+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GENEL
 >  + | Sağlık
 >  + | Hastalıklar
(Moderatörler: DKD, Serdar) >  + | Hepatit

Ekim,10/12/08, 2008, 02:54:24 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Hepatit
Cevap SayisiCevap Sayisi: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 570 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hepatit  (Okunma Sayısı 570 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bikem
BinBaşı
Üye No: 68791
Rep Puan: 17

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart,03/30/08, 2008, 11:36:04 »

SARILIK VE ASTIM

Türk Milletine vurulan darbe sadece, ekonomik, terör, eğitim boyutunda kalmıyor işin birde sağlık boyutu var.

ŞİMDİ ŞOKKKK

Türkiyede 6 milyon Hepatit B taşıyıcısı var. Yani nüfusumuzun neredeyse 10'da 1'i bu hastalığa sahip. Gerçekten korkunç ve büyük bir orana inanmak güç ama ne yazıkki doğru kullanılan ilaç miktarı, tedavi gören hasta sayısı bize bu acı gerçeği gösteriyor.

Geçenlerde TÜRK Karaciğer Vakfının davetlisiydim. Prof.Dr.Muzaffer Gürakar çok değerli bir insan aynı zamanda Karaciğer Vakfının da Başkanı, seminerde şöyle konuştu.

“ Türkiye'de 6 milyon Hepatit B ve C taşıyıcısı olduğunu buluyoruz. Ancak Hepatit B'ye karşı aşı yaptırma bilinci geliştiği için, B hepatitli hastaların sayısı azalmaktadır. C hepatiti ise son yıllarda dünyada giderek artmakta ve bu durum kaygı yaratmaktadır. Türkiyede de 1.5-2 milyon arasında Hepatit C taşıyıcısı bulunmaktadır.

Hepatit B ve C'nin tedavi edilmemesi durumunda SİROZ ve KARACİĞER Kanserine neden olduğu vurguladı.

Hepatit B aşısının yaygınlaşması durumunda, Türkiye de 20-25 yıl sonra siroz a dönen Hepatit B'lerde. Karaciğer nakline gerek kalmayacağını kaydeden Gürakar, Hepatit C aşısının ise henüz deneme aşamasında olduğunu söyledi.

Türkiye'de Hepatit B taşıyıcılığı oranının % 7.8 olduğunu anlattı ve bu oranın Diyarbakır'da %15, Mardin'de de % 25'e çıktığını söyledi .”

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bu hastalık büyük oranda pislikten geçer, pislikten yayılır.

İyi yıkanmayan bardaklar, kaşıklar, kağıt paralar, pis tuvaletler, oyun kağıtları, açıktan geçen kanalizasyon, kan ve kan ürünleri v.b.

Baş koymuşum toprağına taşına

Çavuş
**
Üye No: 89213
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Nisan,04/20/08, 2008, 03:46:39 »

maalesef hepatit türkiyenin gizli sorunlarından biridir.insana nerden nasıl bulaşacaği veya akut hasta edeceği hiç belli olmaz.
hepatit virüsü kara ciğere yerleşerek burdaki çalışma düzenini altüst edip karaciğerde iltihaplanmaya sebeb olan bir rahatsızlıktır.hepatitA dışındaki türleri ömür boyu kanda taşınır asla tedavi edelimez sadece bastırılır.hepatitA cinsininde de tedavisi yoktur fakat bünye kendini bu hastalığa karşı savunup bağışıklık kazanır.
HEPATİTA NEDİR?
el teri ile dahi ulaşabilen insanda bulantı iştahsızlık dışkıda beyazlık gözaklarında sarı ve idrarda koyulaşmaya sebeb olan virütik bir hastalıktır.0-6 yaş grubu arasında genelde anlaşılmadan atlatılabilir.fakat yetişkinlerde atlatmak biraz daha zahmetlidir.çok şiddetli karın ağrılarına sebeb olmaktadır.
HEPATİTA YI NASIL KAPMIŞ OLABİLİRİM?
hergün elimizden gelip geçen paralar ile otobüste oturduğumuz koltuktan kafede otururken girdiğiniz tuvaletten dahi kapabilirsiniz çok bulaşıcı bir hastalıktır.genelde kanalizasyon alt yapısı olmayan şehirlerde çok yaygın görülmektedir.
NASIL TEDAVİ OLABİLİRİM?
bu hastalıkla ilgili bir tedavi yöntemi yoktur.sadece kısa bir süre(2 hafta kadar) yenilen yiyeceklerde yağ oranını %0 a indirmeli ve sürekli tatlı şeyler yemeye çalışılmalıdır.yan destek tedavisi olarak vitamin ilacı kullanılabilir tabikide doktora danışıldığı taktirde.EĞER DOĞAL BİR YOL ÖNERİLİCEK OLSA BİBERİYE ÇAYI KARACİĞERE ÇOK ETKİLİ BİR TEDAVİ UYGULAYABİLİR.doğal ağrı kesici olması sebebiyle karaciğeri yormamak için alınması yasak olan ağrı kesiciler yerinede kullanılmaktadır.
HEPATİTA OLAN HASTANIN PİSİKOLEJİSİ?
çevrenizde bu tür rahatsızlık geçiren veyahut geçirmekte olan bir tanıdığınız varsa lütfen dikkatli olmalısınız sadece bu hastalıktan korunmak için değil.karşınızdaki insan unutmamalısınız ki zaten pisikolejik olarak bir yıkıntı yaşamış olabilir hastalığı sebebiyle dışlayıcı davranmamalısınız.bir aşı olup  yanına gidip elini tutupta destek olmak çokta zor değil.aksi taktirde bu insanı hasta kabul edip soğuk davranmak özellikle de bu  hastalıktan dolayı tamamen cahillik sayılabilir.
ebebeyinlere bir önerim daha vardır ki çocuklarnıza eşlerinize veya herhangi bir yakınınıza bu hastalığı geçirirken yemek yemekte çok ısrarcı olmamalısınız.çünkü karaciğer kendini korumak amaçlı bir iştah kesikliğini kendiliğinden yapacaktır.çok besinsiz kalındığı durumda veya iştahın tamamen kapandığı durumlarda bal meyve pekmez gibi doğal şeker içeren yiyecekler önerilir.bu besinler karaciğeri beslemektedir.hastayı zorlamak işkenceden başka birşey değildir.
BU BİLGİLERE NASIL GÜVENEBİLİRİM KAYNAĞI NEDİR?
bu bilgiler hepatitA hastalığı geçiren bu yüzden okulunu bırakmak zorunda kalan bir kişi tarafından önerilmektedir. bu kişi de bizzat benim .lütfen arkadaşlar bu hastalık insanı öldürmüyor fakat çok yoruyor.ben çektiğim ağrıları size ne anlatabilirim nede siz yaşamadan anlayabilirsiniz..beni okulumdan etti bu hastalık.kaptığım yerde yurdumdu benim gibi bir kaç aradaş daha geçirmişti.lütfen özellikle toplu alanda yaşamaya başlıcaksanız yurt gibi mesela aşınızı olun.

Uzun uzun anlatamam her şeyi
Böyle olsun istemedim bende
Sakın,kal deme bana
Gidiyorum alışamadım bu kente
Suskun deniz boyu martılar
Eve yalnız dönüyorum bende
Sakın,kal deme bana
Gidiyorum alışamadım bu kente
bikem
BinBaşı
Üye No: 68791
Rep Puan: 17

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs,05/10/08, 2008, 10:29:06 »

Geçmiş olsun .Yaşamayan bilmez.

Baş koymuşum toprağına taşına
SÜPER ÜYE
Üye No: 21401
Rep Puan: 404

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs,05/21/08, 2008, 08:23:30 »

Alıntı:bikem tarafından gönderildi.
Geçmiş olsun .Yaşamayan bilmez.

evet doğru hepatit türkiyede çok yaygın dikkatli olalım arkadaşlar.

........fiona apple sally s song dinleye dinleye insan kılığından çıktım..............
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 207575
Konu: 77969
Hoş geldiniz mcgreyli, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Sigara Bırakmak İçin
sigara bırakma
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Dünyanın En Zor So...

Kara Çarşafa Karşı...

Illisypeses-3567

Beş Dakikada Beşle...

Jumanji

Cybersports

Futbol Simülasyonu...

Kal Online Full İn...

Dağcı Komandolar B...

Laiklik Bu İse Din...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.6.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.213 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat