Konuları Göster
|
|
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 89
|
|
31
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Ali Yazar Veli Bozar - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:19:30
|
|
Ali yazar Veli bozar küp suyunu çeker azar azar Gözümde yaş görseler erkek ağlar mı derler Gökler ağlıyor dostlar ben ağlamışım çok mu Rahmet yağarken dostlar ben ıslanmışım çok mu
Ali yazar Veli bozar küp suyunu çeker azar azar Üzülmüşüm neye yarar keskin sirke küpüne zarar
Bir gün dönsem sözümden düşerim dost gözünden Dünya dönüyor dostlar bir sözden dönsem çok mu Devran dönüyor dostlar ben dönmüşüm çok mu
Ali yazar Veli bozar küp suyunu çeker azar azar Üzülmüşüm neye yarar keskin sirke küpüne zarar
Barış yolun sonunda yürü demek boşuna Hayat duruyor dostlar ben durmuşum çok mu Yaşam bitiyor dostlar ben bitmişim çok mu
|
|
|
|
|
32
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Ahmet Beyin Ceketi - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:19:01
|
|
Tanrı bütün kullara rızkını dağıtırken Kimi sırtüstü yatar kimi boşta gezerken Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdı ya nasip ne demekti
O mahallede herkes gömlek giyerdi Bizim kul Ahmet bir gün bir ceket diktirdi diktirir ya Mahalleye dert oldu kul Ahmet'in ceketi
Kul Ahmet erken kalkar haydi ya nasip derdi Kimseler anlamazdı ya nasip ne demekti Herkes gömlek giyerken Ahmet ceket giyerdi Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi
Mahalleli kahvede muhabbet peşindeyken Leylekler lak lak edip peynir gemisi yüklerken Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kısmet derdi Kimseler anlamazdı ya kısmet ne demekti
Herkes gömlek giye dursun Bizim kul Ahmet ceketine bir de astarla kaplatıverdi kaplatır ya Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi Kul Ahmet erken yatar sabaha ya kısmet derdi Kimseler anlamazdı ya kısmet ne demekti Herkes gömlek giyerdi Konu komşuya dert oldu kul Ahmet'in ceketi
Bir gün bir yoksul öldü üzüldü mahalleli Ama bir kefen parası bulamadı mahalleli Kul Ahmet dedi yalan dünya çıkardı ceketini Örttü garibin üstüne kaldırdı cenazeyi
Sonunda herkes anladı ya nasip ya kısmeti Bizim kul Ahmet birdenbire oluverdi Ahmet bey Ceket ise Ahmet beyin ceketi İbreti alem oldu Ahmet beyin ceketi Sonunda herkes anladı ya nasip ya kısmeti İbreti alem oldu Ahmet beyin ceketi Meğerse tüm keramet ceketteymiş be Ahmet Barış a sorar isen sen bu yolda devam et
|
|
|
|
|
33
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Ah Tut-i Mucize Guyem - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:10:06
|
|
Ah tut-i mucize guyem, ne desem laf değil Belli yarim belli dost Belli mirim belli dost Belli ömrüm belli dost
Ah çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil Belli yarim belli dost Belli mirim belli dost Belli ömrüm belli dost
Ah ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana Belli yarim belli dost Belli mirim belli dost Belli ömrüm belli dost
|
|
|
|
|
34
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Ağlama Değmez Hayat - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:09:35
|
|
Rüya gibi her hatıra her yaşantı bana Rüya gibi her hatıra her yaşantı bana Ne bulduysa kaybetti gönül aşktan yana Ne bulduysa kaybetti gönül aşktan yana
Ömür çiçek kadar narin bir gün kadar kısa Ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına Ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına
Her damla yaş oyuk oyuk iz bırakır kalbimde Her damla yaş oyuk oyuk iz bırakır kalbimde Hayat şarap gibidir keder de var neşe de Hayat şarap gibidir keder de var neşe de
Ömür çiçek kadar narin bir gün kadar kısa Ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına Ağlama değmez hayat bu gözyaşlarına
|
|
|
|
|
35
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Affet Beni - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:09:11
|
|
Beni bırakıp gittiğinden beri Terkedilmiş bir çocuk gibi Çaresizim dolaştım gecelerde Sana döndüm yine biliyorum suç bende
Affet beni ne olur affet beni Yalvarırım soru sorma Verilecek cevabım yok suç bende Affet affet beni
Kendi evimde bir yabancı gibi Çıktım ağır ağır merdivenleri Kapıyı çalmaya cesaretim yok Sana döndüm yine biliyorum suç bende
Affet beni ne olur affet beni Yalvarırım soru sorma Verilecek cevabım yok suç bende Affet affet beni
Son bir kez seni görmek istedim Geceler boyu bu anı bekledim Sana dönmemi istemiyorsan söyle Söyle gideyim ama önce yine de
|
|
|
|
|
36
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Adem Oğlu Kızgın Fırın Havva Kızı Mercimek - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:08:43
|
|
Adem babayla Havva anadan bu yana Çok şeyler söylendi sevda üzerine Sayısız türküler yapıldı Leyla ile Mecnun Ferhat ile Şirin Hepside dertli ayrılıklarla biten ızdırap gözyaşı dolu Hani karabasan gibi insanın dünyasını karartan sıkıntılı şeylerdi Bugün Barış kardeşiniz sizlere yeni bir türkü söyleyecek Çünkü Barış gördü ki yeryüzünde en büyük gerçek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
Kız dediğin nazlı olur erkek ise mangal yürek Er kişinin yanında hatun gerek Kız dediğin nazlı olur erkek ise mangal yürek Er kişinin yanında hatun gerek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
Kız olmazsa er kişi kolsuz kanatsız demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Kız olmazsa er kişi kolsuz kanatsız demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek Mercimek fırın yan yana fazla söze ne gerek Deli gönül sevdi mi istemez yorgan döşek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
Kimi zeytin peynir yer kimi baklava börek Kimine saray dar gelir kimine bir oda gerek İki göz bir kulübe yeter Havva kızına Adem oğlu kalender yiyeceği bir lokma ekmek Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
Tanrı böyle buyurmuş dünya böyle kurulmuş Her Adem oğluna bir Havva nasip olmuş Tanrı böyle buyurmuş dünya böyle kurulmuş Her Adem oğluna bir Havva nasip olmuş Yedi iklim dört kuşak inanmazsan gitte bak Nuh'un gemisinde bile fırın mercimek dolmuş Adem oğlu kızgın fırın Havva kızı mercimek
|
|
|
|
|
37
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Adem Oğlu - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:08:17
|
|
Adem babayla havva anadan bu yana Çok şeyler söylendi sevda üzerine Sayısız türküler yapıldı leyla ile mecnun ferhat ile şirin Hepside dertli ayrılıklarla biten ızdırap gözyaşı dolu Hani karabasan gibi insanın dünyasını karartan sıkıntılı Şeylerdi Bugün barış kardeşiniz sizlere yeni bir türkü söyleyecek Çünkü barış gördü ki yeryüzünde en büyük gerçek Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
Kız dediğin nazlı olur erkek ise mangal yürek Er kişinin yanında hatun gerek Kız dediğin nazlı olur erkek ise mangal yürek Er kişinin yanında hatun gerek Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
Kız olmazsa er kişi kolsuz kanatsız demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Kız olmazsa er kişi kolsuz kanatsız demek Davulu dengi dengine vurmak gerek Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek Mercimek fırın yan yana fazla söze ne gerek Deli gönül sevdi mi istemez yorgan döşek Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
Kimi zeytin peynir yer kimi baklava börek Kimine saray dar gelir kimine bir oda gerek İki göz bir kulübe yeter havva kızına Adem oğlu kalender yiyeceği bir lokma ekmek Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
Tanrı böyle buyurmuş dünya böyle kurulmuş Her adem oğluna bir havva nasip olmuş Tanrı böyle buyurmuş dünya böyle kurulmuş Her adem oğluna bir havva nasip olmuş Yedi iklim dört bucak inanmazsan gitte bak Nuh'un gemisinde bile fırın mercimek dolmuş Adem oğlu kızgın fırın havva kızı mercimek
|
|
|
|
|
38
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Acıh Da Bağa Vir - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:07:56
|
|
Acıh da bağa vir biraz da oğa vir Çevir kazı yanmasın aman kız uyanmasın Acıhda bağa vir biraz da oğa vir
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır Guru unu yağı bulan çorbasın kaynatır Ya bulamayan gariban omzunu oynatır
Acıh da bağa vir biraz da oğa vir Çevir kazı yanmasın aman kız uyanmasın Acıh da bağa vir biraz da oğa vir
Ayağında yok postal başına giyer püskül Ayağında yok postal başına giyer püskül Sonradan görmesi meğersem ne müşkül Ya hiç bir şey bilmemek pilav üstüne keşkül
Acıh da bağa vir biraz da oğa vir Ayrana daldır yoğurduna saldır Selam veğdi gödün mü Selamı ağmadın mı a...a Çevir kazı yanmasın aman kız uyanmasın Türkünün sonu geldi gari Haydaaa
Balcının baltası var oduncunun baltası var Öyle de olur böyle de olur Avcı vurur turnayı biz çalarız zurnayı Öyle de olur böyle de olur
|
|
|
|
|
39
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Abbas Yolcu - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:07:31
|
|
Denizlerde ot yanmasa da Dalgaların koynunda bir ömür tükettikten sonra Su içip boğulmak varsa
Çöllerde kızgın kumlarda karlı buzlu dağlarda Bir ömür tükettikten sonra Çukurda kaybolmak varsa
Korkunun ecele faydası yok Bu koşuşma niye Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye kim kaldı geriye Taş üstüne taş koya koya Yaratırım dünyamı Kötülük görmek bir yana birde altınlar takmak var ya
Korkunun ecele faydası yok Bu koşuşma niye Abbas yolcu soran yok Yolculuk nereye kim kaldı geriye Sana uzatılan elleri Görmek istemesen de Bir gün o eller üstüne bu dünyadan göçmek var ya Söyleyen : Barış Manço
|
|
|
|
|
40
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Cacık - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:07:11
|
|
Sözüm meclisten dışarı dostlar Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani dilim dilim doğrasalar beni Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum
Derdim öylesine büyük ki dostlar Kırka yarıp yine kırka bölseler Ve kırk bostana gübre diye serpseler Kırkbin tane ot biter de kırkbin derde deva olur diyorum
Ne oldu bana böyle durup dururken Oğlan aldı başını gitti kız zaten lafımı dinlemezdi Düğmem kopuk paçam sökük oramda buramda çengelli iğneler Bir de çengelli iğne nazar bozar derler
Hanımın çorabı kaçık başında bigudiler Karabaş bile, karabaş bile suratıma bakıp bakıp havlıyor Öğünmek gibi olmasın ama dostlar Kendimi hıyar gibi hissediyorum
Hani ince kıyım doğrasalar beni Akdeniz cacık olur diyorum Ve hatta Atlas okyanusu ve hatta Hint okyanusu Ve hatta hatta Büyük okyanus bile cacık olur diyorum Böyle cacığa rakı mı dayanır
Çivi çiviyi söker derler soğuktan donanı buzla ovarlar Ben zaten yanmışım dostlar peki beni fırına mı koysalar Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek Söyleyen : Barış Manço
|
|
|
|
|
41
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Dönence - Barış Manço
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 07:00:08
|
|
Dün çoktan döndü buralarda Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız bekliyorum Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum
Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence
Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence
Duyuyorum biliyorum görüyorum dönence Dönence gün dönende dönence Bir gün gelecek dönence biliyorum Söyleyen : Barış Manço
|
|
|
|
|
42
|
YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Şarkı Sözleri / Can Bedenden Çıkmayınca Barış Manço..!
|
: Temmuz,07/17/08, 2008, 06:36:50
|
|
Kara haber tez duyulur unutsun beni demişsin Bende kalan resimleri mektupları istemişsin Üzülme sevgiceyim bir daha çıkmam karşına Sana son kez yazıyorum hatıralar yeter bana
Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca
Kurumuş bir çiçek buldum mektupların arasında Bir tek onu saklıyorum onu da çok görme bana Aşkların en güzelini yaşamıştık yıllarca Bütün hüzünlü şarkılar hatırlatır seni bana
Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca
Kırıldı kanadım kolum ne yerim var ne yurdum Gurbet ele düştü yolum yuvasız kuşlar misali Selvi boylum senin için katlanırım bu yazgıya Böyle yazmışsa yaratan kara toprak yeter bana
|
|
|
|
|
|
| İstatistikler |
Üye: 205386 Mesaj: 402054 Konu: 77450
Hoş geldiniz serden17, yeni üyemiz. |
|