+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | İNANÇ DÜNYASI
 >  + | İslamiyet (Our nice religion İslam)
 >  + | Dini Bilgiler
(Moderatör: gonca_61) >  + | Müslümana Dini Sorular...

Ekim,10/11/08, 2008, 12:59:01 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Müslümana Dini Sorular...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 33 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1587 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Müslümana Dini Sorular...  (Okunma Sayısı 1587 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Üye No: 73703
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #15 : Aralık,12/04/07, 2007, 10:52:17 »

çok saol çok güzel bilgiler ezbere biliyodum ama bazılarını unutmuşum  biras hatırladım gene  göz kırp

DC<TRaNsisTöR>
Özel Tim
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3177
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık,12/04/07, 2007, 11:51:23 »

çok güzel ..Allah milyon kez razı olsun sendende bütün herkestende.. amin

Yazana zahmet vermeyen yazı, okuyana da zevk vermez.

Emo><mito
SÜPER ÜYE
Üye No: 41210
Rep Puan: 159
hani herşey bir oyundu...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık,12/06/07, 2007, 11:50:01 »

30. Süt annesinin adı nedir?
   Şifa Hatun'dur.
güzel bilgiler her müslümanın bilmesi gereken bilgiler ama bunları bilmek yetmez bence uygulamak ve hayatımızn içinde yaşaşmk önemli .özür dileyerek bir yanlış düzeltmek istiyorum 30. madde peygamberimizin süt annesi şifa hatun değil HALİME kadındır .emeğe sağgı diyor ve teşekkür ediyorum sağolun

En Değerli İnsan Öz değerlerine En Çok Güvenen İnsandır..
Mutlu Edemiyorsanız Bari Üzenlerden Olmayın..
siyah qözlerine beni de götür
SÜPER ÜYE
Üye No: 61629
Rep Puan: 722

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık,12/13/07, 2007, 05:37:24 »

ALLAH razi olsun.
cok güzel bir paylasim...+rep

Gözlerime cizdim senii
FRM BLUE
Onbaşı
*
Üye No: 69095
Rep Puan: 0
Yaşamak Buysa Eğer Üstü Kalsın...

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #19 : Aralık,12/22/07, 2007, 11:35:49 »

SAĞOLASIN TEŞEKKÜRLER...
BANLANDI
Teğmen
Üye No: 80779
Rep Puan: 15

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık,12/25/07, 2007, 04:12:43 »

bütün kalbimden sana tesekkür ediyorum.
Cok güzel bilgiler.
Onbaşı
*
Üye No: 87726

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #21 : Ocak,01/13/08, 2008, 04:43:10 »

Mezhep ile olan bölümler çok sakat.Ben bir müslümanım ama herhangi mezhebe tabi değilim.."4 hak mezhep vardır her müslüman bunlardan birine uymalıdır" diyip bunu tasdik eden kimse dinden çıkar.Kuran'da olmayan bir emri Allah'ın dinine yamayan adam Allah'a iftira atmıştır demektir.Bunun vebali çok ağırdır.Mezhep dediğiniz şey o mezhep imamlarının dine getirmiş oldukları yorumlardır.Kişi bu yorumlardan kafasına yatanı hayatına geçirebilir buna bişey diyemem ama bunlara uymayı bir din emri haline getirmek dine hüküm eklemek olur.Bu da insana günah olarak yeter sanırım..
.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak,01/17/08, 2008, 03:48:11 »

Alıntı:sworden tarafından gönderildi.
Mezhep ile olan bölümler çok sakat.Ben bir müslümanım ama herhangi mezhebe tabi değilim.."4 hak mezhep vardır her müslüman bunlardan birine uymalıdır" diyip bunu tasdik eden kimse dinden çıkar.Kuran'da olmayan bir emri Allah'ın dinine yamayan adam Allah'a iftira atmıştır demektir.Bunun vebali çok ağırdır.Mezhep dediğiniz şey o mezhep imamlarının dine getirmiş oldukları yorumlardır.Kişi bu yorumlardan kafasına yatanı hayatına geçirebilir buna bişey diyemem ama bunlara uymayı bir din emri haline getirmek dine hüküm eklemek olur.Bu da insana günah olarak yeter sanırım..

doğru mezhepler peygamberımızın vefatından sonra ortaya cıkıp dının daha ıyı işleyısı amaclı o donemım ulu şahsiyetlerı tarafından dının yorumlanması seklınde açıklanabılır ama bu ayrı bın getırmek veya dının kurallarını degıstırmek anlamına gelmesın kuranda emır ve yasaklar belırtılır ama bunların uygulanması sunnetlerle olur ve bu sunnetlerın neler oldugunu acıklamak amacıyla mezhepler dogru
şüpheısz kı en ıyısını Yaradan bilir.

..........................
Onbaşı
*
Üye No: 96819

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat,02/24/08, 2008, 12:26:25 »

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim... yukarıdaki bilgileri okudum  yazandan yapandan allah razı olsun... :alkış: :alkış: :alkış
...Güzel Türkiye'm...
Yönetici
**
Üye No: 2420
Rep Puan: 430
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #24 : Şubat,02/25/08, 2008, 02:38:48 »

Alıntı:4aşkım tarafından gönderildi.
30. Süt annesinin adı nedir?
   Şifa Hatun'dur.
güzel bilgiler her müslümanın bilmesi gereken bilgiler ama bunları bilmek yetmez bence uygulamak ve hayatımızn içinde yaşaşmk önemli .özür dileyerek bir yanlış düzeltmek istiyorum 30. madde peygamberimizin süt annesi şifa hatun değil HALİME kadındır .emeğe sağgı diyor ve teşekkür ediyorum sağolun

Dikkatimi çeken cevaplardan biri de bu idi. Ben de o şekilde biliyordum fakat kaynakta bu şekilde yazıldığı için değiştirmedim. Yanına ekliyorum...

Alıntı:sworden tarafından gönderildi.

"4 hak mezhep vardır her müslüman bunlardan birine uymalıdır" Böyle birşey yazıyordu da ben mi dikkat etmedim diye tekrar baktım. Yukarıda böyle cümle yok. İma da yok...

Şöyle bir yorum yapmayı doğru buluyorum: Bir mezhebe dahil olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Kişi sadece Allah'ın kitabını, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) söylediklerini ve yaptıklarını örnek alarak, yorumlayarak da dinin gerektirdiklerini yerine getirebilir. Bu mezheplerin ortaya çıkmasındaki ana nokta ise şudur. Kırmızıyla belirttiğim noktalardaki hata yapma olasılığı... Bizler Kur'an'ın indirildiği dönemde yaşamadık. Yaşayanları da görmedik. Yakın dönemde de yaşamadık. Her ne kadar aynı sonuçlara, bilgilere düşünülerek de ulaşılsa da hiçbir zaman o dönemdeki kadar sağlıklı olamaz. İşte mezheplerin kolaylaştırıcı ve doğru yönde olduklarını gösteren en önemli nokta budur: Mezheplerin kurucuları günümüzde ya da yakınlarda yaşamış hiçbir âlime benzememektedirler. Onlara yakın bir âlim de yaşamamaktadır. (En azından ben bilmiyorum.) Onların gösterdikleri kerâmetleri hiçbir âlim göstermemiştir, göstermemektedir. Bildiklerini de ne bizler, ne de şu an yaşayan âlimler bilmektedir. (Şu an çok büyük din âlimleri görmedim. Duymadım.) İşte bu bilgi eksikliğinden dolayı; yorumlama, örnek alma kısmında yanlışlık yapmamak için insanlar mezhep önderlerini örnek alırlar. Bilirler ki onların enginlere sığmaz bilgileri vardır. Bilirler ki onlar büyük keramet sahipleridirler. Bilirler ki onlar bizlerden Allah'a daha çok yakındırlar. İşte  insanlar Allah'a yakın olmak amacıyla mezheplerin kurucularının yaptıklarını yaparlar. Yoksa ayrımcılık olsun diye değil.

Örnek vermek gerekirse ikindi için vakit kesin değildir. İki tane görüş vardır. Biri insanın ya da herhangi bir cismin gölge boyunun kendi boyuna eşit olduğundaki vakittir. (3 mezhep için aynı) Diğeri ise iki katı olduğundaki vakittir. (Dördüncü mezhepteki şekil.) Şimdi bu konuda ne sen ne ben ne de başkası yorum yapamaz. Çünkü bilmiyoruz. Ne kadar çok bilirsek de bilgimiz okyanustaki damla gibidir. Bu noktada işte bu büyük âlimlere başvuruyoruz. Çünkü bilgimizin dışındaki bir durum.

Kişilerin birçok noktada bilgileri kendilerinin yorumlamalarında sakınca vardır. Düşünüp, doğruyu araştırmak en güzelidir. Akla aykırı hiçbirşey dinde yer almaz. Kulaktan duyma bilgilere asla îtibar edilmez.

Bazı kişiler herşeyi oku. Aklına uyuyorsa o şekilde yap. Kendin yorumla yap şeklinde açıklamalar yapmaktalar. Bunlar dine olan âşinalığı, ilgiyi arttırmak için söylenen sözlerdir. Aslında amaç onların düşünerek doğruya ulaşmalarını sağlamaktır. Yoksa bizlerin yaptıkları yorumların pek bir anlamı yoktur.

Bu şu örnekle çok açık şekilde görülebilir. Bir konu için kişilerin yorumlarını almak istediğimizi düşünün. Biri ilköğretim 1. sınıf öğrencisi, diğeri lise, diğeri üniversite, diğeri doktora öğrencisi, en sonuncusu ise işin tüm ayrıntısı bilen profesör. Şimdi konu hakkındaki yorumları almaya kalkışsak yorumların  güzelliklerinin, doğruluklarının sıralaması ilköğretimden profesöre doğrudur. (Sıradan birşey olarak yorumlayıp, lise öğrensi bazen profesörden daha iyi yorumlayabilir demeyin. ) En iyi yorumu konuyu en iyi bilen yapar. İşte din bilgisi konusunda, bizler ancak 1. sınıf öğrencisi oluruz. Mezhep kurucuları ise profesörleri... Onlar her zaman, her şeyi bizden daha iyi yorumlarlar. Onun için müslümanlar onların izlerinden gitmeye çalışıp; Allah'ın rızasını, peygamberimizin şefaatini kazanmaya çalışırlar...
« Son Düzenleme: Haziran,06/23/08, 2008, 01:18:03 Gönderen: Uzungöl » Logged

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Aşk  nedir? Hiç âşık oldun mu? Tıkla...
Hikaye eklenmiştir.

Temmuz 2008 Yarışma Sonuçları

En güzel ve En Yakışıklı Kim?
...Tıklayıp, Yarışmaya Katılın...
BADYOLUNSLM (__adem__)
BinBaşı
Üye No: 84014
Rep Puan: 146
kurt_adam__20@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #25 : Nisan,04/13/08, 2008, 11:17:14 »

vay be ben bunları köyde kuran okurken tek tek ezberlemiştim emeğin için teşekkürler.

sanalcı'dan sitemize armagan
SÜPER ÜYE
Üye No: 101452
Rep Puan: 710

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül,09/14/08, 2008, 08:48:02 »

Hocam ne güzel bilgiler yazmışsınız.Daha yeni görüyorum.
Dahi hocam.Eğitim dersleri dışında, dini bilgileriniz de mükemmel.
Sizi gönülden kutluyorum.
Ellerinize sağlık.

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
Serdar
Genel Şef
*
Üye No: 91196
Rep Puan: 4521
Şevvalde 6 Gün Oruç Tut 1 Senelik Sevap Kazan
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #27 : Eylül,09/19/08, 2008, 02:31:55 »

Çok Güzel Bir Konu Ve Çok Güzel Soru Ve Cavaplar Var Herkese Tavsiye Ederim Hocam Allah Razı Olsun.  masum 

FORUMLA İLGİLİ YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
SÜPER ÜYE
Üye No: 101452
Rep Puan: 710

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül,09/19/08, 2008, 06:37:46 »

. Onun için müslümanlar onların izlerinden gitmeye çalışıp; Allah'ın rızasını, peygamberimizin şefaatini kazanmaya çalışırlar...
Çok doğru,Hocam,size tamamen katılıyorum.
Tekrar teşekkürler.Dahi hocam.

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
TRoys.* Cs 1.6
Bölüm Şefi
*
Üye No: 177788
Rep Puan: 22
Cs 1.6 TRoys.*
tactical-troys@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül,09/30/08, 2008, 10:27:38 »

Allah razı olsun sağolasın tamam