+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | OYUN ARŞİVİ
 >  + | Oyun Download
 >  + | Küçük Oyunlar
(Moderatör: kawasaki) >  + | Nba Live 2008

Ağustos,08/29/08, 2008, 04:09:47 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Nba Live 2008
Cevap SayisiCevap Sayisi: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 399 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nba Live 2008  (Okunma Sayısı 399 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ronin ! Sadece bir ronin ! Korkma bu kadar !
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 8489
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2303
Nerden: Anywhere
Rep Puan: 655
/Her Yeri Yak\

Üyelik Bilgileri WWW
Offline
« : Ocak,01/05/08, 2008, 06:23:07 »


Türü: Spor
Yapımcı: HB Studios / EA Canada
Dağıtıcı: Electronic Arts
Çıkış Tarihi: 26 Ekim 2007

24 Saniyeniz Başladı Top Sizde…
Demo versiyonunu ilk kez psturkiye.com sitesinde incelediğimiz Nba Live 08 evlerimize teşrif etti. NBA 2K8 mi Live 08 mi tartışmaları bir tarafa, her birine hak ettiği saygıyı gösterme çerçevesinde oturdum ps3’ümün başına. Demo’su beni fazlasıyla meraklandırmış ve 2’şer dakikalık 2 çeyrekten oluşan demoyu belki de onlarca kez oynamıştım. 4 çeyrek doya doya bir NBA keyfini yaşamak için oyunun incelemeden ve detayları yorumlamadan direk olarak FİBA World Cup modu altında Yunanistan’ı seçerek, Fiba dünya şampiyonasında son 8’e kalmış takımların olduğu şampiyona modunda bir maç yaptım. İlk hevesimin geçmesi için yapmam gerekiyordu ve nasıl olduğunu anlamadan bitiriverdim. Ön yargısız ilk yorumum oyunun gerçekçilik konusunda büyük aşama kat ettiğiydi. Bastığım şuta nasıl bastığıma bağlı olacak şekilde tepki veren belki bu yönüyle hafif de sinir bozucu bir oyunla karşılaşmak sinir bozucu olduğu kadarda hırslandıran bir yapı oluşturmuştu oyun için. İlk maçı atlattıktan ana menüye döndüm ve oyunu sizler için incelemeye başladım.

Ana Menü ve Sonrası…Ana menüde daha ön inceleme bahsettiğimiz şekilde boş bir salonda 7-8 topu istediğim şekilde potaya yollayabileceğimiz bir ara yüz tasarlamış EA ekibi. Ön inceleme bilemediğimiz ancak tam sürümünde karşımıza çıkan farklılık bu boş salonu oyunu ilk kez makineye koyduğumuzda seçebiliyor olmamız. Salonda bir değişiklik olmuyor ancak başta seçtiğiniz takıma göre etraftaki panolardaki takım logoları değişiyor. Güzel bir detay.

Ana menü bana fazlasıyla sade geldi. EA Sports’un 08 serili tüm spor oyunlarında aynı menüyü kullanmış olması garip olmasa da farklı dallardaki sporlarda bu menünün aynı keyfi verdiğini söylemek güç. Play now, Game Modes, Online, ESPN, Practice Setup, My NBA live 08 şeklinde çeşitlendirilen menü butonları amaca uygun. Ancak game modes altındaki Dynasty Mode’un aynı oranda başarıl olduğunu söylemek güç. Bu modda temel olarak bir kariyer yürütüyorsunuz. Ancak iki farklı şekilde oynayabileceğiniz bu bölümü ancak New Dynasty’i seçtikten sonraki alt menülerde ayrıştırabiliyoruz. Season mod koç işlevinden bağımsız bir tam sezonu oynayabilmemizi sağlarken dynasty mode koç işlevlerini de kontrol edebildiğimiz daha çok menajerlik ağırlıklı bir bölüm şeklinde tasarlanmış.

Her iki modda da dratları açıp kapatabiliyoruz. Fantasy draft tüm takımları draft sırasına göre yeniden şekillendirirken normal draft ncaa takımlarından oyuncu alma hakkını bize tanıyor.

Oyunu uzun vadede yavaş yavaş hazmederek oynamaktan yana iseniz hem maç sürelerini hem de play off serilerini maksimum seçerek oynayabilir ya da ben bir an önce final oynamak istiyorum diyorsanız bu ayarları minimize edebilirsiniz.

ALL Star Mıyım Neyim ?
Game modes altındaki NBA All Star weekend NBA serilerinin olmazsa olmazı. Rookie challenge, 3 sayı yarışması, sprite smaç yarışması ve NBA All Star karşılaşması beklentiler karşılıyor ama dünyayı yeniden yarattığını söylemek güç. Ben özellikle 3 sayı yarışmasının çok kolay olduğunu düşündüm. Hangi oyuncuyu alırsam alıyım şutun nasıl gireceği çok kolay şekilde anlaşılıyor ve her seferinde en yüksek skora rahatça ulaşılabiliyor. Smaç yarışması ise açıkçası biraz zorlama olmuş. Sixaxis’in combo özelliklerini daha sade ve anlaşılabilir yapabileceklerini düşündüm smaç atmaya çalışırken. Kevin Garnett’i bile delirttim smaç atmaya çalışırken ve bu beni fazla tatmin etmedi.

FIBA Dünya Şampiyonası Eklentisi…
Oyunda FIBA Dünya Şampiyonasından 8 takımın yer aldığı bir şampiyona bölümü var. Son 8’e kalmış takımlar şeklinde tasarlanmış bölümde çeyrek final ile başladığımız yolculukta dilediğimiz takımı alarak Avrupa basketbolunu da tadabildiğimiz bir şampiyona heyecanı yaşayabiliyoruz. Sanki o şampiyonaya katılan tüm takımları dahil etselermiş daha iyi olurmuş diye düşündüm oynarken. Türkiye’nin niye olmadığını ise anlayamadım. Dünya şampiyonasında 6. Olmuş bir ülkeyi koymamaları ilginç geldi.

NBA Bir Başka ?
Basketbol sever biri olarak demoyu incelediğimde büyük bir heyecan yaşamıştım. Grafikler sesler beni meraklandırmış ve oyunun tamamı içinse heyecanlandırmıştı. Sesleri full versiyonunda da başarılı buldum. Altı ıslak ayakkabıdan çıkan ıslık sesine kadar detaylandırılmış olması çok şaşırtıcı olmasa da iyi kotarılmış bir detay. Bana en güzel gelen şey ise seyircilerin hareketliliği. Arka plandaki seyirciler tek bir yöne hareket etmeyecek şekilde tasarlanmış. Farklı kişilerden farklı hareketler görebiliyoruz. Özellikle bazı açılardan ambiyans gerçeğe yakın gözüküyor.

Grafiklerin başarılı olması sürpriz değil. Oyuncu detayları ne çok baştan sağma ne de abartılmış. Grafik detaylarında boğulup oynanabilirlikten çalınmamış. Oyuna alışmak çok zor değil. Oyun setlerini kullanabilmek, defans ve hücum varyasyonları yapabilmek, savunma konusunda pratik çözümleri keşfedebilmek iç güdülerle bile kolayca çıkarılabiliyor. Her attığımız şutun girmediğini ve 3’lük sevdalısı olmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bence en zayıf tarafı hücum faul konusu. haddinden fazla hücum faul oluyor oyunda. Özellikle pota altında post up yaparken sırtınıza bir savunmacıyı dayamış ve turnike tuşuna basarak sayı bulmaya çalışırken sürekli olarak faul düdüğüyle cezalandırılıyorsunuz. Bu detay biraz abartılmış. Hakemlere sürekli saydırabileceğiniz bir tasarım var ve sinir bozucu olabiliyor.

Savunma sırasında rakipten top almak tamamen zamanlama ile ilgili. Top çalma tuşuna biteviye basmak çözüm değil, hakem faul çalma konusunda çok bonkör. Ancak zamanlamalı yaptığınız her müdahaleden olumlu sonuç alıyorsunuz. Bu da oyuna gerçekçilik anlamında bir artı kazandırmış.

Genel olarak bakıldığında oynayış ile ilgili en önemli sıkıntı akışla ilgili geldi bana. Oyun akmıyormuş gibi bir his veriyor. Fast breakler bile o kadar fast break değil. Ayarlar menüsünde hız konusunda bir şey var mı diye baktım ancak göremedim. Bu akış problemi ve hakemler dışında oyun içerisinde gerçek bir basketbol deneyimi yaşamak için her türlü imkan mevcut.

NBA oyunları arasında kıya sıya bir rekabet olacağı kesin. NBA Live 08 bu oyunlar arasında kendine saygın bir bulacağa benziyor. Oyunu diğerlerinden ayıran Snob yapısı olacak gibi duruyor. Oyun çok ciddi yapılmış. Sanki biraz daha eğlenceli hale getirilebilirdi. NBA 2k8 deki eğlence dozu daha yüksek olacağından bu konuda rakibine göre zayıf kalacağı ama genel olarak yarışta çok da geride kalmayacağı kesin gibi. Her EA’cinin arşivinde bulunması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. Sınıfı geçtiği de kesin ancak altın madalyayı vermek için NBA 2k8’i beklememiz gerekiyor.

Sistem Gereksinimleri:
Pentium III 1.3 GHz
512 MB RAM
64MB Ekran Kartı (GeForce 4 veya üstü)
4 GB HDD
Windows XP/Vista?

Logged

Ronin & Sepukku

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
BoooM bOOOm Click Buraya

Logged
Onbaşı
*
Avatar Yok
Üye No: 180705
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: İzmir
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri E-Posta
Offline

E-Posta
« Yanıtla #1 : Ağustos,08/13/08, 2008, 01:35:56 »

link nerde acaba göremedim de gülümse
Logged
Onbaşı
*
Avatar Yok
Üye No: 184456
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 39
Nerden: ßalıkesir
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri E-Posta
Offline

E-Posta
« Yanıtla #2 : Ağustos,08/22/08, 2008, 01:40:19 »

link nerde tanıtım yapmış sadece kahkaha
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 187427
Mesaj: 368776
Konu: 72856
Hoş geldiniz eysun, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
BahisTahminleri.net
iddaa
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Çelebi Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Kendi Şiirim Umarı...

Yorumcuyuz.net Dan...

Yorumcuyuz.net 200...

YOKLAMA DEFTERİ

Buyrun Arkadaslar ...

İşteeee +18 :))

Www.footballmanage...

Afyon(resimlerle)

Weeee Kuşadası

Başkentin Müzikse...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.638 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu


YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat