 : Ağustos,08/07/08, 2008, 08:16:02 »

TÜRK telekomlar petkimler sekalar tüpraşlar  deniz limanları hava limanları aklına geldiği kadar say sayabildiğinkadar maliye bakanınız bile biz ne komünist ülkeyiz 5 yıldır satıyoruz bitiremedik işte sizin peşkeş çekmekle bitiremediğiniz  o dikili
 ağaçları belki babanızında yaşı yetmiyebilir lütfen dedenize sorarmisiniz kim dikti..........................
Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos,08/07/08, 2008, 08:57:36 »

Alıntı:miricizade tarafından gönderildi.
TÜRK telekomlar petkimler sekalar tüpraşlar  deniz limanları hava limanları aklına geldiği kadar say sayabildiğinkadar maliye bakanınız bile biz ne komünist ülkeyiz 5 yıldır satıyoruz bitiremedik işte sizin peşkeş çekmekle bitiremediğiniz  o dikili
 ağaçları belki babanızında yaşı yetmiyebilir lütfen dedenize sorarmisiniz kim dikti..........................

o senin saydığın şeyler chp sayesinde mi bu kadar değerli hale geldi sanıyorsun?

Evet maliye bakanı haklı.Devlet ticaret yapmaz.Yaparsa kadrolaşmanın ve zararın önünü alamazsın!
Tişcareti özel sektör yapar! Devletin ilgilenmesi gereken alanlar sınırlıdır.

Benim annem 10 yıldır  telekom'da çalışıyor.Oranın ne kadar pislik yer olduğunu en iyi ben biliyorum.Şmdi ise ne kadar düzeldiğini de biliyorum.Bana masal okuma  tamam

Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #12 : Ağustos,08/08/08, 2008, 09:16:46 »

Saygı deyer mirici zade kardeşimiz aslında haklı konulara değiniyor, gidip dedemize sormamız gerekiyor, ve ben sorduğumda chp nin değil dikili ağacı zulümden başka hiç bir icraatının olmadığını söyledi , ve dediki dedem, oğul bizler mısır koçanlarını un olarak öyütürken, o elimizdeki hazır mısırlarımızı topladı, bekletti küflendirdi denize döktürdü, birtek mısırlarımı bayburt çoruhundan, günlerce suyun yüzünden buğdaylar denize akarken, insanlar acından ölüyordu , tabii chp nin cevabı hazırdı ,ikinci dünya savaşı için hazırlık yapıyormuş bey efendiler, insanları acından kıvrandırarak. ve göya inönü hz leri diyesiymişki, sizi acınızdan kıvrandırdık ama, çocuklarınızı babasız bırakmadık, ne güzel bir teselli ama , evet çocuklarımız babasız kalmadı ama, babalarımız çocuksuz kaldığının farkında bile değildi, çünkü o yılların çocuğuyum bende, yokluktan açlıktan soğuktan benim köyümde tam22 çocuk ölmüştü, biriside benim abim onun isminide hatıra olarak bana vermişler ,rahmetli babam anlatırken ağlamamak için kendimi zor tutarım . işin özü . chp bu mazlum milletten beddua almıştır ebedi belini doğrultamaz kimler hangi nakaratta türkü söylerze söylesin chp gazallarına bu milletin karnı tok kardeşim,chp eşittir iki yüzlülük ,işte sezerin rektör atamalarına
 alkış tutan chp şimdi sıra gelince kudurmaya başladı yine iftira furyasına son sürat başladı , genel kurmay başkanı sayın büyük anıt genel kurmay başkanı olurken ooo chp ve çifte telli medyası bayram ediyordu , nasılki sayın anıt onların beklediği darbeyi yapmayınca şimdi tukaka demeye başladılar  daha misaller çok  demek oluyorki chp kendini anarşiden kaostan terörden besleyen bir oluşum haline gelmiş . savunanlarına hayırlı olsun efendim bize lazım değil
Baş Çavuş

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos,08/08/08, 2008, 05:22:07 »

Alıntı:makgul tarafından gönderildi.
Saygı deyer mirici zade kardeşimiz aslında haklı konulara değiniyor, gidip dedemize sormamız gerekiyor, ve ben sorduğumda chp nin değil dikili ağacı zulümden başka hiç bir icraatının olmadığını söyledi , ve dediki dedem, oğul bizler mısır koçanlarını un olarak öyütürken, o elimizdeki hazır mısırlarımızı topladı, bekletti küflendirdi denize döktürdü, birtek mısırlarımı bayburt çoruhundan, günlerce suyun yüzünden buğdaylar denize akarken, insanlar acından ölüyordu , tabii chp nin cevabı hazırdı ,ikinci dünya savaşı için hazırlık yapıyormuş bey efendiler, insanları acından kıvrandırarak. ve göya inönü hz leri diyesiymişki, sizi acınızdan kıvrandırdık ama, çocuklarınızı babasız bırakmadık, ne güzel bir teselli ama , evet çocuklarımız babasız kalmadı ama, babalarımız çocuksuz kaldığının farkında bile değildi, çünkü o yılların çocuğuyum bende, yokluktan açlıktan soğuktan benim köyümde tam22 çocuk ölmüştü, biriside benim abim onun isminide hatıra olarak bana vermişler ,rahmetli babam anlatırken ağlamamak için kendimi zor tutarım . işin özü . chp bu mazlum milletten beddua almıştır ebedi belini doğrultamaz kimler hangi nakaratta türkü söylerze söylesin chp gazallarına bu milletin karnı tok kardeşim,chp eşittir iki yüzlülük ,işte sezerin rektör atamalarına
 alkış tutan chp şimdi sıra gelince kudurmaya başladı yine iftira furyasına son sürat başladı , genel kurmay başkanı sayın büyük anıt genel kurmay başkanı olurken ooo chp ve çifte telli medyası bayram ediyordu , nasılki sayın anıt onların beklediği darbeyi yapmayınca şimdi tukaka demeye başladılar  daha misaller çok  demek oluyorki chp kendini anarşiden kaostan terörden besleyen bir oluşum haline gelmiş . savunanlarına hayırlı olsun efendim bize lazım değil

ben de dedeme ve anneanneme sorduğumda hep kıtlıktan bahsederdi...
Hatta köydeki bütün buğdaylar devlet zorla toplamış.Köyde buğday kalmamış.Ve o zamanki köylü çocuklarının karınları açlıktan şişik oluyormuş Hatta dedem çobanlığa giderken içine geçmiş karnını kimse görmesin diye karnına taş bağlıyormuş..
Sadece tek parti yıllarında değil.1977'de Ecevit başbakan,Baykal Enerji Bakanı iken  Türkiye'de petrol,un,yağ,şeker gibi ürünler karaborsaya düştü..
Neden chp 60 yıldır iktidara gelemiyor? ÇÜnkü sicili bozuk!

Yarbay

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #14 : Ağustos,08/08/08, 2008, 08:58:39 »

bak dostum  80 li yıllarda rusyada bir çernobil faciası yaşandı  o günün sanayı bakanı milletin karşısına çikıp çayını içmeye başladı millete verdiği mesaj çayımız temizdir içebilirsiniz içtik ne oldu biliyormusun o günkü sanayı bakanı çok geçmeden kanserden öldü ben de karadenizli olmam asabiyle 10 yılda benim köyümden 100 den fazla kanserden ölen insanlar oldu  şimdi sana bazı hesaplar vereyim dedenin dökülen mısırda isyanında haklımıydı haksızmıydi 5 dk. düşün dün radyasyonlu çaylar imha edilseydi ülke bu günün parasıyla 400 tirilyon kaybederdi yani 300 milyon dolar imha etmedi ne oldu biliyormusunıuz bugün devletin kansere harcadığı para 15 milyar dolar yani  bir sefere mahsus 300 milyon doları heba edemiyen akıllı yönetim bu gün yılda ülke ekonomisine verdiği zararı görebiliyormusunuız şimdi sen nenenle ve dedenle düşünerek bir daha konuş ve o gün dökülen mısırlar buğdayların dökülmesimi iyi oldu dün dökülmiyen çaylarmi iyi oldu bunun hesabını  dede nine torun beraber yapın ve yıllık 15 milyar doşlarla neler olur onuda bir zahmet bir hesaplayın  ben hesaplar onuda size verirdim ama  azıcık kafa yorun ezbere konuşmayın diye bu hesabı sizlere birakıyorum  sonra bakın dostum o günler yokluk yıllarıydı başbakanın ötöbüsle işine gidip geldiği yıllardı b aşbakanın 750 milyon dolar devletin televizyonunu devletin kesesinden kredi verecek yıllar değildi bu günleri o yokluk içerisinde yaşayan iktidarlar petkimleri sekaları limanları yani devletin bütün kuruluşlarını bu günkü iktidara biraktılar bu günkü iktidarda sağ olsun bir taraftan satıyor bir taraftan 220 milyar dolarla aldığı iç ve dış borcu 6 yılda 500 milyarın üzerine taşıdı daha ne olsun  işte dostum önceki iktidarlar buğdayı mısırı döktü amma senin dedeni nineni kanserden öldürmedi ülkeyi 6 yılda peşkeş çekip ekonomiyi ayaklar altına almadı bu akşam evine ekmek götüremeyip aç yatan bir milyon insan birakmadi......................................................
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: