+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim

Eylül,09/05/08, 2008, 08:08:37 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konuları Göster
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 131
16  KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Seni Sana Okuyayım : Ağustos,08/26/08, 2008, 12:59:36
Birbirine benzer kelimelerim ama
Her seferinde insanı başka bir yerinden keserim
Çok kahrederim çok küserim ama
Gönlünü üşütmem korkmayasın sıcak, sımsıcak eserim
Tufanından sonra
CUDİ dağına oturmasa da gemim
Hayata tutunuşuma sevindiğine eminim
Hep ayrılık yazan bu kalemi sevdiğine
Ve eminim beni sevmesen de özlediğine
Ayrılık demiştim değil mi?
Milyonlarca yıldır patlamamışım gibi
Volkanmışım gibi, lav püskürttün yüreğime
Yaktın içimi, içim krater gibi
Şu anda sabah ezanı okunuyor
Dualarım sanki hiç gitmemişsin gibi

Henüz haberin yok
Ne şiirler yazdım yokluğunda
Bak uyuyamadım yine birikmişim
Belki tebessüm edersin duyduğunda

Bir an bile gitmedi gözlerin gözlerimden
Bir an bile o beni vuran tebessümünü unutmadım
Ve her an sen döküldün sözlerimden

Sahtekarlık yaptım acıma diye
Belli etmemeye çalıştım öldüğümü
Sanki birileri varmış gibi davrandım
Olacak işmi bu ben kendimi kandırdım
Hava aydınlanır birazdan
Egede güneş nasıl doğuyor görmemiştim
Az kaldı göreceğim ama
Ben yüreğime seni güneş bilmiştim
Sabah sen geçerken aydınlanıyor
Akşam giderken kararıyordum ben
Sabah seninle ısınıyor
Akşam yoksun diye yanıyordum ben
Şimdiyse yokluğun katmerlendi
Nerelerdesin be gülüm nerelerdesin sen
Küstürdünya beni
Kaçırttınya
Anlayamadınya
Çobanı kelimeleriyle baş başa bıraktınya
Nerdesin gülüm
Nerdesin ALLAH aşkına
Bu ömürde birdaha olmayacakmısın
Gel şair etme beni
Gel ben çoban kalayım
Gelde yine seni sana okuyayım
Yokluğunda birikenler
Satırlarda sıralanınca güzel okunuyor
Fakat şu koca yüreğe çok ama çok dokunuyor
İhtiyarladım be
Sen yokken aylar yıllar gibi bana
Yirmisekiz senem sana fedaydıda
Yaş yirmidokuz oldu kalmadı göç yoluna
Gel be gülüm
Gel ben çoban kalayım
Çok ağır bu yükü taşımak
Ayrılık çok ağır
Hen kör hemde sağır
Seni senden yüreğinden istiyorum
Gelbe gülüm gel ağır ağır
Gel ben çoban kalayım

9 ARALIK 2006 güneş doğarken
MİLAS
ÇOBAN M.Y.B

İzin alınarak yayınlanmıştır...
17  KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Kendi Kaleminizden / Yeni Defterim : Ağustos,08/21/08, 2008, 04:39:44
Yeni bir defter aldım bugun kendime
Adını hayat koyduum içtenlikle
Her sayfasına özenle yerleştirdim kalan günleri
Yaşanacaklar sadece sayfalarımın hünerleri...

Sonra yeniden buldum kendimi kalemimle
Başladım sayfalarımı doldurmaya özenle
Yeniden başlıyoruz dedim hazır ol dedim
Oysa herşeyin çoktan planlanıp başladığını bilemedim...

DKD

Yine karaladım birkaç satır.. Belki başka satırlarda eklenebilirdi yahut düzenleme de yapılabilirdi.. Ancak doğal haliyle sizlerle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz  evet
18  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Rockçı Resimleri / Pinhani, Pinhani Resimleri : Ağustos,08/20/08, 2008, 08:43:18

19  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Rockçı Resimleri / Şebnem Ferah, Şebnem Ferah Resimleri : Ağustos,08/20/08, 2008, 08:38:57

20  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Rockçı Resimleri / Erkin Koray, Erkin Koray Resimleri, Erkin Baba : Ağustos,08/20/08, 2008, 08:32:24

21  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Rockçı Resimleri / Gökçe, Gökçe Resimleri : Ağustos,08/20/08, 2008, 08:24:11

22  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Rockçı Resimleri / Teoman, Teoman Resimleri : Ağustos,08/20/08, 2008, 08:18:59

23  GÜNCEL / Yurtdışı / Askerler, Polisleri Esir Aldı : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:11:26
Rus askerlerinin Gürcistan'ın Poti Limanı'nda Gürcü polisleri esir aldığı bildirildi.
Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Rusların "liman kentine girdiklerini ve herkesi zorla dışarı attıklarını" söyledi.

Sözcü, Rus askerlerinin burada 20 Gürcü polis memurunu esir aldıklarını belirtti.

Reuters ajansının bir kameramanı da bazı kişilerin gözleri bağlı olduğu halde Rus zırhlı personel taşıyıcılarına bindirildiğini, araçların daha sonra Senaki kentine doğru gittiğini bildirdi.
24  GÜNCEL / Yurtdışı / Sarkozy Afganistan'a Gidiyor : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:10:44
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 10 Fransız askerinin öldüğü Afganistan'a gidiyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin, 10 Fransız askerinin öldüğü ve 21'inin yaralandığı Afganistan'daki çatışmadan sonra bugün bu ülkeye gideceği bildirildi.
Sarkozy de, yaptığı açıklamada, Fransa'nın demokrasi ve özgürlük için terörizme karşı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
25  GÜNCEL / Yurtdışı / Zambiya Devlet Başkanı Öldü : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:10:05
Orta Afrika ülkesi Zambia'nın Devlet Başkanı Dr. Levy Patrick Mvanavasa, Fransa'da tedavi gördüğü hastanede öldü.
Açıklamayı Zambia Devlet Başkanı Yardımcısı Rupiah Banda yaptı.
Temmuzda beyin kanaması geçiren Mvanavasa'nın yerine Banda, anayasaya göre seçim yapılana kadar vekaleten devlet başkanı olacak. 59 yaşındaki Mvanavasa'nın, Paris'teki askeri hastanede TSİ 11.30'da öldüğü kaydedildi.

Mvanavasa'nın hastanede yüksek tansiyon tedavisi gördüğü belirtilmişti.

Zambiya hükümeti sözcüsü haziranda, Afrika Birliği zirvesi için Mısır'ın Şarm El Şeyh beldesine giden Mvanavasa'nın felç geçirdiğini bildirmişti.

Filistin lideri Yaser Arafat'ın (1929-2004) da son günlerini geçirdiği Paris'teki Percy Askeri Hastanesi'ne nakledilen 59 yaşındaki Mvanavasa'nın yaşamını yitirdiği 3 Temmuzda duyurulmuş, Başkan Yardımcısı Banda, Mvanavasa'nın ölmediğini söylemişti.

(AA)
26  GÜNCEL / Yurtdışı / Rusya'dan Nato'ya Suçlama : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:09:17
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Gürcistan'daki çatışmalarla ilgili açıklamasını ''taraflı'' buldu ve İttifakı ''Tiflis'teki suçlu rejimi'' kurtarmaya çalışmakla suçladı.
Lavrov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, ''NATO saldırganı kurban olarak göstermeye, çökmekte olan suçlu bir rejimi aklayarak kurtarmaya çalışıyor ve Gürcistan'daki mevcut liderlerin yeniden silahlandırılmasını öngören bir yol izliyor'' dedi.

Rusya'nın Gürcistan'ı işgal etmek gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Lavrov, Rus askerlerinin geri çekilmesinin 3-4 günü alabileceğini, ancak bunun tamamen Gürcü askerlerinin daimi üslerine hangi hızda döneceğine bağlı olduğunu kaydetti.

Lavrov, Gürcü askerlerinin henüz daimi üslerine dönmediğini belirterek, ''Askeri birliklerimiz, Gürcistan askerlerini çatışma bölgesinde her gün yakalamaya devam ediyor'' dedi.

NATO'nun Rusya karşıtı bir politika izlediğini ve ''saldırgan bir Gürcistan'ı'' desteklediğini savunan Lavrov, Moskova'nın Gürcistan'ı işgal etmediğini ve Güney Osetya ile Abhazya'yı da ilhak etme planı olmadığını söyledi.

Bölgede bulunan Rus barış gücü askerlerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Lavrov, ''Bu barış güçlerinin faaliyetleri daha önce karşı tarafların yaptığı anlaşmaya göre belirlenmişti ve bu anlaşmaya Gürcistan da imza atmıştı'' dedi.

Rus barış gücü askerleri, 1992 yılında Gürcistan, Güney Osetya ve Abhazya arasında imzalanan anlaşma uyarınca, bölgedeki söz konusu yönetimlere bağlı askeri birlikle ortak faaliyette bulunuyor.

''NATO DİSİPLİN ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR''

Lavrov, NATO'nun Rusya'ya karşı ''disiplin altına alınması gereken bir çocuk'' gibi davrandığını kaydederek, ''NATO'nun bugünkü açıklaması, Gürcistan-Osetya çatışmasını Gürcistan-Rusya çatışması gibi sunma girişimidir. NATO'nun girişimi tarafsız değil, ön yargılıdır. Bu bildiride, Güney Osetya’da silahlı çatışmanın nasıl başladığı, kimin başlattığı, Gürcistan'ı kimlerin silahlandırdığı ve güç kullanılmamasıyla ilgili yürürlükteki anlaşmayı kimlerin unuttuğu hakkında hiçbir şey söylenmiyor'' diye konuştu.

''NATO SAAKAŞVİLİ'Yİ FİİLEN KORUMA ALTINA ALDI''

Lavrov, NATO'nun fiilen Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'yi koruma altına aldığını ileri sürdü.

Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya arasındaki kırılgan barış anlaşmasını koruyan Rus askerlerinin, birlikte görev yaptığı Gürcü askerlerinin saldırısına uğradığını söyleyen Lavrov, şunları kaydetti:

''NATO saldırganı kurban olarak göstermeye, çökmekte olan suçlu bir rejimi aklayarak kurtarmaya çalışıyor ve Gürcistan'daki mevcut liderlerin yeniden silahlandırılmasını öngören bir yol izliyor. Saldırganın silahlandırılmasının ne gibi sonuç verdiğini herkes görmüş oldu. Gürcistan tarafı silahlanmaya savunma amacıyla değil, kendi toprak sorunlarını çözmek için gidiyor.''
27  GÜNCEL / Ekonomi, Borsa, Para / Gıdacılara Karaborsa Operasyonu : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:07:27
Ramazan yaklaşırken gıda fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi Maliye'yi harekete geçirdi.
Ramazan yaklaşırken gıda fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi Maliye'yi harekete geçirdi. Gıda şirketlerine şok baskınlar yapan ekipler, toptancı depolarındaki bakliyat çuvallarını tek tek sayarak kayıt altına alıyor. Ani fiyat artışlarında, elinde büyük miktarda stok tutanlara müdahale edilecek.

2008 ilkbaharındaki pirinç krizinden ders alan hükümet, bu kez işi sıkı tutma kararı aldı. Maliye Bakanlığı, 81 ilde gıda toptancılarına yönelik karaborsa operasyonu başlattı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi daireleri ve müdürlükleri aracılığı ile tüm Türkiye'deki gıda toptancılarının adres bilgilerini çıkardı. İdare'ye bağlı ekipler, gıda şirketlerine şok baskınlar yapıyor. Depolarda bekleyen pirinç, bakliyat ve hububat çuvalları tek tek sayılıyor. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen çalışmayla kimin elinde ne kadar kuru gıda bulunduğu tespit edilecek. Ani fiyat artışları yaşanması halinde büyük miktarda stok tutanlara müdahalede bulunulacak. Maliye'nin denetimi Ramazan ayıyla da sınırlı kalmayacak. Ekim ayından itibaren bu kez de makarna, peynir, salça, zeytin, bisküvi ve ayçiceği yağı gibi gıda ürünlerinin sayımı yapılacak. Denetimlerle sadece gıda fiyatlarındaki spekülatif hareketlerin önlenmesi değil, sektörde büyük boyutlara ulaşan vergi kaçağının da ortadan kaldırılması hedefleniyor. Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Her türlü önlemi aldık. Gıdada fiyat artışını gerektirecek hiçbir durum yok." dedi.

Ramazan ayı yaklaşırken gıda fiyatları yeniden yükselişe geçti. Pirincin kilosu 4,5, kırmızı mercimeğin 5,5, nohudun 4,75, bulgurun kilo fiyatı da 3,4 yeni lirayı buldu. Tırmanışa geçen fiyatlar, 'gıda spekülatörleri yine mi işbaşında?' sorusunu gündeme getirdi. Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar da bir süre önce gıda stokçularının Ramazan'da fiyat artırmaya çalışacağı uyarısında bulunmuştu. 2008 Mart ve Nisan aylarında küresel kuraklığı bahane eden bazı gıda toptancıları 'üretim düştü' gerekçesiyle pirinç fiyatlarını üç katına yükseltmişti. Bunun üzerine toptancılara yapılan baskınlarda pirinçlerin depolarda bekletildiği ortaya çıkmıştı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, 'Akdeniz açıklarında bekleyen pirinç dolu gemileri acilen Türkiye'ye getiririz.' açıklaması ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ucuza pirinç satmaya başlamasıyla fiyatlar tekrar eski seviyesine inmişti. Gıda spekülatörlerinin Ramazan ayında yine sahneye çıkmasından korkuluyor. Son günlerde bakliyat ve hububat fiyatlarındaki hareketlenme de bu endişenin haklı olduğunu gösteriyor. Ancak bu kez devlet spekülatörlere göz açtırmayacak. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi daireleri ve müdürlükleri aracılığı ile tüm Türkiye'deki gıda toptancılarının adres bilgilerini çıkardı. 21 Temmuz 2008 tarihinde de tüm illere bir talimat gönderilerek gıda toptancıları hakkında ön tespit yapılması istendi. Tüm illerde denetim ekipleri de Ramazan ayı münasebetiyle pirinç, hububat ve bakliyat toptancılarında stok tespit çalışması başlattı. Dünya genelinde yaşanan kuraklık sebebiyle gıda fiyatlarında spekülatif artışlar olabileceğine dikkat çeken yetkililer, "Karaborsacılığın önüne geçmek için Türkiye genelinde hangi toptancının elinde hangi üründen ne kadar var bunun envanterini çıkaracağız. Teker teker sayım yapıp hangi ürünün ne kadar süredir depoda tutulduğunu kontrol edeceğiz. Ani fiyat artışı olması durumunda kimin elinde ne kadar ürün olduğunu bildiğimiz için gerekli müdahalede bulunacağız." açıklamasını yaptı.

Gıda denetimleri kapsamında Maliye elemanları öncelikli olarak ithalatçı, tüccar ve fabrika depolarıyla çeltik değirmenlerinde kuru fasulye, mercimek, pirinç, nohut ve un çuvallarını sayıyor. Ramazan ayının ardından da makarna, peynir, salça, zeytin, bisküvi ve ayçiceği yağı başta olmak üzere diğer gıda ürünlerinin sayımı yapılacak. Hükümet yetkilileri, hububat ve bakliyat fiyatlarında ani artış olmaması konusunda esnafa uyarıda bulunmuştu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ramazan ayı sebebiyle piyasada spekülatif hareketler yapmayı planlayan toptancılar için "Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlar bu konunun üzerine hassasiyetle gideceklerdir." ifadelerini kullanmıştı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de ürün eksikliğinden dolayı herhangi bir problem olmadığını belirterek, "İçeride üretilen ürün yeterli, veyahut da bir kısmı ithalat yoluyla karşılanmış. Dolayısıyla fiyat artışını gerektirecek, hele fahiş fiyatı mazur kılacak hiçbir durum yok." uyarısında bulundu. Türkiye'de temel gıda ürünlerinde yerli üretimin yeterli olduğunu, ithalat konusunda da gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Eker, pirinçle uğraşanların elinde 200 bin ton stok bulunduğunu kaydetti.

TMO, Kanada'dan mercimek Tayland'dan pirinç getirecek

Son dönemde pirincin ardından mercimek fiyatlarında yaşanan artış, hükümeti önlem almaya sevk etti. Bakliyatta vergilerin aşağı çekilmesinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), pirinç fiyatlarını dizginlemek için ihale yaptı. Tayland'dan 20 bin ton pirinç alınacak. TMO, dünyanın en büyük mercimek üreticisi Kanada'dan ithal edilecek 15 bin tonluk ihalenin de hazırlıklarını tamamladı.

Pirincin ardından mercimek fiyatlarında yaşanan artış, hükümeti harekete geçirdi. Bakliyattaki Gümrük Vergisi yüzde 19,3'ten yüzde 5'e çekildi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 15 bin tonluk mercimek ihalesine hazırlanıyor. Kanada'dan ithalat yapılacak. Dünya piyasalarında mercimeğin kilo fiyatı 1,4 ila 1,6 dolar arasında değişiyor. Türkiye'ye gelişi ise 2,3 YTL'yi (1,9 dolar) buluyor. Ofis, ayrıca pirinç fiyatlarını dizginlemek için de bir ihale yaptı. Tayland'dan 20 bin ton pirinç alınacak.
28  GÜNCEL / Ekonomi, Borsa, Para / Telefona Yüzde 5 Zam Geldi : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:06:17
Türk Telekom, şehir içi, şehirlerarası, uluslararası ve cep aramalarının dakika ücretlerine ortalama yüzde 5 oranında zam yaptı.
Yüzde 50 indirimli görüşme uygulamasının devam ettiği belirtilen açıklamada, ‘Kullanıcı Dostu Tarifeler’in fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı, ‘Akşam Konuşturan’ paketinin sabit ücret, KDV ve ÖİV dahil 19 YTL’ye akşam 18.00’den sabah 08.00’e kadar ücretsiz konuşturmaya devam edeceği aktarıldı.

Açıklamada, ‘Evlilik Kampanyası’nın da devam ettiği kaydedildi.
29  KADINCA / Magazin / Polat'ın Sesinin Sahibi Kim? : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:03:05
Kurtlar Vadisi’nde Polat Alemdar karakterine kimlik kazandıran ses, yalnızca Polat Alemdar’ı değil, ekrandaki bir çok ünlü isme de sesini veriyor

Cine5 kanalında yayınlanan Dizi Magazin programında ekrana getirilen haberde, Kurtlar Vadisi ile birlikte fenomen haline gelen Polat Alemdar’ı seslendiren kişinin, başka hangi dizi kahramanlarına ses verdiği de açığa çıktı.

Necati Şaşmaz’ı seslendirerek karaktere bambaşka bir kimlik kazandıran ses, aynı zamanda Gümüş dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ’u, Aşk Oyunu’nda Keremcem’i, Doktorlar’da Kutsi’yi de seslendirmiş.

Dublaj sanatçısı Umut Tabak, ekranda yaratılan karakterlere sesiyle karizma da katıyor. Bunun en iyi örneklerinden birisi de Kurtlar Vadisi’ndeki Polat Alemdar!

7 yıldır Dublaj yapan Umut Tabak, Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuş. Bir dönem Haldun Dormen’in tiyatrosunda oynayan Umut Tabak, seslendirdiği jönler gibi kendisi de bir gün jön olma idealini taşıyor. Tabak, "Ben tiyatro yapmak istiyorum. Ses o kadar çabuk yıpranmıyor ama görüntü daha çabuk yıpranıyor ve daha çabuk harcanıyorsunuz" diye konuştu.

Umut Tabak, en son Beyaz Gelincik’te kısa bir rol alarak Altan Erkekli’nin gençliğini oynamış.

En çok Kurtlar Vadisi’nde seslendirme yapmaktan keyif aldığını söyleyen Umut Tabak, yalnızca dizilerde değil sinemada da seslendirme yapıyor. Tom Cruise, Christian Slater, Matt Damon, Brad Pitt, Johnny Depp, Antonio Banderas, Leonardo Di Caprio’ya da ses veren Tabak özellikle Jonny Deep’i seslendirmeyi de çok sevdiğini sözlerine ekledi.

30  KADINCA / Magazin / Tuba'nın Yüzüne 1.6 Milyon $ : Ağustos,08/20/08, 2008, 04:00:57
hlamurlar Altında ve Asi dizileri sonrası güzelliğiyle nam salan Tuba Büyüküstün'ün yüzünü kullanmak isteyen yabancı firma, 1.6 milyon dolar ödüyor.

Alman mücevher firması Montblanc, marka yüzü olması için Tuba Büyüküstün’e sadece transfer parası olarak 1 milyon 600 bin dolar ödedi. Tuba her reklamdan ayrıca para alacak.

Kıvanç Tatlıtuğ’un, Gümüş dizisiyle Ortadoğu’nun en sevilen aktörlerinden biri haline gelmesinin ardından, Ihlamurlar Altında dizisi de Tuba Büyüküstün’e Arap dünyasında şans getirdi. Dizinin Arap ülkelerindeki gösteriminden sonra Büyüküstün’ün güzelliği Ortadoğu’yu da etkisi altına aldı.

Öyle ki ünlü markalar güzel oyuncu için kıyasıya bir yarışa girdi. İki ünlü mücevher firmasının Dubai merkezleri Tuba için kesenin ağzını açtı. Bunlardan biri İngiliz Burberry, diğeri ise Alman Montblanc. Burberry ile telefonda pazarlık yapan Büyüküstün, Montblanc görüşmesini ise yüzyüze gerçekleştirdi.

Mayıs’ta Dubai’deki Montblanc mağazasına giden Büyüküstün Genel Müdür Doris Rain ile görüştü. Rain, “Sizin gibi bir yüz görmedik. Estetiksiz ve çok güzelsiniz” diyerek mücevherlerle güzel oyuncuya prova yaptırdı. Bu görüşme sonucunda Büyüküstün, Montblanc ile 1 milyon 600 bin YTL’ye el sıkıştı.

Tuba, oynadığı reklam ve tanıtım filminden ayrıca kazanacak. 22 Arap ülkesinde yapılacak reklam ve tanıtımlar Ortadoğu TV’lerinde yayınlanacak. Büyüküstün, sözleşme gereği hiç bir Arap ülkesinde başka bir firmanın takılarını kullanmayacak.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 131
İstatistikler
Üye: 190593
Konu: 73692
Hoş geldiniz kitap69, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Yorumcuyuz.net 200...

DEV ARSİV

YOKLAMA DEFTERİ

Acil!!! Lütfen Yar...

Rep Kazanma Fırsat...

Nero 8 + Serial Li...

Acun Wc'de

Micheal Jackson...

Micheal'dan Yeni R...

Ayranı Yok İçmeye!
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.782 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat