+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim

Ekim,10/06/08, 2008, 09:26:53 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konuları Göster
Sayfa: [1]
1  EĞİTİM & ÖĞRETİM / Ödev İstekleri / Almancadan Anlayan Var Mı??? Lütfen..... : Mart,03/12/08, 2008, 06:08:22
arkadaşlar bana küçük bir hikaye lazım almanca olarak lütfen yardım edin!!! öyle masal filan değil de mesala bir kişinin gezi veya başından geçen güzel bir olayı anlatan hikaye lütfen yardım edin.... bende almacayı çok iyi bilmiyorum.... 

( ödev zamanı son gün 20.04.2008)
2  EĞİTİM & ÖĞRETİM / Ödev İstekleri / Ülkeler Coğrafyası - Hindistan : Mart,03/09/08, 2008, 01:05:56
kardeşlerim bana Hindistan la ilgili geniş bilgi lazım power point sunusu yapmak için kullanacağım bana yardımcı olursanız çok sevinrim...  masum
3  EĞİTİM & ÖĞRETİM / Edebiyat / Aşk I Memnu Adlı Romanın Edebiyat Tarihimizdeki Yeri : Şubat,02/14/08, 2008, 03:25:56
Aşk ı Memnu Adlı Romanın Edebiyat Tarihimizdeki Yeri

Halit Ziya UŞAKLIGİL Türk romanın gerçek anlamda miladı olarak kabul edilir. Halit Ziya'nın başyapıtı Aşk ı Memnu ise bugün bile roman tekniği açısından aşılmış değildir. Aşk ı Memnu edebiyatımızda Batılı tekniğe uygun ilk roman olarak kabul edilir. Edebiyatımızda kadına yer veren ilk romandır. Birçok yeşilçam filmlerine ve TV dizilerine de konu olmuştur.

Lütfen Arkadaşlar Yorum Yapmadan Geçmeyelim... Bİr Teşekkür Bile Olsa... 
4  EĞİTİM & ÖĞRETİM / Biyoloji / Fotosentez : Şubat,02/14/08, 2008, 03:05:17
FOTOSENTEZ     

Tanım: Yeşil yapraklı bitkilerin inorganik maddeler(su, karbondioksit) ışık enerjisi ve klorofil yardımıyla organik besin üretmelerine fotosentez denir.

Su ile karbondioksit isigin etkisi ile birleserek organik  seker,oksijen ve suyu meydana getirir.Karbondiosit  fotosentezin karanlik safhasinda su ise aydinlik safhasinda kullanilir.isigin etkisi ile parcalanan sudaki  hidrojenler karbondioksit ile birleserek glikozu meydana getirir.Bu aradad karanlik devrede oksijen atmosfere verilir.

KLOROPLAST:

Kloroplastta fotosentezi gerçekleştirmek üzere bulunan thylakoidler, iç zar ve dış zar, stromalar, enzimler, ribozom, RNA ve DNA gibi oluşumlar vardır. Bu oluşumlar hem yapısal hem de işlevsel olarak birbirlerine bağlıdırlar ve her birinin kendi bünyesinde gerçekleştirdiği son derece önemli işlemler vardır. Örneğin kloroplastın dış zarı, kloroplasta madde giriş-çıkışını kontrol eder. İç zar sistemi ise "thylakoid" olarak adlandırılan yapıları içermektedir. Disklere benzeyen thylakoid bölümünde pigment (klorofil) molekülleri ve fotosentez için gerekli olan bazı enzimler yer alır. Thylakoidler "grana" adı verilen kümeler meydana getirerek, güneş ışığının en fazla miktarda emilmesini sağlarlar. Bu da bitkinin daha fazla ışık alması ve daha fazla fotosentez yapabilmesi demektir.

Bunlardan başka kloroplastlarda "stroma" adı verilen ve içinde DNA, RNA ve fotosentez için gerekli olan enzimleri barındıran bir de sıvı bulunur. Kloroplastlar sahip oldukları bu DNA ve ribozomlarla hem kendilerini çoğaltırlar, hem de bazı proteinlerin üretimini gerçekleştirirler.Fotosentezdeki başka bir önemli nokta da bütün bu işlemlerin çok kısa, hatta gözlemlenemeyecek kadar kısa bir süre içinde gerçekleşmesidir. Kloroplastların içinde bulunan binlerce "klorofil"in aynı anda ışığa tepki vermesi, saniyenin binde biri gibi inanılmayacak kadar kısa bir sürede gerçekleşir.

Bilim adamları kloroplastların içinde gerçekleşen fotosentez olayını uzun bir kimyasal reaksiyon zinciri olarak tanımlarlarken, işte bu hız nedeniyle fotosentez zincirinin bazı halkalarında neler olduğunu anlayamamakta ve olanları hayranlıkla izlemektedirler. Anlaşılabilen en net nokta, fotosentezin iki aşamada meydana geldiğidir. Bu aşamalar "aydınlık evre" ve "karanlık evre" olarak adlandırılır.

5  GENEL / Hastalıklar / Akustik Tranva : Ekim,10/22/07, 2007, 11:25:58
Arkadaşlar aranızda belki doktor olan vardır diye konu açtım... benim kulağım sürkli olarak çınlıyor ( diiiiittt ) diye ses çıkarıyor.... bunun sebebi büyük hapörlerin önünde 1 saat kadar kalmıştım ondan galiba bunun için ne gibi tedavi yöntemleri var lütfen çok lazım bilen varsa bişeyler yazsın geceleri zor uyuyorum......
6  GÜNCEL / Milli Uyanış / Kuzey Irak Operasyonu : Ekim,10/16/07, 2007, 09:00:52
Kardeşlerim sizin görüşlerinizi merak ettim herkes düşüncesini oylasın  gülümse
7  GÜNCEL / Milli Uyanış / Ermeni Soykırımı Anketi Oylamasına Hayır Diyelim Kardeşlerim : Ekim,10/13/07, 2007, 07:55:53

Destek Çıkalım ve hayır diyelim arkadaşlar işte link ;

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
İKİ LİNKTE AYNI

Soru : ABD Ermeni Soykırımını Resmen Tanımalımı ?

Evet : Evet Türkler 1.5 milyon ermeniyi öldürdü !bunu baþka ülkeler tanıdı
abd'de tanımalıdır ?

Hayır : Tarihçiler ölümleri ve soykırım olup olmadığını araştırmaya devam
etsinler .Ayrýca Türkiye Abd'nin orta doğuda önemli bir müttefikidir.

sure : bilmiyorum (kararsızım )

sizde NO Diyerek bu haksızlığı tüm Dünyaya kanıtlayın !

Ülkemizi her taraftan kıskacına almaya çalışan Abd işine gelmediðinde hemen
soykırım iddialarını kabul etmeye kalkışıyor.Bunu bizim sitelerimizde ankete
açmaktan ziyade böyle bir ankete katılmanızı ve oy kullanmanızı rica ediyorum.
8  EĞİTİM & ÖĞRETİM / Ödev İstekleri / Osmanlı Yenileşme Hareketleri; Modernizm, Pozitivizm, Modernleşme : Eylül,09/23/07, 2007, 01:22:07
Konu: Osmanlı Devleti'nin yenileşme dönemini etkileyen modernizm, modernleşme , pozitivizim akımlarını hakkında bilgiler istiyorum arkadaşlar.... internette araştırdım ama pek güzel şeyler bulamadım hüzünlü sizlerde ricam belki bu konuda bişeyler bulabilmeniz  masum

Açıklamalar bir alttaki mesajda...
Sayfa: [1]
İstatistikler
Üye: 205116
Konu: 77402
Hoş geldiniz wolchan, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Engelli Mert, 14 Y...

Halk Mutfağı

Yorumcuyuz.net 200...

Erkeğin Prensipler...

Şehit Haberi Ailel...

Erkekleri Kışkırtm...

Geometri Nedir

Yeni Üye Olmuş Ark...

Yorumcuyuz.net 200...

Bir Kartalın Hazin...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.6.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.09 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat