+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim

Eylül,09/05/08, 2008, 07:51:48 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konuları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 317
1  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Hikayesi / 01 Eylül 2008 Günün Hikayesi : Eylül,09/01/08, 2008, 12:03:01
Uzakdoğu'da bir Budist tapınağı, bilgeligin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu. Burada geçerli olan incelik, anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti.

Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi.

Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi.

Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, o yüzden kapıda herhangi bir tokmak veya çan, zil yoktu.

Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki Budist, kapıda duran yabancıya baktı.

Bir selamlaşmadan sonra sessiz konuşmaları başladı.

Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu.

Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı.

Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti.

Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun içine bıraktı.

Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı.
İçerideki Budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı.

Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.
2  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 01 Eylül 2008 Günün Şarkısı : Eylül,09/01/08, 2008, 11:59:21
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Dinlemek için tıklayınız...

Gülşen - İlgilenmiyorum

Ayrıldık sonunda başın göğe erdi mi?
Zaten hep ayrıydık gittiğine değdi mi?
Taptığın, yattığın benden daha güzel mi?
Sahteydi her halin git temizle kalbini
Bu aşk değil, yalan aşkım
Adım gibi biliyorum
Aldat dilediğin gibi sende
İnan hiç ilgilenmiyorum
3  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Sözü / 01 Eylül 2008 Günün Sözü : Eylül,09/01/08, 2008, 11:54:21

Denizin dibinde incilerle taşlar karışık bulunurlar. Övülecek şeyler de kusur ve yanlışların arasında bulunur.
Mevlana
[/color]
4  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 31 Ağustos 2008 Günün Şarkısı-gökhan Türkmen~büyük İnsan : Ağustos,08/31/08, 2008, 03:01:45

At savur at sevdayı biryere fırlat
Bitti sayıp acıyı kaldır öyle at
Sor,herkese sor acılar unutuluyor
Ağlayınca gözlerinden silinmiyor
Aşk her defasında bak bulunuyor
Bırakırım zamanı öyle biraz da
Sen olmadan da yine geçer nasılsa
Hatırla bunları sakın unutma
Diyordun ama o zaman gülüyordun
Yanımdaydın,canımdaydın
Şimdi nasıl geçer bu ömür?

Susma,söyle nasıl yaşar böyle insan!
Susma konuş,hadi anlat büyük insan
söyle bir aşk mı çare olurdu zaman mı?
böyle kaldırıp atardık ya sevdayı!

susma söyle nasıl yapar bunu insan
susma nasıldı anlat hadi ayrılırsam
söyle hayat mı çare bulurdu kendinmi
Böyle büyük aşklar böyle mi biterdi?

At silip at aşkları biryere fırlat
Bitti say ki derdini kaldır öyle at
Sor ne olur sor sen benden ayrılırsan
Neolur düşümde bir ömrü durdursan
Aşk her defasında bende ararsan
Bırakırım kendimi öyle biraz da
Sen olmadan da ben yaşarım nasılsa
Hatırla bunları da sakın unutma
Diyordun ama ozaman gülüyordun
Yanımdaydın,canımdaydın
Şimdi nasıl geçer bu ömür?

Susma hani aşk insanı zaten bulurdu?
Susma hani yıllar aşka çare olurdu?
Söyle yıllar mı daha hızlı bir kurşun mu
Böyle sensiz hergün biraz yokoluşum mu?
5  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Hikayesi / 30 Ağustos 2008 Günün Hikayesi : Ağustos,08/30/08, 2008, 08:11:11

İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler.
Ertesi gün, yaveri, Atatürk’ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri: "Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde; niye böylesiniz", der.
"Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm, uyumadım kalktım", der.
Yaveri: "Aman Paşam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik", der.
Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:
"Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam değil; milletimin rahat uyuması".
6  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Resmi / 30 Ağustos 2008 Günün Resmi : Ağustos,08/30/08, 2008, 08:08:18

7  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Sözü / 30 Ağustos 2008 Günün Sözü : Ağustos,08/30/08, 2008, 08:02:10

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. "

M.K.Atatürk..
8  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Resmi / 28 Ağustos 2008 Günün Resmi-hurma : Ağustos,08/28/08, 2008, 10:40:24

9  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 28 Ağustos 2008 Günün Şarkısı-candan Erçetin~söz Vermiştin : Ağustos,08/28/08, 2008, 10:36:18

Söz vermiştin bana
Yanıbaşımda yaşlanmaya
Söz vermiştik bu dünyaya
Ne olursak olsaydık

Kaç yıl geçti bak hala
Son bakışın miras bana
Saklı duruyor ne fayda
Bıraksaydın solsaydık

Hangi bahane avutur bilmem
Hangi günahın bedeli bu
Kandırmıyor ne gündüzüm ne gecem
Böyle intikam olmaz

Çok mu fazla bu sitem
Ağır değil mi bu ceza
Söyle kim çok gördü seni bana
Böyle yalnız kalınmaz

Paylaşılmıyor hüzün
Paylaşamam yolu yok bunun
Anlatamam sözü yok bunun
Çekilecek başa geldikçe dertler

Bir zaman bir yerde
Buluşuruz yolu yok bunun
Kavuşuruz yolu yok bunun
Görülecek günü geldikçe
10  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Sözü / 28 Ağustos 2008 Günün Sözü : Ağustos,08/28/08, 2008, 10:34:15
Eğer elinizde sadece çekiç varsa, her problem size bir çivi gibi görünür.
Abraham Maslow
11  YÖNETİM & KULLANICILAR / Yönetimden Mesajlar / "asksızprens" Ve "geveze" Görevlerinden Ayrılmıştır. : Ağustos,08/26/08, 2008, 08:07:01
"asksızprens" ve "geveze"  arkadaşımız kendi istekleri ile görevlerinden ayrılmışlardır... tamam

Kendilerine emekleri için teşekkür ederiz. tamam

Her zaman aramızda görmekten mutluluk duyarız... evet
12  YÖNETİM & KULLANICILAR / Yönetimden Mesajlar / 55rock Yeni Moderatörümüzdür : Ağustos,08/20/08, 2008, 03:20:03
55rock Rock&Punk bölümünün Şarkı Sözleri kategorisine moderatör olmuştur. tamam

Başarılar dilerim. evet
13  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Hikayesi / 18 Ağustos 2008 Günün Hikayesi-postahanedeki Teyzem : Ağustos,08/18/08, 2008, 12:43:37
Annem kışlık elbiselerini giymişti.Postaneye gelmek ister misin dedi.Bizim semtin postanesi ,tek odalı,İki memurlu,küçük bir postaneydi.Hem deniz havası almış olursun kızım.
Camideki güvercinlerle de oynarsın.Sıkılmışsındır televizyon seyretmekten…
Annem yanına arkadaş arıyordu.Pekiyi gelirim dedim
Babam da telefonda :
“Çabuk gelin Pazar yerinde sizi bekleyeceğim “.demez mi .Pazara gitmeyi çok seviyorum.Pazarcıların çığırtkanca bağırmaları çok hoşuma gidiyor.Oyuncakçılar. Baloncular
Nasıl sevilmez Pazar yeri
“Oh pazara da gideriz” dedi annem
Pazara gitmeyi çok sevdiğimi biliyor annem.Hemen çabucak giyindim .
Annemle postaneye gittik.Postanede kuyruk vardı.Annem kuyrukta beklemeyi hiç sevmez...
Üzülerek annem:
-Kuyruk var .dedi
-Sırayla mı gireceğiz ?
-Evet kızım.
-Kapı ne zaman açılacak ?
-Saat on üç otuz ‘da
-On dakika var.

On dakika beklemiştik.Kapı açılırken sevinmiştim. Bir hanım teyze:
-Çok mu sevindin ?
-Evet
-Neden ?
-Babam bizi bekliyor.
-Bir yere mi gideceksiniz ?
-Pazara gideceğiz
-Pazara gitmeyi çok mu seviyorsun ?
-Evet
-Neden?
-Pazarcı amcaların çığırtkanlıklarını seviyorum.Oyuncakçılar var.Baloncular var…
-Annen oyuncak alıyor mu sana ?
-Alıyor.
-Böyle güzel kıza oyuncak alınmaz mı.Gözlerin ne güzelmiş senin…
-Bak bileziklerim var, dedim.
-Pek güzelmiş.
-Babam aldı…
Kuyrukta on birinci sıradaydık.Babamı biraz bekletecektik .Beni sıkıntı bastı.Son bahar olduğu için sıkı giydirmişti annem.Önce şapkamı çıkardım.Şapkamı elimde sallıyor ve şarkı söylüyordum.Annem “Sessiz ol “ dedi. Dinlemedim .Bir teyze azarlayarak:
-Başım ağrıdı . “gürültü istemiyorum” dedi
-Özür dilerim hanım teyze.
O teyzeden çok korkmuştum.Şişmandı,sesi erkek sesi gibi kalındı.”Gürültü istemiyorum” derken annem bile korkmuştu.Kedi yavrusu gibi durmuştu annem.

Oh karşımıza bir kedi yavrusu gelmişti.Ben oyuncağımı bulmuştum.
“Kedicik kedicik diye seslendim “gelmedi.Bir abla onu okşamak istedi kaçtı.Bir teyze Yavru kediler insandan kaçarlar,zorla yakalarsan tırmalarlar dedi.Uyarısından dolayı ona teşekkür ettim .Başı ağrıyan teyzeye sık sık baktım.İyi ki, bana bakmıyordu.Ondan öyle korkmuştum.Ne yapsam karışacak sanmıştım .Kalın kaşlarını çatınca ne çirkin oluyordu.Elindeki çantada ne vardı diye merak ettim.Keser mi beni …Sanki keser. Bıçağı var mıydı acaba .Ah böyle teyzeler olmasa.Sokakta da mı şarkı söylememeliyim .Sıra bize gelse de hemen gitsek diyordum içimden.

Yanımızdaki,bir amca torununa Postanede neler yapıldığını öğretmeye çalışıyordu:
-Mektuplarımızı postaneyle göndeririz.Telefon faturalarımızı postaneye öderiz…
-Ben biliyorum dede.dedi çocuk.
Yine beni azarlayan teyze rahatsız olmuştu.
-Şimdiki çocuklar büyümüş de küçülmüş .Bizim bile bilmediklerimizi biliyor onlar
- Doğru söylüyorsun kızım.
İçimden:
“Korkutucu teyzeye neden kızım dedi bu dede.Neden korkutucu teyzeden ben ve annemden başka kimse korkmuyor…Korkutucu teyze ,dedeyi neden pataklamadı.Çantasında bıçağı yok muydu…Ben neden korkuyordum ,bir de annem .Annem belki de korkmuyor.Belki de korkutucu teyze melek kalpli bir teyzedir. ondan sadece ben korkuyorum . “Diyordum.

Yanıldığımı düşünsem de ,İşimiz bitse de hemen gitsek …diyordum
Sıra bize gelmek üzereydi.Ah gelse.Şu teyzeden kurtulsam
annem :
-Ayşe şapkanı giy gidiyoruz, dedi.
-Oh kurtulduk.
Ödüm patlamıştı.Babamla gelecektim artık postaneye.O teyzeden babam korkmazdı …

Ayrılırken korkutucu teyzeye baktım.Bana bakıp gülüyordu:
-Korktun mu benden ?
-Evet
-Şaka şaka...
Annemin yüzüne baktım, annem :
-Şakaydı
-Şaka mı !
-Evet.
Gülerek , el sallayarak ayrıldım korkutucu teyzeden."Nasıl anlamadım şaka olduğunu"diyordum ."Çok korkakmışım" diyordum içimden yolda yürürken.
14  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Resmi / 18 Ağustos 2008 Günün Resmi-deniz : Ağustos,08/18/08, 2008, 12:39:31

15  YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Sözü / 18 Ağustos 2008 Günün Sözü : Ağustos,08/18/08, 2008, 12:03:21
  "Ne kadar çok kişi benimle ayni fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm."

Oscar Wilde
Sayfa: [1] 2 3 ... 317
İstatistikler
Üye: 190593
Konu: 73692
Hoş geldiniz kitap69, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

DEV ARSİV

YOKLAMA DEFTERİ

Acil!!! Lütfen Yar...

Rep Kazanma Fırsat...

Nero 8 + Serial Li...

Acun Wc'de

Micheal Jackson...

Micheal'dan Yeni R...

Ayranı Yok İçmeye!

Sevgilisini Bıçakl...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 1.839 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat