+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | İNANÇ DÜNYASI
 >  + | Dini Programlar, Videolar & İlahiler
(Moderatör: gonca_61) >  + | Kuran-zebur-tevrat-incil Programı

Kasım,11/19/08, 2008, 06:09:01 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Kuran-zebur-tevrat-incil Programı
Cevap SayisiCevap Sayisi: 14 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1274 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kuran-zebur-tevrat-incil Programı  (Okunma Sayısı 1274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Üye No: 50620
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« : Ekim,10/14/07, 2007, 10:26:17 »

İçinde türkçe Kuranın tüm sayfaları ve tefsirinin bulunduğu harika bir Kuran programı.

Download Lİnk.

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

« Son Düzenleme: Eylül,09/29/08, 2008, 12:35:35 Gönderen: Serdar » Logged

BANLANDI
Onbaşı
*
Üye No: 44741
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Ekim,10/27/07, 2007, 01:58:43 »

nede3n yaa türk miileti aptal mı ?
inanç dünyası sayfasında sadece neden islam var hristiyanlık yok ben şahsen hiristyanım benim dinim doğru din yanlış yoldan gitmeyin lütfen rabbin yoluna girin İSA MESİH sizi seviyor İSA MESİH in adıyla AMİN.RAB ssizinle olsun...
...Güzel Türkiye'm...
Yönetici
**
Üye No: 2420
Rep Puan: 430
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #2 : Ekim,10/28/07, 2007, 07:19:09 »

Alıntı:02 tarafından gönderildi.
nede3n yaa türk miileti aptal mı ?
inanç dünyası sayfasında sadece neden islam var hristiyanlık yok ben şahsen hiristyanım benim dinim doğru din yanlış yoldan gitmeyin lütfen rabbin yoluna girin İSA MESİH sizi seviyor İSA MESİH in adıyla AMİN.RAB ssizinle olsun...

Hristiyanlığın doğru din olduğunu, mantıklı bir şekilde ispatlarsan, biz de yanlış yoldan gitmekten vazgeçeriz. Anlat bakalım. Dinliyorum...

Aşk  nedir? Hiç âşık oldun mu? Tıkla...
Hikaye eklenmiştir.

Temmuz 2008 Yarışma Sonuçları

En güzel ve En Yakışıklı Kim?
...Tıklayıp, Yarışmaya Katılın...
O ßi Vatan EvLadı aSKer.!
SÜPER ÜYE
Üye No: 293
Rep Puan: 256
Mehtap 23 Kasım GeceSi ßaSlıyor..
By_CoRSaNcL@hotMail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim,10/30/07, 2007, 03:08:06 »

İyi Demişsin Uzungöl.

HeRSey 90 qüN iCin.! Seneye KaSım ßomßa qißi DönüyoRuz Kahße FeLeK Sana iNat Coco ßLade. ! Sizi Cok özLedim KankiLerim..
BANLANDI
Onbaşı
*
Üye No: 44741
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım,11/04/07, 2007, 06:48:16 »

hristityan yazın gogleye herşey çıkar ortaya
BANLANDI
Onbaşı
*
Üye No: 63545
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım,11/04/07, 2007, 08:46:16 »

var yoluna git kardeşim saçma sapan konuşma beğenmiyosan hristiyan dolu bi forum seç kendine...Ayrıca uzungöl kardeşim katılıyorum sana...
...Güzel Türkiye'm...
Yönetici
**
Üye No: 2420
Rep Puan: 430
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #6 : Kasım,11/05/07, 2007, 01:38:45 »

Ben hristiyanlığın ne olduğunu zaten biliyorum. Senin ne bildiğini merak ettim. Sen de hiçbir şey bilmiyorsun. Kulaktan dolma bilgiler. Hiçbir din araştırmadan, düşünmeden birşeyi kabul etmez.

Sana tavsiyem bütün dinleri özellikle de 4 dini detaylıca araştır. Sonra kendi kararını kendin ver.

100 kişi kendini öldürse, bu o 100 kişinin yaptığının doğru olduğunu göstermez. Kendi başına düşünüp, doğruyu-yanlışı bulman mantıklı olandır...

Bu konu üzerinde her zaman tartışmaya hazırım.
« Son Düzenleme: Kasım,11/05/07, 2007, 01:39:39 Gönderen: Uzungöl » Logged

Aşk  nedir? Hiç âşık oldun mu? Tıkla...
Hikaye eklenmiştir.

Temmuz 2008 Yarışma Sonuçları

En güzel ve En Yakışıklı Kim?
...Tıklayıp, Yarışmaya Katılın...
Onbaşı
*
Üye No: 66931
lusiyen@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım,11/10/07, 2007, 11:06:34 »

3-4 yıl önce qbasic'in bütün imkanlarını kullanarak böyle bir program yapmıştım. 4 semavi kitabı karşılaştıran, bir kitaptaki ayetin diğer kitaplardaki en yakın karşılığını bulabilen bir program. Sanal zeka ve ifadeyi yorumlayabilme gibi yordamlar hakkında epey bir tecrübem oldu. Ama ortaya müthiş sonuçlar çıkmıştı. CD'lerden bulabilirsem göndereyim...

Altta hıristiyan bir arkadaşın yazdıklarını okudum. Ben, 2004'te İslam'ı seçmiş bir kardeşi olarak, Kuran'ı bir kez daha okumasını tavsiye edeceğim. Eğer gerçekten de GERÇEK nedir sorgusunu içinde taşıyorsa, kendisiyle burda sohbet etmekten zevk duyarım. Ne diyordu İncil: "Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak." Ben de bu saf düşüncelerle girmiştim Hıristiyanlığa. Ama orda gördüğüm tek gerçek, sizin samimi inancınız karşısında birilerinin cebinin dolduğu ve sömürüldüğünüzdü. Ne zaman pastörlere gidip soru sorduğunuzda, İncil'in ve Hıristiyanlığın temelleri hakkında sorguya vardığınızda, aldığınız cevap hep şuydu: "Herşeyin cevabını biz bilemeyiz. Bunalrı sadece Tanrı bilir. Tanrı, öyle takdir etmiş ve öyle olmuş." Yani başta "Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür bırakacak" gibi sizi gerçeğe davet ettiğini söyleyen bir propagandadan sonra, düşünme çocugum, sana ne verirsek iman et çocuğum gibi söylemlerde ben samimiyet görmüyorum açıkçası...
« Son Düzenleme: Kasım,11/10/07, 2007, 11:07:45 Gönderen: Luciin » Logged

Her şey, zıddını içinde taşır. Ölümün annesi hayât, hayâtın önsözü vefât ve toplamı AŞK. Tebessümün gibiyse ölüm, razıyım GÜLÜM, al beni, kalbin canıma kabir olsun...
Onbaşı
*
Üye No: 81271

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #8 : Aralık,12/26/07, 2007, 05:36:49 »

Sizin kendi seçiminizdir , saygı duyuyoruz fakat kilisede yaşadığınız sorunlardan , insanların yanlışlarından, bilgisizliklerinden dolayı veremedikleri cevaplardan , nasıl böyle bir sonuç çıkardınız ve Hristiyanlık inancının gerçekleri saklamaya çalıştığı sonucuna vardınız doğrusu hayretle karşılıyorum.
Sizin imanınızdan başkalarının cebi doluyor şeklinde bir eleştiri yazmışsınız, madem böyle bir tespitiniz oldu, bununla mücadele etmeliydiniz. tepki olarak giderim ben de müslüman olurum şeklindeki davranış, kusura bakmayın ama çocukça bir davranış olmuş...
Esenlikler...
« Son Düzenleme: Aralık,12/26/07, 2007, 11:45:47 Gönderen: vergilius » Logged
Onbaşı
*
Üye No: 66931
lusiyen@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık,12/30/07, 2007, 12:37:37 »

Sizin kendi seçiminizdir , saygı duyuyoruz fakat kilisede yaşadığınız sorunlardan , insanların yanlışlarından, bilgisizliklerinden dolayı veremedikleri cevaplardan , nasıl böyle bir sonuç çıkardınız ve Hristiyanlık inancının gerçekleri saklamaya çalıştığı sonucuna vardınız doğrusu hayretle karşılıyorum.

Ben de hayretle karşılamanızı hayretle karşılıyorum şimdi. Altı yılını Hıristiyan olarak geçirmiş bir kardeşin olarak teolojide hayli yol kat ettiğime inanıyorum. Daha çok calvinist bir çizgide... Bir zamanlar isamesih.org diye bir site vardı. Duymuşsundur muhtemelen. Ben de orda kendi fikirlerimi anlatıyordum insanlara senin gibi. Esasen Hıristiyanlığı da Türkiye'deki taklitçi ve YOBAZ öğreti / pastörlerden değil Hıristiyanlık felsefesini gerçek anlamda benimsemiş insanlardan öğrendim. Bunun yanında Türkiye'de de Kamil Musaoğulları, George Bristow, Carlos Madrigal gibi hayranlık duyduğum öğretileri güçlü kişiler vardı. Zaten sonradan Hıristiyan olmuş diğer özenti delilerini saymıyorum bile. Sürekli okurdum. Yerli kaynaklardan tut, yabancı kaynaklara; ICI Kurslarından yabancı mektuplaşma kurslarına kadar hepsine devam ettim. Bütün öğretilerin en derinine indim ve buna karşılık aldığım tepki de o tutucu önderlerin, "Bu çocuk çok fazla okuyor, araştırıyor, soruyor. İmanını sorgulasın sözleri..." oldu. Velhasıl bu altı yıl boyunca, "İnsana bakma, İsa'ya bak" sözünü kendime düstur edinip hiçbirine aldırış etmedim. Fakat beceriksiz önderlerin de katkısıyla kiliseden koptum. Yapayalnız yaşanan bir inançla haliyle bu inançtan da koptum ve İslam'ı yeniden sorgulamaya başladım. 2004'ün ortalarında da bilgili bir Müslüman kardeşimin teşvikleriyle İslam'la şereflendim.

Sizin imanınızdan başkalarının cebi doluyor şeklinde bir eleştiri yazmışsınız, madem böyle bir tespitiniz oldu, bununla mücadele etmeliydiniz. tepki olarak giderim ben de müslüman olurum şeklindeki davranış, kusura bakmayın ama çocukça bir davranış olmuş...
Esenlikler...

Mücadele etmediğimi nerden biliyorsun? Her dönüm noktasında ya da kırılma noktalarında, bana, "Kilise, taştan duvardan bir yer değildir. Sen İsa'nın kilisesine bağlısın, onlarınkine değil... İsa, Tanrı'nın evini pazar yerine çevirmişsiniz deyip tüm satıcıların masalarını devirdiği gibi, sen de kilisenin canlı sütunusun, aldırma onlara, İsa'ya bak" sözleriyle karşı durdum herşeye. Ama gün geldi, o inanç soğudu dediğim gibi.

Tepki olarak bir Müslüman olma diye birşey olduğunu da düşünmüyorum. En azından kendi yaşantıma  bakarak bunu söyleyebilirim. Mevcut Hıristiyanlığı üç gurupta niteliyorum. Hıristiyan geçinenler, Hıristiyanlıktan geçinenler ve (samimi) Hıristiyanlar. Türkiye'deki büyük bir çoğunluğu ilk iki kategoride görüyorum. Diğerlerine ise lafım yok; kendi inancını yaşar, ister bir ütopyanın ya da hayâlin peşinden gider, ister gün gelir inancını sorgular... Evet, bir hayâl. Eski dönem Mısır'ının İnsan'a yakın bir Tanrı ihtiyacının doğurduğu yarı insan-yarı tanrı inanç modeli. Zaten Hıristiyanlığın kökenine bakarsan da Pavlus'tan sonra yönelilen bu iptidaî dinler olduğunu rahatlıkla görebilirsin. Tabii, sorgularsan... Tıpkı reklamlardaki gibi. göz kırp

Her şey, zıddını içinde taşır. Ölümün annesi hayât, hayâtın önsözü vefât ve toplamı AŞK. Tebessümün gibiyse ölüm, razıyım GÜLÜM, al beni, kalbin canıma kabir olsun...
Onbaşı
*
Üye No: 81046

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #10 : Ocak,01/06/08, 2008, 03:40:51 »

herkesin inancı kendine yeter ama müslümanların yıllardır bütün dinlere hoşgörülü olması farklı dinlere mensup kişilerin yanlış anlamasına sebeb olmuştur bu bizim dinimizin zafiyeti degil tam tersi saglam olmasındandırçünkü bizim misyonerlerimiz yoktur her müslüman dinimizi teblige yeterlidir ALLAH cc hepimize hidayet nasip etsin inşallah
Onbaşı
*
Üye No: 96296

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #11 : Şubat,02/23/08, 2008, 12:46:05 »

ESSELAMINALEYKUM

TARTIRMAK İSTEYEN OLURSA BURDAYIM E MAİL ADRESİMİ İSTEYENE YOLLARIM

BAKIN HIRISTIYANLIK VEYA YAHUDİLİK BUNLAR ARASINDAN ALLAHA İNANMIŞ İMAN ETMİŞ GERÇEKTEN

GÖNLÜ DOLU İNSANLAR VARDI (VARDI ) AMA EGER  hz Musa'ya indirilen TEVRAT a Hz. Davud'a indirilen

ZEBUR a Hz. İsa'ya indirilen İNCİLe ve son olarak da Hz. Muhammed'e indirilen KURAN- KERİM e DİNİMİZİN

ŞARTLARINDAN BİRİDİR . AMA BUNUNLA BİRLİKTE ALLAH BİZLER İÇİN BU DİNİ SEÇTİ HİÇ BİR PEYGAMBER

YOKTURKİ İSLAM ÜZERE GELMESİN ( yoksa siz allahın değişik zamanlarda değişik dinlerde peygamberler

yoladıgını mı söylüyorsunuz HAŞA ) SADECE TARTIŞMASI KESİNLİKLE SAÇMA FAKAT OLANAKLI OLAN BİR

KONU HIRISTIYANLIK EGER KURAN OKUMUŞ İSENİZ SON PEYGAMBER VE GETİRDİĞİ DİN İSLAM EGER SİZ

DAHA ÖNCEKİ DİNLERE İNANIYORDUYSANIZ NEDEN ALLAHIN SON GÖNDERDİĞİ O RASULU , KİTABINI VE

ÜMMETİ OLMA ÖZELİĞİNİ VE GÜZELLİĞİNİ KABUL ETMİYORDA ESKİ VE BATILA YÖNELİK BİR DİN OLAN

HIRISTİYANLIĞI SEÇİYORSUNUZ?  HZ İSA HAVARİLERİNE DAHA FAZLA SİZİNLE ŞÖYLEŞMEM ÇÜNKÜ ALEME

RAHMET GELİYOR AHMET GELİYOR MUHAMMED GELİYOR DEMESİ SİZDE HİÇBİR ŞEY UYANDIRMIYORMU ..

TABİKİ BU AÇIDAN BAKILDIGINDA TEMELİNİ KENDİ İNSANLARININ BİLE BİLMEDİĞİ ARALARINDAKİ AYRILIK

YÜZÜNDEN İNANÇSIZLIK YÜZÜNDEN PEYGAMBERLERİ ÖLDÜRMELERİ VE ONLARA ÇOK FECİ İŞKENCELER

YAPMALARI BUNLARI NE ÇABUK UNUTTUNUZ VE VEYA İNCİLDE ÜSTÜ KAPALI SON PEYGAMBER SİZİ ÜSTÜN

OLAN ALLAHIN DİNİNE DAVET EDECEK DİYE BİR AYET YAZMIYORMU ? GERÇİ BAKIN SİZİ SUÇLAMIYORUM

02 VEYA VERGİLİUS SADECE TARTIŞIYOR KONUSUYORUZ AMA DİKKAT EDERSENİZ İNCİLİN

SABİTLEŞTİRİLMESİ BİLİNDİĞİ ÜZERE 400 E YAKIN İNCİL İÇİNDEN DERLEME YAPILARAK SADECE 4 E

DÜŞÜRÜLMESİ SİZDE HİÇBİR UYANDIRMIYORMU?   KURANIN VE HZ MUHAMMEDİN GELİŞİ VE GÖNDERİLİŞİ

BU KİTAPLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ VEYA İNANCIN VE İMANIN HAMD VE DUANIN ALLAH  DIŞINDA PUT VE

HAYALİ TANRILARA OLMASINDAN DOLAYI DĞİLMİ  VE ALLAHIN DAHA ÖNCE VERİLMİŞ BİR SÖZÜ VE AHDI

SEBEBİ DEĞİLMİ ? BUNLARIN CEVABINI YAZMANIZI BEKLİYORUM     

AYRICA SİTE YÖNETİMİ BAKIN BANLADIGINIZ ARKADAŞA LÜTFEN BİR KAÇ ŞANS DAHA VERİN Kİ BİZLER

ONLARLA KONUŞABİLELİM VE TARTIŞABİLELİM O ÜYENİN GERİ GELMESİNİ RİCA EDİYORUM

DİLERİM RABBİM HEPİMİZE NURUNU VE IŞIGINI ANLAMAK İÇİN YOL GÖSTERİR

VE KALP GÖZÜMÜZÜ  AÇAR

SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR'ANI ÖĞRENEN VE ÖĞRETENDİR
HZ MUHAMMED S.A.S
GaNgStA
SÜPER ÜYE
Üye No: 121376
Rep Puan: 1136
85/4 83.dönem c-timi (DaNgEr)
peace_baka@msn.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs,05/05/08, 2008, 08:22:39 »

Alıntı:xsamx tarafından gönderildi.
ESSELAMINALEYKUM

TARTIRMAK İSTEYEN OLURSA BURDAYIM E MAİL ADRESİMİ İSTEYENE YOLLARIM

BAKIN HIRISTIYANLIK VEYA YAHUDİLİK BUNLAR ARASINDAN ALLAHA İNANMIŞ İMAN ETMİŞ GERÇEKTEN

GÖNLÜ DOLU İNSANLAR VARDI (VARDI ) AMA EGER  hz Musa'ya indirilen TEVRAT a Hz. Davud'a indirilen

ZEBUR a Hz. İsa'ya indirilen İNCİLe ve son olarak da Hz. Muhammed'e indirilen KURAN- KERİM e DİNİMİZİN

ŞARTLARINDAN BİRİDİR . AMA BUNUNLA BİRLİKTE ALLAH BİZLER İÇİN BU DİNİ SEÇTİ HİÇ BİR PEYGAMBER

YOKTURKİ İSLAM ÜZERE GELMESİN ( yoksa siz allahın değişik zamanlarda değişik dinlerde peygamberler

yoladıgını mı söylüyorsunuz HAŞA ) SADECE TARTIŞMASI KESİNLİKLE SAÇMA FAKAT OLANAKLI OLAN BİR

KONU HIRISTIYANLIK EGER KURAN OKUMUŞ İSENİZ SON PEYGAMBER VE GETİRDİĞİ DİN İSLAM EGER SİZ

DAHA ÖNCEKİ DİNLERE İNANIYORDUYSANIZ NEDEN ALLAHIN SON GÖNDERDİĞİ O RASULU , KİTABINI VE

ÜMMETİ OLMA ÖZELİĞİNİ VE GÜZELLİĞİNİ KABUL ETMİYORDA ESKİ VE BATILA YÖNELİK BİR DİN OLAN

HIRISTİYANLIĞI SEÇİYORSUNUZ?  HZ İSA HAVARİLERİNE DAHA FAZLA SİZİNLE ŞÖYLEŞMEM ÇÜNKÜ ALEME

RAHMET GELİYOR AHMET GELİYOR MUHAMMED GELİYOR DEMESİ SİZDE HİÇBİR ŞEY UYANDIRMIYORMU ..

TABİKİ BU AÇIDAN BAKILDIGINDA TEMELİNİ KENDİ İNSANLARININ BİLE BİLMEDİĞİ ARALARINDAKİ AYRILIK

YÜZÜNDEN İNANÇSIZLIK YÜZÜNDEN PEYGAMBERLERİ ÖLDÜRMELERİ VE ONLARA ÇOK FECİ İŞKENCELER

YAPMALARI BUNLARI NE ÇABUK UNUTTUNUZ VE VEYA İNCİLDE ÜSTÜ KAPALI SON PEYGAMBER SİZİ ÜSTÜN

OLAN ALLAHIN DİNİNE DAVET EDECEK DİYE BİR AYET YAZMIYORMU ? GERÇİ BAKIN SİZİ SUÇLAMIYORUM

02 VEYA VERGİLİUS SADECE TARTIŞIYOR KONUSUYORUZ AMA DİKKAT EDERSENİZ İNCİLİN

SABİTLEŞTİRİLMESİ BİLİNDİĞİ ÜZERE 400 E YAKIN İNCİL İÇİNDEN DERLEME YAPILARAK SADECE 4 E

DÜŞÜRÜLMESİ SİZDE HİÇBİR UYANDIRMIYORMU?   KURANIN VE HZ MUHAMMEDİN GELİŞİ VE GÖNDERİLİŞİ

BU KİTAPLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ VEYA İNANCIN VE İMANIN HAMD VE DUANIN ALLAH  DIŞINDA PUT VE

HAYALİ TANRILARA OLMASINDAN DOLAYI DĞİLMİ  VE ALLAHIN DAHA ÖNCE VERİLMİŞ BİR SÖZÜ VE AHDI

SEBEBİ DEĞİLMİ ? BUNLARIN CEVABINI YAZMANIZI BEKLİYORUM     

AYRICA SİTE YÖNETİMİ BAKIN BANLADIGINIZ ARKADAŞA LÜTFEN BİR KAÇ ŞANS DAHA VERİN Kİ BİZLER

ONLARLA KONUŞABİLELİM VE TARTIŞABİLELİM O ÜYENİN GERİ GELMESİNİ RİCA EDİYORUM

DİLERİM RABBİM HEPİMİZE NURUNU VE IŞIGINI ANLAMAK İÇİN YOL GÖSTERİR

VE KALP GÖZÜMÜZÜ  AÇAR

büyük harf yasaktır..!

sokaklarda kralız biz sokaklara indimi sis ?
işte o sis içinde geliriz iz bırakmadan gideriz biz.. kobrayı kabarttım sen iice abarttın..!
Onbaşı
*
Üye No: 195535

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #13 : Eylül,09/16/08, 2008, 01:36:53 »

Luclin Ne Diyon ? bi anlatırmısın ?
Genel Şef
*
Üye No: 91196
Rep Puan: 4792
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #14 : Eylül,09/29/08, 2008, 12:36:21 »

Çok harika bir program  tamam  alkışş  alkışş  alkışş

FORUMLA İLGİLİ YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: