+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | ASKERİ BÖLGE | ÖZEL KUVVETLER | İSTİHBARAT
 >  + | Askerî Bölge
 >  + | Hava Kuvvetleri
(Moderatör: serdarnebol) >  + | Kayıp Helikopterler Bulundu

Temmuz,07/05/08, 2008, 02:52:42 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Kayıp Helikopterler Bulundu
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 42 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kayıp Helikopterler Bulundu  (Okunma Sayısı 42 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DOSTUNU BİR GÜN DÜŞMNANIN OLACAKMIŞ GİBİ DÜŞMANINI DA BİR GÜN DOSTUN OLACAKMIŞ GİBİ SEV
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 91196
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 6250
Nerden: istanbul
Rep Puan: 3644
YORUMSUZ FORUMMU OLURMUŞ YORUM YAP
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
Online

E-Posta
« : Nisan,04/02/08, 2008, 12:33:23 »

   
Jandarma'nın, bakım için 4 yıl önce Rusya'ya gönderdiği 4 adet MI-17 helikopterinin, burada olduğu belirlendi.

Jandarma'nın bakım yapılması için 4 yıl önce Rusya'ya gönderdiği 4 adet MI-17 helikopterinin, iflas eden firmanın alt yüklenicilerinin tesislerinde olduğu fotoğraflarla belgelendi .

Bugün'ün ortaya çıkardığı "Jandarma'nın kayıp helikopterleri" konusunda önemli gelişmeler oldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın depo seviyesi bakımı için 12 Mayıs 2004'te Rusya'ya gönderdiği 4 adet MI-17 helikopterinin "iflas" eden JSC Kazan firmasının "alt" yüklenicilerinin tesislerinde olduğu ortaya çıktı.

Hava filosu envanterinde 792 M01, 792 MO2, 793 MO3 ve 792 M18 kuyruk numaraları ile kayıtlı bulunan 4 helikopterin sökülmüş parçalarının tutulduğu tesisler fotoğraflarla tespit edildi. Uluslararası bakım sözleşmesinde "uyuşmazlık halinde Ankara Mahkemeleri'nin yetkili kılınması" ise "skandal" olarak yorumlandı.

MALİYEYE YAZI YAZDI

Jandarma Genel Komutanlığı, parçalara ayrılan helikopterlerini geri alabilmek için girişim başlattı. Adli Müşavir Hakim Albay Gazi Koçer'in imzası ile Ankara Muhakemat Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda şöyle denildi: "Jandarma Genel Komutanlığı, 14 Ekim 2002'de Joint Stock Company (JSC) Kazan şirketiyle MI-17 helikopterlerinin depo seviyesi bakımları yapılmak üzere sözleşme imzaladı.

Ancak, firma yükümlülüklerini yerine getirmediği için 21 Mayıs 2007'de sözleşme feshedildi ve teminat Hazine'ye irat kaydedildi. Rus firma, İçişleri Bakanlığı'nca bir yıl süre ile ihalelerden men edildi. Sözleşme gereğince 4 adet MI-17 helikopteri 12 Mayıs 2004'te Rusya'ya gönderildi. Helikopterlerin sözkonusu firmanın halen alt yüklenicilerinin tesislerinde bulunduğu tespit edildi. Sözleşme gereğince uyuşmazlıklarda Ankara Mahkemeleri yetkilidir. JSC Kazan firmasının Yönetim Kurulu kararı ile Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyeleri Ekim 2006'da değiştirildi." Jandarma Genel Komutanlığı, 16 Ekim 2007'de Ankara Muhakemat Müdürlüğü'nden Rus şirketin eski ve yeni genel müdürleri ve yönetim kurulu üyeleri ile üçüncü şahıslar üzerindeki tüm alacaklarına "haciz" konulması için dava açılmasını istedi. Adli Müşavir Koçer, Jandarma Genel Komutanlığı'nın yazılı izni olmaksızın 4 helikopterin satılması ve devredilmesine engel olunması amacıyla "ihtiyati tedbir" kararı alınmasını talep etti.

CEVAP GELMEDi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın JSC Kazan firması ve alt yüklenicileri hakkında "haciz" ve "ihtiyati tedbir" kararı alınması için dava açılması talebine ise cevap gelmedi. Adli Müşavir Koçer, 11 Ocak ve 22 Şubat 2008 tarihlerinde Ankara Muhakemat Müdürlüğü'ne gönderdiği iki ayrı yazı ile talep ettikleri davaların açılıp açılmadığını sordu. Ancak, Muhakemat Müdürlüğü Jandarma Genel Komutanlığı'na cevap vermedi.13

HELİKOPTERİMİZ DEFODA ÇÜRÜYOR

Jandarma, 1995'te Rusya Federasyonu'ndan 19 adet MI-17 helikopter satın aldı. Genel maksat helikopterleri, yıllarca terörle mücadelede görev aldı. Filodaki MI-17'lerden ikisi 3 yıl önce Hakkari'de düştü. Jandarma, elindeki 17 adet emektar helikopterin depo seviyesi bakımlarını yaptırmak amacıyla 2002'de uluslararası ihale açtı. İhaleyi JSC Kazan adlı Rus firması kazandı.

Sözleşme gereği 17 helikopterin 4'erli partiler halinde bakımının yapılması benimsendi. Firma, muhtemel bakım sürelerini ise 100 gün olarak açıkladı. 12 Mayıs 2004'de Esenboğa Havalimanı'ndan Antonow-124 tipi nakliye uçağı ile firmanın St. Petersburg'taki fabrikasına gönderilen helikopterlerden bir daha haber alınamadı. Bakımları yapılamadığı için 6 yıldır uçuşları yasaklanan 13 adet MI-17 helikopteri ise hangarlarda çürümeye yüz tuttu.

800 BİN DOLAR ÇÖPE GİTTİ

Hava filosunda bulunan 17 adet MI-17 helikopterin depo seviyesi bakımları için açılan ihaleyi 13,5 milyon dolarlık teklifle kazanan ve 14 Ekim 2002'de Jandarma Genel Komutanlığı ile sözleşme imzalayan JSC Kazan firmasına ödenen 800 bin dolarlık "avans" ise çöpe gitti. Helikopterlerin sökülen motor, gövde ve aktarma parçalarını elinde bulunduran "alt" yüklenici Rus firmaların ise "JSC firması bize olan borçlarını öderse helikopterlerin parçalarını iade ederiz" dedikleri öne sürüldü.

Kamil ELİBOL / BUGÜN
Logged

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
FORUMLA İLGİLİ SORULARINIZ VE YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
Yorumcuyuz.net Alexa Toolbar Yüklemenizi Öneriyor.

Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 160076
Mesaj: 384756
Konu: 64855
Hoş geldiniz sahinmemo, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Çiçek Siparişi
çiçek
Trsohbet.com Chat
sohbet
BahisTahminleri.net
iddaa
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

ŞekerClub Forum
Şeker Forum
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Bakalım Sitede En ...

05 Temmuz 200e Gün...

YOKLAMA DEFTERİ

Ağaç Burcun Ne?

Bir Anket Yapalım ...

Üsttekinin Avatarı...

Harf Salatası

Vicdani Retçi Misi...

en duygusal anınız...

Görülmeye Değer Fo...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.848 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu


YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat