+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | ASKERİ BÖLGE | ÖZEL KUVVETLER | İSTİHBARAT
 >  + | Askerî Bölge
 >  + | Hava Kuvvetleri
(Moderatör: serdarnebol) >  + | Türk Hava Kuvvetleri 97 Yaşında

Ağustos,08/30/08, 2008, 12:58:42 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Türk Hava Kuvvetleri 97 Yaşında
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 83 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk Hava Kuvvetleri 97 Yaşında  (Okunma Sayısı 83 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KAHROLSUN PKK
Genel Şef
*
Üye No: 91196
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 9329
Nerden: SİLİVRİ/İSTANBUL
Rep Puan: 4322
ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM!
commanderrr@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
Offline

E-Posta
« : Haziran,06/02/08, 2008, 09:58:53 »

 
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş günü dolayısıyla hazırlanan 4 afişi internet sitesinde yayımladı.
Türk Hava Kuvvetlerinin temeli, Harbiye Bakanı Mahmut Şevket Paşa tarafından 1903'te ilk uçağın havalanmasından 8 yıl sonra 1 Haziran 1911'de Yeşilköy'de atıldı. Bu tarih, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş günü olarak kabul edildi. Türk havacılığının temel yapısını oluşturan ilk tesis, Yeşilköy'de inşa edilen iki uçak hangarı ile uçuş pistinden oluştu.

Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından biri olan Türk Hava Kuvvetlerinin tarihçesi, 1909 yılına kadar uzanıyor. Türk ordusunda havacılıkla ilgili ilk çalışmalara 1909 yılında başlandı, 1910 yılında bu çalışmalar geliştirildi ve Avrupa'ya bir inceleme kurulu, Paris'te toplanan Uluslararası Havacılık Konferansı'na da bir heyet gönderildi. 1910 yılı sonlarına doğru ise artık Türk Ordusu'nda havacılık konusunda kesin karar verildi ve havacı personel yetiştirilmek üzere birkaç subayın Avrupa'ya eğitime gönderilmesi öngörüldü.

Ancak, Türk Ordusu'nun yüksek komuta katında havacılık alanında alınan bu önemli karara rağmen, ülkenin o tarihlerde içinde bulunduğu mali zorluklar nedeniyle gerekli ödenek bulunamadı ve 1910 yılında bu emrin gereği yerine getirilemedi.

Milli savunma bakımından havacılığın gelecekteki önemini gören Harbiye Bakanı Mahmut Şevket Paşa, konuyla yakından ilgilenmeye devam etti ve 28 Haziran 1911'de yapılan sınavda en yüksek notu alan Süvari Yüzbaşı Fesa ile İstihkam Teğmen Yusuf Kenan beyleri, uçuş eğitimi için Temmuz 1911'de Fransa'daki Bleriot Fabrikası'nın uçuş okuluna gönderdi.

Bu gelişmelerin olduğu sıralarda Kurmay Yarbay Süreyya (İlmen) Bey, havacılık teşkilatını kurmakla görevlendirildi ve Türk Ordusunun ilk resmi havacılık kuruluşu da Harbiye Bakanlığı Fen Kıtaları Müstahkem Genel Müfettişliğinin 2'nci şubesi bünyesinde ''Havacılık Komisyonu'' adıyla 1911 yılında faaliyete geçirildi.

Böylece, günümüzdeki modern ve ileri teknolojiye sahip olan havacılığın ilk temeli olarak kabul edilen, 17 Aralık 1903 tarihinde Wilbur ve Orwille Wright kardeşlerin ilk motorlu uçağı sembolik anlamda da olsa havalandırmayı başarmalarından sekiz yıl sonra ve 1909-1912 yılları arası askeri havacılık teşkilatlarını kuran ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya ve Rusya ile hemen hemen aynı yıllarda Türk askeri havacılık teşkilatı da dünya havacılık teşkilatlarının ilk sıralarında yerini aldı.

TSK AFİŞ HAZIRLADI

Genelkurmay Başkanlığı da internet sitesinde yer alan afişlerin ilkinde ''1911'den beri göklerdeki güvencemiz Türk Hava Kuvvetleri 97'' yaşında başlığıyla savaşan şahin F-16'lar ve Türk Yıldızlarının fotoğraflarına yer verdi. İkinci afişte ise Büyük Önder Atatürk, ''İstikbal Göklerdedir'' veciz sözü ve yükselişe geçmiş bir F-16 savaş uçağı yer aldı.

İŞTE AFİŞLER

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
AFİŞ 1
*

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
AFİŞ 2
][/url]


Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
AFİŞ 3



Gün batımında görevden dönen F-16 pilotlarının yer aldığı üçüncü afişte ise Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Havacılarımız bütün ordu ve donanmamız gibi vatanı korumaya hazır kahramanlardır'' sözü dikkati çekti.

''1911'den beri semalar güvende'' yazılı son afişte ise Türk havacılığının başladığı tarihten F-16'ya savaş uçağına kadar uzanan süreçte Türk Hava Kuvvetlerine hizmet eden 5 uçağın fotoğrafına yer verildi.

AA


 
[/b]
Logged

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
FORUMLA İLGİLİ SORULARINIZ VE YARDIM İÇİN BURAYA TIKLA
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
BENİ TAKİP ET TIKLA

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 187962
Mesaj: 369609
Konu: 72976
Hoş geldiniz kinqpin1, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
BahisTahminleri.net
iddaa
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Çelebi Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Galeri Yorumcuyuz ...

Kürekle En Uzun Ok...

Biri Bana Anlatabi...

...::: Galatasaray...

Pirokinezi

Arabamı?barmı?

''neden Ben''

Crazy Taxi 2 Full ...

İnsan Ölünce Ne Ol...

Yılan Güney ..!:d:...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube

iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 1.452 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu


YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat