+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Güncel Haberler
(Moderatör: lordlarınlordu) >  + | Eger İnsan İsterse....oluyo Demek;d

Ekim,10/11/08, 2008, 02:34:50 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Eger İnsan İsterse....oluyo Demek;d
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 309 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eger İnsan İsterse....oluyo Demek;d  (Okunma Sayısı 309 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BeNi ÇeKeMiYoRsaN aNtEn TaK
SÜPER ÜYE
Üye No: 79735
Rep Puan: 1221
KuşAdaLı

Üyelik Bilgileri
« : Ocak,01/15/08, 2008, 04:55:03 »

İlkokulun Ardından Ara Verdiği Eğitimine Evlendikten Sonra Devam Eden, İşçi Statüsündeki Emekliliğine 4 Yıl Kala Tıp Okuyan Doğan Şimdi İkinci Emekliliğine Hak Kazandı.
İlkokulun ardından ara verdiği eğitimine evlendikten sonra devam eden, işçi statüsündeki emekliliğine 4 yıl kala Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan ve 20 yıl önce eğitimini tamamlayıp doktor olan Cengiz Doğan (62), görev yaptığı Bilecik Devlet Hastanesinden memur statüsünde ikinci kez emekli oldu.

Cengiz Doğan 2 yaşındayken, babası cezaevine girdi. Annesini henüz 8 yaşındayken kaybeden Doğan, halası ve dedesinin yanında kaldı. Doğan, ilkokulu bitirdikten sonra, akrabalarının maddi durumu yetersiz olduğu için ortaokulu ve liseyi okuyamadı.
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun açtığı (MKEK) çıraklık kursuna girip 2 yıl yatılı eğitim gören Doğan, kursu birincilikle bitirdikten sonra 1961 yılında MKEK'de tornacı olarak işe başladı. Doğan, evlenip çocuk sahibi olduktan sonra, dışarıdan ortaokulu ve liseyi bitirmek için girişimde bulundu.

Gündüz çalışıp gece okula giderek ortaokul ve liseyi birincilikle bitiren Doğan, 1982 yılında üniversite sınavına girerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

TIP EĞİTİMİ ALIRKEN EMEKLİ OLDU

Okula giden 4 çocuğunun eğitim masraflarını ve kendi geçimini karşılayabilmek için MKEK'den ayrılıp Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Bankasında geçici işçi statüsünde çalışmaya başlayan Doğan, tıp eğitimini sürdürürken 1986 yılında emekli oldu.

1988 yılında okulunu bitirip doktor olan, kura sonucu Hakkari'nin Çukurca ilçesine tayini çıkan Doğan, çocuklarının eğitimi nedeniyle buraya gitmedi.

Doğan, Sağlık Bakanlığının ilgili genelgesi doğrultusunda tayin olduğu yere gitmediği için bir yıl doktor olarak çalışamayınca, Bilecik'te bir şirkette işçi statüsünde asgari ücretle yaklaşık 1 yıl çalıştı.

Sürenin dolmasının ardından yeniden Sağlık Bakanlığına müracaat edip kuraya katılan Doğan, kura sonucu Bilecik'te doktor olarak çalışmaya başladı.

“EĞER İNSAN İSTERSE...”

Ziraat mühendisi, biyolog, doktor ve inşaat mühendisi olan 4 çocuk sahibi Dr. Doğan, çalışmakla yıpranılmadığını, yaşamda, insanları ve çalışmayı sevmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

Dr. Doğan, hem SSK'dan hem de Emekli Sandığından emekli olmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, “Sağlığım yerinde. Bir özel sektörde iş yeri hekimliği yapıyorum. Sağlığım el verdiği sürece de burada çalışmaya devam edeceğim. Sahip olduğum 2 meslekten emekli oldum. Bunlardan biri tornacılık, diğeri de hekimlik... Şu anda ailemle mutlu bir yaşantım var. Eğer insan isterse her türlü zorluğu aşabilir” dedi.

“EN BÜYÜK ÖDÜLÜ TORUNUM VERDİ”

Hayatında en büyük ödülü torunundan aldığını belirten Dr. Doğan, şunları söyledi:

“Torunuma, öğretmeni, verdiği ödevde insanlığa faydalı olan büyüklerin isimlerini yazmalarını istemiş. Torunum da, (Atatürk, Edison ve Dr. Cengiz Doğan) diye yazmış ve öğretmenine götürmüş ödevini. Öğretmeni, Atatürk ve Edison'un ardından benim ismimi görünce (bu Cengiz Doğan kim) demiş. Torunum da (dedem) demiş. Öğretmeni, (Deden ne yaptı da büyük adamlar arasına girdi) diye sorduğunda, torunum, (Dedem önce işçi olarak çalıştı ve insanlara faydalı oldu. İşçilikten emekli olduktan sonra da doktor oldu ve yine insanlara faydalı oldu) demiş. Bu olayı bana torunumun öğretmeni anlattı. Hayatımda en büyük ödülü torunumun bu davranışıyla aldım.”

Dr. Doğan, memuriyette 65 yaşına kadar çalışma hakkı bulunduğunu, 62 yaşında olmasına karşın yaşadığı yoğun tempoya son vermek için emekli olduğunu ifade ederek, “Biraz da eşim ile kendime zaman ayırmak istiyorum. Çalıştığım sürece fazla seyahat etme fırsatımız olmadı. Eşimle bazı turlara katılarak seyahat etmek istiyorum. Eşimle görmediğimiz yerlere gidip, emekliliğin tadını çıkarmak istiyoruz” diye konuştu

Sen yaLanLarLa aŞk satanLarın iLk adresi..Bense sattığın son aŞkın ta kenDisi..
Bİşİ dİcEkTİm ama NeysE

Teğmen
Üye No: 89367
Rep Puan: 38

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak,01/21/08, 2008, 06:35:50 »

İnsan isterse çok seyi basarabilir evet ama her seyi degil..Hayat artık oyle zorlaştı ki belki de çoğumuzun inanmadığı şans kelimesi hayatımızda yer almazsa pek de istediklerini elde etmek mumkun olmuyor..Yine de inanc ve azim kafamızdaki sozlukte şanstan once gelmeli diye dusunuyorum..

Nothing is forever!..
DC<TRaNsisTöR>
Özel Tim
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3177
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak,01/21/08, 2008, 06:45:39 »

çok doğru adama helal olsun demekten başka bi şey glmiyo içimden..  tamam 

Yazana zahmet vermeyen yazı, okuyana da zevk vermez.

Emo><mito
BILDIRCIN AŞKIM BENIMM SENI COK SEVIYORUM
BinBaşı
Üye No: 81494
Rep Puan: 17
:::....Yanlızım....:::

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat,02/15/08, 2008, 02:13:51 »

bunca yaptıklarına karsılık uzun bır sure seyahat etmesı lazım
helal olsun  tamam

BéDéNim KaRanLikLara RuHum Sana Ait BıLdırcıNIm
SÜPER ÜYE
Üye No: 116289
Rep Puan: 203
hayat_26_es@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #4 : Nisan,04/18/08, 2008, 06:39:46 »

Helal  :alkış:olsun cok az insanın yapabilecegi şey
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 207054
Konu: 77851
Hoş geldiniz 3m0q0liq_cansu, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Sigara Bırakmak İçin
sigara bırakma
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Meraklı Melekler

Bu Ampul 107 Yıldı...

En Zor Karar

Klavyede F Ve J Ha...

Şu 9 Garip Olaya B...

Hamileyken Uyuştur...

Gerçek Shrek :) Ço...

Anlat Abine (:

Harbi Manyak Bunla...

_-_ Erciyes Dagind...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.6.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.226 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat