+ | YORUMCUYUZ.NET | FORUM | Youtube | Dizi izle |indir download| Ödev Arşivi | Siyasi Forum | Eğitim Ögretim
 >  + | GÜNCEL
 >  + | Siyaset Forumları
(Moderatör: kawasaki) >  + | Vicdani Retçi Misiniz?

Eylül,09/07/08, 2008, 06:14:27 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: Vicdani Retçi Misiniz?
Cevap SayisiCevap Sayisi: 36 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 747 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yeni Konu
Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Vicdani Retçi Misiniz?  (Okunma Sayısı 747 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ONAYLANMAYAN ÇELİŞKİ
SÜPER ÜYE
Üye No: 39799
Rep Puan: 2048
NÜFUS 70,586,256

Üyelik Bilgileri
« : Şubat,02/08/08, 2008, 03:07:10 »

Vicdani ret; kişinin ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir. Türkiye'de yasal olarak tanınmıyor, fakat birçok Avrupa ülkesinde bir hak olarak tanınıyor, vicdani retçiler sivil hizmet alanlarında istihdam ediliyor.
NOT:alıntıdır
peki siz vicdani ret konusunda ne düşünüyorsunuz ?
benim kendi şahsi düşünceme ülkemizde bu durumun istismar edildiğini düşünüyorum o yüzden böyle bir şey kabul edilmeli mi  yoksa edilmemeli mi sorularının arasında kalıyorum ama birinin askere gidip canını vatan için feda etmesi diğerinin de bundan kendi çapında kaytarmasını kabul edemiyeceğim için büyük oranda karşıyım...

Anne baq kRaL çıpLaK...

son 24 saaT HAYDİ ŞANSIM BİR KEZ DAHA BENLE OL!!

Onbaşı
*
Üye No: 97728
Rep Puan: 1

Üyelik Bilgileri E-Posta

E-Posta
« Yanıtla #1 : Şubat,02/29/08, 2008, 11:41:54 »

HAYIR VİCDANİ RETÇİ DEĞİLİM BU DURUMUDA KABUL EDEMİYORUM.BİZLER ANAMIZDAN DOĞDUKTAN SONRA BU VATANA BU MİLLETE HİZMET EDELİM ZAMANI GELDİĞİNDE BU HALK İÇİN BU TOPRAKLAR İÇİN CANIMIZI VERELİM DİYE YETİŞTİRİLDİK
DC<TRaNsisTöR>
Benim Bölgemdesin
*
Üye No: 57130
Rep Puan: 2827
Expert Driver

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart,03/01/08, 2008, 07:00:53 »

mesajın tümünü BÜYÜK harfle yazmak yasaktır.. tamam

Cahillerin kalbi dudaklarında, alimlerin dudakları kalplerindedir.(Hz. Ali(r.a))
Onbaşı
*
Üye No: 104715
Rep Puan: 3

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart,03/17/08, 2008, 03:31:42 »

Bence vicdani retçi bir Türk genci yoktur.Şunu da belirteyim ki vatan hainlerinde T.C. kimliği olsa da benim gözümde bir zerre Türk değildir.Askerliğe aykırı bi maruzatı varsa zaten askeriyeye alınmıyorlar,ama sapasağlam biri de askerlikten kaçıyorsa kendine bazı soruları sorması lazım bence.Ben henüz askerlik yapmadım öğrenciyim.Ama öğrenciliğim bitince de ilk fırsatta askerliğimi yapıp vatana millete borcumu da bi zerre olsun ödeyeceğim.
Onbaşı
*
Üye No: 118489

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan,04/05/08, 2008, 01:20:21 »

bence bir insan vicdani retçi olabilir bu topraklarda yaşayan milyonlarca türk olmayan t.cumhuriyeti vatandaş var belki bu insanlar en doğal haklarını kullanarak bu devlete askerlik yapmak istemezler bence türkiye cumhuriyeti gönüllü askerliği yani zorla yaptırılan askerliğin yerine tamamiyle paralı askerliği getirmelidir örnek ABD ve dünyanın bir çok devletinde aynı mesela şunu söyliyeyim türkiye kürtlerle şu an savaş halinde ve türkiyede 20 milyon kürt vatandaşımız var bunların çoğu şu an türk ordusunda yer alıyor eee bu nasıl olacak ordu içinde olan kürtler ki büyük bir çoğunluğu oluşturuyorlar belki savaşmak istemezler bu yüzden türkiye 30 senelik pkk savaşında başarılı olamamıştır bütün bunları dikkate alarak şunları diyebiliriz türkiye derhal paralı birlikler oluşturmalıdır            sagılarımla

bende bu dünyaya geldim sakinim kalsın benim davam divana kalsın muhammed alidir benim vekilim  kalsın benim davam divana kalsın yorulan yorulsun ben yorulmazam derviş makamından ben ayrılmazam dünya kadısından ben sorulmazam kalsın benim davam divana kalsın
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan,04/05/08, 2008, 01:24:21 »

yani askerliğimi yapmış biri olarak cevap yazdım tsk artık yenilikçi olmalı eski kafayla hiç bir yere varılmaz

bende bu dünyaya geldim sakinim kalsın benim davam divana kalsın muhammed alidir benim vekilim  kalsın benim davam divana kalsın yorulan yorulsun ben yorulmazam derviş makamından ben ayrılmazam dünya kadısından ben sorulmazam kalsın benim davam divana kalsın
.....
SÜPER ÜYE
Üye No: 29904
Rep Puan: 4463
.....

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan,04/05/08, 2008, 01:26:36 »

Alıntı:Ezgori tarafından gönderildi.
bence bir insan vicdani retçi olabilir bu topraklarda yaşayan milyonlarca türk olmayan t.cumhuriyeti vatandaş var belki bu insanlar en doğal haklarını kullanarak bu devlete askerlik yapmak istemezler bence türkiye cumhuriyeti gönüllü askerliği yani zorla yaptırılan askerliğin yerine tamamiyle paralı askerliği getirmelidir örnek ABD ve dünyanın bir çok devletinde aynı mesela şunu söyliyeyim türkiye kürtlerle şu an savaş halinde ve türkiyede 20 milyon kürt vatandaşımız var bunların çoğu şu an türk ordusunda yer alıyor eee bu nasıl olacak ordu içinde olan kürtler ki büyük bir çoğunluğu oluşturuyorlar belki savaşmak istemezler bu yüzden türkiye 30 senelik pkk savaşında başarılı olamamıştır bütün bunları dikkate alarak şunları diyebiliriz türkiye derhal paralı birlikler oluşturmalıdır            sagılarımla

biz abd askerı degılız paralı olalım bız Türkuz bız savasları kazanmamızın nedenı yuregımızın cesaretımızn olması ama paralı asker konusnda su sekıdel destek verırım sana paralıdan cok profesyonel askerlik sıstemıne gecırılmelı adam 10 yasıdna daga cıkıyor 10-20 yıl egıtım alıyor askerımızle çarpısyor bızım askerımız ise sadece 3 aylık egıtımle karsı koymaya çalısıyor.

ayrıca bazı cumlelerın hosuma gıtmedı ozellıkle Türk olmayan Türkiye cumhurıyetı vatandasları var cumlen. acaba bu cumlenden ayrı bı devlet kurmak ısterız fıkrını mı cıkarmalıyım yoksa ben mı yanlıs dusunuyorum

..........................
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:08:39 »

yok kardeşim sen yalnış anladın dikkatlice okursan anlarsın benimle aynı şekilde paylaşıyorsun şimdi paralı asker olursa elbette profesyonel bir şekilde eğitilir mesele sadece başka ırklardan asker olanlarla değil aslı türk olan bir sürü askerde sadece gününü geçirme telaşında ve savaşmak istemiyor bizim taburda bir sürü silah arkadaşımız nöbet tuttuklarında sadece nöbetçi subayın geleceği yola bakarlardı yani telin öbür tarafına bakmazlardı düşmanın geleceği yöne değil ben doğuda askerlik yaptım bu yüzden diyorum saygılarımla

Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:10:01 »

tipik bir pkklı tipik bir ortalığı karıştırma lafları kendine gel pkk önceden dağıldı ama ırağın istikrarsızlığı yüzünden yine canlandı yani şerefli olduklarından değil türkiyede 20 milyon kürt felanda yok uçma istersen 11 buçuk milyon civarı zaten kandırılmış insanlar olarakta yani pkklı 1 milyonu geçmessiniz hepinize acıyorum allah iyiliğinizi versin tamam
« Son Düzenleme: Nisan,04/05/08, 2008, 02:12:09 Gönderen: carrey » Logged
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:13:55 »

ortalığı karıştırmak amacında değilim ben kendi fikirlerimi dile getirdim bu benim en doğal hakkım sizde fikirlerinizi söyleyebilrsiniz gayet saygılı olurum sizde fikirlerime saygı gözterin lütfen  saygılarımla

Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:18:21 »

ortalığı karıştırmak amacında değilim ben kendi fikirlerimi dile getirdim bu benim en doğal hakkım sizde fikirlerinizi söyleyebilrsiniz gayet saygılı olurum sizde fikirlerime saygı gözterin lütfen  saygılarımla

ben fikirlerinize şuan saygılıyım saygılı olmasam sizi banlar yazdıklarınızı silerdim bende düşüncemi söyledim
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:19:53 »

teşekkürler :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış: :alkış:

Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:24:04 »

önemli değil fakat sadece bir düşüncenize katılmıyorum paralı askerlik bencede olmalı fakat türkiye cumhuriyeti hiç bir zaman kürtlere karşı savaşmıyor bu çok yanlış anlaşıyor hepimiz insanız hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız bende lazım yani türk kökenli değilim fakat hepimiz bu vatanda doğup büyüdüğümüz için bir nevi türk te sayılıyoruz saygılaırmla iyi günler
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:55:44 »

bende teşekkürlerimi sunuyorum hepimiz kardeşiz ademden beri bizler insanız ve kardeşiz beyaz,siyah sarı rengimiz ne olursa olsun kardeşçe yaşamalıyız yaşasın halkların kardeşliği yaşasın barış

Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan,04/05/08, 2008, 02:58:16 »

bende teşekkürlerimi sunuyorum hepimiz kardeşiz ademden beri bizler insanız ve kardeşiz beyaz,siyah sarı rengimiz ne olursa olsun kardeşçe yaşamalıyız yaşasın halkların kardeşliği yaşasın barış

allah senden razı olsun azını öpeyim diyeceğim ama ayıp olur hepimiz kardeşiz dediğin gibi insanız kendine iyi bak  tamam
Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İstatistikler
Üye: 191497
Konu: 73964
Hoş geldiniz alexflynn, yeni üyemiz.
Sponsor Linkler
Geveze.net Türkçe Mirc
mirc
Trsohbet.com Chat
sohbet
Oruçoğlu Nakliyat
Evden Eve Nakliyat

Akdeniz Nakliyat
Evden Eve Nakliyat
Bunlara Baktınız Mı ?

Forum Yarışmaları
Online Üyeler

Daha Fazla İstatistik
Foruma Üye Ol
Forumda Görev Al

Son 10 Konu

Galatasaray Masaüs...

Xp Türkiye Teması ...

Cars Wallpapers

7 Eylül 2008 Günün...

Www..................

Battle For Troy

Yorumcuyuz.net 200...

Yeni Üye Olmuş Ark...

Hepinize Merhaba

Rusya Osetya'nın B...
Duyuru
Arşiv

şiir yarışmaları resim yarışmaları site haritası ses yarışmaları forum yarışmaları atatürk resimleri islami resimler ramazan ayı ve bayramlar dini hikayeler ilahi peygamberler güncel haberler hukuk siyaset forumları  siyaset meydanı siyasi kara kuvvetleri hava kuvvetleri deniz kuvvetleri silah sistemleri askeri resimler hayvanlar alemi hastalıklar rüya tabirleri komik videolar edebiyat forumu meslek rehberi ödevler diyet oyun download full oyunlar cs serverleri online oyunlar knight online avrupadan futbol iddaa cep için videolar cep için filmler film izle flim izle belgesel izle forum dizi izle amatör müzik mp3 yerli Türkçe klipler şarkı sözleri arabeks rapçılar program paylaşım msn smf google forumu emo youtube