Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1] 2 3 ... 388
|
|
6
|
EĞİTİM & ÖĞRETİM / 2008 ÖSS, ÖSYM, Sınav ve Yerleştirme Sonuçları / "2 Yıllık Üniversiteler (önlisans)" Hakkında Herşeyi Sorabilirsiniz...
|
: Ekim,10/09/08, 2008, 08:11:11
|
|
Genel olarak şunları söyleyeyim. Mesleğinize sizler karar vereceksiniz. Başkalarının demesiyle meslek seçilmez. Neyi yapabileceğinizi düşünüyorsanız oraya gidin... ("Nereyi seçeyim? Hangisi iyi?" gibi sorular sormayın lütfen...)
Boş kontenjanı olan heryeri tercih edebilirsiniz. Belki tutar. İki yıllık üniversitelerde bildiğim kadarı ile yetenek sınavı diye birşey yok. (Grafik tasarım bölümünde yok en azından...)
Sonraki yıl herkesin de düşünebileceği gibi bu kadar şansınız olmayacak. Olabilecek tüm olasılıkları değerlendirmenizde yarar var...
|
|
|
|
|
14
|
EĞİTİM & ÖĞRETİM / Fizik / Fizik Sorularınıza Hemen Cevap...
|
: Eylül,09/24/08, 2008, 05:39:40
|
|
Havanın her hangi bir sebeple değişmesi sonucu o bölgede basınç alanı oluşur. Havanın soğuduğu bölgelerde yüksek basınç alanı, ısındığı bölgelerde ise alçak basınç alanı oluşur. Fakat yer yüzündeki her olay kendini minimum enerjili yani en kararlı, en düzenli hâle getirmek ister. Bunun sonucunda, her yerde havanın da eşit sıcaklıkta olması gerekir. Doğal olarak sıcaklığı dengelemek için bir hava akımı gerekir. İşte bu akım, rüzgardır. Rüzgar yüksek basınçtan alçak basınca eserek hem kendisinde bulunan soğuk havayı alçak basınç alanına götürerek, sıcaklığını yükseltmeye çalışır, hem de alçak basınç alanına soğuk havayı götürerek oradaki havanın sıcaklığının alçaltmaya çalışır. Dengeye ulaştığında ise rüzgar durur. Tabii yer yüzünde sıcaklığı etkiyen çok faktör olduğu için neredeyse hiçbir zaman rüzgar durmaz...
|
|
|
|
|