+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GENEL
 >  + | Hayvanlar Alemi
(Moderatör: sbrcu1907) >  + | Kene Hakkında Yenibilgiler

Ekim,10/08/08, 2008, 09:34:28 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Kene Hakkında Yenibilgiler
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 93 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kene Hakkında Yenibilgiler  (Okunma Sayısı 93 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SÜPER ÜYE
Üye No: 21401
Rep Puan: 404

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz,07/06/08, 2008, 04:43:05 »

Kenelerin 6 ay boyunca beslenmeden yaşayabildiğini biliyor muydunuz?

Kene sökücü ..... adlı ilacı Türkiye'ye getiren ve 8 yıldır keneler üzerinde çalışan fizikçi Süleyman Canoğlu, 'Kene değil, bilgisizlik öldürüyor' dedi.

850 kene tipinden 30 tanesinin virüs taşıma özelliği olduğunun atını çizen Canoğlu, 'Bilindiğinin aksine AB'de kene sirkülasyonu Türkiye'nin 2 katı olmasına rağmen ölümler olmuyor' diyerek doktorların bile konuyla ilgili bilgisizliğine dikkat çekti.

6 AY BESLENMEDEN YAŞAYABİLİYOR

Kene araştırmacılığına eşi ve kızının ısırılması üzerine başladığını belirten Canoğlu, son günlerde tehlike sinyali veren bu hayvana ilişin bilinmeyenleri anlattı. Dünyada 6 ay beslenmeden yaşanan tek varlığın kene olduğuna dikkat çeken Canoğlu, '50 milyon yıl önce yaşamış kene fosili incelendi. Aynı bulgulara rastlandı. Kimse komplo teorisi üretmesin. Bilinenin aksine AB'de kene sirkülasyonu Türkiye'nin 2 katı. Her yıl sadece Almanya'da 10 bin kişiye kenener, Lyme adlı hastalığı bulaştırıyor' dedi.

SADECE 3 KEZ YAPIŞIR

Kenelerin bakteri ve virüs taşıyanlar olarak ikiye ayrıldığına da dikkat çeken Canoğlu, Kırım Kongo virüsünün aşısı ve tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu da belirtti. Sadece vücudun direncine göre kurtulma oranının arttığını ifade eden Canoğlu, keneler hakkında şu bilgileri verdi:

'Keneler ömrü boyunca 3 kez konaklar-yapışır. Bir kene insan üzerinde 8-10 gün konaklayabilir. Keneler hayvan ya da insan üzerine konakladığında kanı emebilmek için tükürürler. Bununla kanın donmasını engellerler. 4'er saat arayla 3 kez tükürürler. Ama en tehlikelisi son tükürüktür. Son tükürükte karnında bulunan tüm virüsleri vücuda aktarıp ayrılırlar. Bu yüzden keneye kesinlikle temas edilmemeli ve elle çıkartılmaya çalışılmamalıdır. Keneler öleceğini anladığı zaman son tükürüğü atarlar.

GİYİNMEK ÇÖZÜM DEĞİL

Aylarca kış uykusunda kalabilen keneler, 7 dereceden itibaren yaşam ortamı bulurlar. Bilinenlerin aksine ağaçlarda yaşamazlar ama düz duvarda bile yürüyebilen 2 havyandan biridir. Keneler arkalarında bulunan 2 ayağıyla nefes alırlar. Ayrıca yetişkin bir kene 3-5 bin yumurta bırakır. Bu yüzden çabuk çoğalırlar. İnanılmaz bir başka özelliği de hava sirkülasyonlarını kullanarak açık yerleri bulup vücuda girerler. Yani giyinmek bir çözüm değildir. Açık yerden giren kene 2 saat vücutta gezinerek en yumuşak deriyi bulur orada konaklamaya başlar. Kan emen aparatları vida gibi olduğu için kesinlikle saat yönünün tersine çevirilerek sökülmelidir'

........fiona apple sally s song dinleye dinleye insan kılığından çıktım..............

SÜPER ÜYE
Üye No: 116289
Rep Puan: 203
hayat_26_es@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz,07/06/08, 2008, 08:35:13 »

desene gelirlerse hic şansımız yok beni rahatlatan bir husus genelde ölümler yaşlı insanlarda görülüyormuş
Çavuş
**
Üye No: 161441
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz,07/09/08, 2008, 12:48:23 »

keneyle beslenen bir hayvan olabilir mi acaba? ?
SÜPER ÜYE
Üye No: 21401
Rep Puan: 404

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz,07/09/08, 2008, 01:04:37 »

yorumlar için çok sağolun arkadaşlar masum

........fiona apple sally s song dinleye dinleye insan kılığından çıktım..............
*gökçe*fb
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 131002
Rep Puan: 361
En BüyüK FENERBAHÇEm!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül,09/22/08, 2008, 04:49:12 »

tesekkurler paylasım için  masum

FeNerBaHçEmMmm
Be carefuL what You wish for cause You just might get it

You just migh
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 205757
Konu: 77506
Hoş geldiniz kerasusbede, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Mükemmellll Mutlak...

Sırda Ki Gelsin

Bana 2 Yıllık Üniv...

Dünyanın En Büyük ...

Cep Telefonu Marka...

2008'in En İyi Fot...

En Çok Hangi Hayva...

Bir Sabah Uyandını...

Görmeye Bile Taham...

08 Ekim 2008 Günün...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.6.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.243 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat