Konuları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2
|
|
1
|
SPOR DÜNYASI / Galatasaray / kuranyi noktayı koydu....
|
: Temmuz,07/15/07, 2007, 12:20:42
|
|
Kuranyi son kararını açıkladı Adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılan Schalke'nin golcüsü Kevin Kuranyi, bu iddialar hakkında ilk kez konuştu. İki takımın da çok büyük ekipler olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Belki ilerde İstanbul'da forma giyebilirim" dedi.
Son günlerde gündemi meşgul eden transfer haberleri için çok açık konuşan Kuranyi, "Beğenilmek ve birileri tarafından istenmek güzel bir şey. Ama benim kontratım devam ediyor. Şu anda Schalke'den ayrılmayı düşünmüyorum. Fenerbahçe iyi bir takım. İyi futbolcuları var. Roberto Carlos yıldızlarından sadece biri. Lincoln benim çok iyi arkadaşım. Şu ana kadar İstanbul ile ilgili çok güzel şeyler anlattı. İlerde neden olmasın? Bir İstanbul takımında oynayabilirim" dedi.
Kuranyi, Fenerbahçe'yi mi, Galatasaray'ı mı tercih edersin sorumuza ise "İkisi de büyük takım. İsim vermek doğru olmaz. İleride düşünebilirim. Şu an için kesinlikle düşünemem çünkü Schalke'deyim. Kontratım devam ediyor ve burada yapmam gerekenler var, hedeflerim var" cevabını verdi
|
|
|
|
|
2
|
SPOR DÜNYASI / Avrupadan Futbol / Ferguson'dan henry için ilginç yorum....
|
: Temmuz,07/14/07, 2007, 11:51:31
|
|
Premier Ligi şampiyonu Manchester United'in tecrübeli menajeri Sir Alex Ferguson, rakipleri Arsenal'in Fransız golcü Thierry Henry'den kurtulmakla iyi ettiğini söyledi.
Thierry Henry'nin Barcelona'ya transfer olmasıyla İngiliz gazetelerinde Arsenal'in Fransız futbolcunun eksikliğini hissedip hissetmeyeceği tartışılırken, Ferguson'dan ilginç bir açıklama geldi.
Ferguson, Henry'siz bir Arsenal'in gelecek yıl daha iyi olacağını söyleyerek, ''Arsenal, Premier Lig'de ilk 4 içinde yer alacaktır. Henry'nin takımdan gitmesiyle Arsenal'in ilk 4'e gireceğine olan inancım arttı. Fransız futbolcunun gitmesi gerektiğini düşünüyordum, Arsene Wenger de bunu biliyordu. Sanırım Arsenal şimdi daha iyi olacak, Henry'den kurtulmakla iyi ettiler'' diye konuştu.
Öte yandan, Fransız futbolcunun takımdan ayrılışıyla birlikte forveti güçlendirmeye çalışan Arsenal, transfer sezonunda 4 yeni isimle anlaştı. Arsenal'e son katılan isim ise Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynayan Auxerre'nin savunma oyuncusu Bacary Sagna oldu.
|
|
|
|
|
3
|
SPOR DÜNYASI / Avrupadan Futbol / Ribery fırtınası......
|
: Temmuz,07/14/07, 2007, 11:49:26
|
|
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bayern Münih, İsviçre'de yaptığı hazırlık maçında Schaffhausen'i 4-0'la geçerken, Ribery oynadığı futbolla herkesi büyüledi....
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bayern Münih, İsviçre'de yaptığı hazırlık maçında Schaffhausen'i 4-0'la geçerken, yeni transfer Frank Ribery oynadığı futbolla herkesi büyüledi.
Bild gazetesi, Ribery'nin hızını ön plana çıkararak, 'Alman futbolu, dripling mucizesini merakla bekliyor' yorumunu yaptı.
Teknik direktör Ottmar Hitzfeld, 'Komple bir oyuncu lige büyük bir heyecan katacak' dedi.
Öte yandan Ribery'nin sponsoru Nike'ın 24 yaşındaki futbolcu için özel olarak ürettiği yeşil ayakkabıların ağırlığının 200 gram, fiyatının ise 200 Euro olduğu öğrenildi.
|
|
|
|
|
4
|
GENEL / Efsaneler & Garip Olaylar / Bunlar sadece türkiyede olur.....Mutlaka okuyun ark. lar..
|
: Temmuz,07/11/07, 2007, 05:12:40
|
|
Yeryüzünde insanlar ya sigara içerler ya da içmezler. İçenler, sigaralarını çakmak ya da kibritle yakarlar. Ve bunların bir kısmı da kanserden ölür. Ama dünyada demir çelik haddehanesinde çalışan hiçbir isçinin, sigarasını yakmak amacıyla 600 tonluk pres makinesinin arasından emekleyerek geçip 2450 santigrat sıcaklığındaki fırına ulaşmaya çalışırken can verdiği görülmemiştir. Türkiye'de görülmüştür. ( Karabük'te)
Bütün dünyada haşarat, özellikle sivrisinek vardır, buralarda da sinek ilacı kullanılır. Ama sivrisinek yutup da midesine kaçan sineği öldürmek üzere ağzına Shelltox sıkmak suretiyle zehirlenip ölen, Türkiye'dedir. ( İstanbul, Sultanbeyli'de)
Dünyanın her yerinde insanlar berbere gidip tıraş olurlar ama hiçbir berber, rahatlatmak amacıyla müşterinin kafasını sağa sola kanırtırken adamın boynunu kırıp onu öldürmemiştir. Türkiye'de öldürmüştür. (Erzurum'da.)
Bir bankamatikten para çekmek için düğmeye bastığınızda elektrik çarpmaz ve ölmezsiniz... Türkiye'de ölürsünüz. (Bozcaada'da)
Örneğin, hiçbir yerde, otoyolda giderken radyoda duyduğu göbek havası eşliğinde göbek atmak için arabayı sağ şeride çeken ve az sonra da arkadan gelen arabanın çarpması sonucu ölen bilinmez. Türkiye'de bilinir. (Adapazarı'nda)
Nüfus sayım günü sokağa çıkma yasağı nedeniyle bomboş otoyolda (Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur ve olamaz) sayım görevlisi 'bariyerlere' çarpıp ölmez. Burada ölür. (Gebze'de)
Ayni işyerinde biri gece, biri de gündüz vardiyasında çalışmakta olan ve her ikisi de 'mobilet' kullanan bir baba-oğul, birisi isten çıkıp eve gider, öteki evden ise gelirken bir kavşakta karsılaşmazlar ve birbirlerine selam vermek için ellerini kaldırınca çarpışıp her ikisi de ölmezler. (Konya'da)
Marangoz atölyesinde çalışan işçiler paydosta üzerlerindeki talaşları temizlemek için birbirlerine 'kompresör' tutarlarken, biri ötekine şaka yapmak için kompresörü onun arkasına yöneltmez, öteki de "Şaka öyle olmaz, böyle olur!"diye ayni kompresörü alıp berikinin makatına sokmaz ve adam bağırsakları patlayarak ölmez. (İstanbul, Ayazağa'da).
Gemi mühendisi kazanı kontrol etmek için kazana girdiğinde biri gelip kazanın kapağını kapatmaz ve sonra da gemi yola çıkmaz. (Kocaeli, Dilovasi'de).
Bir adam ayakkabısının içine kaçan taştan kurtulmak için elektrik direğine yaslanıp ayakkabısını çıkarıp silkelediğinde, yoldan geçen bir başkası onu elektrik çarptığını sanmaz ve elektrikle bağlantısını kesmek amacıyla kafasına kürekle vurarak onu öldürmez. (Rize'de)
Alıntıdır .....
|
|
|
|
|
5
|
EĞLENCE / Fıkralar / Deli fıkraları seçmeler.........
|
: Temmuz,07/11/07, 2007, 05:00:08
|
|
MEKTUP Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim,bir delinin oturmuş,birşeyler yazdığını gördü:
-Kolay gelsin ne yazıyorsun?
-Mektup yazıyorum efendim.
-Yaaa..Kime yazıyorsun?
-Kendime..
-Peki ne yazılı mektupta??
-İlahi doktor bey,deli misiniz siz
Mektubu daha almadım ki içinde ne yazdığını bileyim.
MÜDÜR Akıl hastanesine yeni atanan müdür hastaneyi dolaşmaya karar vermiş. dolaşırken hastanesinin dışarıya bakan duvarının dibinde bir grup akıl hastasının tek sıra olup duvardaki bir delikten baktıklarını görmüş. merak içinde yanlarına giderek : -yahu hepiniz toplanmış burada ne yapıyorsunuz. -hiçbir şey yapmıyoruz sadece bu delikten dışarı bakıyoruz... Bunun üzerine müdür hastaları kenara iterek : -durun birde ben bakayım, demiş ve delikten dışarıya doğru bakmış. birde ne görsün delik kapalı ve hiçbir şey görünmüyor. hiddetle akıl hastalarına dönerek : -yahu, demiş, ben baktım bu delikten dışarı bir şey görünmüyor peki siz ne görüyorsunuz : -deliler hep bir ağızdan müdür bey, demiş. biz yıllardan beri bakıyoruz bir şey göremedik siz bir bakışta nasıl göreceksiniz
SAPAN Adamın biri aklını sapanla bozmuş. Nerede bir karış lastik bulsa hemen sapan yapıp evlerin camına taş atıyormuş. Sonunda akıl hastanesine kapatmışlar. Gel zaman git zaman adam bir gün başhekimin odasına gitmiş :
- Ben artık akıllandım. Beni çıkarın, demiş. Başhekim :
- Peki seni çıkarırsak ne yapacaksın?
- Evleneceğim.
- Evlenince ne yapacaksın?
- Gelini alıp gerdek odasına getireceğim.
- Sonra?
- Önce duvağını sonra gelinliğini çıkaracağım.
Doktor heyecanlanmış :
- Sonra, sonra?
- Sonra sutyenini çıkaracağım.
- Eee, sonra?
- Sonra külotunu çıkaracağım.
Doktor iyice heyecanlanmış artık :
- Anlat, anlat sonra?
- Külotunun lastiğini çıkarıp sapan yapacağım.
|
|
|
|
|
6
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / Bir tabur asker......::::::---)))))_+18
|
: Temmuz,07/11/07, 2007, 04:52:13
|
|
Bir kasabanın kilisesinde papaz vaaz vermektedir. Konu kasaba nufusunun azlığına gelir ve papaz halkı çocuk yapmak için "Eşiyle cinsel ilişkide bulunan her kimse bir tabur düşman askeri öldürmüş kadar sevap kazanır" der. Vaazdan sonra evine dönen çiftlerden birinde kadın kocasına yaklaşır ve "Hadi kocacım bir tabur asker öldürelim" der. Kocası kabul eder ve birlikte olurlar. Aradan yarım saat geçer, kadın yeniden gelir, "Hadi kocacım bir tabur düşman askeri daha öldürelim" der. Adam yine kabul eder ve yeniden birleşirler. Aradan bir saat geçer, kadın yeniden gelir "Hadi kocacım bir tabur daha öldürelim" der, adam oflaya puflaya kabul eder ve yeniden birlikte olurlar. Bunun üzerinden bir saat geçer kadın yine ister adam bir nevi çaresiz yine "hadi" der, bu sırada çıkarttıkları seslerden rahatsız olan oğulları gelir odaya: "Ya çok gürültü yapıyorsunuz uyuyamıyorum" Babası yakınır: "Ne yapayım oğlum, düşman askerleri ananin *mına karargah kurmuş, öldür öldür bitmiyor.
|
|
|
|
|
8
|
SPOR DÜNYASI / Avrupadan Futbol / malouda chelsea'de.....
|
: Temmuz,07/10/07, 2007, 01:09:45
|
|
Olimpik lyon'un 27 yaşındaki fransız yıldızı malouda chelsea'de..
Her defasında chelsea'de oynamak istediğini söyleyen malouda muradına erdi....
Chelsea bu futbolcu için lyon kulübüne 21 milyon euro verecek..
Chelsea bu sezon ilk defa transfere parasını harcamış oldu....Bilindiği gibi Bayern münih'li pizarro'yu bedelsiz olarak transfer etmişti.....
|
|
|
|
|
9
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / buyrun.....Bir +18 de benden.......
|
: Temmuz,07/08/07, 2007, 02:05:18
|
|
Bir gün bir kadın üçüz kızlarını evlendirecekmiş.ama damatlarla bu kadının aynı evde yaşaması gerekiyomuş.günler geçmiş,aylar geçmiş ve iyi bir üçüz damat adayı bulmuşlar.nişan derken nikah derken evlenecekleri gün gelmiş çatmış.güzel bi düğünle evlenmişler.sıra gerdek gecesine gelmiş.gece gerdeğe girme anı başladığı sıradada gece anne tuvalete kalkmak için uyanmış.tam tuvalete girecek derken kızlarından garip sesler çıkıyomuş.biri ağlıyor biri gülüyor birindende ses soluk çıkmıyomuş.kadın işini halledip yatmış.sabah olunca meraklı anne ilk kızına sormuş ''kızım gece niye ağlıyodun?'' kız cevap verir : ''anne çok ağrıdıda ondan...''demiş. anne diğer kıza sormuş : ''kızım sen niye gülüyodun?'' kız cevap verir : ''anne çok zevkli geçtide ondan...'' demiş. sıra gelmiş son kıza anne sormuş : ''kızım senin niye sesin soluğun çıkmıyodu?''kız hemen cevap vermiş: ''anne sen bize ağzında bişey varken konuşma demedinmi?''...
koptum yaaaaaaaaaa..........
|
|
|
|
|
10
|
SPOR DÜNYASI / Galatasaray / Gs'ye müjdeli haber.......
|
: Temmuz,07/08/07, 2007, 01:57:09
|
|
Adanan sezgin müjdeyi verdi:Lincolnu sollayacak bir yıldız daha alacağız
Kadrosunu birbirinden önemli isimlerle güçlendiren G.Saray transfere doymuyor. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Sezgin, Lincoln'ü sollayacak bir transfer sözü verdi.
Kadrosunu birbirinden önemli isimlerle güçlendiren G.Saray transfere doymuyor. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Taraftarlarımız yeni sürprizlere hazır olsun” dedi. Birden fazla oyuncuyu kadrolarına dahil etmek istediklerini ifade eden Sezgin, “Transfer çalışmalarımız bitmedi. Hem yerli, hem de yabancı oyuncularla temas halindeyiz. Bir değil birden fazla oyuncu alabiliriz. Bu transferleri Almanya kampına kadar kadromuza dahil etmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. Forvet arayışlarının sürdüğünü artık herkesin bildiğini anlatan Sezgin, “Başka mevkilere de oyuncu alacağız” dedi.
Bir galatasaraylı olarak çok sevindim inş. alırız......
|
|
|
|
|
11
|
YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Hikayesi / 07 Temmuz 2007 Günün Hikayesi - Aşk ve Çılgınlık
|
: Temmuz,07/07/07, 2007, 02:38:08
|
|
Aşk ve Çılgınlık
Uzun zaman önce,dünya yaratılmadan ve insanlar dünyaya ayak basmadan önce,iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez vaziyette dolanıyorlarmış.
Bir gün toplanmışlar ve her zamankinden daha sıkkın oturuyorlarken Saflık ortaya bir fikir atmış: "Neden saklambaç oynamıyoruz?" Ve hepsi bu fikri beğenmiş,ve hemen Çılgınlık bağırmış:"Ben ebe olmak istiyorum!!!"ve başka hiç kimse Çılgınlığı arayacak kadar çıldırmadığı için,Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış...1,2,3...
Çılgınlık saydıkça,iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar.Şevkat Ay'ın boynuzuna asılmış,İhanet çöp yığınının içine girmiş,Sevgi bulutların arasına kıvrılmış,Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklanmış.
Tutku dünyanın merkezine gitmiş,Para Hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış... Ve Çılgınlık saymaya devam etmiş,79,80,81,82,83...Aşkın dışında,bütün iyi ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmış.Aşk kararsız olduğu gibi,nereye saklanacağını da bilmiyormuş.Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz Aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz.Ve Çılgınlık 95,96,97.. ye gelmiş ve 100 e vardığı an Aşk sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış.
Çılgınlık bağırmış"Sağım solum sobedir,geliyorum!" ve arkasına döndüğünde ilk önce Tembelliği görmüş,o ayaktaymış çünkü saklanacak enerjisi yokmuş.Sonra Şevkat'i ayın boynuzunda görmüş ve İhaneti çöplerin arasında,Sevgiyi bulutların arasında,Yalanı gölün dibinde ve Tutkuyu dünyanın merkezinde,hepsini birer birer bulmuş sadece biri hariç.Ve Çılgınlık umutsuzluğa kapılmış,en son saklı kişiyi bulamamış.
Derken Haset,Aşkın bulunamamasından haset duyarak,Çılgınlığın kulağına fısıldamış:"Aşkı bulamıyorsun,o güllerin arasında.."Ve Çılgınlık çatal seklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına çılgınca saplamış,ta ki yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar.Ve haykırıştan sonra Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış,ve parmaklarının arasından iki sicim kan akıyormuş,gözlerinden.
Çılgınlık Aşkı bulmak için heyecandan Aşkın gözlerini kör etmiş."Ne yaptım ben?Ne yaptım ben?"diye bağırmış."Seni kör ettim.Nasıl onarabilirim?"Ve Aşk cevap vermiş"Gözlerimi geri veremezsin ama benim kılavuzum olabilirsin" VE O GÜNDEN BERİ, ASKIN GÖZÜ KÖRDÜR VE ÇILGINLIK HER ZAMAN YANINDADIR!!!!
Alıntıdır ama gerçekten çok güzel bir hikaye.....
|
|
|
|
|
14
|
GENEL / Sağlık / Alkol......
|
: Temmuz,07/06/07, 2007, 01:39:16
|
|
Tarihçe 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle bira yapımı başladı. 6 bin yıl önce Sümerler, Godin Tepelerinde (Batı İran ve Anadolu) bira ve şarap içiyorlardı. Paleolitik çağda fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol yapılıyordu. Metanol, Yunanca Methy ve Sanskritçe Madhu kelimelerinden gelir ve bal, sarhoş eden madde anlamına gelir. Alkol kelimesi Arapçadan gelmektedir İnsanlar neden içiyorlar?- Zevk almak- Duygudurumu düzeltmek- Stresle başa çıkmak Alkol içme arzusu (craving, aş erme) Alkolizmde fiziksel bulgular- Arkus senilis: gözün kornea tabakasında yağ halkası Acne rosecea : kırmızı burun Palmar eritem: avuç içinde kırmızılık- Asteriksis: Elde flapping tremor (büyük amplitüdlü titreme)- Sigara yanıkları: parmak, göğüs vs’de Morarıklıklar (düşme ve çarpmalara bağlı) Hepatomegali (karaciğer büyümesi), karın ağrısı Periferik nöropati (el ve ayaklarda his kusurları, uyuşma vs) Tedavi Sıcak ama biraz otoriter bir yaklaşım gereklidir. Adsız Alkolikler gibi kendine yardım grupları tedaviye entegre edilmelidir. Davranışçı-kognitif tedaviler iyi sonuç verir. Eğitimsel faaliyetler tedavinin önemli bir parçasıdır. Psikoterapilerde iç görü üzerinde yoğunlaşılmamalıdır. Psikanaliz gibi bu türdeki terapiler alkol kullanımını daha da arttırabilir. Hastanın içinde bulunduğu aile ele alınmalıdır, çünkü alkolizm bir “Aile Hastalığı”dır. Ekip tedavisi gerekir Tedavi hastanın ihtiyaclarına göre seçilmelidir.
arkadaşlar alıntıdır umarım yardımcı olurum....
|
|
|
|
|
15
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / Arkadaşlar bu sefer iki tane.....hadi hala girmediniz mi:..+++18
|
: Temmuz,07/05/07, 2007, 11:01:16
|
Bir çocuk varmış..bir gün bir bank'a oturmuş.. kendi kendine demiş ki aşağıdan gelen ilk kişiyi kim olursa olsun s**kecem.yemin etmiş.. neyse aradan 10 dk geçmiş bi bakmış aşağıdan babaannesi geliyo.. çocuk tabii teleşlı..'gelme' 'gelme' die bağırıyo babaannesine. ama nafile kadın duymuo .. neyse hala bağırıyo ama kadın tam tersini anlıyo ve gidiyo... Çocuk babaanne bunu sen istedin dio ve yatırıyo s******kiyo... Babaannesi sinirleniyo tabiii,seni babana söyliycem dierek ordan uzaklaşıyo.. Akşam olunca babası oğluna çıkışıyo..: 'oğlum sende utanma arlanma yok mu sen nasıl yaparsın bu işi seni dövüyümmü öldüreyimmi falan uzatıyo.. en sonunda oğlu dayanamıyo: 'sen benim anamı hergün s***kiyon bensenin ananı bigün s***kmişim çokmu' Bir adam bir oğlu varmış.. adamın bi hastalığı varmış her dömalan kişiyi dayanamayıp s**kiyomuşş. yani ayakkabısını bağlarken,yerden bir şey alırken gördüğü her kişiyi.... neyse bir gün azrail çıkmış gelmiş sana bir hafta süre eğer bir daha yapmazsan bu işi canını almıycam ama yaparsan canını alırım ...adam tamam demiş.. Aradan 4 -5 gün geçmiş dayanamamış adam ve birini daha s***kmiş..Azrail gelmiş canını almış adamın ve cehenneme yollamış.. hani bunun bi oğlu var dedikya oda aynı babası gibi...her domalan kişiyi s**kiyomuş... Azrail gelmiş aynı şeyleri söylemiş ama nafile..en sonunda bunun da canını almış..babasının yanına postalamış.... çocuk cehenneme gitmiş ama cehennem buz gibi....tir tir titriyomuş çocuk...kendi kendine demiş: 'allah allah cehennem bu kadar soğuk olur mu yaaa' ordan dayanamayıp zebaniye sormaya karar vermiş.gitmiş yanına... 'zebani demiş burası nie bu kadar soğuk normalde cayır cayır yanması gerekmiyomu?' Zebani cvp vermiş... ''''ulan o****sbu çocuğu baban iki dk müsade etmiyoki ocağa iki odun atalım''''' umarım beğenirsiniz arkadaşlar.....cvplarınızı bekliyor olacağım.... hayırlı akşamlar..... 
cvp yazmıycakmısınız...... 
|
|
|
|
|