+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | İNANÇ DÜNYASI
 >  + | İslamiyet (Our nice religion İslam)
(Moderatör: _GüL_) >  + | Hz. Mehdi (a.s.) Büyük Bir Şehirde Doğacak Ve Sonrasında İstanbul'a Gelecektir

Mart,03/12/10, 2010, 04:07:01 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Hz. Mehdi (a.s.) Büyük Bir Şehirde Doğacak Ve Sonrasında İstanbul'a Gelecektir
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 210 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hz. Mehdi (a.s.) Büyük Bir Şehirde Doğacak Ve Sonrasında İstanbul'a Gelecektir  (Okunma Sayısı 210 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Avatar Yok
Üye No: 278548
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 5
Nerden: istanbul
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta
Offline

E-Posta
« : Haziran,06/18/09, 2009, 12:42:43 »

Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Mehdi, Medine'den (büyük şehirden) çıkacak ve Mekke'ye gelecek. İnsanlar onu, kendi aralarından (tanıyıp) ortaya çıkaracaklar ve o, istemediği halde Rükun ile Makam arasında ona biat edecekler."
(Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l İmam El-Mehdi El-Muntazar)

Ayrıca Risaletül huruc ül Mehdi 1, adlı eserin 69. sayfasında Hz. Mehdi (a.s.)’nin “Kara köyünden çıkacağı“ ifade edilmiştir.
Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen hadislerde medine kelimesi kapalı bir üslup içinde kullanılmıştır. Yani Peygamberimiz (s.a.v.) medine kelimesini farklı farklı anlamlarıyla kullanmıştır. İslam aleminde ise çok fazla büyük şehir yani medine vardır. Bu nedenle söz konusu hadislerde geçen medine kelimesinin hangi anlamı taşıdığını ancak konuyla ilgili diğer rivayetleri inceleyerek anlamak mümkündür.

Örneğin yukarıda yer verdiğimiz hadiste Peygamberimiz (s.a.v.), Hz. Mehdi (a.s.)’nin medineden çıkacağını bildirmekte yine başka bir hadiste de Hz. Mehdi (a.s.)’nin Kara köyünden çıkacağını” ifade etmektedir. İmam Kurtubi’nin Tezkire’sinde ise Hz. Mehdi (a.s.)’nin, İslam ülkelerinin batı tarafından çıkacağı ifade edilmiştir. Bu ifade, Hz. Mehdi (a.s.)’nin doğduğu büyük şehrin İslam ülkelerinin batı tarafında yer alan büyük bir şehir olduğunu göstermektedir.

Başka bir hadiste ise Peygamberimiz (s.a.v.), karşısındaki kişiye Hz. Mehdi (a.s.)’nin medineyi yani büyük bir şehri manen fethedeceğini söylemektedir. Rivayette Peygamberimiz (s.a.v.)’in karşısındaki kişi, çok fazla medine (yani büyük şehir) olduğundan Hz. Mehdi (a.s.)’nin hangi medineyi yani hangi şehri manen fethedeceği konusunda şüpheye düşmüştür. Bu nedenle Peygamberimiz (s.a.v.)’e bu medinenin (büyük şehrin) hangisi olduğunu sormuştur.

Peygamberimiz (s.a.v.) de cevap olarak bu medinenin (yani şehrin) İstanbul olduğunu söylemiştir.

Hz. İbni Amrdan (r.a.) rivayet edilmiştir:
Peygamberimiz (sav) buyurdu ki: Ey Ümmet! Altı şey vardır ki; onlar olmadan kıyamet kopmaz (altıncısı) medinenin (şehrin)fethi.
-Denildi ki : Hangi medine? (Hangi şehir?)
-Buyurdu ki: Konstantiniyye.

Demek ki bu hadiste medine kelimesi Peygamberimiz (s.a.v.) tarafından büyük bir şehir olan İstanbul’u ifade etmek amacıyla büyük şehir manasında kullanılmıştır.

Yine başka hadis-i şeriflerde Hz. Mehdi (a.s.)’nin, içinde Peygamberimiz (s.a.v.)’in sancak-ı şerifinin de bulunduğu kutsal emanetlerin olduğu yerden çıkacağı bildirilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.)’in sancağı ve diğer emanetleri şu an İstanbul Topkapı Sarayı’nda özel bir bölümde muhafaza edilmektedirler.

Abdullah b. Şurefe'den rivayet edildi ki: Mehdi'nin beraberinde süslenmiş bir halde Peygamberimiz (s.a.v)'in bayrağı olacaktır
(Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiy-il Ahir Zaman, s.65) .

Peygamber (s.a.v)'in softan bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup, dikişsizdir ve rengi de siyahtır. Onda bir hicr (hale) bulunur. O Resulullah (s.a.v)'in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır.
(Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiy-il Ahir Zaman, s.23) .

Alametlere gelince; beraberinde Allah Resulünün (s.a.v) gömleği, kılıcı, sancağı bulunacaktır. O sancak ki Peygamberin (s.a.v) vefatından bugüne kadar hiç açılmamıştır. Mehdinin zuhuruna kadar da açılmayacaktır.
  (Kıyamet Alametleri, s.164).




Yukarıdaki hadislerden, Peygamberimiz (s.a.v.)’in kutsal emanetlerinin Hz. Mehdi (a.s.)’nin bulunduğu yerde olduğu ve ancak onun zuhuruyla açılacağı anlaşılmaktadır. Kutsal emanetler İstanbul’da olduğuna göre Hz. Mehdi (a.s.)’nin de İstanbul’da olacağı son derece açıktır.
Ancak diğer yandan, Hz. Mehdi (a.s.)’nin doğduğu ve İslam aleminin batısında kalan şehir ile fethedeceği şehrin ayrı medineler yani ayrı şehirler olduğunu da yine rivayet edilen hadislere bakarak anlamamız mümkündür.

Örneğin Hz. Mehdi (a.s.)’nin fethedeceği medinenin yani İstanbul şehrinin, denizde kuru bir yol açılarak geçilen yani köprü sisteminin kullanıldığı bir şehir olduğu hadisteki anlatımdan anlaşılmaktadır.

 
Konstantiniyye’nin fethi sırasında sabah namazı için abdest alırken bir bayrak dikecek. Deniz ikiye ayrılarak su kendiliğinden uzaklaşacak ve açılan yolu takip eden Hz. Mehdi karşı kıyıya geçecektir. Sonra bir bayrak daha dikecek ve diyecek ki: Ey insanlar, ibret alınız. Deniz Beni İsrail’ e nasıl yol verdiyse bize de öyle yol verdi. Ondan sonra hepsi tekrar tekrar tekbir getirecek ve 12 tekbir ile şehrin 12 burcu da düşecektir.”
(El-Kavl-ül Muhtasar fi Alametil Mehdiyyül Muntazır, syf. 57)

 
 Ayrıca hadiste Hz. Mehdi (a.s.)’nin bu şehirde sancağı dikeceği de bildirilerek şehrin Peygamberimiz (s.a.v.)’in sancak-ı şerifinin bulunduğu İstanbul olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Logged

Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 383380
Mesaj: 560038
Konu: 119450
Hoş geldiniz oaygun, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Yasemin Şifalı Bitkiler
biber hapı
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Multiclient [1815]...

Gta Para Hilesi

Kendi Oyununu Kend...

Danıştaymı Karışt...

3d Filmler İçin Ev...

Harry Potter ve Öl...

Oyun İstekleri Bur...

Avatar / İmdb:8.7 ...

1815 Speed Koxp Se...

1815 Rym Koxp Pet ...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat


YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.11.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.378 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu


YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat