Konuları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3 ... 116
|
|
2
|
YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 06 Temmuz 2008 Günün Şarkısı : Cash Flow Beni Bana Sor
|
: Temmuz,07/06/08, 2008, 03:21:39
|
Şarkının klibi olmadığı için dinlemeniz için bi link veremiyorum ama mutlaka dinlemelisiniz güzel bir şarkı Cash Flow Beni Bana SorBeni bana sor Yüregime kor Düsüren sen Anilara sor bir dinle
Sor yeni güne sor Yanki'nin hatirina Beceremedim güne sensiz bakmaya Kiyamadi asla resmini yakmaya Sensiz dimdik ayakta kalmaya Alisamadim... Belki çalisamadim dersimi yeterince Bunu bana sormadan önce söyle Gökyüzü mavimi hala sence?
Her acinin bir bedeli var Ama her tarafin bedeninle dolu Barisik degilim günlere sayende Her biri baska bir anlam yükledi takvimin üstüne Dolunay yok bu gece Yildizlar sahit düslerime Kizaran gözlerime bak... Alisik yaslara karisik düsler Kalbimin aynasi her bi keder... Eskiler üstüne yenisi biner Bu sefer farkli Bu beden sanci çekiyor ruhum kaygili Kaniyor yaramin en sancilisi En sancilisi...
Beni bana sor Yüregime kor Düsüren sen Anilara sor bir dinle
Karanlik her yer baksana suskun sokaklara Sorsana halimi adi neydi?(Oflaz) Karbeyaza büründü bak her yer Yine sensiz bir yaz beni bekler Yildizsiz geceler... Mavi mi olur gökyüzü Haydi kandiralim satalim gökyüzünü
Birak, utansin hayallerim Rest çektim dünyaya Tuvalime isledim her bir kareni ve kast edilen her bir terimi Inat, vurdum firçani yüzüne ve sövdüm sensiz geçen her güne Sensiz giden her cümleye bir eylem oldu adim (yeter)
Utanmadin mi hala Adim adim adimladim sokaklarinda sehrin bak Yaz yagmuru bastirdi yorgun dizlerim Her ayin 1'ine küskün tüm sözlerim YIne de sana laf söyletmedim mavilim, mavilim...
Sokaklarda yankilandi adin Sensizlige hiç alisamadim Tüm sözlerim küskün sana Yine yalnizim ay isiginda
|
|
|
|
|
7
|
GÜNCEL / Siyaset Meydanı / Cem Yılmaz'dan Türkiyeye Bakış
|
: Temmuz,07/05/08, 2008, 07:02:15
|
|
Bu zeki adama şapka çıkartılır .. Türkiye'yi Güldüren Adam' ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın İstiklal Marşı'ndan esinlenerek yazdığı bir şiir, şu sıralarda elden ele dolaşıyor. Cem Yılmaz, bu şiirinde Türkiye'nin sorunlarını da ele alarak ülkemiz gerçekleri hakkında inanılmaz tespitler yapmış! İşte Cem Yılmaz'ın Türkiye'nin durumuna mizahi ve bir o kadar da entelektüel bakış açısıyla yazmış olduğu şiir:
İSTİKBAL MARŞI
Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak! Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!. O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak, Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak!
Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal! Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al! Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal, Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal!
Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım! Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım! Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım! Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım!
Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar, Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var! Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar? 'Avrupa Birliği' denen tekdişi kalmış canavar!
Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın!
İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın! Gelecektir, cezanı vereceği günler Hakkın, Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!
Yaktığın yerleri 'orman' diyerek geçme, tanı! Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı! Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı, Satılmadik o kaldı, durma satıver şu vatanı!
Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda! Semizlettin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda! Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda! On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda!
Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli? Yediginiz herzelere başka ne demeli! Oyuverin altını iyice sallansın temeli, Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli!
O zaman durur belki gözümden akan yaşım, O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım, O zaman boşa gitmez yıllarsüren uğraşım! HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM,
Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular! Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular, Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar! Hakkıdır 'garip yaşamış vatandaş'ın da gülmek, Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal!
Cem YILMAZ
|
|
|
|
|
8
|
GÜNCEL / Siyaset Meydanı / Can Dündar'dan Bir Alıntı... Şeriat Ve Gelişimi..
|
: Temmuz,07/05/08, 2008, 06:56:17
|
|
NTV'deki 'Neden' programında 'Aleviler ve Siyaset'i tartışıldı.
Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e soruldu:
* * * Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır....?'
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...
Verdiği rakamlar,tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
***Türkiye'de kaç okul var ?...................67.000
***Kaç hastane var ?...................1.220
***Kaç sağlık ocağı var ?....................6.300
***Peki kaç cami var ?.....................85.000
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
***Peki, kaç kilise var ?.....................270
***Kaç cemevi var ?.....................100
***Türkiye'de kaç doktor var ?.....................77.000
***Peki, kaç din görevlisi var ?.....................90.000
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
***Türkiye'de kaç kütüphane var?......................1.435
***Almanya'da kaç kütüphane var?......................11.000
***Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var ?.......................13
*** Kaç kentte kuran kursu var?........................81
***Bu kursların toplam sayısı kaç ?.........................3.852
***Türkiye'de 1 opera derneği var, 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
***Peki, kaç tane 'cami yaptırma derneği' var ?..........................35.000
***İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar ?..........................783 trilyon...
***Ulaştırma Bakanlığı'nın ?...................678 trilyon
***Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın ?...........................677 trilyon...
***Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ?............................632 trilyon...
***Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ?...........................280 trilyon..
***Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ?............................249 trilyon...
***Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ?............................404 trilyon...
***Sadece Sünnileri temsileden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi nekadar ?...........................1.3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
***Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 2,7 katrilyon...
Bir ülke,Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor,bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa,doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa,hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa,o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?
ŞERİAT GELECEK Mİ DİYE ARTIK DAHA FAZLA DÜŞÜNMEYİNİZ
( Eğer uyumaya ve bu pasif edilgen tavrımızı sürdürürsek mutlaka gelir....)
İşin esası budur; gerisi laf-ı güzaftır...
|
|
|
|
|
9
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Resimli Şiirler / Can Yücel'den
|
: Temmuz,07/05/08, 2008, 06:17:28
|
 Yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla.. Yaşlanmak hoş değil, duvarlara baka baka. Bir dost göz arayışıyla.. Saat tıkırtısıyla.. Korkmam, geçinip gideriz mutlulukla.. Ama; "Günün aydın olsun, akşamın iyi olsun.." diyen biri olmalı. Bir telefon sesi çalmalı ara sıra da olsa kulağımda. Yoksa zor değil, hiç zor değil; demli çayı bardakta karıştırıp bir başına yudumlamak doyasıya.. Ama; "Çaya kaç şeker alırsın.." diye soran bir ses olmalı ya ara sıra.. Can Yücel
|
|
|
|
|
10
|
YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 05 Temmuz 2008 Günün Şarkısı : Grup Mp3 Sevmek Zamanı
|
: Temmuz,07/05/08, 2008, 01:59:09
|
Yorumcuyuz. Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor. Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAPDinlemek için burayı tıklayınız...! Grup Mp3 Sevmek ZamanıAl aşkım beni yanına dalmışım sarhoşluğuna Bir ömrü senle aşalım al uçur beni sonsuza Kaybetmek varsa ne çıkar Aşkta yer yok hiç korkuya
Öyle günler var ki baştan sonu gelmiş Böyle istenmiş sen yaşamalısın Ayrılık beter ölümden tanrı yazmasın Aşkımı benden kimse ayırmasın
Biz dünyayı çok sevdik ölüm bizden uzak olsun Aşık olduk yüreklendik kader bizden yana dursun Hasretliği çektirme Tanrım gözümüz yollarda kalmasın Ne istersen al götür ama sevda bize aşk bize kalsın
Al canım beni yanına sevgiye çoktan acıktım Sen miydin kaderden yana işte ben de sana düştüm Kaybetmek varsa ne çıkar aşkta yer yok hiç korkuya
|
|
|
|
|
12
|
KADINCA / Moda & Güzellik Sırları / Yaz Boyunca Hangi Estetik?
|
: Temmuz,07/04/08, 2008, 01:44:19
|
|
Yüz, boyun germe gibi operasyonlar tatile gideceklere önerilmiyor. Lipusuction’dan sonra 2-3 hafta içinde ise yüzme serbest.
Hangi estetik
Estetik ve Palstik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ayşe Bilge Sezgin yaz boyunca hangi estetik operasyonların yapılıp yapılamayacağı konusundaki soruları yanıtladı. Yaz aylarında en sık yapılan operasyonların başında kadınlar için Liposuction -yağ aldırma operasyonları geliyor. Bunu meme operasyonları ve karın germe takip ediyor.
Türkiye’deki koşullar yurt dışıyla eş
İş ve eğitim nedeniyle göğüs ameliyatı yaptırmaya fırsat bulamayanlar yaz aylarını tercih ediyor. Üstelik günümüzde hastane ve tıp teknolojisi yurtdışıyla eş durumda.
Liposuction’da iyileşme
Liposuction’dan sonra 2-3 hafta içinde yüzme serbest. Giriş delikleri çok küçük olduğu için kısa zamanda kapanıyor, korse giymek için 2-3 hafta yeterli olabiliyor.
|
|
|
|
|
13
|
KADINCA / Moda & Güzellik Sırları / Baş Belası Siyah Noktalar
|
: Temmuz,07/04/08, 2008, 01:42:58
|
|
Kaç yaşına geldiniz ama siyah noktalarınızla hala başınız dertte mi?
Mucizevi öneri: Elma sirkesi
Bazı kadınların ciltlerindeki siyah lekeler kozmetik ürün kullanımına rağmen geçmez. İşte size mucizevi öneri: Elma sirkesi. Yarım su bardağı suya, 3 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekleyip iyice kaynatın. Daha sonra ateşi kısın ve başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Bu şekilde yüzünüze 15-20 dakika buhar verin.
Haftada 2 kez uygulamak gerek
Daha sonra yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle yüzünüzü silin. Bu işlemi haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan işlem sonucunda siyah lekelerin yok olduğunu ve cildinizin parladığını göreceksiniz.
Cildiniz şefkat istiyor
|
|
|
|
|
15
|
YORUMCUYUZ.NET GÜNCE / Günün Şarkısı / 04 Temmuz 2008 Günün Şarkısı : Bertuğ Cemil Ben Hiç Sevemem
|
: Temmuz,07/04/08, 2008, 01:07:49
|
Yorumcuyuz. Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor. Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAPDinlemek için burayı tıklayınız...! Bertuğ Cemil Ben hiç Sevemem kapıdan çıktın, aklımdan çıktın ne hain çıktın sen, kalbimden de çık
oynamayı sevdin, aldatmayı sevdin her kimi sevdiysen git onu sev!
arama, sorma, buna hiç gelemem beni hiç sevmeyen kadını ben hiç sevemem(2x)
olmaz(2x)
ne çabuk bıktın, ümidim yıktın her neden bıktıysan, başkasını yık
oynamayı sevdin, aldatmayı sevdin her kimi sevdiysen git onu sev
arama, sorma, buna hiç gelemem beni hiç sevmeyen kadını ben hiç sevemem(4x)
beni hiç sevmeyen kadını ben hiç sevemem!
|
|
|
|
|