+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Milli Uyanış
(Moderatör: 55rock) >  + | Fazıl Say Gitmek İstiyormuş

Ekim,10/16/08, 2008, 04:21:21 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Fazıl Say Gitmek İstiyormuş
Cevap SayisiCevap Sayisi: 13 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 377 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fazıl Say Gitmek İstiyormuş  (Okunma Sayısı 377 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
YOZGATLI
BinBaşı
Üye No: 74381
Rep Puan: 96

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« : Aralık,12/15/07, 2007, 12:32:48 »

Fazıl Say gitmek istiyormuş

Bu ülkede yaşıyor, ama bu ülkenin değerlerine ters.

"Fazıl" ne demek?

Köken itibariyle "fazilet"ten geliyor ancak adam adıyla müsemma değil sanki.

Fazıl Say namında piyanist, bakan eşlerinin ‘türban’ taktığını belirterek, Türkiye'den ayrılmayı düşündüğünü söylemiş.

Biz, gazetelerin ve haber ajansların yalancısıyız.

Diyor ki Say:

"Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslâmcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum." (Süddeutsche Zeitung Gazetesi)

Bravo!

Avrupa'nın yolları sana açık. Durduğun kabahat.

Röportajı yapan meslektaşı müzisyen Capuçon, Say'a İsviçre Zürih kentine taşınmasını tavsiye ediyor.

Say, Lozan'ı daha çok beğendiğini söylüyor. Ancak bir sorun var: "Lozan kenti havaalanına 1.5 saat uzak… Dolayısıyla bir dezavantaj olarak görüyorum" diyor.

Söyleşini şöyle tamamlıyor Say:

"Şu anda değil, ama ileride Türkiye'den ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var onu da alır yurt dışına giderim."

Say "türban"dan şikâyetçi, ama onun gitmesini gerektirecek bir durum yok ki.

Meselâ, Adana'da geçtiğimiz günlerde kompozisyon yarışmasında birinci olan imam hatip liseli Tevhide Kütük isimli öğrenci, kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle ödülü dahi verilmeden indirildi.

Yetmez mi?

TÜBİTAK'ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde başörtülü öğrencinin kürsüye çıkmasına Millî Eğitim Bakanı sert tepki gösterdi ve jet soruşturma açtırdı.

Daha bunun gibi çook dram var gazete manşetlerine yansımayan...

Bak ne güzel, gül gibi ülke!!! Tam Fazıl Say'ın istediği gibi.

Yok eğer "Bunlar beni tatmin etmiyor" gibi bahaneler sıralayacaksa o kadarına "dur" deriz.

Gerçi Fazıl Say gibileri, bu ülkenin gerçeklerini çok zor anlar. Çünkü onlar harika çocuk(!). Devletin özel yetiştirdiği kalbur üstü insanlar. Ancak devletin yetiştirdiği bu insanlar, milletine öyle çok yabancı ki…

Fazıl Say'a sesleniyoruz. Gitmek istiyorsan, güle güle!

Dönüp de arkana bakma…

Çünkü küçümsediğin millet seni hatırlamaz bile!

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

G!zemLiLeR! (ADMİN) YöNeTiCi!..
Saygın Üye
*
Üye No: 107
Rep Puan: 1184
GüLümSe!!!=)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık,12/15/07, 2007, 12:39:50 »

Fazıl Say'a sesleniyoruz. Gitmek istiyorsan, güle güle!

Dönüp de arkana bakma…

Çünkü küçümsediğin millet seni hatırlamaz bile!

Bir milleti kökten değiştiremezsiniz ki!..Tek bir kişi için kültürümüzden ve bir takım değerlerimizden vazgeçemeyiz.İstemeyen varsa çeker gider.Bizce hava hoş onlarca boş mu olur hoş mu bilemem ama gidene kapı gösterilir...Bizde ısrar yoktur.

Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.+ rep..

Uzaktaki yıldız nasıl parlak gelirse sana, uzakta olduğun için tutkunum sana,
Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya, imkansız olduğun için aşığım sana...

AnGeL&Kim Jeong Hoon
BANLANDI
_!!!^^KankiLer^^!!!_
SÜPER ÜYE
Üye No: 16048
Rep Puan: 306
x-women
cezafan@yorumcuyuz.net Kullanmıyorum Kullanmıyorum
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık,12/16/07, 2007, 12:37:41 »

Ya seni tutanmı var isterdigin yere git hemde s....olda git senin gibi vatan hayinleri ve şeref.....lerle işimiz yok bu vatan satan türk milletini satmış olur senin gibi çok piyanist var ülkemizde gencimiz var bu ülke ne mücherverler var nereye gidiyorsan git yolun açık olsun  silahlı

GALATASARAY FUN-CLUB E ÜYE OLMAK İSTERMİSİNİZ DURMA HADİ TIKLA!!!

Türkiye Formasını Seçiyor Sende Katıl Oyunu Kullan!!!
YOZGATLI
BinBaşı

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Aralık,12/16/07, 2007, 04:04:54 »

"İslamcılar kazandı, ben gidiyorum" diyen sanatçı Fazıl Say'a en ağır cevabı, modacı Cemil İpekçi verdi. "Türkiye Nişantaşı'ndan ibaret değil" diyen ünlü modacı İpekçi bakın neler söyledi:

Sanatçıya en sert eleştiri ünlü modacı Cemil İpekçi'den geldi. İşgal yıllarında bile kimsenin Türkiye'yi terk etmediğini belirten İpekçi, ilginç bir tespitte bulunuyor:

"Fazıl Say'ı tanırım, çok şeker bir insan; ama 'onlar' ne demek? 'Onlar' dediğin çoğunluk, yüzde 70 oy alıyor. Nasıl böyle bir ayrım yaparsın? Bunlar, Türkiye'yi Nişantaşı'ndan ibaret zanneden 40 bin kişilik, içinde benim ailemin de olduğu beyaz Türkler. 65 milyonluk Türkiye'yi görmüyorlar; çünkü belirli bir azınlığın ve dinozorların son çığlıkları bunlar."

İnsanların korku çemberine sokulduğunu belirten Cemil İpekçi, Türkiye'de işlerin belli bir azınlığın isteklerine göre yürüyemeyeceğini vurguluyor. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını da anlamsız bulan İpekçi, "Kıyafet kanunu bir Mao'nun Çin'inde olmuş, bir de bizde. Dünyanın hiçbir yerinde böyle şey yok" ifadesini kullanıyor.

KADIN OLSAYDIM PROTESTO İÇİN TÜRBAN TAKARDIM

Türbanın kadını özgürleştirdiğini anlattıktan sonra yakın tarihe atıf yapıyor:
"Ben 60 yaşındayım, bizi düne kadar 'komünizm gelecek' diye korkuttular, şimdi 'İran oluruz' diye korkutuyorlar. Kadın olsaydım 'sırf protesto olsun diye' türban takardım."

Fazıl Say'ın böyle bir şey söylediğine inanmak istemeyen İpekçi, bir sanatçıya sarf ettiği bu cümleleri yakıştırmıyor. Hangi sebepten olursa olsun ülkenin terk edilemeyeceğine dikkat çeken ünlü modacı, Kurtuluş Savaşı'mıza atıfta bulunarak, "İşgal altındaydı bu ülke, insanlar terk etti mi? inançlarda ve düşüncelerde aynı olmayabiliriz; ama ülkeyi 'terk etme' ifadesini kullanmak çok ağır" diyor.

Türkiye yerine Batı'yı adres gösterenlere, "Yasak yok, kim nerede mutlu olacaksa orada yaşasın" diyen İpekçi, Türkiye'de işlerin belirli bir azınlığın isteğine göre yürüyemeyeceğini de söylüyor. Türbanın Türk kadınını özgürleştirdiğini düşünen ünlü modacı, kadın üzerine bir kimlik oluşturamayan geçmişteki politikaları da eleştiriyor.

Türbanın kadına kimlik kazandırdığını belirten İpekçi, "Benim türbanı savunmam ondan. Çünkü daha evvel kadınlar türbanı takmıyordu. Belki başını sadece örtüyordu. Ataerkil aile yapısından dolayı sokağa çıkamıyordu. Şimdi kadın, türbanla birlikte haklarını savunmasını öğrendi. Bir bakıyorsunuz türbanlıların yüzde 80'i okumuş, lisan, dünya ekonomisi biliyor. Başı açıkların çoğu Rolex saatten; evine Moldovalı hizmetçi geldi, gittiden başka bir şey konuşmuyor." diyor.

"TÜRBAN HER YERDE SERBEST OLMALI"

Türbanın sadece üniversitede değil tüm kamu kuruluşlarında serbest olmasını isteyen Cemil İpekçi şöyle konuşuyor.

"Bırakın üniversitelerde serbest olmasını, kamuda da serbest olmalı. Kamuda çalışana böyle böyle giyineceksin demek ne kadar doğru? Kıyafet kanunu bir Mao'nun Çin'inde olmuş, bir de bizde. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok."

Ünlü modacı, Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı olmasını ise şöyle değerlendiriyor:

"Abdullah Gül, karısının başörtüsüyle değil, kendi beyniyle ülkeyi idare ediyor. Siz oturup 'bize yakışıyor mu?' diyebilirsiniz. Bu hükümet, 5 yıl önce güllük gülistanlık bir ülke devralmadı. Bir faciayı devraldı. Bugün, çok mutluyum; çünkü Abdullah Gül'ün yerinde durduğu yok. "

DC<TRaNsisTöR>
Özel Tim
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3506
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık,12/16/07, 2007, 04:56:54 »

imansız inançsız bi insanın sarfedeceği sözler ancak bu kadar olur.. güle güle git demiyorum gidişin olurda dönüşün olmaz inşallah..

triLyOn OlSaN HaRcAnIrSıN
YOZGATLI
BinBaşı

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #5 : Aralık,12/17/07, 2007, 01:19:51 »

Koç gibi Kurt

CHP ve Baykal’ın durumu malûm. Atadan CHP’liler bile isyan etme noktasına geldi. Memnuniyetsizler içinden şimdilik Haluk Koç, Baykal’a karşı adaylığını açıkladı. 5 yıl Baykal’ın sağ kolu işlevini gören Koç, şimdi ise genel başkanına demediğini bırakmıyor. En çarpıcı sözleri ise 367 hadisesiyle ilgili oldu.

“367’yi bireysel olarak pek inandırıcı görmedim. Aklım yatmasa da, bu bir parti politikası olarak uygulandı” diyen Koç’a tepki de arkadaşlarından geldi. Mustafa Özyürek, “O gün kendisi de bu görüşü savunuyordu. Mahkemeye başvuru dilekçesinde onun da imzası var” derken, Mehmet Sevigen, “O gün öyleydi de bugün böyle, diye bir şey olmaz. Madem inanmıyordu, niye savundu?” dedi.

Bu demektir ki Koç, Baykal’ı devirse CHP’de değişen hiçbir şey olmayacak. Parti içi muhalefete düşünce kuzu olan Haluk Bey, Genel Başkan olunca “Koç gibi Kurt” olacak.

Kadın kadına sansür

Bütçe görüşmeleri yoğun bir mesaiden sonra bitti. Geçen hafta genel kurulda “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü bütçesi” görüşülüyordu. Kadın milletvekilleri tek tek kürsüye geldi.

MHP’den Şenol Bal, AKP’den Gülşen Orhan ve Dilek Yüksel, DTP’den Sevahir Bayındır, CHP’den Nevin Gaye Erbatur, DSP’den Ayşe Jale Ağırbaş konuştu. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu cevap verdi.

Sözleşmeler hatırlatıldı. Kadınların ezildiği, şiddete maruz kaldığı, kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekildi. Nene Hatun’un tarihteki kahramanlığı bile anlatıldı.

Kadınlarla ilgili her şey konuşuldu ama bir konu vardı ki kadın milletvekilleri görmezden geldi. Gündemlerine almadılar. Usulen, bir cümleyle bile olsa hatırlatmalarını bekledik ama boşuna.

O konu ne miydi? Aklınıza gelen ilk konu işte.

Ya Say, ya terk et!

Başörtüsünden şikâyet eden, kendini azınlıkta gören piyanist Fazıl Say, yurt dışına taşınabileceğini söyledi. Gündem bolluğu içine bir de bu konu girdi. Merkez medya bu sözleri büyüttü. Herkes konuştu.

Ancak benim anlamadığım bir husus var. Fazıl Say, röportajında “konserler nedeniyle devamlı seyahat ettiğini ve ayda ortalama 4 gün evde kalabildiğini” anlattı. Babası Ahmet Say da “Fazıl, yılın 330 günü yurtdışında” dedi. Baba ve oğulun ortalamasına göre Fazıl Say bir yılda sadece 42 gün Türkiye’de kalabiliyor.

Fazıl Say nasıl oldu da bu kadar sitemkâr konuşabiliyor? Ne gördü? Hangi çarşı ve sokağı gezdi? Hangi bakkal ve markette alışveriş yaptı? Dışlanmaktan şikâyet ediyor ama bu kadar sınırlı bir sürede dışlanmaya zaman bile kalmaz ki!

Eğer Cumhuriyet veya benzeri gazeteleri okuyorsa az bile demiş.

Say, Hande Ataizi ile birlikteyken magazin basınında epey reyting almıştı. Ayrılıktan sonra bir anda unutuldu. Gündeme gelmek için böyle konuştuysa başarmış demektir. Ancak Say’a bir şey hatırlatalım. Artık bu tür “klasik beste”ler tutmuyor. Yenilerine ihtiyacı var!

Hilvan’daki çocuk, zenci vatandaş!

NTV’deki Bamteli programının yapımcısı Tayfun Talipoğlu’nu insan hakları panelinde dinledik. Anadolu topraklarını karış karış gezen Talipoğlu konuşmasında ilginç şeyler anlattı.

Notlarımızdan bazıları şöyle: “Son programda ‘insan hakları’ konusunu işledim. Urfa’dan İstanbul’a kadar uzanan bir coğrafyada öğrencisinden işçisine, emeklisine kadar bir çok kişiye insan hakları kavramını sordum. Filmi hazırlarken dehşet bir şeyi gördüm. Urfa’nın Birecik ilçesi YİBO’sunda okuyan kız çocuğu ve Hilvan’da top oynayan çocuk, Marmara Üniversitesi hukuku bitirmiş bir kızdan daha iyi insan hakları tarifi yaptı. İstiklal Çaddesinde röportaj yaptığımız 10 kişiden 8’i hiçbir şey bilmiyor. Ama öğrenmeye aç küçücük çocuklar canavar gibi.”

“AB ve ABD’nin bize insan hakları dersi vermesi çok ağırıma gidiyor. Manisa Kırkağaç’ta kavuncunun önünde durduğumda caminin yanında bir zenci vatandaş gördüm. Röportaj yaptım ve hiç ummadığım bir şey çıktı ortaya. Adam dedi ki ‘Tayfun bey sana bir şey söyleyeyim mi. Ben bu ülkede aynaya bakmasam hiç zenci olduğumu hissetmiyorum.”

“Sabahın köründe magazin programında bu ülkede laiklik sorunu tartışılıyor. Kimse demiyor ki ‘kızım sizin işiniz bu değil, başka işle uğraşın.’ Dobra Dobra programında Şenay Düdek var yanında Zekeriya Beyaz. Kadrolu İsmail Nacar da telefonda. Birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar. Birden bire Şenay Düdek ayağa kalktı ‘İsmail Nacar söyleyin bakalım siz Atatürk ilkeleri doğrultusunda bir Müslüman mısınız?’ İki adam da ‘yav kızım böyle bir Müslümanlık yok’ demedi. Hepimiz bu tür programlardan şikâyetçiyiz ama hiçbir şey yapmıyoruz. Arayın tepkinizi iletin.”

SÜPER ÜYE
Üye No: 41210
Rep Puan: 159
hani herşey bir oyundu...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık,12/18/07, 2007, 12:20:18 »

“Sabahın köründe magazin programında bu ülkede laiklik sorunu tartışılıyor. Kimse demiyor ki ‘kızım sizin işiniz bu değil, başka işle uğraşın.’ Dobra Dobra programında Şenay Düdek var yanında Zekeriya Beyaz. Kadrolu İsmail Nacar da telefonda. Birbirlerine demediklerini bırakmıyorlar. Birden bire Şenay Düdek ayağa kalktı ‘İsmail Nacar söyleyin bakalım siz Atatürk ilkeleri doğrultusunda bir Müslüman mısınız?’ İki adam da ‘yav kızım böyle bir Müslümanlık yok’ demedi. Hepimiz bu tür programlardan şikâyetçiyiz ama hiçbir şey yapmıyoruz. Arayın tepkinizi iletin.”

bu sözlere aynen katılıyorum artık yeter sabahları uyandyımızda bunları görmekden bıktık anlamsız sözlerden ve saçmalıklardan aslında bu parogramlardam çıktıyından beri benim için iyi oldu çünkü sinirden seyretmiyorum bu yüzden radyo alışkanlıyım başladı ve bundanda memnunum.fazıl beyede yolun açık olsun diyoruz nereye giderse gitsin isterse gitmek konusunda yardımçı oluruz gidişi olupda dönüşü olmayan bir bilet alarak hiç olmazsa hem ses hem görüntü hemde düşünçe kirliğinden kurtulmuş oluruz

En Değerli İnsan Öz değerlerine En Çok Güvenen İnsandır..
Mutlu Edemiyorsanız Bari Üzenlerden Olmayın..
Baş Çavuş
Üye No: 91577
Rep Puan: 9

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat,02/08/08, 2008, 12:40:07 »

bu ülkeden gitmek isteyene kapı açık.fazıl say bu ülkede senin gibi yetenekli insanlar çok.defol git ülkemizden...
Onbaşı
*
Üye No: 104007
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart,03/15/08, 2008, 01:37:15 »

gitmek isteyene dur denilmes gitsin vatani ermenistana
Onbaşı
*
Üye No: 109222
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran,06/04/08, 2008, 11:10:43 »

valla süper bi konuya değinmişsin.yorumların üstüne söylenicek bişey kalmamış ama bence de defolsun gitsin cehenneme kadar yolu var.
Onbaşı
*
Üye No: 146194

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #10 : Haziran,06/15/08, 2008, 11:58:35 »

Fazıl Say gitmek istiyormuş... inanın ilk okuduğumda gülümsedim. fazıl say... dünyaca ünlü bir piyanist. fazıl say neyi temsil ediyor peki... türklüğü mü milliyetçiliği mi dini mi? adının önünde türk ibaresinin olması çok şeyi değiştirir mi ki... mesela Salman Rüşdi de iranlı... o da dünyaca ünlü bir yazar. ama mensup olduğu değerlere savaş açan ve değerleri küçültmek içinde herşeyi yapan bir sözüm ona çağdaş yazar... ne fardekir ki bir millet ne ünlü bir piyanist ile ayakta durur. nede bilim adamı,yazar,çizervs. ile . milletlerin ayakta tutan yegane kuvvet millit ve milliyet şuurudur. onun içinde Fazıl Say'ın sunu çok iyi bilmesi gerakir.  ARDINDAN HİÇ KİMSE SENİ ANMAYACAK..
Onbaşı
*
Üye No: 168572

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz,07/21/08, 2008, 05:10:51 »

yaa insanları ülkeden kovmak kimsenin görevi degil kimseninde agzına bi laf degil
bn burdan fazıl say'I kovanlara sesleniyorum:
ne hakla bu sekilde konusmalar yapıyorsunuz? adam acıkca fikrini söylemis kimseyi kandırmadan dürüstce bunu yaptıgı icin mi suclu acaba?
milli egitim türbanlı oldugu icin kızı küsrüye cıkarmamıs cıkarmayacak tabiiki
zaten cıkarırsa hata olur. egitimin yeri ayrı siyasetin yeri ayrı dinin basörtünün ''TÜRBAN''ın yeri ayrı.
ayrıca benim anlamadıgım baska konuda türban yasagının kaldırılmasını istemeyen herkese dinsiz gözüyle bakıp bunu düsünüp düsüncesini söyleyenlerin inanclarının kuvveti.. hayır benim bildigim imanın kimde ne kadar oldugu baskasını ilgilendirmez bunu konusmak da günahtır cünkü dedikodudur.
burdan fazıl saya git diyenler onu kovanlar hemde agır sekilde itaf edip kovanlar kendilerine yakısmayan seyler söyleyenler de bunu yapmıyor mu allah askına?
kimin nereye gidecegi sizi ilgilendirmiyorsa fazıl saya bu ükenin ihtiyacı yoksa bu konuda bu kadar yorum yapmayın
ama benim yorumum sudur ki:
fazıl sayın haklı oldugu konular da var. eger bu üke bu gidisatta devam ederse daha cok fazıl sayını kacırır elinden. dünyaca ünlü piyanistimiz var türk adamın yakındıgı sey atatürk türkiyesinin elden gittigi.. ben de fazıl sayın yerinde olsaydım bende tepkimi gösterirdim.
bravo fazıl say hakın %70inden korkmayıp düsünceni özgürce dile getirdigin icin. tamam
Onbaşı
*
Üye No: 173731

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #12 : Temmuz,07/30/08, 2008, 01:02:16 »

Kim ne yaparsa yapsın zaten herkes karşısına saygılı bi şekilde özgürce yaşayabilse sorunlar olmaz.
Teğmen
Üye No: 20195

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos,08/07/08, 2008, 08:10:17 »

kENDİNİ BİR B.K SANAN KİBİRLİ BİR ENTEL...İstemiyorsa çıksın gitsin yupi

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 209270
Konu: 78399