+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | EĞİTİM & ÖĞRETİM
 >  + | Ödev Arşivi
 >  + | Fizik
(Moderatör: Uzungöl) >  + | Uçakların Nasıl Uçtuklarına Dair Fizik Yasaları

Aralık,12/03/08, 2008, 09:07:14 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

fx15
Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Uçakların Nasıl Uçtuklarına Dair Fizik Yasaları
Cevap SayisiCevap Sayisi: 6 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 227 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Uçakların Nasıl Uçtuklarına Dair Fizik Yasaları  (Okunma Sayısı 227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SÜPER ÜYE
Üye No: 101452
Rep Puan: 718

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs,05/26/08, 2008, 04:21:44 »

Arkadaşlar, ilk defa bir konu açtım ve kesmedim,kopyalamadım. Kitaptan okuyarak yazdım,  okumanızı rica ediyorum.

Uçakların Nasıl Uçtuğuna Dair Fizik Yasaları
     Aerodinamik kuvvetler denilen ve uçağın uçmasını sağlayan dört unsur; kaldırma kuvveti, yerçekimi kuvveti (ağırlık), itme kuvveti ve geri sürükleyici kuvvettir.

Bu dört kuvvet uçağın uçuşu sırasında birbiriyle çatışır.Yerçekimi kuvveti kaldırma kuvvetine karşı direnç oluşturur.Aynı şekilde itme kuvveti de geri sürükleyici kuvvete karşı direnç oluşturur.
      Bir uçağın havalanması için kaldırma kuvveti ile itme kuvvetinin diğer ikisini yenecek kadar güçlü olması gerekir.Normal bir hızda uçarken bu dört kuvvet birbirine eşit olmalıdır.Uçak inerken pilotun kaldırma kuvvetini ve itme kuvvetini giderek azaltması, en sonunda da yerçekimi ve geri sürükleyici kuvvetin altına indirmesi gerekir.
      Sanılanın aksine uçağı havada tutan parçası motoru değil, kanatlarıdır. Motor sadece öndeki havayı alıp arkaya doğru iter ve bu,itme kuvvetini oluşturur. Bu güç sayesinde uçak ileri doğru hareket eder.Uçak ileri doğru hareket ederken kanadının şeklinden dolayı kaldırma kuvveti oluşur.
     Uçakların kanatlarının çok özel bir yapısı vardır.Yandan baktığınızda kanadın üst yüzeyinin alt yüzeyine göre daha bombeli olduğunu görürsünüz.Alt yüzey ise hemen hemen düzdür.Bu şekil, uçağın kaldırma kuvvetini oluşturmasını sağlar.İşte işin sırrı budur.
      Kanat hava içinde itme kuvvetinin yardımıyla hareket edince, hava üst düzeyde daha fazla mesafe kaydedip daha hızlı hareket eder.Hava akışı daha hızlı ve daha fazla olunca kanadın altında ve üstünde bir basınç farkı oluşur.Bu fark kanadın alt yüzeyinden yukarı doğru bir kaldırma kuvveti oluşturur.Uçağın sürati arttıkça bu kuvvet artar ve yerçekiminden daha güçlü hale gelir.Uçak da yavaşça havalanır.Kalkışta uçakların uzun bir pistin başından başlayıp giderek hızlanmasının nedeni de budur.
                     Mümin Sekman'ın "Limit Sizsiniz " adlı kitabından alıntı.

...Mutluluk...

Uzakta zannettiğimiz mutluluk, nerede biliyor musunuz?

Mutluluk, kupkuru toprakta, her şeye inat çıkan tek filizdedir.

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, sıkıntılı anda sarıldığınız kollarda, yaslandığınız omuzlardadır.

Mutluluk, her yerdedir.
Ama sadece onu görenlere dokunur.

.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4474
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs,05/26/08, 2008, 04:28:20 »

ilk konun hayırlı ugurlu olsun tebrık ederım guzel ve ılgınc bılgıler ılk konunun serefıne benden sana + rep  tamam

..........................
SÜPER ÜYE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs,05/26/08, 2008, 04:32:04 »

Teşekkürler Muziciğim,sayenizde oldu.Biliyorsunuz çok acemiyim.

...Mutluluk...

Mutluluk, bir karıncanın, kendinden büyük bir çalıyı yuvasına taşıma çabasındadadır.

Mutluluk, sevdiğiniz birinden aldığınız haber sonrasında, gözünüzden yavaşca süzülen gözyaşındadır.

Mutluluk, her yerdedir.
...Güzel Türkiye'm...
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 2420
Rep Puan: 434
Yardımlaş...Paylaş

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #3 : Mayıs,05/27/08, 2008, 12:11:50 »

Konuları kontrol ederken bir de ne göreyim? Siz konu açmışsınız. Hem de kendiniz yazmışsınız. Çok sevindim. Güzel bir konuya da değinmişsiniz. Eksiklerimiz tamamladınız. (Kanatların üst kısımlarındaki olayı bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum.)

Çok teşekkürler... Daha çok konularınızla bizi aydınlatmanızı bekliyoruz...

"Rep"

Hayatta en mutlu insan, ihtiyaçları en az olandır...
SÜPER ÜYE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs,05/27/08, 2008, 03:51:44 »

Hocam, rica ederim, ne haddime sizin eksiklerinizi tamamlamak.Okumanız dahi benim için büyük onur.Sevgili Muzi yardım etti.Ona danışarak yaptım.Hatta yanlış yere açtım,taşıdı.Sizleri çok seviyorum.Bakın sayenizde forum kullanmayı öğrendim.Yeter ki siz isteyin, bende konu çok.Teşekkürler.

...Mutluluk...

Mutluluk, her yerdedir.
.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4474
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs,05/27/08, 2008, 04:18:55 »

estagfurullah bız sadece vesile olduk herseyı yapan sızsınız yenı paylasımlarınızıda beklerım.

..........................
SÜPER ÜYE

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs,05/27/08, 2008, 04:31:35 »

Zannedersem son mesajım gelmedi.Çünkü sayfa kapandı.Alçak gönüllülük yapma Muziciğim,tek başıma asla başaramazdım.Her şey için tekrar teşekkür ediyorum.Son yazdığım size ve Uzun göl Hoca'ma armağan olsun.

...Mutluluk...

Mutluluk, her yerdedir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 227183
Konu: 83495
Hoş geldiniz CoNQueRoR_61, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Akvaryum Portal ve Forum
Akvaryum Portalı
Seç İnşaat
Çelik Konstrüksiyon
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Türkiye Mirc
Mirc
İddaa Tahminleri
iddaa
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Firefox Yerinizi B...

Kan Grubu - Kişili...

Balık kızartırken ...

Eğitim Hayatınız B...

Hastane tanıdık!

PKK'ya katılmaya h...

Ölüm acısı olduğun...

Shouth Park Karakt...

Adidas'ın Yepyeni ...

Bisikletin Evrimi
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo evden eve nakliyat

sauna eşofman

YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim | Powered by SMF 1.1.7.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Bu Sayfa 0.161 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu

YORUMCUYUZ.NET
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi sekilde yararlanabilir ve forumda ücretsiz yazar olabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

kapat