+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
 >  + | Siyaset Meydanı
(Moderatör: Mr Smith) >  + | Üniversitelere Türbanla Girilmeli Mi? Girilmemeli Mi? Neden?

Ekim,10/06/08, 2008, 08:25:59 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Üniversitelere Türbanla Girilmeli Mi? Girilmemeli Mi? Neden?
Cevap SayisiCevap Sayisi: 207 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 4818 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14
  Yazdır  
Gönderen Konu: Üniversitelere Türbanla Girilmeli Mi? Girilmemeli Mi? Neden?  (Okunma Sayısı 4818 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4473
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #150 : Haziran,06/28/08, 2008, 09:05:08 »

Alıntı:xx-_-_püff tarafından gönderildi.
bence türbanLada qirsinLer ne varkii yaff türbanLı die vatan düsmanımı  dinle ! silahlı hmm

aynen katılıyorum ama bu zıhnıyete sahıp olmayan kişiler var o kısılerede sorarım sızın nınelerınız sıfır kol derın gogus dekoltelı kadınlar mıydıda sımdı turbana karsı cıkıyorsunuz.
ve de belırtmek ısterım kı turbanlı dıye unıversıteden ieçri alınmayan bırcok kişi zekası ıtıbarıyle diğerlerınden daha ustundur bunu idda ederım de kanıtlarım da.
yanı sadece turbana hayır dıyerek sıyasal bı krız olusturulmuyor aynı zamanda akıllı kımselerın egıtımıne engel olunarak yukselmelerıne ve ulke için yararlı bır fert olmalarına engel olunuyor.

..........................

DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3092
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #151 : Haziran,06/28/08, 2008, 11:53:50 »

muzzy katılıyorum..  alkışş alkışş

Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir.(Hz. Ali(r.a))
Bölüm Şefi
*
Üye No: 155573
Rep Puan: 283

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #152 : Haziran,06/28/08, 2008, 01:20:12 »

muzzy'e katıLıorum sonuna kadar arkandayımm göz kırp tamam

╔╗ ♥
║║╔═╦╦╦═╗
║╚╣║║║║╩╣ ßéNi KimiN NéRéYé tAktıqı öNémLi DiiL..ßéNiM KiMi NéRéMé tAktıqıM öNémLi...!
╚═╩═╩═╩═╝

AWAZIMM CııKTıqI KaDar SuSuYoRumm...!
                × % ¶¶.¶ ×yoruMLaCIyIz  (bEn)gülümse
.....
SÜPER ÜYE
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #153 : Haziran,06/28/08, 2008, 01:51:35 »

Alıntı:kawasaki tarafından gönderildi.
muzzy katılıyorum..  alkışş alkışş

Alıntı:xx-_-_püff tarafından gönderildi.
muzzy'e katıLıorum sonuna kadar arkandayımm göz kırp tamam

eyvallah arkadaslar sagolun yanı bu benım sadece akpartıcı goruse sahıp olmamdan kaynaklana bı gorus degıl olması gereken bu bence. aslıdna analtabılecegım o kadar sey var kı bu konu hakkında zamanı geldıkce bahsederım
her ıkınıze de + rep destegınız için  tamam

DKD
ǺgЯeรif
Co Admin
**
Üye No: 22281
Rep Puan: 3549
*aşığım*~*aşığız* => my sagn
tanımam bilmem
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #154 : Haziran,06/28/08, 2008, 03:14:56 »

üzgünüm ama ben muzzy'e katılmıyorum.. evet ninelerimiz dekolte giymiyordu açık gezmiyordu ama türbanda takmıyordu.. Anlamadığınız birşey var ki bu karşı çıkma meselesi baş örtüsüne değil türbana ! Türban takanlar dinen yapıyorlar bunu ama ben ne çok türbanlı gördüm ki daracık kıyafetlerle vücudunun her noktasını belli eden, cırt renklerde giyinip kendine baktıran,yüzünde bir kilo makyajla gezen... Eğer amaç din için kapanmaksa bunlar da yapılmamalı... Karşı olunan şey türban değil bunun siyasi hale dönüştürülüp ülke meselesi haline getirilmesi...

Benim şahsi görüşüm böyle.. Sürçi lisan ettiysem affola...

Yorumcuyuz.Net Forumları Linklerin Ziyaretçilere Görülmesine İzin Vermiyor.
Linki Görebilmek İçin Ücretsiz ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Forumla ilgili sorularınız için tıklayın..![/
Yarbay
Üye No: 91538
Rep Puan: 10

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #155 : Haziran,06/28/08, 2008, 08:24:10 »

evet hislerime tercüman oldunuz ben de anlatmak isteyipde bir türlü anlatamadığım sorun baş örtüsü sorunu değil sorun rahibe kıyafeti olan ismini fransızcadan alan türban sorunudur benim ülkemde baş örtüsü sorunu yoktur ve hiç bir zamanda olmiyacaktır halkın %99 unun müslüman %70 inin muhafazakar bir kültürde geldiği ülkede baş örtüsü sorunu olmaz kimse öküzün altında buzağı aramasın bulamiyacaktııırrrr.......................
DKD
ǺgЯeรif
Co Admin
**
tanımam bilmem
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #156 : Haziran,06/28/08, 2008, 08:57:40 »

Alıntı:miricizade tarafından gönderildi.
evet hislerime tercüman oldunuz ben de anlatmak isteyipde bir türlü anlatamadığım sorun baş örtüsü sorunu değil sorun rahibe kıyafeti olan ismini fransızcadan alan türban sorunudur benim ülkemde baş örtüsü sorunu yoktur ve hiç bir zamanda olmiyacaktır halkın %99 unun müslüman %70 inin muhafazakar bir kültürde geldiği ülkede baş örtüsü sorunu olmaz kimse öküzün altında buzağı aramasın bulamiyacaktııırrrr.......................

evet arkadaşım olay bu  tamam

DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 3092
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #157 : Haziran,06/28/08, 2008, 09:08:21 »

Ama üniversitelere başörtülü olanlarıda almıyorlar. Bu ne olacak istisna kaideyi bozacak mı yani  ?

Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir.(Hz. Ali(r.a))
DKD
ǺgЯeรif
Co Admin
**
tanımam bilmem
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #158 : Haziran,06/28/08, 2008, 09:27:15 »

Alıntı:kawasaki tarafından gönderildi.

Ama üniversitelere başörtülü olanlarıda almıyorlar. Bu ne olacak istisna kaideyi bozacak mı yani  ?

baş örtülü olanları almamalarının sebei onların olayı siyasallaştırmaları.. eğitim herkesin hakkı elbette.. ama ülkemizin bi anayasası belli kuralları var ve türban bu kurallara yıllarca aykırıydı şimdi neden değiştiriliyor ki ?

.....
SÜPER ÜYE
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #159 : Haziran,06/30/08, 2008, 10:06:55 »

Alıntı:DKD tarafından gönderildi.

baş örtülü olanları almamalarının sebei onların olayı siyasallaştırmaları.. eğitim herkesin hakkı elbette.. ama ülkemizin bi anayasası belli kuralları var ve türban bu kurallara yıllarca aykırıydı şimdi neden değiştiriliyor ki ?

burdada cevabında eksık bı nokta var dkd cıgım belkı yasının genc olmasından dolayı bılmıyorsun erbakan çiller hukumetınde meshur 28 şubat surecı dıye adlandırılan döneme kadar unıversıtelere turbanla gırılıyordu o zaman anayasal bır soru nyok muydu ne zamankı erbakan askerıye hakkında ilerı gerı konusmaya basladı o zaman işler terse donmeye baslaı ve de hukumet ıstıfa etmek zorunda kaldı

üzgünüm ama ben muzzy'e katılmıyorum.. evet ninelerimiz dekolte giymiyordu açık gezmiyordu ama türbanda takmıyordu.. Anlamadığınız birşey var ki bu karşı çıkma meselesi baş örtüsüne değil türbana ! Türban takanlar dinen yapıyorlar bunu ama ben ne çok türbanlı gördüm ki daracık kıyafetlerle vücudunun her noktasını belli eden, cırt renklerde giyinip kendine baktıran,yüzünde bir kilo makyajla gezen... Eğer amaç din için kapanmaksa bunlar da yapılmamalı... Karşı olunan şey türban değil bunun siyasi hale dönüştürülüp ülke meselesi haline getirilmesi...

pek ıdkdcim turban takmıyodu nınelerımızde ne takıyordu parısten alınan ipek şal mı anadoluda ortunun adı türban değildir bız çember derız iç anadolu basörtusu der dogu anadolu puşi der isimlerı farklıdır ama amac aynıdır. sonucta basını ortmek ve dını vecıbelerını yerıne getırmek ıcın yapılan bıseydır. sana katıldıgım tek nokta kapalı oldugu halde o dedıklerını yapanlar. zaten olay onların yuzunden cıkıyor bence ve bundan dolayı turban sorunu var

saygılarımla  tamam

SÜPER ÜYE
Üye No: 154854
Rep Puan: 106
Köpekbalığına kafa atan piskopat hamsi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #160 : Haziran,06/30/08, 2008, 10:45:29 »

türkiyede samimiyet sorunu vardır arkadaşlar yapılan eylemlerde samimi olma veya olmama durumu samimiyetsizlerin türbanı başımıza bela etmesi gibi bir durum vardır mesela oysa benim için bir gerçek  vardır anamın başındaki örtüyle siyasal anlamında kullanılan türbanın yada her ne ise deyin adına bir olmadığıdır onun için üniversitede karşıyım kamu alanındada kariıyım bunu dinle bağdaştıranlara cevabım şudur bu ülkenin %99 müslüman değilmi bunların %70 i namaz kılmaz en az %55-60 oruç tutmaz,%80 devleti nasıl dolandırırım veya bir başkasasının hakkının nasıl yerimin peşinde koşar ama iş TÜRBANA gelince allahıma herkes dinibütün kesilir işte ben bu samimiyetten bahssediyorum yoksa inanan inandığı gibi yaşamalı ama çok rant sağlandı bu türbandan çok halkımın uyanması dileğiyle saygılarımla
« Son Düzenleme: Haziran,06/30/08, 2008, 10:48:10 Gönderen: greenmile7808 » Logged

umutsuzluğu ihraç eden bir çok ülkenin
herhangi bir şehrinde bıraktım seni
inzivaya çekilmiş bu hikayenin hüzün dolu tetiğini
çoktan çektim
seni öldüreli çok oldu, şimdi benden de betersin

iyi ve güzel hakikata bel bağlamış saf dillerden bihabersin
belki çıldırmak üzeresin,
hayati vurguların tükenmekte
gazete manşetlerinde aristokrat bir ferman olurken
ölüm ilanım
karanlığın ardı sıra, çığlıklar ve uğultular eşliğinde
sevdamdır uğurladığım.
DKD
ǺgЯeรif
Co Admin
**
tanımam bilmem
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Temmuz,07/01/08, 2008, 12:35:36 »

Alıntı:muzzy_53 tarafından gönderildi.

burdada cevabında eksık bı nokta var dkd cıgım belkı yasının genc olmasından dolayı bılmıyorsun erbakan çiller hukumetınde meshur 28 şubat surecı dıye adlandırılan döneme kadar unıversıtelere turbanla gırılıyordu o zaman anayasal bır soru nyok muydu ne zamankı erbakan askerıye hakkında ilerı gerı konusmaya basladı o zaman işler terse donmeye baslaı ve de hukumet ıstıfa etmek zorunda kaldı

pek ıdkdcim turban takmıyodu nınelerımızde ne takıyordu parısten alınan ipek şal mı anadoluda ortunun adı türban değildir bız çember derız iç anadolu basörtusu der dogu anadolu puşi der isimlerı farklıdır ama amac aynıdır. sonucta basını ortmek ve dını vecıbelerını yerıne getırmek ıcın yapılan bıseydır. sana katıldıgım tek nokta kapalı oldugu halde o dedıklerını yapanlar. zaten olay onların yuzunden cıkıyor bence ve bundan dolayı turban sorunu var

saygılarımla  tamam

ben baş örtüsüne karşı değilim.. üniversiteye baş örtüsüyle girilmesine de karşı değilim. Ben Türban adıyla dinin kullanılıp siyasi amaçlarla saptırılmasına karşıyım.. erbakan dönemini yaşamadım ama okudum az çok biliyorum.. O zamanda giriliyordu ancak o zaman onlar sadece başı örtülü kimselerde yukarıda bahsettiğim taşkınlıkları yapmıyorlardı yahut türbanı siyasi amaç olarak kullanmıyorlardı.. ki arada muhakkak istisnalarda vardır.. sanırım siz ak parti taraftarı olarak bu konuya hak veriyorsunuz bense o partinin ve o parrtinin birçok düşüncesinin karşıtı olarak böyle düşünüyorum...
umarım kendimi ifade edebilmişimdir. eelbette görüşlerinize saygılıyım

Onbaşı
*
Üye No: 149913
Rep Puan: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #162 : Temmuz,07/02/08, 2008, 03:29:17 »

kamu kurumlarında baş örtüyü rejim için tehdit olarak görenler aslında rejime büyük bir hakaret içerisindeler. Laik rejim hiç bu kadar ahmak koruyuculara kalmamıştır sanırım
Onbaşı
*
Üye No: 161400

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #163 : Temmuz,07/07/08, 2008, 11:45:40 »

arkadasLar asIL sornumuz unv.ye turbanLa gİrİLİp gİrİLmemesİ değİL kİ Tr.deKi Türban sorunu TürßanI arac oLarak kuLLanIp İç karIsIkLIga neden oLan provakatörLer asIl sorunumuz bu bİzİm yoksa unv. tabİkİ TürbanLA gİrİLebİLİR ama bu provakatörLEr yaşadIğI sürece ßu hep ßİzİm sorunumuz oLmaya devam edİcektİr ßu ßenİm kendİ görüşüm.....
Onbaşı
*
Üye No: 166859

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #164 : Temmuz,07/17/08, 2008, 05:18:41 »

arkadaşlar siz ne özgürlüğünden bahsediyorsunuz. amerika incirlik üssünde avrupanın en büyük nükleer silah deposuna sahip bir tuşa basmasıyla benim en temel hakkım olan yaşama hakkımı elimden alabilecek güce sahip. sadece insanların başını açıp ve ya kapatmasıyla özgür olacaklarını düşünüyorsak biz resmen uyutuluyoruz arkadaşlar.yabancılar bizleri böyle saçma şeylerle oyalarken ülkemizi sömürüyorlar.
Ayrıca bu kara çarşaf giyenlerede bi sözüm olacak dinimizde çarşaf diye bişey yok çarşaf osmanlının ilk yıllarında göçmen kızlar çok güzel olduğu için halk kızlar için kavga ediyormuş.PADİŞAH BUNU ENGELLEMEK İÇİN GÖÇMEN KIZLARIN PEÇE VE ÇARŞAF GİYMESİNİ EMRETMİŞ. DİNİMZDE SADECE GÖĞÜS VE SAÇLARIN KAPATILMASI VAR.
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14
  Yazdır