+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | KADINCA
 >  + | Moda & Güzellik Sırları
 >  + | Diyet
(Moderatör: hayal_perest) >  + | Diyet Hataları!!!

Eylül,09/05/08, 2008, 12:04:17 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Diyet Hataları!!!
Cevap SayisiCevap Sayisi: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 179 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Diyet Hataları!!!  (Okunma Sayısı 179 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2009 mayıssss:))))
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 122469
Rep Puan: 894
kıbrıs/lefkoşa-2008___88/1
hayal_perest.yorumcuyuz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : Mayıs,05/20/08, 2008, 08:02:22 »

Şişmanlık; vücut ağırlığının istenilenden fazla olmasıdır.Vücut ağırlığını, gıdalarla alınan enerji ile harcanan enerjinin birbirine eşit olmasıyla dengede tutabiliriz. Eğer alınan enerji harcanan enerjiden fazla ise vücutta fazla miktarda yağ depolanır ve bu da şişmanlığa neden olur.

Şişmanlığa; çok yemek yeme, fiziksel aktivitenin az olması, psikolojik bozukluklar, metabolik ve hormonel bozukluklar sebep olabilir. Bunlar arasındaki en büyük etmen de çok fazla yemek yemektir. Zayıflamak için kişinin harcadığı enerjinin, aldığı enerjiden daha çok olmasına dikkat etmeli ve fiziksel aktivitesini artırmalıdır.

Bireyin zayıflamaya karar verdikten sonra bazı kurallara dikkat etmesi gerekmektedir;

·  İlk etapta birey, diyette başarılı olmak istiyorsa beyin olarak diyete hazır olup olmadığını düşünmesi gerekir. Eğer kişi buna hazır değilse diyeti tam olarak uygulayamayacak, kaçamaklar yapacak ve başarısızlığa uğrayacaktır. Başarısız oldukça da umutsuzluğa düşecektir.

·  Bireyin hedeflerini, yani kaç kilo vereceğini ve bu kiloyu ne kadar sürede verebileceğinin belirlenmesi gerekir. Kişi hiçbir zaman kısa sürede kilo kaybetmeyi planlamamalı, bu şekilde uygulanan diyetlerle belki hedeflere ulaşabilir. Fakat daha sonra koruma safhasına geçildiğinde başarılı olunamaz. Hatta birey diyet yapmaya başladığı kilonun da üzerine çıkabilir.

·  Standart diyet yoktur, her diyet kişiye özel olmalıdır. Bir diyet uzmanı tarafından, o kişinin beslenme alışkanlıklarına, yaşına,cinsiyetine, iş koşullarına, bazal metabolizma hızına ve sağlık problemlerine (yüksek kolesterol, tansiyon, diyabet ) uygun diyet programı belirlenmelidir. Herkesin aynı diyeti yapması söz konusu olamaz. Her bireyin kişisel özellikleri farklı olacağından diyete vereceği cevap da farklı olacaktır. Kimi sağlıklı bir şekilde kilo verirken diğer bir kişi hiç kilo veremediği gibi metabolizmasına uygun olmadığı için birçok, geri dönüşü zor sağlık problemleri ile karşılaşabilir.

·  Diyette öğünler, azar azar ve sık tüketilecek şekilde düzenlenmeli, öğün atlanılmamalıdır. Genelde diyet yapan bireyler tüm gün boyunca aç kalıp, metabolizmalarını zayıflatırlar ve metabolizmanın en zor çalıştığı akşam saatlerinde çok daha fazla yemek tüketirler, buna paralel olarak hızlı bir şekilde kilo alırlar. Akşam yemekleri en geç 19.00-19.30 saatleri arasında yenilmelidir.

·  Diyetler genelde 3 ana ve 3 ara öğün olacak şekilde düzenlenir. Fakat ana öğünler kadar önemli olan ara öğünler her zaman ihmal edilir ve atlanılır. Kan şekeri, kişi öğününü tükettikten 2-2,5 saat sonra yavaş yavaş düşmeye başlar ve böylece açlık hissi doğar. Buradaki ara öğünlerin amacı da kan şekerinin düşmesini ve açlık duyulmasını engellemektir. Bu nedenle de ara öğünlere gereken önem verilmeli.

·  Diyet içersinde, her besin grubunda bulunan besinler dengeli bir şekilde dağıtılmak koşulu ile bulunmalıdır. Tek tip besinlerle yapılan diyetlerin çoğu en başta kilo kaybetmeyi sağlamakta fakat başlangıçtaki hızlı kilo kaybından sonra eskisinden daha çok kilo alınmasına neden olmaktadır.

·  Diyet sırasında en az 2 – 2,5 litre su içilmelidir. Herhangi bir sağlık problemi yok ise, bu miktarın üzerinde içilen su böbrekleri gereksiz yere çalıştıracaktır. Sular yemeklerden önce içilmeli yemek arası veya yemekten hemen sonra içilmemelidir.

·  Diyet sırasında koşullar el verdiği sürece spor yapmalıyız. Ne yazık ki günümüz şartlarında spora pek vaktimiz kalmıyor. Bu nedenle günlük hayatta mümkün olduğunca hareketli olalım. Mesela yürüyen merdivenler ve asansörler yerine merdivenleri, çok yakın mesafelerde yürümeyi tercih edelim. Genelde beyaz ekmek tüketenler diyet sırasında kalorisi azalacağı düşüncesi ile ekmeği kızartırlar. Fakat bu şekilde sadece ekmekte su kaybı olurken, kalorisinde hiç bir değişiklik olmamaktadır. Aynı zamanda bu uygulamayla protein kaybı da söz konusudur.

·  Yine aynı şekilde sabahları aç karnına içilen sıcak su veya limonlu su gibi içeceklerinde vücuttaki yağları erittiği düşülür. Bunların vücuttaki yağları eritmek gibi fonksiyonları yoktur ama aç karnına içilen bu içecekler bağırsakları harekete geçirir ve kabızlığı ortadan kaldırır.

·  Meyve ve sebzelere diyette çok daha fazla önem verilmelidir. Bu besinler vitamin ve mineral açısından oldukça zenginlerdir. Aynı zamanda posa içeriği yüksektir. Posa içeriğinin yüksek oluşu kişide kabızlık problemi varsa onun tedavisine yardımcı olurken bir çok sağlık probleminin de tedavisine yardımcı olacaktır.

·  Kepekli ekmek, meyve ve sebzeler gibi posa oranı yüksek bir besindir. Beyaz ekmek yerine tercih edilmesi birçok avantaj doğurur. Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde, kan şekerinin ve kan yağlarının dengelenmesinde, midede şişerek tokluk hissinin artmasında etkilidir. Aynı zamanda kalori değeri daha düşüktür.

·  Kalorisi düşük olduğu için içeriğinde tatlandırıcı bulunan ürünler diyet süresince fazlasıyla tercih edilir. Fakat bunlar zayıflama diyetlerine yönelik ürünler değillerdir. Bu ürünler (reçeller, çikolatalar, baklavalar... vb. ) diyabet (şeker) hastalığı olan insanlara yönelik geliştirilmiş ürünlerdir.

·  Yapılan en büyük hatalardan biri de zayıflama dönemi bittikten sonraki dönemdir. Genelde kilonun korunması gereken bu dönemde, diyete başlamadan önceki, şişmanlamaya neden olan kötü beslenme alışkanlıklarına geri dönüş yapılır. Burada yapılması gereken, sağlıklı beslenme alışkanlığının bir yaşam tarzı haline getirilmesi ve diyet süresince belirlenen ilkelerin bu dönemde de benimsenmesidir. Bu beslenme alışkanlıklarını benimsenmesinin yanında bazı davranış değişiklikleri de yapmak gerekir.
Örneğin;

·  Alışverişe giderken liste yapıp onun dışına çıkmamak, her zaman tok karnına alış veriş yapmak,

·  Tabağı çok doldurmamak,

·  Yemek yerken yiyecekleri çok çiğnemek ve gereksiz yere masa başında vakit geçirmemek,

·  Fast-food türü besinlere, hamur işlerine ve tatlılara ağırlık verilmemek, gibi örnekleri geniş tutmak mümkündür.

« Son Düzenleme: Temmuz,07/22/08, 2008, 09:56:08 Gönderen: serdarnebol » Logged

En BüYüK aSkeR bEniM aSkEr 
          kıbrıs/lefkoşa
     SaHte İnsAnLArla iŞim oLMaZ!!!
'' arabesk rockcı ''

(üN€Yt
SÜPER ÜYE
Üye No: 435
Rep Puan: 945
"gιтмєує уüяєğι σℓαηıη, υηυтмαуα göηℓü ωαя∂ıя."
coco_as2@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs,05/20/08, 2008, 08:04:05 »

bu konuya pek ihtiyacım yok ama Biraz SAGlıklı kilo almanın yollarını bulursam iyi olacak  gülümse    teşekkürler   tamam  + rep

İLK AYRILIŞIM DEğil Dostlarım
İLK GÖZYAŞIM DEĞİL AYRILıĞa DAir
Son GÖrüşmemizde OLMaYacak
Şimdilik ELveda
Yeniden DönecEğim Bİr Ses
     YEniden MERhaba !!!                             (üneyt .... 

Benim Bölgemdesin
*
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs,05/20/08, 2008, 08:10:51 »

ilgin için teşekkürler cüneyt göz kırp

kıbrıs/lefkoşa
'' arabesk rockcı ''
By_K@LpSiZ
Yarbay
Üye No: 144346
Rep Puan: 38

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Temmuz,07/20/08, 2008, 08:30:19 »

paylaşım için teşekkür smile

YoZGaTLıYoZGaTLıYoZGaTLıYoZGaTLıYoZGaTLıYoZGaTLı
Benim Bölgemdesin
*
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz,07/21/08, 2008, 06:49:32 »

ben teşekkür ederim yorum için masum tamam

kıbrıs/lefkoşa
'' arabesk rockcı ''
sen sensizlik neler hissettirir bilirmisin
SÜPER ÜYE
Üye No: 128148
Rep Puan: 1862
KAHROLSUN PKK

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz,07/21/08, 2008, 07:27:41 »

vall canım okudum da şöyle bir ben zayıf bir adamım diyet beni bozar şimdi sen bana nasıl kilo alırım onun yollarını söylermisin valla denemediğim yol kalmadı da  dil çıkart

cüneyt dostuma katılıyorum,konuya şöyle geniş çaplı bir baktı zayıflmakl ilgili  gülümse

Deniz Kadar Derin,Gökyüzü Kadar Geniş,Hayat kadar Gerçeksin..!
..toprak çok soğuk..
Benim Bölgemdesin
*
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz,07/21/08, 2008, 07:35:24 »

Alıntı:micheal jackson tarafından gönderildi.
vall canım okudum da şöyle bir ben zayıf bir adamım diyet beni bozar şimdi sen bana nasıl kilo alırım onun yollarını söylermisin valla denemediğim yol kalmadı da  dil çıkart

cüneyt dostuma katılıyorum,konuya şöyle geniş çaplı bir baktı zayıflmakl ilgili  gülümse

teşekkürler dostumm evet zayıflamakla ilgili onun içinde araştırma yaparım göz kırp

kıbrıs/lefkoşa
'' arabesk rockcı ''
ALLAH BAĞIŞLAYANDIR, ESİRGEYENDİR!(Nur Suresi 22)
Genel Şef
*
Üye No: 91196
Rep Puan: 4347
TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN AYI MÜBAREK OLSUN
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #7 : Temmuz,07/22/08, 2008, 09:56:39 »

teşekkürler güzel bilgiler çok sağol emeğine sağlık  tamam

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
FORUMLA İLGİLİ YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
BENİ TAKİP ET TIKLA

TUTAMAYACAĞIN SÖZLER VERME
Benim Bölgemdesin
*
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz,07/22/08, 2008, 10:00:23 »

Alıntı:serdarnebol tarafından gönderildi.
teşekkürler güzel bilgiler çok sağol emeğine sağlık  tamam

ben teşekkür ederim şef tamam yorumun eksik olmuyor sağol masum

kıbrıs/lefkoşa
'' arabesk rockcı ''
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 190658
Konu: 73704
Hoş geldiniz ÇİYA21, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Senı Sevıyorum Dem...

Kızların Gerçek Yü...

Konu Açmadan Önce ...

Trabzonlular İçin ...

YOKLAMA DEFTERİ

Sıcak Sıcak Ekmekl...

Uzun Boylu Olmanın...

Counter Strike 2d ...

Öğrencilere Ferahl...

İzmir'de Panik Yar...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.608 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu