+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | İNANÇ DÜNYASI
 >  + | İslamiyet (Our nice religion İslam)
(Moderatör: gonca_61) >  + | Kıyamet Alametlerinden Sayılan Mehdi İsminde Bir Şahıs Dünyaya Gelecekmi

Ekim,10/08/08, 2008, 10:08:10 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: İslam inancına göre mehdi isminde bir kurtarıcı gelecek mi?
mehdi vardır geleceği yakındır - 2 (100%)
mehdi şii mezhebinin uydurmasıdır - 0 (0%)
mehdi gayri muslimlerin uydurmasıdır - 0 (0%)
mehdi efsanedir asla olmayacaktır - 0 (0%)
hiç bir fikrim yok - 0 (0%)
Toplam oy: 2

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Kıyamet Alametlerinden Sayılan Mehdi İsminde Bir Şahıs Dünyaya Gelecekmi
Cevap SayisiCevap Sayisi: 10 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 336 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kıyamet Alametlerinden Sayılan Mehdi İsminde Bir Şahıs Dünyaya Gelecekmi  (Okunma Sayısı 336 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Üye No: 118489
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri
« : Nisan,04/06/08, 2008, 06:13:53 »

kıyamet alametlerinden sayılan Mehdi isminde bir şahıs dünyaya gelecekmi Hz İsa gökyüzünden yeryüzüne inecekmi deccal diye bir insan var olacakmı??? değerli din kardeşlerim isevi inancında noel baba isminde bir insandan bahsediliyor ayrıca hz isanın yeryüzüne inece ği tamamiyle hristiyan aleminin uydurduğu bilinmekte ayrıca mehdi isminde bir zatın geleceğide şii mezhebinin uyduruğu zaten mehdi kelime anlamıyla farsça bir kelime nasıl oluyorda arab soyundan gelen bir iranlı yani fars asıllıdan söz edilebilir şia sapıttı eğer bir inanan olsak hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymayız yok mehdi gelecek diye avunursak kendimizi kandırırız şu an dünya üzerinde sapıklık diz boyu inanan insanlar sapıklığa batmış mehdi diye bir zattan yardım istiyorlar önce kendinizden başlayıp kendinizi düzeltin bir şeyler yapmaya çalışın mehdi diye bir zata ihtiyaç olmayacaktır inanın. Bütün inananları Allahın selamıyla selamlıyorum

bende bu dünyaya geldim sakinim kalsın benim davam divana kalsın muhammed alidir benim vekilim  kalsın benim davam divana kalsın yorulan yorulsun ben yorulmazam derviş makamından ben ayrılmazam dünya kadısından ben sorulmazam kalsın benim davam divana kalsın

Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan,04/16/08, 2008, 12:44:14 »

selam kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Allah daima bize gerçek yolu göstersin.  selamlarımı sunarım .Allah yar ve yardımcımız olsun  :alkış:

bende bu dünyaya geldim sakinim kalsın benim davam divana kalsın muhammed alidir benim vekilim  kalsın benim davam divana kalsın yorulan yorulsun ben yorulmazam derviş makamından ben ayrılmazam dünya kadısından ben sorulmazam kalsın benim davam divana kalsın
BADYOLUNSLM (__adem__)
BinBaşı
Üye No: 84014
Rep Puan: 146
kurt_adam__20@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #2 : Nisan,04/16/08, 2008, 07:04:50 »

Alıntı:Ezgori tarafından gönderildi.
selam kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Allah daima bize gerçek yolu göstersin.  selamlarımı sunarım .Allah yar ve yardımcımız olsun  :alkış:

aleyküm selam kardeşim her zaman yardımcı olurum.

sanalcı'dan sitemize armagan
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Onbaşı
*
Üye No: 122863
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Nisan,04/19/08, 2008, 09:53:09 »

MEHDİLİK VE DECCALİYET
Mehdi kıyamet alametleri içinde en popüler olan, hakkında en çok hadis uydurulan ve en çok istismar edilen karakterdir. Hadisler kullanılarak oluşturulan bu karakterin kıyamete yakın dünyaya geleceğine, herkesi yenip dünyaya hakim olacağına, daha sonra gelecek Hz. İsa ile buluşup dünyayı yöneteceğine, bunları gerçekleştirmek için ise Deccal ile savaşacağına inanılır. Hadislere göre Mehdi kadar, Mehdi’nin talebeleri de üstün yeteneklere sahip sıra dışı kişilerdir. Tüm bu yeteneklere sahip olabilmek, kendi şeyhinin, kendi liderinin Mehdi olduğunu ispat edebilmek için binlerce hadis uydurulmuştur. Bu yüzden Mehdi’nin dış görünüşü hakkında, yapacakları hakkında, çıkacağı yer hakkında birbiriyle çelişen birçok hadis vardır. Mesela bir hadise göre Mehdi Şam’dan çıkacakken, diğerine göre Kufe’den, bir diğerine göre İstanbul’dan, bir başka hadise göreyse Medine’den çıkacaktır. İlk nesiller kendi şeyh ve liderini Mehdi çıkarmak için o kadar çok hadis uydurmuşlardır ki sonraki nesillerin hadis uydurmasına gerek kalmamıştır. Bu nesiller de kendi liderlerine uyan hadisleri doğru kabul etmiş, diğer hadisleri yorumla saptırmış veya yalanlamışlardır. Örneğin liderleri küçük burunluysa, “Mehdi küçük burunludur” hadisini kabul etmişler, Mehdi’nin gaga burunlu olduğuna dair hadisleri gözardı veya inkar etmişlerdir. Bu yüzden İslam aleminde Mehdi enşasyonu yaşanmıştır. Şu anda Mehdi sanılan bir dîni grup lideri var mı diye sorulabilir. Buna cevabımız “Acaba hangi grup kendi liderini Mehdi sanmıyor ki!” şeklindedir.

HER TARAF MEHDİ KAYNIYOR
Gerek Türkiye’deki, gerek İslam alemindeki gelenekçi cemaatleri iyi tahlil etmemiz için Mehdilik olgusunu iyice kavramamız gerekmektedir. Biz Türkiye’deki bizce en büyük olan on geleneksel İslami cemaati bir kenara yazdık ve sonra bunların hangisinin şeyhini, liderini Mehdi zannettiğini araştırdık. Sonuçta tamama yakınının kendi şeyhini, liderini Mehdi sandığını gördük. Bu da gerçek manada İslami cemaatleri kavramak için Mehdiyet olayını bilmenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. (Unutmayın ki cemaatlerin büyük bir kısmı Mehdiyet konusunda açık konuşmaz. Bu konuyla ilgili bilgileri kendi içine girenlere bile hemen açıklamazlar. Birçok cemaatte bu bilgileri açıklayan şeyhin kendisi değil, onun en yakın halkası olmaktadır.) Hadislerde Mehdi’nin kendisinin bile Mehdi olduğunu söylemeyeceği de nakil edilir. Cemaatler bu hadisi liderlerinin Mehdiyetini gizlice, kulaktan kulağa, basının ve diğer kuruluşların önünde belli etmeden yaymalarının daha iyi olduğuna işaret kabul ederler. Mehdiyet bir cemaate büyük bir kuvvet verir. Liderinin; 1400 yıl önce tarif edilen, bazı Peygamberlerle eşit üstünlükte olan, dünyaya hakim olacak kişi olması, liderin müritlerinde çok güçlü bir bağlılık oluşturur. Bu bağlılıkla müritler tüm enerjilerini, tüm paralarını, tüm olanaklarını şeyhin eline teslim ederler. Şeyhin hiçbir lafını tartışmayı bile düşünemezler. 1400 yıl önce hadislerle müjdelenmiş, dünyayı fethedecek Mehdi’ye karşı gelmek kimin haddine düşmüştür? Liderini Mehdi diye yüceltenler, Mehdi’nin talebeleri olma vasfıyla 1400 yıl önceki hadislerde müjdelendikleriyle uyutulurlar. Mehdi’nin halife olacağına dair izahlar, grup liderlerinin uzun vadeli ayaklanma, darbe gibi organizasyonlarla halifeliğe oturtulması gerektiğine dair planları da düşündürür. İslam tarihi kendini Mehdi sanıp ayaklanmalar çıkartmış ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmuş şizofrenlerin örnekleriyle doludur. (Kubilay vakasında olduğu gibi)

HUMEYNİ’NİN MEHDİLİKTEN GELEN GÜCÜ
Şiilik’te Mehdilik konusu imanın şartlarındandır. Şiilik’teki bu konuya atfedilen önem Sünniliğin de üstündedir. Mehdinin hicri 256’da doğan Hasan Askeri’nin oğlu Muhammed olduğu, ortadan kaybolduğu ve günü gelince meydana çıkıp vazifeyi alacağı inancı Şiiliğin temel inançlarındandır. Şu anda hicri 1400’lü yıllarda olduğumuz düşünülürse Şiiler’in temel inancına göre Mehdi 1100 yıldan fazla bir süredir bizle saklambaç oynayan bir kişidir. Geleneksel İslamcılar içinde kalabalık bir kitleyi temsil eden Şiiler’in bu inancı geleneksel kitlelerin aklı nasıl bir kenara bırakıp, Kuran yerine mezheplere, hem de en saçma izahlarına rağmen tabi olabildiklerini göstermektedir. Şii yönetimleri ve İran devrimini tahlil etmek için de Mehdilik konusunun bilinmesi çok önemlidir. Şiiler’e göre Mehdi ortaya çıkıncaya kadar onun vekilleri hüküm sürecektir ve vekillere itaatsizlik, Mehdi’ye itaatsizliktir, Mehdi’ye itaatsizlik ise Allah’a isyandır. Ayetullah Humeyni de Mehdi’nin bir dönemdeki vekili kabul edilmekteydi. Böylece Ayetullah Humeyni halkı kontrol edecek ve yönlendirecek kuvveti Mehdi vekilliğinden alıyordu. Humeyni’ye itaat Şii inancında farzdı. İran devriminde halkın bölünmeden tek kaynaktan büyük bir bağlılıkla idare edilip ayaklanmasının altında da Mehdiyet inancı vardır. Yani yakın tarihte önemli yeri olan Şii- İran devrimini iyi anlamanın yolu da Mehdiyet konusunu iyi analiz etmekten geçmektedir. Şiilik’te, Sunnilik’teki binlerce Mehdi’ye karşı tek bir saklambaç oynayan Mehdi vardır, fakat bu Mehdi’nin Humeyni gibi vekilleri bile sırf bu vekaletten dolayı ihtilal yapacak gücü ellerinde bulundurmuşlardır.

ÖLÜ DİRİLTEN DECCAL
Deccal ise Mehdi’nin savaşacağı kişidir. Şeyhini Mehdi ilan edenler şeyhine karşı çıkan veya şeyhin yaşadığı devirde karşı Fikirlere sahip bir kişiyi Deccal ilan ediverirler. Böylece Mehdiyete hizmeti ibadet sananlar, Deccaliyetin ordu veya Fikir sistemiyle savaşı da ibadet sayarlar. Hadislerde bir Mehdi, bir Deccal tariŞ varken binlerce kişinin Mehdi ve onlara karşı binlerce kişinin Deccal ilan edilmesi konunun nasıl zıvanadan çıktığını gösterir. Deccal hakkındaki hadislerde Deccal’in cenneti ve cehennemi olduğu, ölüleri dirilttiği, alnında kafir yazdığı, kör olduğu, yeryüzünde gelmiş geçmiş en büyük fitne olduğu anlatılır.

Kuran’ın Mehdi ve Deccal hakkında ne dediğinin cevabı koca bir hiçtir. Yani Kuran’da tek bir ayette bile geçmeyen bu karakterler yüzünden binlerce Mehdilerin peşine düşülmüş, birçok gelenekçiliğin düşmanı Deccal diye lanetlenmiştir. Binlerce kişinin kanı dökülmüş, adeta bir İslam mitolojisi oluşturulmaya çalışılmıştır. Her devirde gelecekmiş gibi beklenen Mehdi kişileri tembelliğe itmiş, birçok Mehdi bekleyicisi kendi ürettikleriyle kurtuluşu arayacaklarına, kurtuluşu gelecek Mehdilerden ummuşlardır. Ayrıca mezhepçiler, içinde bulundukları zayıf, hükmedilen,bilimsel olarak geri durumun günahını da kendilerinde arayıp kendilerini düzelteceklerine, uydurma Deccallere suçu yükleyip kurtulmuşlardır.

HZ. İSA’NIN YENİDEN GELİŞİ İDDİASI
Kuran’da yer almamasına rağmen ortaya atılan iddialardan biri de Hz. İsa’nın kıyamette yeniden geleceğidir. Hadislerde Hz. İsa’nın Şam’ın doğusunda beyaz minareye geleceği, Mehdi ile buluşacağı, Deccali öldüreceği anlatılır. 12. bölümde bazı hadis uydurucuları anlatılırken geniş yer verdiğimiz Ebu Hureyre’nin, Buhari ve Müslim gibi gelenekçilerin en güvendikleri iki kaynaktaki bir hadisi şöyledir: “ Allah’a yemin ederim ki İsa’nın adil bir hakem olarak aranıza inmesi yakınlaşmıştır. O indiğinde haçları kırıp domuzları öldürür, cizyeyi kaldırıp maymunu öldürür ve İslam’dan başkasını kabul etmez.” Hıristiyanlık’tan ilk devirlerde dinimize geçenlerin yaydığını sandığımız bu uydurma, Kuran ayetleriyle de uyuşmaz.

Allah şunu demişti: Ey İsa, seni vefat ettireceğim, seni kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden ayıracağım...

3- Ali İmran Suresi 55

Hüseyin Atay bu ayete göndermeler yaparak şu açıklamayı yapar: “ Hz. İsa hakkında Kuran-ı Kerim’in verdiği bilgi içinde onun öldüğü fakat öldürülmediği bilinmektedir. Bunlara göre Hz. İsa ölmüştür, hayatta değildir ve dünyaya dönmeyecektir. Hadislerle iman esasları sabit olmaz ve Kuran’a ilave yapılamaz. Hıristiyan kültünden ve kültüründen, Hz. Muhammed’in vefatından sonra İslam literatürüne geçen hikayelerden birinde; Hz. İsa’nın ölmediği, göğe çıkarıldığı ve kıyamet kopmadan dünyaya Şam’daki minareden ineceği anlatılmaya başlanmıştır. Hıristiyan mitolojisi İslamlaştırılarak Müslümanlar’ın inançları arasına sokulmuştur. Öyle ki buna inanmayanlar, aklı başında sanılanlar tarafından bile kafirlikle itham edilmektedirler.” (Hüseyin Atay, Kuran’a Göre Araştırmalar, sayfa 53)

Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. O Allah’ın elçisi ve Peygamberler’in sonuncusudur.

33-Ahzab Suresi 40

Ayetten Peygamberimiz’in son Peygamber olduğunu anlıyoruz. Kuran’da Hz. İsa’nın da Peygamber olduğu geçtiğine göre, Peygamberimiz’den sonra Hz. İsa’nın gelişi Kuran’ın bu ayetiyle çelişir.

Selam üzerimedir doğduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak kaldırılacağım gün.

19-Meryem Suresi 33

Meryem suresinde, Hz. İsa’nın ağzından nakledilen yukarıdaki sözlerde, Hz. İsa’nın üç önemli gününden bahsedilir. Görüldüğü gibi bu günler sayılırken Hz. İsa’nın kıyamette dünyaya yeniden geleceği şeklinde bir günden bahsedilmez. Eğer böyle bir gün olsaydı, elbette ki bu da yalanlarla dolu hadislere bırakılmadan, şüpheye yer bırakmayacak şekilde Kuran’da belirtilirdi.

Ne yazık ki Kuran’ın belirtmediği ve Kuran ile çelişen Hz. İsa’nın gelişi hikayesi, yüzlerce sahte İsa’nın çıkışına yol açmıştır. Sahte Mehdi enşasyonu gibi, sahte İsa enşasyonu da akıl hastanelerimizin önemli vakalarına baz teşkil etmiştir.

sevgilerle
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan,04/22/08, 2008, 11:43:53 »

gel_oku kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkürler Allah razı olsun saygılarımla  :alkış:

GaNgStA
SÜPER ÜYE
Üye No: 121376
Rep Puan: 1134
85/4 83.dönem c-timi (DaNgEr)
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan,04/22/08, 2008, 12:19:44 »

bu kadar da olmaz artık yaa ...!!!!!
bide anket yapmışlar töbe...!
sanki çocuk oyuncağı dini konular...!
doğrusunu kur'an ı kerimden öğren türkçe açıklamasınıda araştır ondan sonra anket yapmaya göre bişey yok zaten..!
burda bilmeyen warsada öğrenir..!
abisi..!

UnDeR GaRaGe RaP

TeKLeDi HeRkEz JoİnT'tE bOmBa KıVrAk OLAn YıLaNı SePeTe KoYmA...!
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan,04/22/08, 2008, 12:44:41 »

selam:yüzyıllardır islam dini hurafe bilgilerin saldırısına maruz kalmıştır bir çok uydurma hadis üretilmiştir eğer kendi dinimizi araştırmasak islam dinini geleneklerin dini olarak görürsek büyük bir yanılgı içinde oluruz her söyleneni kabul edersek Yüce Allahın kitabı mukaddesine ve resulun hadislerini gerçek anlamda araştırmasak büyük bir hüsranın içine düşeriz ancak ve ancak Allahın kitabı ile gerçekleri görebiliriz sonuçta bir mezhebin uyduruğu olanı kabul edersek gerçekleri göremeyiz ve Allahın gazabına maruz kalırız sonuçta bir bilginin doğru sayılabilmesi için bütün islam aleminden onay alınması lazım mehdi inancı sadece şia mezhebi tarafından kabul görmektedir sevgili kardeşim fitne ve fesattan kaçınmak hurafelere inanmamak bizim öncelikli görevimiz olmalı dinimizi biricik islamımızı okuyup anlamak kişilerin söylediğine değil Yüce Yaratıcının bizlere gösterdiği doğru yolu bulmalıyız sonuç olarak eğer dinimizi tartışmaya açmasak onu anlayamayız her söyleyeni tabu olarak kabul edersek araştırmasak dinimiz hakkında hiç bir şey öğrenemeyiz. selam ve saygılarımı sunuyorum Allahın selamı üzerinize olsun

FARKIMIN FARKINDAYIM..! ONAYLANMAYAN ÇELİŞKİ..
SÜPER ÜYE
Üye No: 39799
Rep Puan: 2477
NÜFUS 70,586,256

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan,04/22/08, 2008, 12:47:52 »

böyle konularda bilinçlenmek gerekiyor ki doğru ile yanlışı ayırt edelim ben Mehdi den haberdardım ama bu kadar ayrıntılı bir bilgiye sahip değildim benim açımdan çok faydalı oldu paylaşımın için teşekkürler +rep   göz kırp

AnnE baq kRaL çıpLaK..
Kanka Bak Adam Olmuş Yeni Yetmeler..!
KOLAYA HAYIR..YAŞASIN SÜT İÇMEK XD
GaNgStA
SÜPER ÜYE
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan,04/22/08, 2008, 12:50:55 »

bak kardeşim istişare güzel bişeydir bende sohbetlere giderim elimden geldiği kadar..!
ama bize müjdelenmiş konuların veya mevzuların anketini yapma bu ankete birsürü şaçma sapan dolduracak çıkar başkalarını günaha sevkedebilirsin bilen war bilmeyen war merak eden war kafası karışan war bilipte uygulamayan war hiç bilmeyen war ...!
inşaallah anlatabilmişlimdir burda önemli olan anket deil istişare çoğu kişi her şeyin farkında zaten ...
imanımızı bilmeden sakata atmayalım...!

UnDeR GaRaGe RaP

Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan,04/22/08, 2008, 12:53:00 »

Alıntı:geveze tarafından gönderildi.
böyle konularda bilinçlenmek gerekiyor ki doğru ile yanlışı ayırt edelim ben Mehdi den haberdardım ama bu kadar ayrıntılı bir bilgiye sahip değildim benim açımdan çok faydalı oldu paylaşımın için teşekkürler +rep   göz kırp

bende teşekkür ediyorum saygılarımla

GaNgStA
SÜPER ÜYE
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs,05/15/08, 2008, 10:49:03 »

konu kilt..!

UnDeR GaRaGe RaP

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 205760
Konu: 77505
Hoş geldiniz berke_can25, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet