+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Siyaset Meydanı
 >  + | "iyi Ki Bu Komutanlarla Savaşa Girmemişiz."

Mart,03/14/10, 2010, 11:50:20 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: "iyi Ki Bu Komutanlarla Savaşa Girmemişiz."
Cevap SayisiCevap Sayisi: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 169 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: "iyi Ki Bu Komutanlarla Savaşa Girmemişiz."  (Okunma Sayısı 169 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BANLANDI
mesut
SÜPER ÜYE
Üye No: 45682
Rep Puan: 2564
Is there any place In your heart ?

Üyelik Bilgileri
« : Haziran,06/13/09, 2009, 05:22:15 »

TARAF Gazetesi’nde dün yayımlanan belgeyi okuyunca, içimden gelen ilk ses şu oldu:

"Acaba Bülent Arınç haklı mıydı?"

Ne demişti Bülent Arınç?

"İyi ki bu komutanlarla savaşa girmemişiz."

* * *

Bu duygularımı, gazetede yayınlanan belge gerçekse kaydıyla söylüyorum.

Şu ana kadar sahte olduğu konusunda bir bilgiye ulaşamadım.

Genelkurmay İletişim Başkanı dün muğlak bir açıklama yaptı ve "Konu soruşturuluyor" demekle yetindi.

Bu yazıyı şu şartla yazıyorum:

"Eğer bu belge gerçekse..."

Yeni ve feci bir andıç olayı ile karşı karşıyayız demektir.

Belgenin tarihi Nisan 2009...

Yani iki ay önce hazırlanmış.

Altında, Genelkurmay Harekát Başkanlığı’nda görevli muvazzaf bir subayın imzası var.

Eğer bu belge gerçekse;

İnsan soruyor:

"Yani hálá mı ders almadınız?"

Belgeyi baştan sona okuyorum.

Birtakım kelli felli insanlar oturmuş, bir "Aksiyon Planı" hazırlamışlar.

Amaçları, AKP hükümetini ve Fethullah Gülen’i yıpratmak.

Yani alenen suç. Hem de ağır bir suç.

Belgeyi okuyunca sadece iki şey söyleyebilirsiniz:

Ya, "Vahim bir provokasyon."

Ya da "Geri zekálılık örneği"...

* * *

Eğer bu belge gerçekse;

Ve yaşanan bunca olaya rağmen Genelkurmay’da birtakım insanlar hálá böyle planlar yapma cüretini gösterebiliyorsa, ne diyelim...

Olay feci, sızmasına mani olamamak ise başka açıdan feci.

Bir Genelkurmay düşünün ki, en gizli belgelerin sızdırılmasına mani olamıyor.

Yani bu eylem planını hazırlamak suç.

Sızdırılmasına mani olamamak da beceriksizlik.

Vergi ödeyen vatandaşların şu soruyu sorma hakkı yok mu?

Hálá bunları yapmaya hangi cüretle devam edebilirsiniz, nasıl mani olamazsınız?

Eğer bu belge gerçekse;

Bu belgeyi bürosunda saklayan eski asker yeni avukat Serdar Öztürk’e ne diyeceğiz?

Müvekkili böyle şeylerden içerdeyken, kendisi bu belgeleri niye saklar?

Cüret mi, salaklık mı?

* * *

Ben, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sonsuz bir sevgi ve hayranlıkla büyüdüm.

En solcu yıllarımda bile, askere karşı hep sempati besledim.

Bu duygularım hálá devam ediyor.

Ama itiraf edeyim, son yıllarda tanık olduğum bu olaylar, bende derin düş kırıklığı yarattı ve yaratmaya devam ediyor.

Sadece bazı subayların karıştığı olaylardan dolayı değil, en hayati sırlarını bile saklayamamalarından dolayı da derin bir düş kırıklığı yaşıyorum.

Ergenekon’da yargılanan bazı eski komutanları görünce, onların nasıl olup da bu kadar üst rütbelere yükselebildiklerine hayret ediyorum.

* * *

Diyebilirsiniz ki, bunların ortaya çıkması fena mı oldu?

Elbette iyi oldu.

İyi oldu da, bu iyilikler benim bazı endişelerimi de dengeleyemiyor.

O soruları bir türlü aklımdan çıkaramıyorum.

Bu sırları saklayamayan, koruyamayan bir ordu, askeri sırları nasıl saklayabilir?

Tabii bir de Bülent Arınç’ın sözleri:

"İyi ki bu komutanlarla büyük bir savaşa girmemişiz."

Biliyorum çok ağır bir söz ama, ne yazık ki insanın aklına takılıyor.

Bizim takılıyorsa, şu anda görev başında bulunan komutanların da takılmalıdır.

O nedenle bu belge ile ilgili soruşturmanın sonucunu merakla ve ısrarla bekliyorum.

Önce gerçek mi, değil mi?

Eğer gerçekse;

Bunun sorumluları hakkında ne işlem yapılacak?

Hatırlarsınız: Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, geçen 14 Nisan günü İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nda çok sayıda medya mensubunun katıldığı bir konuşma yaptı.
Bu konuşmada, Kürt meselesiyle ilgili önemli ifadeler yer aldı.
Ertesi gün, tüm gazetelerin ve köşe yazarlarının bu temayı işleyeceklerini düşünerek, konuşmanın başka bir bölümü hakkında yazdım:
'Org. İlker Başbuğ, Gülen Cemaati'ni niye hedef aldı' başlıklı yazı şu cümlelerle bitiyordu:
"İyi haber aldığı söylenen Hocaefendi, geçen hafta, '28 Şubat benzeri bir irtica yaygarası, yeni aktörlerle başlayabilir' demişti.
"Baskı görmemek için kanunlara aykırı bir iş yapmamaya özen gösteren Gülen Cemaati, Kürt meselesinden, yeni psikolojik operasyonlarla mı uzak tutulacak? Göreceğiz." (15 Nisan, )

Bu yorum bazı arkadaşlarımın ilgisini çekti. "Nasıl bir psikolojik operasyon yapılır" diye sordular.
"Gülen Cemaati'nin destekçisi çok" dedim: "İnsanın olduğu her yerde çürük elmalar da olur.
Birkaç kişinin yanlışı, medya kanalıyla, sanki bütün cemaat böyleymiş gibi kamuoyuna yansıtılır."
"Hakikaten yaparlar mı" diye mırıldandı bir arkadaşım. "28 Şubat darbesinde yapmışlardı, yine yapabilirler."

Taraf gazetesi aracılığıyla dün kamuoyuna yansıyan belge, kuşkularımızın yersiz olmadığını ortaya koydu.
Genelkurmay Harekât Dairesi'nde hazırlanan plan, Hükümet'i düşürmek, Gülen Cemaati'ni de etkisizleştirmek için nelerin yapılacağını ayrıntılı bir biçimde gösteriyordu.
İşte bunlardan birkaçı:
AKP içindeki ajanlar harekete geçirilerek parti bölünmeye çalışılacak.
Ergenekon sanığı subaylar savunulacak. İrtica ile mücadele ettikleri için iftira atıldığı söylenecek.
Yunanistan ve Ermenistan aleyhine yayınlarla milliyetçi partilerin tabanı genişletilecek.
Plan o kadar ayrıntıya giriyor ki "hayran kalmamak" imkânsız: Kurtlar Vadisi gibi dizilerden, Nurettin Veren gibi kişilerden dahi söz ediliyor.
Gelelim Gülen Cemaati'ne.
Plana göre 'Işık Evleri' denilen mekânlarda silah ve mühimmat bulunması 'sağlanacak.'
Böylece Gülen Cemaati'nin 'silahlı terör örgütü' olduğu ilan edilecek.
Ayrıca Cemaat'in PKK, CIA ve MOSSAD ile ilişkide olduğu propagandası yapılacak.
Peki, Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı belgenin üzerinde hangi tarih var?
İşte şimdi sıkı durun: Nisan 2009!
Yani tahminimiz doğru çıkıyor: Psikolojik harekât çalışmaları, tam da Başbuğ konuşurken sürüyordu.

Şaşırdık mı? Hayır!
2004 sonbaharında, yani Hilmi Özkök döneminde, sivil toplum kuruluşlarını yönetme ve yönlendirme planı yapılmıştı. (Nokta'da yayınlandı.)
Yaşar Büyükanıt döneminde de ayrıntılı bir toplum mühendisliği planı hazırlanmıştı. ('Lahiya-1' adlı belge Taraf'ta yayınlandı.)
Yani GK Başkanı kim olursa olsun, benzeri çalışmalar yapılıyor. Belli ki bu bir kurum kültürü olmuş.
Bir sorum var: Mesela uluslararası bir konferansta, "Kahraman ordunuz niye vergisiyle beslendiği halka karşı psikolojik operasyon yapıyor" diyenlere ne cevap vereceğiz?

Bilmiyorum daha ne kadar kendimizi "çürük elmalar" diye avutmaya çalışacağız.
Bilmiyorum daha ne kadar iyi niyetli çağrılar yapacağız Genelkurmay'a "içinizdeki çürükleri temizleyin" diye... Daha ne kadar "İşte bak, derhal soruşturma açtılar, demek ki üstüne gidiyorlar" diye umutlanacağız ve sonra yeni bir andıçla birlikte yeni bir hayal kırıklığı yaşayacağız..
.

Taraf'taki haberi dün okumuşsunuzdur umarım. Çünkü artık haberi tekrarlama imkanımız yok; yasak geldi. O yüzden sadece yorum yapabiliyoruz.

Aslında konunun yorum yapmaya ihtiyacı da yok ya; her şey o kadar apaçık ortada ve durum o kadar vahim ki...

Ergenekon soruşturmasının başından bu yana ortaya çıkan her belgeden sonra "Artık ordu yönetimi akıllanmıştır; kendi içindeki darbeci-komplocu mihrakları temizleyecektir" diye umuyorduk. Bu soruşturmanın ilerlemesinde asker-siyasetçi mutabakatının sağlandığını sanıyorduk. Evet, anlaşılıyordu ki, ordu yönetimi soruşturmanın muvazzaf subaylara doğru derinleşmesini istemiyor; emekli subaylarla sınırlı kalmasını arzu ediyordu. Ama bunu sağlamaya çalışırken de zımni bir söz veriyordu hepimize... "Söz, suça karışan muvazzafları ben kendim temizleyeceğim, bundan sonra da böyle şeyler olmasına izin vermeyeceğim."

Bu konuda söze dökülmeyen bir mutabakat vardı; ya da biz öyle sanıyorduk...

Ama önceki sabah kalktık ve bir de baktık ki, Ergenekon soruşturmasının başından bu yana ordu içinden çıkan gizli belgelerin en korkunçlarından biriyle karşı karşıyayız.

Eğer belge sahteyse, sorumlular elbette bedelini öderler.

Ama gerçekse korkunç bir gerçekle karşı karşıyayız:

Genelkurmay'ın beyni sayılabilecek bir birim olan Harekat Başkanlığı'nda, hem de bundan sadece iki ay önce hazırlanan bir eylem planında Türkiye ordusunun kendi halkına karşı savaşan bir ordu haline getirilmesinin planı yapılmış. Meşru hükümeti yıkmak için harekete geçilmesi, halka karşı komplolar kurulması, etnik sorunların tahrik edilmesi, bazı komşu ülkelerle aramızın açılması, suçsuz insanlara karşı provokasyonlar düzenlenmesi, iftiralar atılması düşünülmüş ve bütün bu korkunç suçlar, altında bir kıdemli albayın imzasıyla resmi bir rapor haline getirilmiş.

Böyle bir eylem planı ordu içine sızmış birkaç kişinin işi olabilir mi?

Böyle bir plan emir-komuta zinciri dışında, birkaç subayın kafasına esip de hazırladığı bir plan olabilir mi?

Gelinen bu noktada, ordu yönetiminin yukarıda sorulan soruların bütün toplumun kafasında olan sorular olduğunu anlamasında fayda var. Ortaya çıkan bu suç planının "münferit bir olay", faillerinin de ordu içine sızmış birkaç suçlu olduğuna inanmanın çok zor olduğu bir noktadayız.

Bütün bu planlar, ordu içinde köklü biçimde yerleşmiş ve kurumsallaşmış olan bir zihniyetin ürünüdür. Bu zihniyet, kendisini Türkiye'nin asıl iktidar sahibi olarak görmeye devam etmekte ve iktidarının sarsıldığını hissettiği anda son derece gözü kara bir biçimde böyle planlar yapmakta tereddüt etmemektedir.

Yaşadığımız bu acı tecrübe siyasi iktidarlara da askeri vesayet rejimiyle uzlaşmanın mümkün olmadığını göstermiştir umarız. Siz uzlaştığınızı sanırsınız, sonra bir bakarsınız ki arkanızdan kuyunuz kazılmış. Bu korkunç andıç geleneğinin son bulması için askeri vesayet rejiminin yıkılmasından, vesayet rejiminin bütün kalıntılarının hem zihinlerden hem de kurumlardan temizlenmesinden başka çare yoktur.

Açık konuşalım; son birkaç yılda yaşanan acı tecrübeler, halkımızda "gözbebeğim" dediği ordusu hakkında derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Halkın ordu algısı değişmektedir. Ve belki de en kötüsü, bu algı değişimi, ordunun asli görevini iyi yapmasını da engelleyecek boyutlara gelebilir.

Hiçbir anne baba oğullarını, baş meselesi halka karşı komplolar kurmak haline gelmiş bir orduda savaşmaya göndermek istemez.

Acaba Genelkurmay bu kritik eşiğin ayırdında mı?
« Son Düzenleme: Haziran,06/14/09, 2009, 04:59:56 Gönderen: wolfson » Logged

Faili meçhul değildir aşk
Senin gözlerinde bir ölümdür.
Gidişinle,
Bir viraneye dönse de yüreğim.
Sahipsiz değildir asla bu mezar
Keops ve Kefren'i kıskandıracak kadar büyük
İçinde senin adın gömülüdür.

Albay
Üye No: 91538
Rep Puan: 12

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Haziran,06/13/09, 2009, 05:30:33 »

ertuğrul özkökün patronu  rafineri izni aldı ya  rafineri kurana kadar  böyle AKP ye yaranmak için böyle köpekliklerini  görmezden geliyorum  birde sizin yayınladığınız en yalancı gazetelerin başında hürriyet geliyordu ne olduda   dün sahtekar yalancı gördüğünüzün bu gün sapına yapıştınız hesabınıza öyle geliyor değilmi sizi gidi sahtekar din  istismacıları  sızı hesabınıza geldiği gibi  kim AKP den yararlanıyorsa onun ipine sarılıyorsunuz.....
BANLANDI
mesut
SÜPER ÜYE
Üye No: 45682
Rep Puan: 2564
Is there any place In your heart ?

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran,06/13/09, 2009, 05:34:43 »

Alıntı:miricizade tarafından gönderildi.
ertuğrul özkökün patronu  rafineri izni aldı ya  rafineri kurana kadar  böyle AKP ye yaranmak için böyle köpekliklerini  görmezden geliyorum  birde sizin yayınladığınız en yalancı gazetelerin başında hürriyet geliyordu ne olduda   dün sahtekar yalancı gördüğünüzün bu gün sapına yapıştınız hesabınıza öyle geliyor değilmi sizi gidi sahtekar din  istismacıları  sızı hesabınıza geldiği gibi  kim AKP den yararlanıyorsa onun ipine sarılıyorsunuz.....

onların aldığı rafineri izni beni ilgilendirmez.(verildiğini sanmıyorum )
yalancı gazete yazısını kafamdan yazmadım , hala aynı fikirdeyim,en yalancı gazete olması hususunda !

sizede bir türlü yaranamadık, hangi gazeteden yazı alsak bir bahane buluyorsunuz,

dini istismar konusu baykaldan bize düşmüyor galiba ilk seçimdede şeriat açılımı yapar
tamam

görmezden gelmek suça bir nevi ortak olmaktır !

konu hakkında fikirlerinizi görmek isterdim , normalmi sizce bu yapılmak istenenler ?
« Son Düzenleme: Haziran,06/14/09, 2009, 02:34:06 Gönderen: wolfson » Logged

Faili meçhul değildir aşk
Senin gözlerinde bir ölümdür.
Gidişinle,
Bir viraneye dönse de yüreğim.
Sahipsiz değildir asla bu mezar
Keops ve Kefren'i kıskandıracak kadar büyük
İçinde senin adın gömülüdür.
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran,06/14/09, 2009, 11:24:05 »

hala ülkeyi karıştırıp iktidar peşimde darbe peşinde koşuyorlar.ordumuz bu gidişle düşmanla savaşmayı unutup halka operasyon yapacak sinirli
BANLANDI
SÜPER ÜYE
Üye No: 277566
Rep Puan: 351
ANKARAGÜÇLÜ KİNG

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran,06/15/09, 2009, 12:13:39 »

Alıntı:özgürKIZ tarafından gönderildi.
hala ülkeyi karıştırıp iktidar peşimde darbe peşinde koşuyorlar.ordumuz bu gidişle düşmanla savaşmayı unutup halka operasyon yapacak sinirli

aynen

Arayan Sevgilimdi Dediki Bu Aşk Bitti Biterse Bitsin Gülümmm Saldır ANKARAGÜCÜMMM
BANLANDI
Teğmen
Üye No: 211532
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #5 : Haziran,06/16/09, 2009, 10:48:10 »

HÜKÜMETİ YANLARINA ÇEKMEK AMACI
Gördüğünüz gibi; Genelkurmay Başkanı onları hedef alınca Fethullahçı örgüt, Genelkurmay Başkanlığı'nı zan altında bırakacak bir operasyon yapıyor. Bunu yaparken de Ak Parti hükümetini yanlarına çekecek bir senaryo yazıyorlar. Güya hedef hükümettir de bu arada hükümetin koruyucusu olan Fethullahçı örgüt ortadan kaldırılmak istenmektedir.
Bunlar; kendilerini hükümet ile eş düzeyde görecek kadar işi azıtmış bulunuyorlar. Darbe planları yapılıyormuş gibi senaryolar oluşturup hükümet üzerinde baskı kuruyorlar. Böylece de garimeşru yapılarını hükümetin meşru varlığı ile eş hale getirmeye çabalıyorlar. Bunun için de televizyonlardaki,gazetelerdeki adamlarını kullanıp hükümeti etkilemeye çabalıyorlar.
Halbuki Genelkurmay Başkanı Sayın Başbuğ; bizzat açıkladı: TSK içinde antidemokratik unsurlar barınamaz; barınmasına izin verilemez.
Elbette ki hükümeti antidemokratik yollardan devirmek hevesinde olan bir yapılanma var ise; bunu hoş görmek de mümkün değildir.

Albay
Üye No: 91538
Rep Puan: 12

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran,06/18/09, 2009, 07:22:57 »

ŞİMDİ size soru:

Askerlerin; irticai faaliyetleri, dincilerin devletteki örgütlenmelerini izlemediğine aklınız erer mi?..

Ya da:

TSK’nın bu "dincileşme" hareketlerini izleyip raporlara yazmadığına inanan bir tek kişi var mıdır?..

Ben bunca yılın deneyimiyle, belki yüzlerce araştırma-inceleme ve çalışma olduğuna inanırım...

Bu belgelerden sadece birisi gerçek değildi...

Onu da Taraf Gazetesi ele geçirdi...

*

İşte Türkiye bu belgeyi tartışıyor.

AKP’liler acele koşup savcılığa suç duyurusu yaptılar... Daha da koşacaklardı, akıllarına başka koşacak bir yer gelmedi...

Bine yakın TSK’ya eleştiri yazısı yazıldı...

Başbakan kızdı...

Cumhurbaşkanı da kızdı...

Oysa TSK İç Hizmet Yasası’nı açıp baksalardı, orada "koruma ve kollama görevi" yazılıydı...

(Bakınız; Madde 35...)

*

Askerler dinci yapılaşmayı izlerler...

Raporlara yazarlar...

Araştırma yaparlar...

Oturup konuşurlar...

Türk halkı cumhuriyetin-demokrasinin adını dahi duymamışken, hepimiz biliyoruz ki bu cumhuriyeti askerler kurdu. Üstelik şeriatçı güçlerin, saltanatçıların direnmesine, tepkisine ve isyanına; subayların kafasını kesip sırıkların ucuna takmalarına rağmen...

Ve askerler laik cumhuriyeti savunmak için arada bir yemin ederler...

Onlar cumhuriyet devrimlerinin bekçisi olduklarına inanırlar...

Sadece böyle saçma bir plan yazmak, diyelim ki tarikatçıların evine silah bırakmayı káğıda döküp altına imza atmak akıllarından geçmemiştir...

Ki bu belgeyi de arkadaşlar ele geçirdiler...

*

Bu yazı demokrasi adına zor, ama doğru bir yazıdır...

Size yine bir soru:

Dinci kadrolar, tarikatçılar Türkiye’yi ele geçirirken... Askerlerin seyirci kalacaklarına inanan bir tek kişi var mı?..
B.COŞKUN

BANLANDI
Onbaşı
*
Üye No: 273222
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran,06/21/09, 2009, 09:37:33 »

AKP mağdur rolünü oynamak istiyor

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu: Devletin içinde bazı kurumların, başka kurumları yıpratmak için özel çaba harcadıklarını biliyoruz
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığında hazırlandığı iddia edilen belgenin, orijinaline şu ana kadar ulaşılmadığını söyledi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “AKP, orijinal belgeye bu kadar süre içinde ulaşamıyorsa, o zaman yönetimde ciddi bir zafiyet var demektir. Bu yönetim zafiyetini de önce Sayın Başbakan’ın açıklaması gerekir” dedi.

Sanki muhalefet... 
Fotokopi üzerinden, belgenin sahteliği veya doğruluğunun kanıtlanamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Orijinal belgenin, mutlaka Cumhuriyet Savcılarına ulaştırılması gerekiyor” dedi. AKP’nin, savcılığa ulaşan bir konuda, ayrıca suç duyurusunda bulunmasının gerekçesini anlamadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu,  “Sanki muhalefet partisiymiş gibi... İktidardalar, iktidarda olan bir parti, olayın üzerine kararlılıkla gider” dedi. Kılıçdaroğlu, “Soğuk savaş mı yaşanıyor?” sorusuna, “Soğuk savaş yaşanıp, yaşanmadığını bilmiyorum. Ama devletin içinde bazı kurumların, başka kurumları yıpratmak için özel çaba harcadıklarını biliyoruz.  AKP, bu süreçte, sanki muhalefette bir partiymiş gibi, köşeye çekilip, mağdur rolünü oynamak istiyor” karşılığını verdi.

Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz,07/02/09, 2009, 11:39:38 »

bu 14.  ağır ceza ne mahkemeymiş yaa, çiçek daha 18 saat olmadan serbest kaldı hadi bee
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 384349
Konu: 119512
Hoş geldiniz sevgiseli123, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Yasemin Şifalı Bitkiler
biber hapı
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Her Şeyi Sorun, Ce...

YORUMCUYUZ.NET NER...

Koxp Paylaşımının ...

1815 Speed Koxp Se...

1815 Rym Koxp Pet ...

Pro Koxp 1815 Iı V...

1815 Chaos Özel Ko...

1815 Multi Client ...

1815 &&alcazer Kox...

Merhaba =)
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.11.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.379 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat