+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Siyaset Meydanı
(Moderatör: Kawasaki) >  + | Türk-kürt Kavgası

Aralık,12/03/08, 2008, 05:08:17 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Türk-kürt Kavgası
Cevap SayisiCevap Sayisi: 16 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 494 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk-kürt Kavgası  (Okunma Sayısı 494 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onbaşı
*
Üye No: 114863
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 29
Nerden: ankara
Rep Puan: 2

Üyelik Bilgileri
Offline
« : Ekim,10/01/08, 2008, 10:39:18 »

Altınova'da gerginlik sürüyor


BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde doğu kökenli olduğu bildirilen Murat Aksu'nun kamyonetle aralarına daldığı gruptan 18 yaşındaki Oğuz Dörtkardeş ve 31 yaşındaki Ezel Kırcalı'nın ölümü 6 kişinin de yaralanmasının ardından başlayan gerginlik sürüyor. Jandarma beldede meydana gelebilecek yeni olaylara karşı geniş çaplı önlemler alırken, ölen Oğuz Dörtkardeş 400 kişinin katıldığı cenaze töreniyle Küçükköy Beldesi'nde toprağa verildi. Olayla ilgisi olmadığı halde, kardeşine bakmak için geldiğinde kamyonetin çarpmasıyla yaşamını yitiren Ezel Kırcalı'nın cenaze töreninde de gerginlik yaşandı, öfkeli vatandaşlarla jandarma arasında arbede çıktı

Balıkesir 'i n Ayvalık ilçesine bağlı Altoınova beldesinde çıkan kavgada yaşamını yitiren Ezel Kırcalı nın cenazesinde gerginlik yaşandı. Cenaze camiden mezarlığa götürülürken öfkeli kalabalık yol üzerindeki doğu kökenli olan vatandaşlara ait işyerlerinin camlarını kırdı. Müdahale eden jandarmayla aralarında arbede yaşandı. Olayların büyümemesi için çaba sarfediliyor.

DÜN NELER OLDU?

Dün saat 17.00 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre Ayvalık Ticaret Lisesi mezunu Oğuz Dörtkardeş, bir internet kafenin önünde otomobilde yüksek sesle müzik dinlemeye başladı. Doğu kökenli oldukları belirtilen apartman sakinleri Dörtkardeş'i uyardı. Dörtkardeş kendisini uyaranlarla tartıştı. Zaman zaman doğu kökenli gençlerle aralarında gerginlikler yaşanan Altınovalı gençler tartışmayı haber alınca kahveden olay yerine geldi. Bunu öğrenen, inşaat işleri ve mobilyacılık yaptığı öğrenilen doğu kökenli ailenin ferdi Murat Aksu da, birkaç arkadaşını bindirdiği 10 YU 130 palakalı kamyonetle yola çıkıp, internet kafenin önünde bekleyen kalabalığa, özellikle de daha önce aralarında husumet bulunan Oğuz Dörtkardeş'e doğru sürdü. Aracın altında sürüklenen Dörtkardeş olay yerinde yaşamını yitirirken, kardeşinin de burada olabileceğini düşünüp, internet kafenin önüne gelen TARİŞ'te güvenlik görevlisi Ezel Kırcalı, panjurcu Ercan Taşkıran (31), Hamit Timsah (40), Adil Sarıhanlı (27), Mustafa Kaçar (25), Murat Kılınçoğlu (39) ve Enver Ceren (40) vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumu ağır olan evli ve bir çocuk babası Kırcalı, ambulansla sevk edildiği Balıkesir Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların durumları iyi olan 5'i taburcu edildi, Ercan Taşkıran'ın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Olayın ardından Murat Aksu jandarma tarafından gözaltına alındı.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olayın duyulmasıyla tepki gösteren Altınovalılar, doğu kökenlilerin işlettikleri iş yerlerinin ve bu kişilere ait evlerin, araçların camlarını kırdı. Öfkeli kalabalık doğu kökenli bir vatandaşa ait olan evi de ateşe vermek istedi, olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Bir minibüs de yan yatırılıp, hasar verildi. Beldedeki olaylar Balıkesir ve Bursa'dan takviye olarak gönderilen 300 jandarma ve polis ekipleri tarafından önlendi.

EV VE İŞYERLERİNDE ÖNLEM ALINDI

Yerli halkın sakinleştirilmesinin ardından güvenlik güçleri doğu kökenli vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde önlem aldı. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal ile birlikte beldeye gelip gelişmeler hakkında bilgi aldı, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Vali Hatipoğlu gece beldeden ayrılırken, Kurmay Albay Turhal burada kaldı. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile AKP'li Altınova Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal da olayların sona ermesi için çaba gösterdi.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Gece ilerleyen saatlerde toplanan bir grup, sloganlar atarak yürümeye başladı. Terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganlar atan gruptakiler, jandarmanın müdahalesi ile dağıtıldı, 15 kişi de gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde durum sakinleşti, beldenin sokakları boşaldı. Güvenlik güçleri önlemlerini sürdürdü.

BAŞKAN: DAHA ÖNCE GERGİNLİK YAŞANMADI

Altınova Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Ali Akçal, kavganın iki grup genç arasında ağız dalaşıyla başladığını, birkaç saat sonra İnönü Caddesi üzerinde alevlendiğini söyledi. Başkan Akçal şöyle konuştu:
“Beldedeki gençler arasında zaman zaman kız meselesi, futbol ya da başka sebepler yüzünden yaşanan tartışmalar kavgaya dönüşüyor. Ama Altınova’da daha önce Doğu kökenli vatandaşlarla yerli halk arasında herhangi bir gerginlik yaşanmamıştı. Bu insanlar 30 yıldır Altınova’da birlikte yaşıyorlar. İşi, gücü, ailesi, meşgalesi olan insanlar. Umarız bundan sonra beldemizde bu tür herhangi bir gerginlik yaşanmaz. Emniyet güçleri burada tüm tedbirleri aldı. Belde şu an sakin.”

BAYRAKLAR ASILDI

Altınova'da yaşanan olayların ardından bazı vatandaşlar bugün evlerine Türk Bayrakları astı. Beldede bir ay önce de doğu kökenli bir kişiye ait oldan, plastik ev eşyaları satılan işyerinin kundaklandığı belirtildi.
Olayda yaşamını yitiren Oğuz Dörtkardeş için bugün öğle vakti Ayvalık'a bağlı Küçükköy Beldesi Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene SHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, DP'li Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, ölen gencin yakınları ve belde halkı katıldı. Cami çıkışından mezarlığa kadar yürüyen yaklaşık 400 kişilik grup slogan atmazken, Türk Bayrağı açtı. Oğuz Dörtkardeş, jandarma robocop timlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Küçükköy Beldesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CENAZEDE OLAYLAR ÇIKTI
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde dün akşam çıkan olaylarda yaşamını yitiren iki kişiden güvenlik görevlisi 31 yaşındaki Ezel Kırcalı'nın cenazesi kaldırılırken olaylar çıktı.
Dün akşamki olaylarda ölenlerden Oğuz Dörtkardeş'in öğleyin Küçükköy Beldesi'nde toprağa verilmesinden sonra Ezel Kırcalı için ikindi üzeri Altınova Beldesi'ndeki Selimiye Orta Camii’nde tören düzenlendi.
Ezel Kırcalı’nın ailesi ve yakınları ise cenaze töreni sırasında baygınlık geçirirken, 6 yıllık eşi Meral Kırcalı ise tabuta sarılıp “Sana daha doyamadan gittin” diye gözyaşı döktü. Kırcalı'nın 5 yaşındaki kızının epilepsi hastası olduğu öğrenildi.

3 BİN KİŞİ TOPLANDI
Tören sırasında Cumhuriyet Caddesi’nde toplanmaya başlayan kalabalık yürüyüşe geçmek istedi. Cenaze namazından çıkanlar ve sokak aralarından katılanlarla birlikte sayıları yaklaşık 3 bine ulaşan öfkeli kalabalık, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarken, Doğulu vatandaşlara yönelik de küfürler yağdırdı.
Beldede yoğun güvenlik önlemi alan jandarma, dün akşamki olayların meydana geldiği İnönü Caddesi’ne doğru yürümek isteyen, daha sonra ise Ezel Kırcalı’nın toprağa verileceği 2.5 kilometre uzaklıktaki Altınova Mezarlığı’na yönelen kalabalığın çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu. Ancak, yaklaşık 300 kişilik jandarma ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen güvenlik çemberini yaran kalabalık, cenaze aracının arkasından mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Öfkeli kalabalık, taş ve sopalarla Doğulu vatandaşların ev ve işyerlerine saldırıp camlarını kırdı. Jandarma ekipleri olayları önlemekte zorluk çekti.

KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR
Olaylar sırasında çıkan arbedede kalabalık arasında bir kişi başına isabet eden taşla yaralandı, hastaneye götürüldü. ‘Altınova bizimdir, bizim kalacak’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atan ve küfürler savuran öfkeli kalabalık, Altınoava Mezarlığı’na gelindiğinde sakinleşti.
Cenazenin toprağa verilmesi ve okunan duaların ardından öfkeli kalabalık yeniden hareketlendi. Yaklaşık bin kişi mezarlıktan ayrılırken 2 bin kişilik grup, mezarlık çıkışında İzmir- Çanakkale karayolunu trafiğe kapattı. Bir süre burada bekleyen öfkeli kalabalık, ardından belde merkezine doğru yürümdü ve ardından dağıldı.

MİLLİYET.com


Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
[/

TÜRK OLMAYI ONUR,MÜSLÜMAN OLMAYI GURUR SAYIYORUZ...
BOL YILDIZLI DEĞİL, AY YILDIZLI BAYRAK ALTINDA SAF TUTUYORUZ..
« Son Düzenleme: Ekim,10/04/08, 2008, 09:58:29 Gönderen: kawasaki » Logged

Logged
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 101452
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3088
Nerden: İzmir
Rep Puan: 718

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #1 : Ekim,10/01/08, 2008, 10:49:11 »

Aramız 10 km.
Her çarşamba pazara gideriz.
Bu güne kadar hiç böyle bir olay olmadı.
İlk kez oldu, bu gün oradan gelenler anlattılar.

Bu olaylar hayra alamet değil.
Burası turistik bir belde,Ayvalık ilçesine bağlı.
Doğu kökenliler çalışıyor,
buralılar onları istemiyor.
Araya ikirciklik giriyor.
Sonu hayrolsun.
Önlem alınması gerekir.
Logged

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
Onbaşı
*
Üye No: 114863
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 29
Nerden: ankara
Rep Puan: 2

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #2 : Ekim,10/01/08, 2008, 10:59:59 »

ayvalık ayvalıklınındır haddini aşanlara cezası verilir

TÜRK OLMAYI ONUR,MÜSLÜMAN OLMAYI GURUR SAYIYORUZ...
BOL YILDIZLI DEĞİL, AY YILDIZLI BAYRAK ALTINDA SAF TUTUYORUZ..
Logged
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 10636
Nerden: eLeCtRicTiY MahşAsker
Rep Puan: 3958
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #3 : Ekim,10/01/08, 2008, 11:11:47 »

Benim anlamadığım neden burda doğulu kelimesi üstüne basıla basıla vurgulanmış.Sanki doğulular derken bi aşağılama bi hor gösrme var .
 ordaki güya batılılar insanda doğulular hayvanmı.

Hiç düşündünüz mü bu olaylar neden hep orda oluyor ?

Söyleyeyim nedenini;

Çünkü orda insanlık diye bişey kalmamış ırkçılık hat safhada,doğulu istemiyoruz,dolu çalıştırmıyoruz,doğulu sevmiyoruz neden burda batılı sevmiyoruz veya istemiyoruz yok çünkü burdaki insanlar asıl barışı isteyen huzuru isteyen ama orda kendini ülkenin sahibi zanneden bazı kendini bilmez densiz çıkıp 'doğulu' insanı tahrik ederse olacağı bu.

Sizler batıda yaşayıpta kendini Ülkenin sahibi sananlar hiç bir zaman bir 'Doğulu' olamıyacaksınız, batı ünversitelerinde ezilenler doğulular batı illerinde ezilenler doğulular;

sebebi nedir peki;

çok basit sadece Doğu'lu yazıda da bolca belirtildiği gibi.Doğulular canavar değil insan yemiyor tam tersi batılılardan çok daha insanlıktan anlıyorlar.

Doğuda yaşıyorum, Bir değil Bin batılıdan çok seviyorum Ülkemi buyurun gelin burası hepimizin biz sizi,sizin bizi dışladığınız gibi hiç bir zaman dışlamadık dışlamayız da.

Kapımız herkese açık çünkü bu ülke hepimizin,

yaw bide çıkar Kürtler doğu da terör estitiriyor demezlermi ahh ahh iftira atmak çok kolaydır ne diyebilirim ki. biz hiç dedik mi asıl batılılar ülkede terör estiriyor batıya doğulu yani Kürt kabul etmiyor diye.

Derler yaa insanın adı çıkacağına canı çıksın,şu anda doğu nun hali böyle. halbuki cennet memleketimi hiç birşeye değişmem.  evet

Sorun; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitim gören batılılara hiç baskı görüyorlar mı hiç dışlanıyorlar mı

bide Sorun Batı da herhangi bir Üniversitede okuyan öğrenciye Sırf Doğudan geldiği için gördüğü baskıyı maruz kaldığı dışlanmayı.

insan doğuda yaşıyınca Türkiye nin asıl içerisin de bulunduğu durumu çok daha iyi anlıyor,okuyarakmış tv den izleyerekmiş öğrenemezsiniz.bizzat yaşayacaksınız.


Baya uzattım ama Doğuda yaşıyorum ve burda ne olup bittiğini orda ne durumda olunduğunu iyi biliyorum.sessizce bi haykırış benimkisi kimseye yönelik değil sadece gerçek yaşamdan bi kaç satır..
Logged

TriLyOn OlSaN HaRcAnIrSıN...!
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 10636
Nerden: eLeCtRicTiY MahşAsker
Rep Puan: 3958
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #4 : Ekim,10/01/08, 2008, 11:15:29 »

Alıntı:extasy34 tarafından gönderildi.
ayvalık ayvalıklınındır haddini aşanlara cezası verilir

TÜRK OLMAYI ONUR,MÜSLÜMAN OLMAYI GURUR SAYIYORUZ...
BOL YILDIZLI DEĞİL, AY YILDIZLI BAYRAK ALTINDA SAF TUTUYORUZ..


bu yorumuda yeni gördüm, baya bi ilginç geldi. sanırım sen hiç il dışına çıkmamışsın yada çıktığında seni aldılar mı bilmiyorum yani seninki ayvalık benim ki van . sen buraya gelme ben oraya gelmeyeyim.

Habere gerçekten de çok üzüldüm ama böyle ırkçı ayaklarına yatacaksan sana kapıyı gösteririm  tamam
Logged

TriLyOn OlSaN HaRcAnIrSıN...!
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 101452
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3088
Nerden: İzmir
Rep Puan: 718

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #5 : Ekim,10/01/08, 2008, 11:30:47 »

Kawasaki, çok çok haklısın.
Aynı senin bahsettiğin gibi oluyor.
Daha önceki belediye başkanı sosyal demokrattı, adam beldeyi cennet yaptı, dediğin gibi
ırkçılık yapanlar,adamı yıldırdılar ve ayrıldı.Şimdi belde ne hale geldi, cehenneme çevrildi.
Altınovada yaşayan doğulular, Muşlular ve çok da çalışkan insanlar.
Bizim sitede de her işi onlara veriyoruz.Onun dışında başka şehirden gelen yok.
Ama buranın yerlileri hiç yabancı sevmiyorlar.Kendileri ise çoğu göçmen.Yani sonradan gelip Türkiye'ye yerleşen insanlar.Sen canını sıkma.Biz burada alıştık.Biliyorsun ben de doğuluyum.
Biz memleket ayırt etmeyiz ama maalesef buralılar ayırt ediyorlar.Ben siyasi partide yıllarca çalıştım ve bu ayrımcılık yüzünden ayrıldım.Biz onlardan daha çok uğraştık, buranın gelişmesi için.Onlar ise geri gitmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Ama bu ülke hepimizin.Çok yanlış  şeyler.Sonu hiç iyi değil.Burada çalışan insanlar haydut değiller, bilakis çok efendiler.Hepsini de tanıyorum, çok da saygılılar.Allah sonunu hayreylesin.
Logged

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
Onbaşı
*
Üye No: 114863
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 29
Nerden: ankara
Rep Puan: 2

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #6 : Ekim,10/02/08, 2008, 10:08:26 »

uyarı:altında kalırsın türkiye
bu işin şakası olmaz bu iş ermenilere yaptığınız 1915 olaylarına emin olun hiç benzemez kürt halkının nufusu düşmalarına acı verebilecek kadar çoktur kaybedecek bişeyimiz yok akıllı olun ip koparsa ankaradan bu taraf ne tc nede asker kalır bu işin şakası olmaz...aklınızı başınıza alın...
01 Ekim 2008 Çarşamba 14:21

 
bu birinin yorumu anlarsın kimin yorumu olduğunu herhalde ben bu lafı diyenleri savunacak değilim herhalde
Logged
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 101452
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3088
Nerden: İzmir
Rep Puan: 718

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #7 : Ekim,10/02/08, 2008, 10:47:57 »

Bu lafı diyenleri hiç birimiz savunmuyoruz.Onu söyleyen de havlamaktan öteye geçemez.
Biz Yurdumuzun bölünmesine karşıyız.Her dönem bir ayrımcılık
ortaya atılır, bunu yapan yabancılar.Bizim milletimiz de oltaya geliyor.
Kahramanmaraş,Çorum olaylarını umutmadık.Ne diye ayrımcılık yapıldı,
hatırlayın.
T.C.3,5 kişinin hırlamasıyla ortadan kalkmaz.Hele askerimiz hiç yok olmaz.
Boşuna kardeş kavgası yaratmasınlar.Gençlerin bu konuda çok akıllı olmaları gerekir.
Logged

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
Yüreğinin götürdüğü yere git
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 97005
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1420
Nerden: Göçebe çadırından
Rep Puan: 403
SilGi KullaNmAdaN reSiM ÇiZmE SanaTıDır HaYaT
karadenizcem@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #8 : Ekim,10/02/08, 2008, 11:55:49 »

Olay basit bir Kavgadan nerelere gelmiş ,yazık.Kavga bu adı üstünde kimin arasında olduğu aslında hiç önemli değil.Size bazı şeyler anlatmak istiyorum.
  Babamın görevi nedeniyle Doğu ve güneydoğu bölgesinde toplam sekiz sene bulunduk.Bu süre içinde başımıza , oranın halkı tarafından en ufak bir olumsuzluk gelmediği gibi çok güzel anılarımız ve dostluklarımız oldu.Bilakis insanlar batıdan uzaklaştıkça biraz daha maneviyat açısından zengin yaşıyorlar.
Askerliğimi yapmış olduğum Şırnakta bana börek yapıp getiren teyzeyide , Çarşıda askersin sen deyip zorla yemekte indirim yapan lokantayıda, oğlunu davulla zurnayla askere uğurlayan aileleride , Askeri konvoy geçerken selam duran amcayıda asla unutamam.Benim kirvelerim Tunceli Mazgirtlidir ve 20 yıldır hala kopmadık.Eğer burada bazen tartışmalar yaşıyorsak bu asla Irk çatışmaları değil, hep beraber terör yandaşlarına karşı koyduğumuz kesin tavırdır.Yani kısaca ve açıkça söylemek gerekirse hepimiz aynı noktada buluşuyoruz aslında.Bazıları hırsızlık yaptı diye oradaki herkesi hırsız ilan etmiyorsak ve yok etmeye çalışmıyorsak , lütfen  o bölgede bazı şeyleri göz önüne alıp herkese aynı ithamda bulunmayalım.Ki ben bu konuda çok acılar çekmiş bir insan olarak asla ve asla Yöre insanlarını aynı statüye koymadım , koymak aklımın ucundan bile geçmedi.Emin olun insanlara birşeyleri dayatmak iyi değildir ve aşağılamak düşmanlık getirir.
  O genç gerçekten büyük bir hata yapmış can almıştır.Asla kabul edilemez ama Onun bu hareketiyle kökeninin ne alakası var,Yani bunu yapan Şehrin yerlisi olsaydı hoşmu görmemiz gerekirdi.Suç suçtur.Kimin yaptığının hiç bir önemi yok ve bence orada olanlar büyük bir saçmalık.

  Ne yani ben Vanın o güzel yöresel kahvaltısını yemeye gitmeyecekmiyim.Yada Berçelan yaylasında şenlik olduğunda uzakmı durmalıyım.Emin olun hepsini gönül rahatlığıyla yapacağım.Çünkü orada beni  ağıırlayacak bisürü dostum var, ve kendimi hiç yabancı hissettirmiyorlar.

  Bide Ayyıldızlı bayrağın altında duran Hepimiziz ve Yapılan bazı şeylerden utanıyorum.Almanyada vatandaşlarımıza yapılan şeylerden nefret ettiğim gibi.
Logged

Herkezin kendine göre bir dağı vardır
Ve herkez kendi dağında yaşar mevsimleri
Senin güneşin yakamaz beni ,benim kışımlada
Sen asla zatüre olamazsı
SÜPER ÜYE
**********
Üye No: 101452
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3088
Nerden: İzmir
Rep Puan: 718

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #9 : Ekim,10/03/08, 2008, 07:42:06 »

Size tamamen katılıyorum.Ölen genç de arkadaşımın akrabası.
Askeri okulu kazanmış.Olaylarla hiç
alakası bulunmayan bir kişi.Bu olay iki kardeşe dahi
tartışma zemini yarattı.Gerisini düşünün.
Çok tehlikeli boyutlara gitmeye başladı.
Yöre halkı çok kışkırtılıyor.Bunu da zannedersem yerel
basın yapıyor.Bir de oradaki siyasi parti temsilcileri.
Durup duruken insanların huzurlarını bozdular.
İnşallah bu olay burada kapanır.
Logged

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 10636
Nerden: eLeCtRicTiY MahşAsker
Rep Puan: 3958
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #10 : Ekim,10/04/08, 2008, 09:31:56 »

mermerler arkadaşım çok güzel açıklamışsınız. ama gelin görün ki bunlar bunu anlamıyor.

Yani o suçu işleyenin kökeninin ne alakası var ki burda üzerine basıla basıla doğu'lu denmiş.
Biz kendimizide batıyıda güneyide kuzeyide iyi biliyoruz, ama görüyoruz ki kimse bizi bilmiyor bi tane çapulcu çıkıp ileri geri iki yazı yazar bu içi boş insanları doldurur ve ortaya bunlar çıkar. Kimse eleştirmez ki kimse neden ? demez ki ...

Elebetteki Türk'ü Kürt'ü birbirine düşürecek hainler olacaktır ama biz buna aldanmamlıyız,bizler Kardeşiz öncelikle din kardeşiyiz sonra aynı vatanın çocuklarıyız ama bunu kimseye anlatamıyorsun,dinletemiyorsun.

Ben Kürt Kökenliyim bu yaşıma kadar bi Türk ten nefret etmedim,akıl var mantık var neden ? diye sordum kendime. ama görüyoruz ki batıda yaşayan kafası boş gençleri iyi dolduruşa getiriyorlar ve bunu büyük ölçüde Ülkü ocakları denilen yerler yapıyor.(sakın buna kimse yok böyle bişey demesin) çünkü biz içindeyiz biliyoruz, En iyi Kürt ölü Kürt yazılarınıda gördük. Allah yok peygamber izin de yazılarını çok gördük.

Artık hiçbirşey eskisi gibi değil Ne bildiğimiz Ülkü ocakları ne bildiğimiz sokaklar,caddeler vs.

Burdaki amaç suçlu aramak yada birilerini karalamak değildir..sadece görülen bilinen bazı gerçekler. Bazıları bunu kabul etmesede bu böyle.  tamam
« Son Düzenleme: Ekim,10/04/08, 2008, 09:41:11 Gönderen: kawasaki » Logged

TriLyOn OlSaN HaRcAnIrSıN...!
Onbaşı
*
Avatar Yok
Üye No: 186793
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 30
Nerden: hatay
Rep Puan: 2

Üyelik Bilgileri E-Posta
Offline

E-Posta
« Yanıtla #11 : Ekim,10/05/08, 2008, 10:43:16 »

Türk Kürt kavgası yok.Yabancı ülkelerin ülkemiz üzerinde oyunları var.Doğuda Ermeni devleti kurmak.Ülkeyi zayıflatmak.Kardeşi kardeşe kırdırtmak.Öldürülen teröristlerin birçoğunun müslüman olmadığını gözlerimle gördüm.
Logged
YüzBaşı
*****
Avatar Yok
Üye No: 144695
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 259
Nerden: Istanbul
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri E-Posta
Offline

E-Posta
« Yanıtla #12 : Ekim,10/06/08, 2008, 04:04:30 »

İşte ırkçılığın sonuçları, yazık ama çok yazık ,halbuki bizler barış dini islam dininin mensupları vede rahmeten lil alemin olarak gönderilen hz. MUHAMMEDİN  ümmetleriyiz ve dinimizde ırkçılık haram kılınmıştır , biliyorsunuz peygamber efendimizin(sav) bu hususta irad buyurduğu birde hadisi şerifleri vardır. ne buyuruyor  rahmet peygamberi(sav) hiç bir ırkın diğer bir ırka karşı üstünlüyü yoktur an cak takva ehli hariç yani ALLAH(cc) a tam gönül bağı ile bağlı olarak onun emirlerini icra edenler hariç öyle ise acaba biz insanlara neler oluyorki şu üç günlük ömrümüzü eneneye kaptırıpda sen şucu ben bucu gibi inanca vede imana mugayir girişimlerle biribirilerimizi üzüyoruz, demek oloyorki imani konularda sıkıntımız var , ayrılıkları birleştirmekteki tek unsur olan inanç ve iman kardeşliği konusunu gündemden çıkarırsa insan oğlu işte böylesine kutuplaşmalara böylesine ayrılıkcılıklara düşmek durumunda kalıyor, öyle ise bu gibi sorunlar ancak öze dönüşle çözülebilr o özde  cenabı (ALLAHA ) yöneliş ve onun en son din olarak insanlığa sunduğu  İSLAMA  ve onun kutlu peygamberi hz MUHAMMEDE (SAV) sımsıkı sarılmaktır. ve unutulmamalıdırki hepimiz hz ADEMDEN(ra) türeyen insan oğluyuz kendimize ve çevremizdeki ötekileştirdiklerimize iyi bakınız iyi tahlil ediniz  fiziki durumumuz aynı aldığımız hava bir içtiğimiz su bir yediğimiz ekmek bir imanımız bir inancımız bir namazımız bir camılerimiz bir ülkemiz ayni öyle ise bu kadar birlikteliği kimin neden ne hakla yıkmasına izin vermemeliyiz ne ırkçısına ne pkk lısına nede bir başka bilmem ne cisine lütfen şu cennet vatanımızda huzur ve mutluluk içersinde yaşayabilmenin yollarını arayalım bardağın dolu tarafını görmeye çalışalım  hep boş tarafa bakmayalım bu temennilerle hepinize saygılar sunuyorum   
Logged
Onbaşı
*
Üye No: 114863
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 29
Nerden: ankara
Rep Puan: 2

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #13 : Ekim,10/06/08, 2008, 07:28:34 »

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Logged
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 10636
Nerden: eLeCtRicTiY MahşAsker
Rep Puan: 3958
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
Offline
« Yanıtla #14 : Ekim,10/08/08, 2008, 04:58:19 »

Alıntı:extasy34 tarafından gönderildi.
Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP



Bu gün Ülkeyi satanlar değil mi Ülkeyi çok seviyoruz diyenler .demekki severek olmuyor sayın extasy34 Biz Seviyor ve uğrunda ölüyoruz siz sadece seviyorsunuz,sevmiyenede terket diyecek kadar cesaretlisin seni alkışlıyorum  alkışş
Logged

TriLyOn OlSaN HaRcAnIrSıN...!
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: