Konuları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2
|
|
3
|
GENEL / Efsaneler & Garip Olaylar / Bilgisayar Öldürüyodu =)
|
: Ocak,01/17/08, 2008, 02:51:44
|
|
Exclamation Bilgisayar Öldürüyordu
Belçika'da 15 yaşındaki bir gencin günlerce aralıksız bilgisayar oyunu oynamasının ardından komaya girerek, hastaneye kaldırılması, bilgisayar oyunu bağımlılığın gençler üzerindeki olumsuz tesirlerini yeniden tartışmaya açtı.
Oyun bağımlılığın gençler arasında vahim boyutlara ulaştığını kaydeden uzmanlar, tedavi edilmedikleri takdirde bu kişilerin bir süre sonra kendilerini gerçek dünyadan tamamen soyutlayarak sanal bir dünyada yaşamaya başladıklarının altını çiziyor. Günlerce ekran başından kalkmayan son Belçikalı genç vakasında yaşandığı gibi, oyun bağımlıların bir süre sonra yemeden içmeden kesildikleri ve sadece kahve gibi uyarıcı içeceklerle ayakta kalmaya çalıştıkları belirtiliyor.
Belçika'nın La Louvre şehrinde yaşayan 15 yaşındaki Benjamin adlı ortaokul öğrencisi önceki gece bilgisayar başında aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede komaya giren gencin aralıksız günlerce 'World of Warcraft' adlı oyunu oynadığı ve uykusunu dağıtmak için uyarıcı içeceklerle kahveden başka hiçbir şey yiyip içmediği tespit edildi. Vücut direncini yitiren ve yorgunluktan komaya giren genci doktorlar tedavi neticesinde kendisine getirdiler. Bunun kendisine bir ders olduğunu belirten Benjamin, "Oyun oynarken herşeyin hakimi siz oluyorsunuz. Birçok şeyi kontrol edebiliyorsunuz. Gerçek dünyada bu böyle değil. Bilgisayar oyunları gençlerin yeni bağımlılığı. Fakat birçok genç daha bunun farkında değil. Ben bunun farkına yeni vardım." şeklinde konuştu.
Alkol ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Birliği (VAD) uzmanları ise sorunun psiko-sosyolojik bir temele dayandığını belirtirken, oyun bağımlılığın muhakkak bir surette ciddiye alınarak uygun tedavi metotların kullanılması gerektiğini kaydediyorlar. Kişinin kendisini gerçek dünyadan soyutlayarak kendi kabuğunda yaşamaya başladığı ve dolayısıyla çevresine son kerteye kadar ciddi bir rahatsızlık vermediği için sorunun 'sessiz bir şekilde' çok ileri boyutlara kadar gelebildiği ifade ediliyor. Bu tür vakalarda sadece ruhsal sorunların yaşanmadığını vurgulayan uzmanlar, oyun bağımlıların çok defa beslenmelerinde bozukların görüldüğü ve uyku düzenlerinin tamamen alt üst olduğunu belirtiyorlar. Hollanda, Çin, Güney Kore ve ABD'de oyun bağımlıları için özel tedavi merkezlerinin olduğu ifade edilirken, bilgisayar oyunlarının genelde aşama aşama olması ve her aşamayı geçen gencin bir sonraki aşama için yeniden mücadele etme çabası içine girmesi bağımlılığı artıyor.
Öte yandan oyun oynayarak çok vakit harcamanın, insanları diğer önemli aktivitelerinden uzaklaştırdığı düşünülüyor. Özellikle, daha çok oyun oynayan çocukların nispeten daha az sosyalleştiği, aileleri ile daha az vakit geçirdiği ve daha az hareket ettiği belirtiliyor.
Belirli aralıklar ile oynanan video oyunların zararsız olup, hatta içine kapanma gibi bazı ruhsal bozuklukların tedavisinde faydalı olduğu bilinirken, aşırı oynamanın çalışma, yemek yeme ve düş alma gibi günlük alışkanlıkları bozabileceği genel kabul görüyor.
|
|
|
|
|
5
|
OYUN ARŞİVİ / Counter Strike / Cs 1.6 Micro Clan Team
|
: Aralık,12/26/07, 2007, 02:15:07
|
cS 1.6 miCro clan TeaM miCro | Nıght Goner Baskan miCro | Kucuk Kacan Asık* Yardımcı Yani ben miCro | T!g3r miCro | comic miCro | haylazz miCro | Bjk_orcun miCro | Black miCro | Mutyy miCro | MuRaT miCro | Deadly Hedman miCro | immortal lord miCro | tvins miCro | emre miCro | Goztepe1925 miCro | GT2000 miCro | Hamas_Tr miCro | Nasonex miCro | empty miCro | Redsoldies miCro | Hell
bu clan cs.hackhell.com dadır =) 
|
|
|
|
|
6
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / +18 Temel
|
: Aralık,12/25/07, 2007, 02:22:24
|
|
teskeresine 3 gün kalan temel karakara düşünür... yanına yaklaşan dursun,
D: ula teskerene 3 gün var sen kara kara düşüniysun... hayrola. T: ula dursun bilmiysinki benum uşağum olmuş. D: la daha ne araysın sevinsene. T: ula nasıl sevineyim ben askerdeyim bu uşak nasıl oldi. D: ula sormadınmi nasıl oldi bu uşak diye. T: sordum dediki sen bana bi resmini gönderdiğdin aldım onu koynuma oldi uşağımız:dedi D:aha işte bahane hazır...daha ne isteysun? T: ula salak ben ona vesikalık resmimi gönderdiğdum
|
|
|
|
|
7
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / İddaaya Bak Beee ==)=)==)==)=)=)=)=)=)=)
|
: Aralık,12/25/07, 2007, 02:20:59
|
|
Genç adamin hayatindaki en büyük istegi bir rolls-royce sahibi olmakmis. Ailesinden kalan mülkleri satmis. Oldukça borçlanmis. ve sonunda biraz hirpalanmis ve eskice bir rolls-royce sahibi olabilmis. Arabasini alir almaz new york sokaklarinda turlamaya baslamis. Fakat sehirdeki onca güzel araba içinde kimse eski rolls'a bakmiyormus. Adam sehrin arka mahallelerine yollanmis. Yoksul insanlar gipta ile arabasina bakarken genç adam büyük bir zevkle arabasinin tadini çikarmaya baslamis. Sonra bir kavsagi döndügünde iki katli bir evin önünde park etmis üç tane rolls görmüs.Gözlerine inanamamis. Inmis yakindan bakmis. Dogru! üçü de rolls.Kendi kendine binbir zorlukla sahip oldugu otomobilden bu harap mahallede nasil olur da bir evde üç tane birden rolls olabildigini düsünürken, üst katin balkonundan biri kendisine seslenmis: - Ne o arabalara mi bakiyorsun ? Adam yukari baktiginda 4-5 yaslarinda kisa pantalonlu bir çocuk görmüs - Evet,bütün bunlar senin mi? - Evet Adam inanamamis, nasil olur ? deyince, çocuk: - Iddiada kazandim istersen seninle de iddiaya girelim. Kazanirsan üç arabayi da alirsin. kaybedersen arabani alirim. - Peki iddianin konusu ne? Çocuk gülmüs ve - Yaptigim her seyi yapabilirmisin? demis. Adam bir an düsünmüs, sonra kendi kendine küçük bir çocugun yaptigi her seyi yapabilecegi kararini vermis, - Evet demis. - O zaman içeri gel demis çocuk, Içeri girmisler, çocuk ; - artik yarisma basladi, bundan sonra ben ne yaparsam aynisini yapacaksin, yapamazsan arabani alirim, demis ve bulunduklari hole açilan tek kapiyi tiklatmis, adam da hemen kapiyi tiklatica içeri 95-65-95 ölçülerinde bir afet girmis. Çocuk; "ablam..." diye tanistirdiktan sonra kizin üzerindeki askili elbisenin bir askisini çözmüs, adam da hemen diger askiyi çözmüs çocuk sütyenin bir kopçasini çözmüs adam diger kopçayi. çocuk sütyenin bir askisini indirmis adam diger askiyi. Kiz odanin ortasinda yari çiplak bir durumda kalmis. bizimki artik arabayi, iddiayi birakmis nefesi kesilmis bir halde kizi izliyormus, kendi kendine; "ah diyormus su ufaklik olmasa da su kizi..." Ufaklik ablasinin üzerindeki son parçanin bir tarafini asagi dogru çekmis adam diger tarafi; sonuçta son parça da kizin ayaklarinin dibine düstügünde adam iddiayi artik tamamen unutmus ve kani damarlarinda delicesine dolasir bir durumda iken..... ufaklik adama "hey amca demis simdi gelelim iddiaya;" sortunu indirmis; ve pipisini tutup ikiye katlamis sonra da: - hadi, demis, yaptigimi yap bakalim !
|
|
|
|
|
8
|
EĞLENCE / +18 Fıkralar / Bu Sefer Kopmak Garanti!... (gülmekten Yarılmayın Haa)
|
: Aralık,12/25/07, 2007, 02:17:33
|
|
Diyarbakır'da Şehmus okula gelir, tabii bizim Şehmus ilkokul talebesi, ama her tarafı yara bere içinde, hoca sorar, "Şehmus oğlum ne oldu sana", Şehmus , "Babam dövmiştir". Hoca sorar, "Niye oğlum", "Valla bilmiyom hocam akşam evde yatıyık biraz sonra babamın sesini duyuyom, Ali uyudun mi ali den ses çıkmiy Veli uyudunmi e veliden de ses çıkmiy Mehmed uyudin mi Mehmedden de ses çıkmiy Şehmus uyudin mi diy, ben de yok buba uyumadım diyrem oda geliy beni doviy." Bunun üzerine hoca, bak Şehmus bu gibi durumlarda uyumasan da ses etmemek lazımdır der. Şehmus kafa sallar eve gider, ertesi gün okulda Şehmus daha fena dövülmüş olarak gelir. Bunu gören hoca merakla gider yanına ; "Şehmus ne oldi kim yapti" der. Şehmus der ki "Bubam yapmıştır." "Niye Şehmus ne oldi", Şehmus anlatır. "Hocam akşam evde yatıyık biraz sonra yine babam in sesini duyuyom, Ali uyudun mi ali den ses çıkmiy Veli uyudunmi e Veliden de ses çıkmiy Mehmed uyudin mi Mehmedden de ses çıkmiy Şehmus uyudin mi diy, ben de uyumadım ama hiç ses etmedim. Bunun üzerine anam ile bubam bir gıpraşmaya başladiler anlamadım ne oliy biraz sonra anam dedi ki, la ihsan ben geliyom, bubam da haticem ben de geliyom dedi ben de ula nereye gidiyonuz ben de Geliyom dedim... hoca derki; oğlum bunlar anne baba, gider gider gelirler. Sen hiç bozuntuya verme. Uyuyo gibi yap. peki demiş Şehmus. Ertesi gün bir bacak kırık. " Bu sefer ne oldu? " der hoca. Hocam, dediğin gibi yapmişem. Hiç ses çıkarmamişem. En son bubam anamın arkasına geçti, "ben çocuk isterem, ben çocuk isterem!" diye bağırmaya başlayınca; ben de fırsat bu fırsat demişem. Geçtim bubamın arkasına, " Ben de bisiklet isterem !!!! ""
|
|
|
|
|
9
|
EĞLENCE / Fıkralar / Allah $imdi Ne Yapıyor
|
: Aralık,12/24/07, 2007, 04:08:43
|
Bir gün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı: - "Baba" dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi: - Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum. - Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiç belli etmemiş: - Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. - Neden? - Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: - "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi: - "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir budalanın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış.
|
|
|
|
|