+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim

Aralık,12/05/08, 2008, 12:40:50 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


fx15
  Konuları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 143
1  YORUMCUYUZ.NET GAZETESİ / Üye Resimleri(Our Member's Photos) / ...:::...ßeßek...:::... : Temmuz,07/27/08, 2008, 08:02:05
Üyenin isteği üzerine fotoğraf kaldırılmıştır.
2  EĞLENCE / Geyik Muhabbeti / Bir Koyunun Günlüğü : Temmuz,07/26/08, 2008, 08:38:13
1.GÜN
Sevgili günlük, bugün bayramın ilk günü. 10 gündür elimden geleni yapıp bi şekilde satılmamayı başardım. Arkalara kaçtım, sürekli yüzüme hastalıklı bir hava verdim. Şans da yüzüme güldü, bugüne geldik. Ama bu iş boşlamaya gelmez. Her an biri gelebilir, orama burama bakıp, şu başımda dikilen herife kilomu sorabilir. O da zaten beni satamadı diye gıcık, en az 10 kilo fazla söyler. Adam inanıp alır beni evine götürür, evin küçük kızı gelip beni sever, oynar. 1 gün sonra o kızın babası gözlerimi bağlayıp besmele çekip bıçağı boğazıma dayar ve keser. O sırada hayatım gözlerimin önünden bir film gibi geçer. Film de film olsa. Hep aynı kare: Ot yiyorum, etrafa bakıyorum, ot yiyorum etrafa bakıyorum... Hayat mı bu be? Dünyaya gel, birkaç sene ot ye, sonra seni yesinler!


2. GÜN:
Sevgili günlük, ben eşeğim. Yani koyunum ama eşeğim. Sana dün ne dediysem oldu, iyi mi?! Saatine mi geldi nedir?! Şu an herifin birinin bahçesindeyim. Şu saate kadar bayramlaşmaydı, gelen giden falandı derken beni kesmediler ama en geç yarın bu iş biter! Kesecekler beni günlük duyuyon mu? Kıyacaklar kınalı kuzuna. Hayır boğa olsaydım, sahibimin elinden kaçar, sokaklarda terör estirirdim. Televizyonlardaki bütün haber bültenleri beni gösterir, en azından ölmeden meşhur olurdum. Ama tabiatım boğa kadar asabi değil ki! Koyun gelmişiz, koyun gideceğiz

3. GÜN:
Günlük, inanmayacaksın ama hâlâ hayattayım. Bunlar beni kesmeyecek galiba. Şaka yapıyorlar. Camdan bakıp bakıp gülüşüyorlar. Son gün de beni salacaklar. Haklısın! İyimserliğin de bu kadarına yuh artık. Yok yok bu defa işim zor, hem de çok zor. Yarın görüşemeyiz, hakkını helal et.

4. GÜN:
Günlük, benim ben. Hahahaha!! Yırttım oğlum. Bu sabah aslında tam gidiyordum, adam bıçakları, tülbenti hazırladı. Yanıma koydu. Tamam dedim, bu sefer ağzımla kuş tutsam yolcuyum. Sonra 'ne dedim lan ben' dedim kendi kendime. Ağzımla kuş tutmak! Tabii ya! Kuş gribi. Bunu bir becerirsem ağzımda kuşla beni hayatta kesmezler. Hemen dalda duran bir kuştan rica ettim. Gel iki dakika ağzımın içinde dur sonra uçarsın hesabı. Kuş gıcık çıktı. "Hay senin kafana" deyip tam kesilirken kafamın orta yerine hacetini bıraktı. Bunu gören sahibim panikleyip kuş gribi olmamak için beni saldı. Kafana kuş pislemesi uğurlu gelir derlerdi de inanmazdım. Bayram diye buna derim oğlum! Değmeyin keyfi
-meeeee
3  KÜLTÜR & SANAT & EDEBİYAT / Hikayeler & Yazılar / Kenar Süsü : Temmuz,07/07/08, 2008, 06:36:12
Senin bir hayatın vardı, planların, zamanların vardı. Benimse hiç bir şeyim yoktu senden başka. Senin hayatında, senin planlarında, senin zamanlarında yaşadım sessizce. Orada olduğumu unuttuğun zamanlar olduğunda bile, kırılmadım sana. Sadece sevdim. Hep sevdim. Çok sevdim seni. Sessizce, hayatını izlerken, yaşadıklarınla yaşadığımı zannederken, sadece sevdim seni. Başka bir şey de elimden gelmedi.

Kenar süsü oldum hayatında,
Yani olmasam da olurdu.

Sen mutlu olduğunda benim de mutlu olmam gerektiğini düşündün, ben de mutlu oldum. Hayallerimin ne kadar farklı olduğunu umursamadım. Hayallerimi umursamadım. Senin yanında olduğum sürece hiç bir şeyi umursamadım. Beklediklerim, istediklerim, düşündüklerim o kadar önemsizdi ki senin için; benim için de öyle oldu zamanla. Sadece yanında olmak, sadece sana bakmak, sadece sana dokunmak yetti. Ya da bana öyle geldi.

Sen mutsuz olduğunda ben çekildim kabuğuma. Seni rahatsız etmemek için. Seni daha da mutsuz etmemek için. Tek önemli olan senin mutluluğun olduğu için...

Rezil ettim kendimi,
Dağıttım
İçtim
Düştüm

Hayatım ellerimden kayıp giderken, ben senin hayatını süslemekle meşguldüm, fark edemedim. Yaşamımın gerisinde kalan zamanlarımın, en güzel zamanlarım olduğunu fark edemedim. Bir gün pişman olacağımı, o zaman çok geç olacağını bilemedim, vazgeçtiğim hayallerin bir daha asla gerçekleşemeyeceğini düşünemedim. Sadece sevdim seni. ÇOk sevdim. Başka türlüsü de elimden gelmedi.


Kenar süsü oldum hayatında. Hiç bir şeyin olamamaktansa...
4  EĞLENCE / Resimler / Japon İşi Tencere, Tava Altlığı : Temmuz,07/03/08, 2008, 08:30:20

 

 

 
5  EĞLENCE / Komik Resimler / Komikler............ : Haziran,06/08/08, 2008, 07:26:52












6  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Yerli (Türkçe) Klipler / İstanbul Attack - Elleri Çak : Haziran,06/06/08, 2008, 04:38:39
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
İstanbul Attack - Elleri Çak
7  YORUMCUYUZ.NET MÜZİK / Yerli (Türkçe) Klipler / Ceza & Doa - Müziğin Doası : Haziran,06/06/08, 2008, 04:34:17
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Ceza & Doa - Müziğin Doası
8  EĞLENCE / Resimler / En Tatlı Pisicikler :)) : Haziran,06/02/08, 2008, 06:32:39










9  GENEL / Bilim & Teknoloji / Windows Live Messenger Blackberry'lerde : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:37:03
Windows Live Messenger BlackBerry'lerde
 

Microsoft ve RIM nihayet anlaştı. Dünyada 12 milyondan fazla kullanıcısı bulunan BlackBerry akıllı telefonlarda Microsoft'un Windows Live Messenger anında haberleşme yazılımı 2008 yazından itibaren çalışmaya başlayacak.
Microsoft ve Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) BlackBerry akıllı telefonlarda Microsoft Windows Live hizmetlerini sunmak üzere anlaşma imzaladıklarını duyurdu. BlackBerry akıllı telefon kullanıcıları, mobil durumdayken Windows Live Messenger’a kolayca erişebilmenin ve BlackBerry platformuyla Windows Live Hotmail’in üstün entegrasyonunun keyfini yaşayacak. 

BlackBerry kullanıcıları, Windows Live hizmetlerinin BlackBerry platformuna entegre olmasıyla birlikte; “push” (itme) teknolojisini kullanan BlackBerry mimarisiyle eşzamanlı iletişim kurabilecek ve mükemmel bir mobil iletişim deneyimi yaşayacak. Kullanıcılar; yalnızca bir sefer Windows Live e-posta adres ve şifrelerini girerek, Windows Live Hotmail ve Windows Live Messenger hesaplarına BlackBerry akıllı telefonlarından istedikleri an kolayca erişebilecek.

Research In Motion Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Mark Guibert, BlackBerry platformunun etkili mesajlaşma özellikleriyle dünya çapında saygı gördüğünü, RIM’in müşterileri için geniş bir iletişim yelpazesi sunduğunu ve mümkün olan en iyi mobil deneyimi sunmak için de farklı yollar araştırmaya devam ettiklerini ifade etti. Guibert, “Microsoft ile olan ilişkimiz ve BlackBerry akıllı telefonlarda sunulan Windows Live hizmetleri, müşterilerimize en iyi mobil deneyimi yaşatmak yolundaki stratejimizi oluşturmamızı kolaylaştırıyor” dedi.

Microsoft Mobil Servisler Başkan Yardımcısı Brian Arbogast, dünyada 430 milyondan fazla insanın iletişim içinde olmak için Windows Live’a güvendiğini belirterek; “RIM ile işbirliğimiz BlackBerry akıllı telefon kullanıcılarının çalışırken veya hareket halindeyken, Windows Live’ın tüm avantajlarından faydalanmalarına imkan sağlayacak” dedi.

BlackBerry akıllı telefonlar için Windows Live hizmetlerinin, birden fazla dil seçeneğiyle bu yazdan itibaren pazarda olması bekleniyor.
10  GENEL / Bilim & Teknoloji / Internet Explorer 8 De Yolda... : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:34:44
Internet Explorer 8 de yolda...

Firefox 3'ün çıkış tarihi yaklaşırken Microsoft boş durmadı ve karşı hamlesini yaptı. Internet Explorer 8'in çıkışıyla tarayıcı savaşları kızışacak.

Yaklaşık 3 yıllık geliştirme sürecinin ve 6 aylık test sürümlerinin ardından Mozilla popüler tarayıcısı Firefox'un son sürmü Firefox 3.0'ın duyurusunu yaparak önümüzdeki ay içerisinde genel kullanıma açılacağını duyurmuştu.

Halen dünya genelinde en yaygın kullanım oranına sahip olan Microsoft'un Internet Explorer'ı ise son sürümü IE 8 ile Mozilla'ya karşı bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Ancak çıkış tarihi Firefox kadar çabuk olmayacak.

Ek özelliklerle donatılacak olan son sürümün bu yılın sonlarına doğru kullanıcılarla buluşması bekleniyor. IE 8 için son beta sürümleri ise yaz ve sonbahar aylarında test edilebilecek.

Microsoft'un yazılım geliştiricileri için var olan forumlarında yeni IE 8'de özellikle güvenlik ve web standartları üzerine çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.

IE 8'deki yenilikler

En büyük yenilik ise "web slice" denilen araç. Buna göre kullanıcılar dinamik bir web sitesinin bir parçasını (açık artırma veya maç sonuçları gibi) favorilerine ekleyebiliyorlar. Böylelikle anlık değişimleri tarayıcı üzerinden hemen izleyebiliyorlar.

Bir diğer yenilik ise "activities" diye adlandırılan özellik. Bu özellikle de herhangi bir sayfa üzerindeki metin işaretlenip tıklanarak başka bir siteye (harita, blog veya e-posta gibi) gönderilebilecek.

Göze çarpan bu değişikliklerin yanında erişilebilirlik, ActiveX geliştirimeleri, AJAX, CSS, yazılımcı araçları, doküman uyumluluğu, DOM, HTML standartları, çerezler ve API'ler ile ilgili iyileştirmeler de yapılıyor.

Yazılımcılar ve tasarımcılar için hazırlanan IE 8'in ilk beta sürümlerine Microsoft'un sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Firefox bugün 170 milyon kullanıcıyla dünya genelindeki kullanım oranının %18'lik bir payına sahip. Explorer ise %75'lik bir oranla hakimiyetini sürdürüyor.

11  GENEL / Bilim & Teknoloji / Windows 7 Ve Getirecekleri : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:29:15
Windows 7 ve getirecekleri


Ve Microsoft soruları cevapladı... En yetkili ağızdan Vista'nın ardından gelecek bir sonraki işletim sistemi Windows 7'nin detayları şöyle;

Vista'nın yaygınlaşma süreci devam ededursun Microsoft diğer tarafta bir sonraki işletim sistemi Windows 7 için harıl harıl çalışıyor.

Bir yazılımcı ordusunun görev aldığı geliştirme sürecinde mühendislerin başındaki isim Steven Sinofsky, Windows 7'nin çıkış tarihinden, sistemde yapılan köklü değişikliklere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Uzun açıklamaların en can alıcı noktaları ise şunlar;

Windows 7 ne zaman çıkacak?

Yakın geçmişte Bill Gates tarafından önümüzdeki seneden itibaren çıkabileceği ima edilen Windows 7 için geliştirme sürecinin sürdüğünü ifade eden Sinofsky, "Başarmak istediğimiz şeylere bağlı olarak kesin zamanı en sağlıklı şekilde daha sonra yine bizden duyacaksınız. Ancak şunu söyleyebilirim ki Windows 7'nin piyasaya sürülmesi Vista'nın genel olarak kullanılmaya başlamasından yaklaşık 3 yıl kadar sonra olacak." diyerek 2010 yılının Ocak ayı sonunu işaret etti.

Neler değişecek?

En önemli değişikliklerin ise işletim sisteminin çekirdeğinde olacağını söyleyen Sinofsky aynı zamanda Windows Server 2008 için de benzer çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

"Vista üzerinde çalışan sürücüler ve programlar Windows 7 üzerinde de gerçekten iyi bir şekilde çalışacak. Aslına bakarsanız sistem olarak aynı yapıda olacak. Ancak bunlara ek olarak özellikle sürücüler konusunda bazı uyum özellikleri eklenecek.

Vista'da bunlar ilerletilmişti. Windows Server 2008 çekirdek yapısı ile daha da kuvvetlendirerek bu ilerlemeyi başarılı bir şekilde daha da ileriye götüreceğiz. Kısacası Windows Server 2008'deki yapı Vista'nın geliştirilmiş ve evrim geçirmiş bir sürümü olacak. Windows 7 ise daha da ileri seviyede bir evrim geçirecek.

Öte yandan Windows 7 üzerinde pek çok özellik yer alacak. Şimdilik sadece sürücü ve yazılımlar için uyumluluk ile çekirdekten bahsettim. Ancak emin olun çok daha fazlası yer alacak."

Neden gizli yürütülüyor?

Geliştirme sürecinde çok fazla açıklama yapılmamasının nedenlerine de değinen Sinofsky, Longhorn (Vista'nın geliştirilme sürecindeki kod adı) döneminde çıkan haberlerin ve konuşulanların planları etkilediğini ve bu yüzden dönem dönem bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatarak Microsoft'un bu sefer daha sessiz kalmayı tercih ettiğini ifade etti.

Buna rağmen Steve Ballmer ve Bill Gates'in de katılacağı All Things Digital konferansında Windows 7 hakkında bazı ipuçları verilmesi beklentiler dahilinde.

12  GENEL / Bilim & Teknoloji / Windows'u Dokunarak Yöneteceğiz : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:28:16
Microsoft ilgi çekici ama sürpriz sayılmayacak adımı attı. Dokunmatik ekranlı Surface teknolojisi artık Windows'a da geliyor.

Bizzat Steve Ballmer tarafından duyurulan yeni teknoloji 2009'un sonlarına doğru hayata geçirilecek. Bu dokunmatik arayüzün aynı zamanda Windows 7'de de yer alması bekleniyor.

Birkaç dakikalık tanıtım videosu şeklinde gösterilen görüntüler fareye oranla çok daha etkin ve hızlı bir bilgisayar kullanımının bizleri beklediğine işaret ediyor.

Microsoft'un daha önceden tanıttığı Surface veya Apple'ın iPhone arayüzüne benzer bir yapının yer aldığı bu yeni teknolojide çoklu dokunma ile resim çizmek veya fotoğrafları çevirmek gibi birden fazla noktada işlem yapabilmek mümkün.

13  GENEL / Bilim & Teknoloji / Vıa Da Küçük Dizüstü İşine Girdi : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:25:59
Son dönemde güç tüketimi minimum seviyedeki x86 tabanlı işlemcilerle adından söz ettiren VIA Technologies, yeni VIA OpenBook ile ufak boy dizüstü bilgisayar modelini duyurdu.

Hızla büyüyen ultra taşınabilir ufak boydaki dizüstü bilgisayar piyasasına her geçen gün yeni bir markanın yeni bir modeli daha ekleniyor.

Asus, MSI, HP derken şimdi de VIA, OpenBook modeliyle rekabete girdi.

VIA'nın yeni nesil Ultra Mobile platformunu içeren üründe VIA C7-M ULV işlemci ve "all in one" tarzı VX800 dijital medya IGP yonga seti yer alıyor.

8.9 inç'lik ekrana sahip olan dizüstü özellikle multimedya uygulamaları düşünülerek hazırlanmış. Ağırlığı ise 1 kg.

Kullanıcılar dilerse WiMax, HSDPA ve EV-DO/W-CDMA içeren modeli isterlerse de Bluetooth, WiFi ve AGPS modüllerini içeren modeli tercih edebilecekler.

Ürünün fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

14  GÜNCEL / Yurtiçi / Bu Yaz Sıcaklıklar Nasıl Olacak? : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:22:54
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, önümüzdeki yaz aylarıyla ilgili hazırlanan mevsimsel tahmin raporunu değerlendirirken, ''Mevsim normalleri civarında bir yaz yaşanacağını tahmin ediyoruz. Sadece güney bölgelerinde 1 derece civarında sıcaklık artışı olabilir. Bunun da geçtiğimiz yaz kadar etkili olmayacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Kayhan, bu yaz son 30 yıllık mevsim normalleri dolayında bir sıcaklık ve yağış trendinin etkili olmasını beklediklerini anlattı. Türkiye'nin yaz aylarında çok yağış alan bir ülke olmadığını belirten Kayhan, yıllık toplam yağışın yüzde 7 ila 13'lük kısmının yaz aylarında alındığını söyledi.


Kayhan, son 7,5 aylık periyottaki yağış miktarlarında, Marmara Bölgesi'nde mevsim normallerine göre yüzde 7,3 azalma, Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 8,9 artma, İç Anadolu Bölgesi'nde yüzde 8,5 azalma, Ege Bölgesi'nde yüzde 13.8 azalma, Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 17.5 azalma, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 25 azalma söz konusu olduğunu anlattı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde durumun biraz daha sıkıntılı olduğunu ifade eden Kayhan, bu bölgede aynı periyotta yağışlarda yüzde 59.4 azalma belirlendiğini kaydetti.


Geçen tarım yılına benzer bir durumun bu yıl söz konusu olmadığını ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:''Geçen yıl mevsim normallerine göre yüzde 50'lik bir azalış söz konusuydu, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde. Ankara'da durum daha vahimdi. Ölçüm yapmaya başlanılan 1930 yılından bu yana en düşük yağış geçen yıl düştü Ankara'ya. Bu sene geçen seneye benzemiyor ama yine de mevsim normallerine göre bir miktar az.''
15  GÜNCEL / Yurtdışı / İzlanda'da 6.7'lik Deprem : Mayıs,05/30/08, 2008, 12:19:39
İzlanda'da 6.7'lik deprem 
Washington (AA)- İzlanda'da 6.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar kuruluşundan (USGS) yapılan açıklamaya göre
deprem, başkentin 48 kilometre güneydoğusunda meydana geldi. Açıklamada, depremin yerel saatle 15.46'da (tsi 18.46) olduğu bildirildi.
Sayfa: [1] 2 3 ... 143
İstatistikler
Üye: 227919
Mesaj: 435678
Konu: 83766
Hoş geldiniz okyanus757575, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Akvaryum Portal ve Forum
Akvaryum Portalı
Seç İnşaat
Çelik Konstrüksiyon
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Sevgilinizle Geziy...

2012 Olimpiyatları...

Yorumcuyuz'da Foto...

Şuan Kiminle 1 Haf...

Bilgisayarım Bu Oy...

Hayattınızda Yaptı...

Bugün Sizi Anlatan...

Metal Slug Antholo...

Düşün Ki O Bu Konu...

Akıllı Karıncayiye...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

sauna eşofman

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.7.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.317 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu


YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat