Konuları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3 ... 14
|
|
2
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Ölüm Seni Bana Verir Mi?
|
: Mayıs,05/19/08, 2008, 09:15:41
|
|
isyankar bakışlarını üzerimden çek ! acının yüz ölçümünü vermem mümkün değil... son çizikti bu attığın, sevda yanığı yüreğim kanamaya devam etsin ... farketmez ... son çizikti bu ... son ...
ömrümün telaffuzunu dudak uçlarından okuyorum şehrin en sessiz çığlığını ruhumda duyuyorum tenim ürperiyor... sensizlikten olsa gerek ya da sessizlikten (?) kaçan hayaller geceme sığınıyor "kalk, git artık" demeye dilim varmıyor sınırsız sevgi ve şiddetli bi özlemle kucaklamak istiyorum seni yeniden ateşe elimi sürecek olmak korkutuyor beni yapamıyorum.. gücüm yetmiyor biliyorum zaman geçer ve bana kalanı verir hayat, avuçlarıma ben gelişiyle göğe açılan ellerimi indiremem istediğim "O"dur Onun verdiği değil!
hiç bir gidiş senin gelişin kadar üzmedi beni yenik hayallerle gelmeyişinin resmini çizdim hep geldin... geldiğin gibi gittin... masallara inancım bitti gidişinle gök kuşağı çıkmadı ağlamalarımın ardından bulutlar hiç gitmedi gözlerimden hep bir gün gelir diye bekledim gelmeyişini umudumda kalmadı ki artık zaman hep senden yana ... bende bitti vakit... gelme... istemem... kavuşuruz... buluşur bedenler... hem sonra; "ölüme ne kaldı ki?"
|
|
|
|
|
3
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Gözlerini Görmedim Henüz
|
: Mayıs,05/19/08, 2008, 09:14:42
|
|
Gözlerini görmedim henüz İnsan gözlerini görmeden nasıl sevdalanır böyle ? Düşledim seni sadece, Hayal ettim…
Hayal ettim; Bir kumsalımız olmuş, Gece elele yürümüşüz ıslak kumlarda, Sen bana, ben sana Kumsal bize dokunmuş, Denize bakmışız birlikte, Yıldız seçmişiz gökyüzünden kendimize.
Tenini koklamadım henüz İnsan tenini koklamadan nasıl sevdalanır böyle ? Düşledim seni sadece, Hayal ettim…
Hayal ettim; Bir bahçemiz olmuş Sen balığın yanına roka toplarken, Ben çiçekler toplamışım, Beyaz örtülü yemek masamıza Karnımız aç, doymamışız bir balıkla Doymamışız birbirimize
Sana dokunamadım henüz İnsan dokunmadan nasıl sevdalanır böyle ? Düşledim seni sadece, Hayal ettim…
Hayal ettim; Seni sadece Ve sevdalandım.
|
|
|
|
|
4
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Dokunma Kirli Ellerinle Bu Satırlara
|
: Mayıs,05/19/08, 2008, 09:13:05
|
|
Bunlar gözyaşıyla yazılmış satırlar... Her bir hecede sevdam her cümlede ölümüm var... bunlar dokunulması yasak satırlar... kirli ellerinle dokunma sakın asileşmiş bu sevda kalıntıları da bana kalır ancak! kendine bir pay ayırma bu gidişten tüm sorumlusu benim bu isyanın... sevmeyi göze almışım ölümü de göze alırım.. Hoş sen ölüm kadar güzel olamazsın ya ben ölüm diye süsledim seni... katran siyahlığında gecenin gelme kapımın önüne sakın! bu cehennemden çıkan bir alev dokunma bu yüreğe patladı patlayacak ölüm lavları... sahtekarlığının kurbanı olmadım... her yaptığın gözlerimde kilitli... mahşer günü hesapta eksik sayılmaz dünyanın dertleri arasında iğne kuruşu hesap kalmaz....! helallik isteme benden... hakkım helaldir.. sen helalim olamadın amma yüreğim helalindedir... ne kadar yaktıysan bu canı... hesabını çıkartmam ben Sorarsa bir sual Rahman soracaktır sana... benden yana umut bağlama karşı dağların heybetli duşuna kanmadım ben bir defa sevdim bir defa yaktım bu sevdayı bundan sonra sen mi yanarsın cehennem ızdırabında bilemem ama ben çoktan öldüm bu ateşin arasında... Ben olamadın asla ... senden olmanı da beklemedim.. Biraz anlamaya çalışsaydın bu sevgiyi kirlenmiş kalbin bile acıtmazdı yüreğimi... dokunma bana... benim yüreğim mahsun artık... o ne sana ne de bana ait değil.. orta yerde sevdanın güvercinlerini bekliyor dedim ya dokunma bu satırlara bu yüreği bu bedeni biz yaktık... hesabını sana ödetmem korkma! ben kalleşliği görmüş insanım ama bizde yoktur yamuk... bizim sözümüz her daim namusumuz olmuştur senin gibi yüreksize kalmadık ya! ben bu yüreği yaktım korların arasında ne sen dokunursun gayrı ne de ben toplarım bu yüreği.. darmadağınık kalmış bir hal içinde ... ben giderim vuslatım diye ölümüme...
|
|
|
|
|
5
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Yürek Çiziği
|
: Mayıs,05/17/08, 2008, 10:43:22
|
|
Gözleri kocamandı Öpücüğü gibi bir annenin
Ay kocamandı Çocukların çizdiği gibi Suluboya resimlerinde
Buluştuğumuz çalılıklar Büyüdü büyüdü ah Geçip gittikçe solgun yıllar
Derinleşti yürek çiziği
|
|
|
|
|
6
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Ayrılık Da Bitmeli..
|
: Mayıs,05/16/08, 2008, 09:46:33
|
|
Sevgilim, Sana sevgilim diyorum. Ayrılık da sevdaya dahil Ayrılanlar hala sevgili
Dediği gibi İlhan'ın.
Sevgilim, sana sevgilim diyorum, bir daha hiç demeyeceğim içindir belki.
Ayrılmamız neyi değiştirecek, ayrılık yüreğimden silip atabilir mi seni derdin. Kimbilir..
Bu sana son yazışım. Sözcüklere yüklemeye çalıştığım duygularım, beyaz kağıtların keskin kenarlarıyla nasıl da parçalanıyor böyle. İlk kez yazmak böyle zor, anlatmak bu kadar olanaksız. İçimde çağıldayan herşeyin, sana doğru aktığını duyupta bunu anlatamamak.. Ne acı.
Oysa, seni her düşündüğümde, sesim, zamanın ve mekanın olmadığı görünmeyen ince ipeksi bir yolda ilerleyip kulaklarına akmadı mı.
Her düşündüğümde seni, yapmam gereken sadece izlemekti. Ruhumun sana akışı, o hızlı ama bir o kadar yavaş, delice ama bir o kadar sakin, coşkuyla ama nasıl huzurlu bir çağlamaydı onların hepsi. Hemen duyardın, büyük kalabalıklarda, iki kişilik yalnızlıklarda, yada gözlerin maviliklere kilitlenmiş.. Duyardın.
Hala duyuyorsun. Şimdi, şuan, seninle konuşurken, ruhunda geziniyorum yine. Baktığın yerden uzaklaşan bakışlarını, o kimselere hissettirmediğin bir anlık dalgınlığı, sadece anın yakaladığı o ince sızıyı.. Kapa gözlerini..
Sen hep duyacak mısın beni, ben hep anlatacak mıyım. Bilmiyorum.
Ama, madem ayrılanlar hala sevgili, ayrılanlar hala sevdalı, bu ayrılıkta bitmeli..
Ayrılık.. Ne çok korkardık bu sözcüğe yüklenen anlamdan. Oysa şimdi anlıyorum ki, ayrılığın kendisi değil, ayrılmakmış asıl zor olan. Ayrılmayı başarana kadar yaşanılanlar, o kanatan acıtan korkulu bekleyişler.. O kopuşu yaşamak, artık başka biri değil, sen olan o varlığı olduğu yerden çıkarmaya çalışmak, ağlayarak git artık içimden diyebilmek, ama daha derken pişman olup hayır kal ne olur diye yalvarmak.. Ne kadar zordu mabel.. Öyle içimdeydin ki, seni ordan çıkarmak kendimi paramparça etmek demekti.
Ayrılık.. O kanlı zafer.. Şimdi paylaştığımız işte bu. İçimizde o boşluğun büyük acısı yüzümüzde birbirimizin kanı var hala..
Sevgilim, Sevgilim diyorum son kez sana. Bir daha demiyeceğimdendir bu, ve bir daha yazmayacağımdan.
Ayrılık da bitmeli..
|
|
|
|
|
7
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Elini Son Defa Yanağıma Koy
|
: Mayıs,05/16/08, 2008, 09:45:44
|
|
elini son defa yanağıma koy.. /..istemiyorsan giderim..giderim..
inandığım değerleri kaldırdım çeyiz sandığıma sakladım.../...kenarlarını tığla ördüğüm umutlarımın arasına parmaklarımda naftalin kokusu alışamadım unutulmaya...
kaç yaşında sevdim ben bu yalnızlığı..? hangi yürek öncüsü oldu ezinç taşkınlıklarımın..? bana düşen artık susmaktır toplamından taşıyorum iç acılarımın...
defterimin arasında kurutulmuş anılar yüzlerinde palyaço gülüşleri kimbilir../..hangi sevdadan kalma..?
..serin bir sonbahar akşamında söz../..ismini unutur silerim..silerim
isyan perdesini indirdi gece, suya yansıdı öksüzlüğüm şehrin kapılarını tutsun bütün yıldızlar, yoksa firar edip kaçacak hüznüm...
sevdiğim erkekler geliyor aklıma. bir çocuk gibi usulca sokulup, bir nehir gibi akıp giden erkekler!
ama sen son vurgunum../...en çok vurulduğum..!
veda mektubun hala cüzdanımda, biraz yırtıldı ve buruştu ama tek kanıtı biten bir aşkın yoksa../..kimse inanmıyor ayrıldığımıza...
..tuttuğun kalem olsa yüreğinin elleri.../..bir defa daha yazsa bebeğim...bebeğim..bebeğim..
ah bu ben....... grameri bozuk bir hikayenin içinde, yüklemini kaybetmiş bir cümle gibiyim sindire sindire yaşamalı ayrılıkları da belki de bu yüzden../..hala aşık gibiyim.
hangi kırgınlığın içinde boğuldu gülüşlerim...? iğnesi kırılmış bir plak gibi dönüyorum olduğum yerde ve şarkılarımı kusamıyorum. gücenik makamından eserler dinleyemediniz, hepinizden özür diliyorum
..eğer bir masal perisi girerse rüyalarına../..öldü dersin gül güzeli, tılsımını kaybetti..
çok erken susturuldum.. bu yüzden bu üç boyutlu sarhoşluklar, fasl-ı şahane yıkılışlar, alnımda eksik bir veda busesi, mümkün değil../..sevilemez ayrılıklar
sol göğsüm../..yanık göğsüm.. nasıl da zor sevgi aramak resimlerde bir çocuk olsam kolaydı ama../..büyüdüm
..uğruna döktüğüm gözyaşları için../..yağmurdan özür dilerim..dilerim..
beni artık sevmeyin .. tuza yatırdım gönlümü../..düşlerimin yanına gözlerimde eski bir sızı, alışamadım unutulmaya ...
|
|
|
|
|
8
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Yaşarken Ölmüşlerin Yeri....
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:10:28
|
|
Sen!!! Gittiğin gün ağlattın beni, Dönmedin ne kadar beklediysem bir daha geri, Ve gelmediğin her gün biraz daha bitirdin yüreğimi, Seslendim sana, Haykırdı gözlerim; Çocuksu mahsum ama yürekli bakışlarıyla... Ama sen... Sen duymadın bir türlü beni... ...... Şimdi Sen gelsen bile yeniden gül kokan saçlarınla, Ve göz yaşlarını da akıtsan kan dolu avuçlarıma, Ben artık kalamıycağım yanında, Yada sen kalmak isteyemeyeceksin beni bulduğun bu yerde... Soğuk olacak burası; karanlık vede puslu... sen kalamayacaksın, Çünkü burası;
YaŞARKeN ÖLMüŞLeRiN YeRi....
|
|
|
|
|
9
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Büyüdüğümü Anlarım
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:08:37
|
|
Büyüdüğümü Anlarım
Neredesin diye başlar mısralarım Gün Gelir Yetersiz Kalır Cümlelerim Kelimelerim Harflerim Nedendir Hüzün Kaplar Odamı Mazi Gelir Aklıma Şu gencecik yaşımda Senelerim Günlerim Dakikalarım Film şeridindeki Kareler Büyüdüğümü Anlarım
Zifir Karanlık gecenin Ortasından Köpek Sesleri ürpertir içimi Her anıya saldıracaklarmış gibi hissederim Ağlamak ister gözlerim hıçkırıklarla Telefona bakarım sanki çalacakta Sesini duyacağım çok ötelerdeki yarimin
Seni aldı kör geceler \"gel\" Der yüreğim Hiç amansız hiç Apansız Derdimi anlatacak kimse var mı diye bakarım Adını duvarlara buğulu camlara aynalara yazarım
Gençliğimin baharında Henüz onsekizimde Büyüdüğümü Sana Aşık olduğumda anlarım
|
|
|
|
|
10
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Korkarsın...
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:07:47
|
|
ßir kere kaybedince ßir kez daha kaybetmekten korkarSın Aynı hataya düşmemek için çabaLarSın KaLbini değiLde AkLını diNLerSin İşte asıL yaptığın en büyük hata bu oLur Sen her ne kadar anLamasanda O hataya düşmüş oLurSun AsLında kötü bi niyetin yoktur Sadece tekrar kaybetmekten, YaLnızLıktan beLkide özLemekten korkarSın... Onun canını tekrardan acıtmamak için KaLbini bi köşeye bırakıp YoLa akLınLa devam ederSin Gün geLir kaLbinin yaptığı hataya akLın düşünce Onuda orda bir köşede bırakaSın geLir Ama yapamazSın Geçmişe dair bir iz aradığında Sadece yanında akLın oLduğunu fısıLdar bi ses kuLağına Sesi dinLeyip yoLa devam ederSin AkLında yanında ßigün yaptığın hatayı anLayıp KaLbini buLmaya çaLışırSın ßinLerce kez özür diLerSin KaLbinde kuLağına bişeyLer fısıLdar ßunLardan biride "Affetmek en asiL intikamdır" oLur.. İşte bu yüzden ikinci bir şans verir sana ßu sefer onu kırmaktan tekrar kaybetmekten KorkarSın.. ßu ikinci şansı dikkatLi kuLLanmaya Aynı hataLarı tekrarLamamaya özen gösteririSin Korkudan onu nasıL eLinde tutucağını biLemezSin. Sadece korkarSın...
|
|
|
|
|
11
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Yine Erken Öptü Ayrılık..
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:06:53
|
|
hüznün göğsümüzde unuttuğu ayın şavkında öksüz bu yemin reddettiğimiz kesitte kaybettik sırlanmış bir çok ayrıntıyı
alışmak küstürdü kalple beyni sessizlikte bile buluşurdu seslerimiz cümleler dökülmeden lisânımızdan hâl diliyle yine de konuşurduk kıpraşırdı yüreğimiz hoşlukla
dalgın bakışlarımızla sorgulayınca aşkı kusardı gözbebeklerimiz denizinde ne hayâlet gemiler yüzerdi ne köpüklü dalgalar boğardı feryâdımızı çıkarmamak üzre vururduk ansızın ....../bir daha / bir daha kabzasından hışımla ayrılığa hançeri
küflü sarnıç kalbimin kan bölmeleri ellerimi çoktan kaybettim senin teninde ya gözlerim indi tozlanmış raflardan nehirlerimde açılan su zambakları değil ceylanlarda inmiyor artık kıyılarına
akaju etajerin çekmecesindeki şu resim / hani kış günü çektirdiğin bir de yazdığın o şiir var ya işte onlardan arta kalan bir avuç aşkla avutuyorum bitmek bilmeyen geceyi sabahın ilk ışıklarını saklıyor perdeler tan henüz başka güneşler doğurmadan yine yüreğimizden erken öptü ayrılık
|
|
|
|
|
12
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Aralık Kalbim
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:06:08
|
|
Kasvetli bir hava lambayı dolduran Yelkovan akrebe inat dönerken Gülmeler, tahtını bakışlara bırakır.
Birkaç nefeslik anılar buhuru gelir maziden Sesler duvarlarda eskir, yankısı hep uzaklarda Işık gözlerimde biter, rüyasız bir günde...
Adımlar düşerken akşam mecmuasından Yeni güne manşet olur ayrılık Aralık kalbim nokta ile başlar satırbaşından.
Hayata atılmış kağıtlar... aşklar ve kumarlar... Başlarında kalp görünür dört kişi falımda Biri kupa kızı, diğer üçü nerede?
Çiğnenmiş ve ıslak, duraksız bir kaldırımda İçim yeni bir şey öğrenir bir kez daha: Kavuşmak, ayrılmaya ayırtılmış bir bilet sadece.
|
|
|
|
|
13
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Nefes Alda İstanbul Ağlamasın
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:03:51
|
|
bazen cümleler eksik kalır kelimeler yetmez hislerimizi anlatmaya şu an belki de öyle bir haldeyim... sen şimdi gidiyorsun ya yüzünü döken yalnızca ben değil ben seni andıkça tüm şehir ağlayacak arkandan kafamı çeviremiyor göz ucuyla dahi bakamıyorum bu anlamsız gidişine seni durdurmaya kimin gücü yeterdi ya da hangi sözcük aklını çelerdi bilmiyorum peki ya ben sensiz ne yaparım bu şehirde nasıl alışırım bu gidişine hadi alıştım diyelim sensiz yaşlanmak sözü çok ağrıma gidiyor hadi şimdi kırma beni aç o öpülesi gözlerini bağır çağır istersen küfret ama ne olursun nefes al nefes al da istanbul ağlamasın...
|
|
|
|
|
14
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Böyley(d)im..
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:03:00
|
|
-Ben böyleyim ara ara kaybolurum kendime bile-
Kırılan her sevdanın Taşlarını toplar Duvarlar örer Geçerim arkasına
-Ben böyleyim yana yana özlesem de susarım-
Canımı kim acıtırsa Daha çok bağlanır Son umutla saldırır Üstüne haykırırım
-Ben böyleyim koşa koşa giderim peşisıra-
Aşk lazım derim Sol yanıma Şiir, şarkı gerek Bir kadehte yudumlamaya
-Ben böyleydim-
Sen geldin de karşıma Duvarlarım yıkık Tenimde bahar Adımlarım rüzgarla yarışta
Kalemim aşk sarhoşu. Bir şişe -kırmızı - devrildi sol yanıma...
|
|
|
|
|
15
|
KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Şiir / Hiç Yağmur Üşür Mü Anne?
|
: Mayıs,05/15/08, 2008, 09:02:07
|
|
Sensiz parlayan yıldızlarla Bitmek bilmeyen yalnızlığımla Sana geldim bu gece anne. Islak gözlerimle , Yağan yağmur tanesiyle , Senin gül tenini Toprakta koklamaya geldim anne. Sakın üzülme üşüyorum diye Hiç yağmur tanesi anne yüreğinde üşür mü anne ?
Sensiz ısıtmayan güneşle , Özlemini yüklediğim yüreğimle , Üşüyen ellerine dokunmaya geldim anne. Toprağında biten dikenleri Karla örtmeye geldim anne. Sakın üzülme anne Heybeme beyaz karları yükledim diye. Sakın kederlenme anne Gözlerimde ayazları görüp üşüyorum diye. Hiç kar tanesi ana yüreğinde üşür mü anne ?
Sensiz kuruyan güllerimle, Her nefesimde Sana ağlayan gözlerimle , Çiceklerin açtığı Yüreğinde ağlamaya geldim anne. Baharların konakladığı saçlarına Cennet kokulu avuçlarına Çicek kokulu nefesimi vermeye geldim anne. Sakın üzülme anne Ölümün koynunda geziniyorum diye Hiç annesine kavuşacak evlat Ölümde üşür mü anne ?
|
|
|
|
|