+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Politika
(Moderatör: Kawasaki) >  + | Türk-kürt Diyaloğu

Aralık,12/03/08, 2008, 03:02:41 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Türk-kürt Diyaloğu
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 96 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk-kürt Diyaloğu  (Okunma Sayısı 96 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Üye No: 159131
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta

E-Posta
« : Temmuz,07/03/08, 2008, 04:24:26 »

Merhaba

Ben Kürt değilim ve son yıllarda yaşananlar dolayısı ile Kürtlere karşı da önyargılarım var. Kürtleri daha iyi tanımak adına Kürdistan konulu siteleri takip etmeye başladım.

Her insanın istediğini sevip istediğini sevmemesi hakkına sahip olduğuna inanıyorum. Bu ırkçılık değildir. Fakat sevmediğine zulüm etmeye de hakkı yoktur. Bu sebeple önyargılarım olsa bile bölgede yaşananları tasvip etmiyorum.

Doğu ve Güneydoğuda hemen hemen her şehirde birkaç gün bulundum. Burada en gözüme çarpan nokta çalışan nüfusun çok az olmasıydı. Oysa oradaki coğrafya bize anlatıldığı kadar kötü değil. Belki İzmir deltası gibi değil ama Karadeniz’den daha kolay bir coğrafya var. Buna rağmen toprak bakir kalmış görünüyor.

İkinci nokta herkes devletin kaynaklarını sonuna kadar kullanmak için elinden geleni yapıyor. Mesela bir ankesörlü telefon cihazı adamın Jetonunu yutsa Cihazı kazmayla parçalamakta bir beis görmüyor. Buna gerekçe olarak da ‘devletin kendi zararını ödemesi gerektiğini’ gösterebiliyor. Burada 1 liralık jeton için 10000 liralık cihaza zarar vermesi önemli değil. Veya elektriğini kaçak kullanıyor, para vermediği için de her odasında ısınma işini elektrikle yapıyor.

Devletten gelen yardımları (çocuk yardımı filan…) kabul ediyor ama peşinden ‘Allah razı olsun’ demiyor, ‘iki kuruş veriyorlar, bu parayla ben şu kadar çocuğa nasıl bakayım’ diye veryansın ediyorlar.

Hiçbir terör eyleminin içinde/yakınında olmadığım için can güvenliği hususunun nasıl olduğunu bilmiyorum. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz.

Aklımdan geçen sorular da şunlar.

1. Devlet bana çalışmadan tek kuruş para vermiyor. Şayet işsiz kalırsam da işsizlik maaşını sadece 6 ay süreyle veriyor. Bu durumda ben de ezilmiş olmuyor muyum? Hakkımı silahla mı aramalıyım?
2. Mesela elektrik paramı 15 gün geciktirsem hemen kesiyor. Isınma ve aydınlanmaya ayda 300 YTL para veriyorum. Bunun için ne yapabilirim?
3. Kafama göre istediğim yere gitme, istediğim saatte istediğimi yapma özgürlüğüm yok. Bağımsızlığımı mı ilan etmeliyim?
4. Benim karşılaştığım Kürtlerin çoğu işsiz ve benden yardım isteyen veya beni kandırmaya çalışan kişilerdi. Karşılaştığım bu örnekler yüzünden bütün Kürt ulusunu aynı olarak mı değerlendirmeliyim?
5. Kürt ulusunun çok çocuk yapmasının sebebi nüfusunu arttırarak Türkiye’ye yayılmak mı? Eğer böyleyse asıl yayılmacı politika ve asimilasyon Kürtler tarafından yapılmış olmuyor mu?
6. Medya’nın da desteğiyle Türk yaşam tarzının değil de Kürt yaşam tarzının empoze edilmesi bilinçli mi?
7. Sizin de yazdığınız gibi bu operasyonların kandırmacadan başka bir şey olmadığı doğru mu? Eğer doğruysa aslında Türk Hükümeti ‘Kürt halkının haklarının Terör yoluyla aranması politikasını’ desteklemiş olmuyor mu?
8. Bölgedeki çatışmaların sürmesinden çıkar sağlayan güçler, bizzat hem Türk hem de Kürt yönetiminin içinde mi?
9. Bağımsız Kürdistan kurulduğunda bu devletin tam bağımsız olabilmesi mümkün mü? ‘Bağımsızlığın sürekliliği’ filan gibi bir sebeple Amerika’nın kontrolü ele geçirmesi olası değil mi?
10. Amerika’nın Irak’ı işgalinde Kürdistan’ın kurulması hedefi ne kadar etkilidir? Şayet Amerika’nın böyle bir amacı varsa burada kurulmasını sağlayacağı Kürdistan’ı kendi haline bırakması ne kadar olasıdır?
11. Hükümet politikalarını bir yana bırakırsak, Halklar arasında gittikçe açılan bir uçurum var. Bu uçurumda sorumlular sadece Türk Halkı mı? Kürtlerin hiç mi sorumluluğu yok?
12. Çözüm üretmek için Hükümetleri aşan bir ‘halkların diyalogu’ gerekmiyor mu? Bunun için halklar üzerlerine düşeni yapıyorlar mı?
13 Bu diyalogda kendilerine en çok iş düşen sivil toplum örgütlerinin asli görevlerini bir yana bırakıp siyaset yaptıkları ve kendi dogmalarından başka bir şeyi gözlerinin görmediği doğru mu?
14. Halklar barışı ve kardeşliği ne kadar istiyor?
15. İş işten geçti mi, geçmedi mi?

Saygılarımla...

Aydın Nişancı

Aydın Nişancı

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 227157
Konu: 83488
Hoş geldiniz v0ll, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Akvaryum Portal ve Forum
Akvaryum Portalı
Seç İnşaat
Çelik Konstrüksiyon
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Yep Yeni Bir Troja...

Yep Yeni Bir Troja...

Yep Yeni Bir Troja...

Uyurken Beynimizde...

Beklenen Telefon A...

(seviyeli Genel Fo...

Dokunmayın Liselin...

Alican Bi Gün (1) ...

Delikçi Mehmet:)

Apartman Yazıların...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

sauna eşofman

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.7.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.158 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat